- MacWorld:

Del 1: Prenumerera på film och tv

Av

Sida 1 / 7
Netflix – en bra bit på väg

Det största namnet inom strömmande film är utan tvekan Netflix. Under flera år har vi i Sverige fått kasta lystna blickar först mot Nordamerika och sedan även mot Storbritannien. Men nu har tjänsten äntligen kommit till Norden.

Problemet är att Netflix haussats alltför mycket. Utbudet är nämligen väldigt skralt. Visst finns det en hel del klassiker, men nyare filmer lyser nästan helt med sin frånvaro. Som exempel finns Batman Begins från 2005. Sedan dess har två filmer till i serien hunnit nå dvd-hyllorna.

Skralt utbud
Likadant är det bland tv-serierna. Det finns en hög populära alternativ som Breaking Bad, Prison Break och Dexter. Men som med filmerna håller det inte hela vägen. De har alla säsonger från början, men saknar de senaste.

Vidare finns kategorier som inte hunnit fyllas ut alls. Bland dokumentärerna hittar du exempelvis omkring 100 titlar. Men mycket är utfyllnad från Ted och Discovery. Utbudet av hd-material är inte heller imponerande. Ljudet är däremot ofta av lite högre kvalitet. Många titlar kommer med Dolby 5.1.Lättnavigerad webbplats
En viktig detalj är att Netflix försöker gissa vad du kommer att tycka om olika filmer. Redan första gången du loggar på får du välja ut dina favoritgenrer. Du får dessutom rangordna titlar du sett.

Allt du matar in jämförs med vad andra användare på tjänsten valt. När du sedan klickar på en ny film får du en indikator som talar om hur sannolikt det är att du kommer att tycka om den. Du får dessutom förslag på rullar du troligen kommer att gilla.

Hela systemet fungerar faktiskt riktigt bra. Till stor del beror det på att Netflix, i motsats till konkurrenterna, har haft miljontals kunder under många år. Därför finns en massiv databas med statistik.

Webbplatsen är lättnavigerad. Kategorier, undergrupper och förslagslistorna får dig att hitta både det du sökte och det du inte visste att du ville ha. Det finns en specialsida för barn, med anpassad navigering. En irriterande detalj är att du hela tiden blir ombedd att koppla ihop tjänsten med Facebook. Om du inte använder det sociala nätverket, eller bara inte vill sprida din filmsmak till omvärlden, blir det snabbt tröttsamt.

Givetvis kan du titta på tjänsten via din dator eller dina bärbara enheter. Fast även spelkonsoler, mediastationer och en del tv-apparater finns med i listan över hårdvara.

Tjänsten är ruggigt snabb på alla enheter. Du behöver i regel inte vänta många sekunder innan filmen startar. Under många dagars intensivt tittade hackade tjänsten inte en enda gång.

Det är verkligen riktigt trist att det inte finns mer material, för själva tjänsten är faktiskt riktigt bra. Det är enkelt att starta en film oavsett enhet och du kommer åt den från nära nog varje pryl du har. Den håller dessutom reda på var du är mellan enheterna, vilket gör att lösningen verkligen känns on-the-go. Det är så här en filmtjänst ska fungera.

Netflix

Funktion: Filmtjänst
Plattformar: OS X, iOS, Windows, Android, Xbox, Playstation 3, Wii med mera.
Utbud: Skralt, få nya filmer och serier
Mer info: http://mw24.se/1pf
Pris: 79 kr/mån

  • Bra gränssnitt.
  • Synkroniserar över enheter.
  • Smart förslagsmotor.

  • Få nya filmer.
  • En hel del gratismaterial.
  • Mycket bättre i USA

Betyg:
Varsågod, vi bjuder på MacWorlds testspecial 2014!


Mer sånt? Fyll i din e-postadress så får du MacWorlds nyhetsbrev

Please don't insert text in the box below! VillkorFrågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Annons: Nyheter från Telia

Så blir du mer effektiv på jobbet

Så blir du mer effektiv på jobbet

Sveriges mest effektiva medarbetare, Jonas Lindberg, ger sina absolut bästa tips på hur du kan bli mer effektiv på jobbet.

MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.- MacWorld:

Apple

Uppåt för iPhone, neråt för iPad


- MacWorld:

Ordkrig mellan Apple och Samsung


- MacWorld:

Varför startar sd-kortet upp iPhoto?


- MacWorld:

Så får du supernätverk via thunderbolt


- MacWorld:

Apple uppdaterar Airport och Facetime


- MacWorld:

Nu kan alla vara med och betatesta OS XNyheter och tips från Teknik & Trender. ANNONS

Är du också rädd att bli av med dina bilder?

Populära appar till Iphone just nu

Så väljer du rätt mobilabonnemang

Första portabla hårddisken på 4 TB

iOS 7 och OS X Mavericks

- MacWorld:

Retsam reklam från Apple


- MacWorld:

iOS 7

Nu finns iOS 7.1.1 för nerladdning


- MacWorld:

Apple Software Update

Säkerhetsfixar för OS X och Apple TV


- MacWorld:

Varför blir skrivbordet rörigt?


- MacWorld:

Samsung

Samsung avvisar Apples miljardkrav


- MacWorld:

Ta kontroll över Macens startobjekt


- MacWorld:

Apple satsar på mobila betalningar


- MacWorld:

Thunderbolt kan bli dubbelt så snabbt


- MacWorld:

Apple ökar nyttjandet av grön el

Annons: Nyheter från Telia

Så blir du mer effektiv på jobbet

Så blir du mer effektiv på jobbet

Sveriges mest effektiva medarbetare, Jonas Lindberg, ger sina absolut bästa tips på hur du kan bli mer effektiv på jobbet.

MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.