Vi har testat en hel del appar för att göra grafiska presentationer, om det så är mindmaps, flödesscheman, diagram eller bara infographics och en del är bra medan andra är mindre bra. Men nu tror vi att vi har hittat helt rätt. Grafio är inte bara lättanvänd och snyggt utformad, här hittar du funktioner för att göra det mesta som rör grafisk presentation.


Såhär går det (kanske inte) till när MacWorld letar appar.

Det bästa med appen är att den är så genomtänkt. Med formigenkänning kan du rita en rektangel, cirkel eller triangel på frihand och få den som en skalbar vektor. Du kan dessutom rita rektangeln lite på kant och få en lutande, 3d-aktig variant. Dubbelklicka var som helst och skriv text. Dra med fingret mellan två objekt och få en pil mellan dem (som flyttar efter om du flyttar något av objekten). Nere i mitten av skärmen hittar du det aktuella objektets alla inställningar, från typsnitt till färger och ifyllnad.

Förutom de grundläggande formerna finns ett gäng clipart-former du kan importera, men du kan även hämta egna bilder och figurer från datorn eller Dropbox.


Om allt detta känns överväldigande finns ett väldigt bra hjälpavsnitt där allt förklaras pedagogiskt med både bild och video.

Grafio är en fröjd att jobba med. Om du gör någon form av grafiska presentationer, eller skulle vilja det men tycker att det känns för svårt eller tråkigt, gör dig en tjänst och spana in Grafio.

Fakta om Grafio
Pris: 65 kr
Version: 2.5.1
Plattform: iPhone och iPad (testad)
Länk: http://mw24.se/1wf
Betyg