Meny

Håll debatten levande

Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Så står sig nya Blackberry mot iPhone

Blev faktiskt lite sugen...

2013-01-31 07:01

Har en One X idag, men efter att ha sett videor på hur smidigt och snabbt detta system verkar så ja, varför inte? Undrar hur batteritiden är?

Dipo

Blev faktiskt lite sugen...

2013-01-31 09:36

Batteritiden är inget problem. Fullständigt on par med andra moderna smartphones. Z10 är en riktigt bra mobil, speciellt tangentbordet är galet bra när man lärt sig hur man använder det på bästa sätt.

FighterHayabusa

Blev faktiskt lite sugen...

2013-01-31 22:28

Enligt Verge test så suger battertiden.

diiz

Nyskapande

2013-01-31 09:35

Kul med ett företag som skapar något nytt och inte bara kopierar Samsung!

sked

Nyskapande

2013-01-31 12:15

Finns inget företag som vill eller har kopierat Samsung.

shade

Nyskapande

2013-01-31 19:28

Vem har kopierat Samsung?

Cracksoup

Nyskapande

2013-01-31 20:34

hehe http://goo.gl/zjf6D

><((((°>

tanke...

2013-01-31 10:25

Vad skulle Blackberry kunna erbjuda både för företag och privatpersoner som Windows Phone inte redan erbjuder?

alltså, OM kunderna skulle vilja byta ut sin iPhone/Android till något nytt. varför skulle kunderna välja Blackberry före WP?


Jag förstår inte hur Blackbarry skulle kunna lyckas bättre med sitt nya system än vad Microsoft skulle med sitt?

Han med G

tanke...

2013-01-31 11:28

De har nog väldigt svårt att ta upp kampen på privatmarknaden. Vem köper en telefon som inte ens har hälften av de appar man vant sig vid att använda?

På företagssidan har de nog möjlighet om de gjort det enkelt för större företag att utveckla egna lösningar och styra enheterna centralt osv. Men de lär få ta det företag för företag, för det finns mycket valmöjligheter där ute nu.

ppson

Visst är det lite gäsp?!

2013-01-31 11:44

Nej, de har inte en chans. De hade sina glansdagar och nu är de över. de får finna sig vara en nischleverantör till specifika lösningar för företag.

Vetande

Visst är det lite gäsp?!

2013-01-31 13:40

Själv tycker jag att alla dina kommentarer om BB10 är mycket gäsp.

JaSåÄrDetNog

Visst är det lite gäsp?!

2013-01-31 22:29

Jag tycker BB10 verkar intressant.

Hubben är smidig och tangentbordet är ju awesome.

Finns en del nackdelar dock

diiz

Försent!

2013-01-31 12:18

RIM/Blackberry skulle ha gjort det här för länge sedan. Nu så är det försent.
Kanske kommer dom att öka sin försäljning lite grann.

shade

Försent!

2013-02-01 03:42

Mycket tyder på att det inte för sent, faktiskt.
Operatörerna börjar se sig om efter fler alternativ. 2 varav en bara kör apple-hårdvara är för lite.
Tillverkarna som inte klarar av att vara lönsamma med android, eller som lever på minimala marginaler känner hotet från kommande Google/motorola-mobiler.
Mobilsidor är på uppsving, till skillnad från för bara något år sedan när alla satsade på appar istället.

Och kanske är android på väg att bli för stort för sitt eget bästa.


Jag är tveksam till att BlackBerry kommer klara det, men nu har media hypat och uppmärksammat deras släpp väldigt mycket. Det känns som att BB10 har fått mer uppmärksamhet än Windows Phone 8.
Så kanske får dom den lilla puff dom behöver för att våga satsa på bättre hårdvara och kunna stå sig i jämförelse med topptelefoner (som dock ofta kanske har överdrivet topp-spec'ad hårdvara som 1080p på 5 tum eller mindre, eller 13MP kamera trots liten sensor).
Det finns nog också många som längtar efter en bra mobil med hårdvarutangentbord, det var några år sedan dom modellerna hade topp-spec'ar, så får BlackBerry ut en sådan så kan dom nog få en del att överväga.

Jon Holstein

Försent!

2013-02-04 19:42

Det borde ju inte vara mer försent för BB än det är för WP, Ubuntu och alla andra nya operativ som är på gång till mobiler eller? Det enda BB behöver satsa hårt på nu är egentligen att få alla populära appar till sitt system. Själv vill jag se följande på deras plattform, då kan jag tänka mig att köpa en. Spotify, Flipboard, BankID, Swish, Instagram, Google Maps, Google+, Pocket, YouTube, Locale, Viber, Waze, Runkeeper, Navigon. Har jag glömt någon? Vad kräver ni för appar på er mobil?

Dipo

Försent!

2013-02-05 17:58

Det skiljer ju lite mellan olika alternativ i och för sig.
Microsoft har massa pengar att plöja ned i Windows Phone, och den här gången kommer dom nog inte ge sig.

Ubuntu och Firefox tror jag är anpassade för enklare hårdvara och alltså budgetsegmentet där det finns en stor tillväxt. Visserligen växer även topp och medelsegmentet, men ju bättre budgetalternativen är, desto fler väljer att spara sina hårt förvärvade pengar.

BlackBerry, däremot försöker ju tillhöra övre medel/topp-segmentet. Och där har MS pengar, Google har också pengar med nu är Android så etablerat att det inte har någon direkt betydelse. Där finns Apple som ofta får mycket beröm, men som framförallt lyckats sälja in sig till tillbehörstillverkarna. Apple har förstås också massa pengar.
BlackBerry har inte så mycket pengar. Det spekuleras mycket om dom kommer sälja ut sin hårdvarutillverkning (rykten har gått om lenovo). Men i så fall har dom bara ett OS, som verkar helt ok visserligen, men som ju inte har någon spriding (BB10 är ju helt nytt, så gamla blackberry operativssytem räknas ju inte in). Men säljer dom ut hårdvarutillverkningen och säljer OS på licens, så finns det ju en chans att det dyker upp tillverkare som kan tänka sig att göra telefoner som kanske inte blir budgetlurar, men i alla fall absolut lägsta delen av medelsegmentet, vilket kan öka chanserna dels att nå nya användare, men även att kunna täcka in dom flesta behoven på företag.


Inget OS kommer egentligen längre ha några killer-features. Android, ubuntu och firefox OS kommer nog försöka fånga upp alla trender.

Appar kan vara avgörande, men ska egentligen inte behöva vara det. I dom flesta fallen så måste användare inte ha just specifikt den appen om det finns en annan likvärdig. Det är kanske GPS-navigering som är den klurigaste biten i så fall, för där ställs höga krav och vissa telefoner följer det med, andra är det en kostsam app om den ska vara bra.
Spel går ju så mycket i trender och användare spelar liksom inte hela serier av spel på samma sätt som man kanske gjort på dator/konsol. Men det måste finnas tillräckligt med spel för att ge folk ett utbud.


Vilka appar jag behöver, beror lite på vad som finns från början. Vissa telefoner har inte tidtagarur och timer, och kanske en i stort set oanvändbar kalkylator.
Youtube kanske behövs som app... men bättre hade ju varit med flash i webbläsaren, för det materialet som inte finns i HTML5.... Det hade varit schysst om Youtube sökte och visade sökningar på ett sånt sätt att alla resultat fanns med, men att den väljer HTML5 versionen när den finns tillgänglig.
Väckarklocka med problemlösning för att kunna stänga av. Gärna ska den gå att koppla mot webbradio.
Spotify.
Spelare för flac.
Skype, facebook, twitter, instagram, google+ dessa är ju ibland delvis inbyggt i OSet. Helst skulle jag vilja ha allt det inbyggt, istället för appar +vettiga mobilsidor för det man behöver gå in på sidan för att göra.
Bra kalender (med många möjligheter för påminnelse innan, med vettig påminnelse inte bara nått lite pip och möjlighet att snooza påminnelser), men helst ska det ju bara inbyggt, vilket det dock sällan är.
Bra röstinspelare.
Ficklampa är också uppskattat, även om det kan fungera med att aktivera kameran och sätta den i videoläge, förutsett att det finns en kameraknapp annars är fickplampa-apparna smidigare.
Tränings-app med pulsbaserad förbränning, min nuvarande träningsmobil har ANT+, men det kommer dessvärre inte min nästa ha, så Bluetooth 4.0 och kompatibilitet med pulsbälte krävs ju också.
Tjänst för att identifiera låtar.
QR-läsare.
Bank-app (om dom vägrar göra bra mobilsajter).

Jon Holstein

Ovanligt lik iPhone, platt, rundade hörn osv. :)

2013-01-31 17:11

EOM

Techjunkie

Lik

2013-01-31 18:12

Väldigt lik IP men det är ju inget negativt!

Verkar fungera bra!

Diggade tgbordet!

Kannibal

Kopierat Samsung????

2013-01-31 22:20

Haha den va bäst idag! Kopierat Samsung... Fel ordföljd!

iZi!

Hub + tangentbordet

2013-02-01 03:34

Hubben känns rätt intressant just nu.
Men hur kan man vara säker på att den hänger med när nya tjänster blir trendiga.
Google+ finns det stöd för det i hubben?
Och skype har jag förstått det som att det är en separat app och inte integrerat i hubben.
Jag hoppas det finns stöd för annan mail-klient än BBM i hubben, men annars lär dom väl fixa det, så den biten kanske är ganska safe, mail är ju ofta baserat på standarder.

Tangentbordet på skärmen verkar rätt intressant, men snart finns det någon kopia till dom andra OSen och kanske någon där det blandats med andra kluriga lösningar som redan finns, så att man kan få sig ett ännu vassare tangentbord. Och om BlackBerry nu har patent på tangentbordet så kommer lösningarna bara vara liknande på ett sånt sätt att det går runt patentet.


Tangentbordsnallar är det brist på.
men så gör blackberry samma misstag som alla andra gör nuförtiden, väljer sämre spec'ar och gör produkten ointressant för många som vill ha en tangentbordsmobil.Jag känner allt mer att jag skulle vilja ha en mobil med tangentbord... eller mobil och mobil, det kan vara en liten tablet till och med, för surf/meddelanden, som jag kan bära med mig. Där jag kan ha ett grepp om själva tangentbordet när jag är ute och rör på mig.
4.5-6 tum, och egentligen något vikbar där skärmen kan låsas i ungefär vanlig laptopvinkling med skärmen i liggande format, där tangentbordet klarar att bära upp skärmen. Då skulle jag kunna gå och skriva samtidigt utan att behöva anpassa gångtempo efter skrivandet. Jag skulle kunna behålla mer uppmärksamhet på omgivningen. Och jag skulle slippa skriva fel så ofta som jag gör på skärmtangentbord. Men då förväntar jag mig minst 720p skärm. En flerkärning processor, gärna av nya big little arkitekturen så att den kan gå ned på strömsnålare kärnor när jag inte använder den för intensiv surf/navigering eller multi-tasking. Kamera för augumented reality (alltså det behöver inte vara en superkamera men i en sån typ av enhet så skulle det finnas plats för bättre kamera än i många mobiler). Och bra batteritid.
Visst låter det som en Mobile Internet Device, men dessa tog tableten död på, utan att några vettiga tangentbordslösningar för tablets dykt upp (dom bär inte upp skärmen utan förlitar sig på ett stöd bakom skärmen och är alltså främst tänkta för plana ytor och omöjliga att använda när man är i rörelse).

Jon Holstein

Comments powered by Disqus
Apple

MacWorld

7 saker du måste ha koll på (v. 21)

Varför kan jag inte installera Gimp?

MacWorld

Fixa rätt version av Gimp - annars strular det på Macen

MacWorld

Hur identifierar jag mina saknade filer?

Diff är räddningen när kataloger ska jämföras


MacWorld

Extern ssd för snabbare Mac

Extern ssd ger ett helt nytt liv till gammal Mac MiniMacWorld

Lösenordsskydda extern hårddisk

Skydda dina externa diskar med lösenord och kryptering


MacWorld

Firefox

Firefox på väg till Iphone och Ipad


MacWorld

Kollektivtrafikinformation i IOS

Apples kartor ska få kollektivtrafik


Sajter om it & teknik

 • CIO Sweden It-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
 • Cloud Magazine Allt om cloud computing.
 • Computer Sweden Dagliga nyheter om it, telekom och affärer.
 • IDG.se De viktigaste nyheterna från IDGs nyhetssajter.
 • Internetworld Allt om affärer på internet.
 • IT i vården Mötet mellan vård och it.
 • IT24 Affärerna och människorna i it-branschen.
 • M3 Sveriges prylsajt
 • MacWorld Allt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
 • PC för Alla Sveriges största och mest lästa datortidning.
 • Säkerhet24 Mötesplatsen för alla it-säkerhetsansvariga i Sverige.
 • TechWorld För it-avdelningar, it-chefer och it-proffs.
 • IT.Branschen Sveriges enda branschtidning för IT-återförsäljare.
 • Pitchbibblan Sveriges startups visar upp sig

Andra områden

 • Anbud24 För anbudsansvariga och bid managers.
 • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
 • Lag & rätt Regler och verktyg för miljöproffs.
 • Miljöaktuellt Hållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
 • Studio För dig som producerar ljud och musik.
 • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng