På sistone har det florerat en hel del rykten om att en iPhone med större skärm är i görningen. Åsikterna har emellertid gått isär huruvida det rör sig om 4,7, 4,8 eller 5 tum.

Nu har Marco Arment, mest känd som skaparen av den populära appen Instapaper, publicerat sina tankar om en större iPhone.

Arment utgår från att Apple för enkelhetens skull väljer att kombinera upplösningen från iPhone 5 (1136x640) med pixeltätheten från tredje och fjärde generationens iPad (264 pixlar per tum) och kommer fram till att det i så fall rör sig om en skärm på 4,94 tum.

Fördelen med att behålla nuvarande upplösning är att utvecklarna inte behöver ödsla tid på att anpassa sina appar ytterligare en gång. En pixeltäthet på 264 ppi skulle å sin sida innebära att Apple kan hålla fast vid begreppet ”retina” i sin marknadsföring.

Rent storleksmässigt skulle en eventuell ”iPhone Plus” hamna mitt emellan Samsung Galaxy S3 och Samsung Galaxy Note 2. Illustrationen nedan visar hur det skulle kunna se ut.

Arment påpekar avslutningsvis att Apple skulle kunna få ner storleken ett snäpp genom att göra ramarna mindre, något som inte låter helt omöjligt.

Vill du ta del av Arments spekulationer i sin helhet hänvisar vi till hans blogg Marco.org.