iPhone-användare är erkänt snabba på att uppdatera iOS till senaste versionen. Sedan Apple lanserade trådlösa uppdateringar i iOS 5 har det bara gått snabbare, och nya siffror visar att uppdateringen till iOS 6.1 som släpptes i måndags kan vara den kvickast anammade hittills.

Onswipe, ett företag som hjälper andra att skapa pekskärmsanpassade hemsidor och även samlar statistik på hur sidor där material de skapat används, noterade under onsdagskvällen att 22 procent av alla iOS-användare som besökte någon av sidorna redan körde det senaste systemet. iPhoneanvändarna var något fler än iPadanvändarna bland uppdaterarna.

När iOS 6 släpptes tog det en vecka för uppdateringen att nå 45 procent av användarna enligt Onswipe. Analysföretaget Chitika mätte 15 procent uppdaterade användare efter 24 timmar.

Den stora och snabba uppslutningen kring nya systemversioner på iOS-plattformen är en stor hjälp för utvecklare som mycket fort kan börja använda nya funktioner som kommit i de nya systemversionerna utan att vara oroliga för att många användare inte ska kunna ta del av apparna.