Efter att Apple häromdagen presenterat sin starkaste kvartalsrapport någonsin passade företagets vd Tim Cook på att hålla ett tacktal till de anställda på huvudkontoret i Cupertino, Kalifornien.

Cook poängterade i talet att det enda företaget som någonsin levererat ett bättre resultat är oljebolaget Exxon Mobil. Därefter påpekade han att nyckeln till framgång är att tillverka produkter som kunderna älskar, rapporterar 9to5Mac.

Cook valde sedan att kommentera den allt hårdare konkurrensen från Google. Enligt honom handlar Android framför allt om marknadsandelar och lågt pris. Som kontrast handlar iPhone och iPad om att skapa en så bra upplevelse som möjligt, vilket bevisas av att dessa produkter används mer flitigt. Apples helhetslösning sades vara betydligt mer tilltalande än "fragmenteringen" i Androidlägret.


Tim Cook.

Cook valde även att bemöta en hel del av den kritik som riktats mot Apple på sistone, däribland arbetsvillkoren hos företagets underleverantörer.

- Vi vill att våra partners har lika hög moral som vi själva, betonade Cook.

Så sent som häromdagen publicerade Apple en rapport där det framgick att den kinesiska kretskortstillverkaren Guangdong Real Faith Pingzhou Electronics använt sig av 74 minderåriga arbetare. Som en följd valde Apple att kapa banden till företaget.