Mest läst just nu

MacWorld

Apples tangentbordspatent
Apple utvecklar tangentbord med multitouch

Meny

Håll debatten levande

Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Apples vd Tim Cook sågar Android

Surt sa räven..

2013-01-28 12:54

om rönnbären :)
Pinsamt att Mr Cook måste komma med ett negativt uttalande om en konkurrent som inte ens tillverkar hårdvara. Apple tappade dessutom sin position som högst (över)värderade bolag på börsen, dubbelt pinsamt

chaseonline

Samt apple prioriterar högt pris

2013-01-28 12:57

före barnarbete.

GeorGess

Samt apple prioriterar högt pris

2013-01-28 13:05

Högt utpris OCH självmord/barnarbete menar du väl?

chaseonline

Samt apple prioriterar högt pris

2013-01-28 13:29

ja det högre priset är naturligtvis helt rimligt
då apples barnarbetare uppenbart har mycket högre kvalitetskänsla och kompetens än i alla andra kinesiska fabriker.

GeorGess

Samt apple prioriterar högt pris

2013-01-28 13:32

http://www.lytes.se/wp-content/uploads/2007/09/barntillverkat.jpg

ppson

Samt apple prioriterar högt pris

2013-01-29 01:31

Undrar om hennes intelligens tillåter henne att ångra det uttalandet, så här i efterhand...

Ibland kommer uttrycket "1 IQ- poäng lägre och du vore ett träd" lite väl nära verkligheten ;-)

grolim

Samt apple prioriterar högt pris

2013-01-28 14:47

Till Apples försvar hade barnarbetarna falska papper tydligen där de ljög om åldern.

Sir Anakin-S -<|" Apple. The fruity toymaker "|>-

Samt apple prioriterar högt pris

2013-01-28 18:45

Jo, men det säger fortfarande mer om Apple som företag. De väljer förmodligen tillverkare efter plånboken och skiter i att undersöka om arbetsvillkoren är de rätta. Enda sättet att säkerställa det är att driva det i egen regi men det rimmar illa med företags strategi.

Vad är det man säger? Bättre skaffa en extern fiende än att se om sitt eget hus. Applepeak har ju varit så nu går det utför.

dealer84

Konstigt

2013-01-28 13:01

Jag trodde att Tim skulle bryta mot Steve Jobs linje och i stället hylla Android för dess flexibilitet, användbarhet, innovation och öppenhet. Men näe...

Du GoflorpOSX GordonFlash och 32768 andra gillar detta

Konstigt

2013-01-28 13:49

Han är väl emot en marknad där det finns flera olika hårdvarutillverkare, sen kanske han tycker att alla ska vara tvugna att skriva sina egna os och mjukvaror för att motverka kompabiliteten och på så sätt låsa alla konsumenter till en leverantör. ;-)

True story

Konstigt

2013-01-28 18:50

Det finns många paralleller till icke-demokratiska regimer som stämmer bra in på Apple... vi väljer vad du får installera för vi vet bäst :)

dealer84

Konstigt

2013-01-28 23:09

Jepp. Nordkoreanska radioapparater har tex fasta frekvensinställningar.

Du GoflorpOSX GordonFlash och 32768 andra gillar detta

Det stavas inlåsning

2013-01-28 13:05

"Som kontrast handlar iPhone och iPad om att skapa en så bra upplevelse som möjligt, vilket bevisas av att dessa produkter används mer flitigt. Apples helhetslösning sades vara betydligt mer tilltalande än "fragmenteringen" i Androidlägret."

Ja, eller hur... Det har du ju helt rätt i Cook, bara att du glömde bort några ytte-pyttesmå detaljer om vad det innebär egentligen för applekunden.
http://www.silveroakcasino.com/blog/entertainment/apples-middle-finger.html

grolim

Det stavas inlåsning

2013-01-28 13:19

Wow, det där var något av det mest bittra jag läst på länge. Tyvärr har killen inte läst på något av Apples kärnvärden, han bara förutsätter att dom är elaka. Så det är i princip ingen idé att försöka argumentera, en sådan kille har redan bestämt sig.

WaterMelonMan

Det stavas inlåsning

2013-01-28 13:26

Få se nu, han inleder det hela med:

"Let’s get this clear right off the start: Apple makes some absolutely fantastic products. The issue is not with the quality of their products, but the attitude and manner in which the company operates."

Nog tycker jag att han är för produkterna och dess kvalitet men han stör sig på hur Apple behandlar sina kunder och visar på varför.

grolim

Det stavas inlåsning

2013-01-28 13:56

Nu är det ju helt frivilligt att köpa deras produkter så jag tycker inte att han behöver gnälla över att Apple gör saker och ting annorlunda.

Mitt problem är det motsatta. Jag tycker deras lösningar fungerar bättre än andras men att kvaliteten på deras saker är långt ifrån vad man kan vänta sig med tanke på vad de kostar. Numera räkna jag med en livslängd innan reparation på två år:

Time Capsule: 18 månader
Iphone 4: drygt två år.
Macbook Air: 2,5 år.

Macen gick att reparera, de andra sakerna går också att reparera men de har jag slängt. Apple borde verkligen göra något åt kvaliteten.

Att Cook jämför sina saker med andra förstår jag men kanske vore det bäst att han lät bli. Det är väl bra att det finns alternativ.

Meniac

Det stavas inlåsning

2013-01-28 14:06

Jag håller nog med dig i allt du säger här, men det är samtidigt fantastiskt många där ute som inte vet om att deras produkter inte markant särskiljer sig från konkurrenternas vad det gäller hållbarhet - samma "billiga" elektronikkomponenter används ju i alla telefoner av samma prisklass. Synd också att applekunder skall behöva betala så högt pris för kringutrusning dom förmodligen redan har tillgång till, såsom usb, pga. att apple valt att frångå standarder.

grolim

Det stavas inlåsning

2013-01-28 20:46

"Synd också att applekunder skall behöva betala så högt pris för kringutrusning dom förmodligen redan har tillgång till, såsom usb, pga. att apple valt att frångå standarder."

Exempel tack. Så jag vet vad jag blivit blåst på. Gärna om USB, det blev jag verkligen nyfiken på.

Aaaarghh

Det stavas inlåsning

2013-01-28 21:16

Läs sista stycket här nedan (före källhänvisningen), där framgår att Apple medvetet frångår en standard för bl.a. telefoner (men också kameror och GPS samt andra elektronikapparater) till förmån sin egna, till Apple låsta kontakt. Det är således högst troligt att man har en micro-usbladdare/anslutning i hemmet redan men ändå tvingas till köp av specialkontakter av Apple m man vill ladda sin tfn/padda i båt/bil/husvagn/etc.

The cellular phone carrier group, Open Mobile Terminal Platform (OMTP) in 2007 endorsed Micro-USB as the standard connector for data and power on mobile devices,[37] and in January 2009 it was accepted by almost all cell phone manufacturers as the standard charging port for Europe.[38][39] In addition, on 22 October 2009 the International Telecommunication Union (ITU) has also announced that it had embraced micro-USB as the Universal Charger Solution its "energy-efficient one-charger-fits-all new mobile phone solution", and added: "Based on the Micro-USB interface, UCS chargers will also include a 4-star or higher efficiency rating—up to three times more energy-efficient than an unrated charger".[40] The European Standardisation Bodies CEN-CENELEC and ETSI defined the new common External Power Supply (EPS) based on micro-USB.[41]

Despite being a signatory to this, Apple Inc. have chosen to continue to use their proprietary dock connector and later Lightning connector, instead simply making adapters for the connectors available in Europe.

källa: http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Serial_Bus#Mini_and_Micro_connectors

grolim

Det stavas inlåsning

2013-01-28 18:28

Det är synd att du fick problem med dina prylar. Jag har inte haft något problem med mina och behåller fortfarande några gamla.
iBook- 1999, iMac(Tjock) 2000+iMac Flatpanel (2002), 2stk iPhone 2g(2007), iPhone4(2009), iPhone 4s(2011) Allt fungerar perfekt. Min MB (Black) sålde jag efter 5 års användning och köpte en MBP. Samtidigt ligger 3st "PC" Laptop hemma med olika problem.

SK

Det stavas inlåsning

2013-01-28 19:37

Jag har också en MB black, den köpte jag 2008 och den fungerar utmärkt fortfarande. Det känns som kvalitetsproblemen kommit senare. Jag har dessutom en Cinema Display men den är inte två år än...

Meniac

Det stavas inlåsning

2013-01-28 14:39

Grolim, ledsen, men tror du på den smörjan av någon som jag har svårt att tänka mig själv tror på det så tillhör du dom undra 50%.

TruB

Det stavas inlåsning

2013-01-28 14:46

??... Varför ska jag inte tro på det, och varför ska jag välja att tro på ett företag som vars enda syfte är att sälja så dyrt som det bara går till så låga omkostnader det bara är möjligt?

I min värld finns det bara tjuvar och rövare bland företag, alla vill sno åt sig så mycket de bara kan av mina surt förvärvade korvören, helst också låsa in mig totalt till just deras produkt. Jag väljer alltid att handla där jag känner mig minst bestulen, men bestulen - det blir jag alltid.

grolim

Det stavas inlåsning

2013-01-28 15:00

En rövare har också skrivit den där "bilden", som vill ha klick till Hens sida, det får man genom att stå ut, problemet med tidningar idag är att dom skriver rubriker som inte stämmer med artiklen vilket får folk att klicka, sant på både aftonbladet och idg, som du säkert inte missat. Samma gäller bilden ovan, det är en hel del felaktigheter, vissa saker är sanning andra rör vid sanning men är överdrivet.

finns folk som går på det också för att dom vill, allt handlar om att vinkla det rätt. När jag läste media så hade vi en kurs där vi fick lära oss att argumentera emot något vi var för och för något vi var emot. vinkla det rätt som sagt.

Poängen, du är en reklampelare för den där bloggen. Tiden du la ner för att posta länken är gratis reklam intäckter, misströsta ej, det var tanken från början, det är säkert många som har och kommer göra samma sak, men ingen med insikt kommer ta den seriöst.

Finns ju "dumbphones" som alternativ än, måste ju vara smartaste alternativet, och internet på bibblan med.

TruB

Det stavas inlåsning

2013-01-28 15:03

Som sagt, man blir blåst hur man än beter sig ;-)

grolim

Det stavas inlåsning

2013-01-28 15:09

Jösses!

Tjoflojt

Det stavas inlåsning

2013-01-28 15:11

Ja, jag vet - visst är det hemskt... ;-)

grolim

Det stavas inlåsning

2013-01-28 14:29

Apples kärnvärden? Kom igen nu. Det är ett företag vi pratar om och inte en organiserad religion. De har ett kärnvärde och det är att tjäna pengar. Sedan skriver ju faktiskt "killen" (Mike) att han tycker att Apple gör bra produkter. Han tycker bara att de inte är tillmötesgående mot honom utan faktiskt ger honom långfingret som konsument. Det är faktiskt ett helt giltigt argument. Särskilt när du prånglar ut bland de dyraste surfplattorna och telefonerna på marknaden så måste man ju kunna motivera varför du måste köpa massa kringprodukter och särskilt kablage.

För att kommentera Tim Cooks kritik så har han ju gravt missuppfattat Google och Android. Till skillnad från iOS används Android i konkurrenter till Googles egna produktserier. Till skillnad från iPhone produceras Googles surfplattor i samarbete med andra företag. De två populära Android-enheterna från Google idag är samarbeten: "Google Nexus 7 by ASUS" och "Google Nexus 4 by LG". Till skillnad från iOS kan också utvecklare ge sig i kast med att förbättra Android utan att åka dit för det. Han har rätt i att Android lider av fragmentering i dagsläget. Men det beror också på att Android återfinns i surfplattor, enkortsdatorer, mobiltelefoner, spelkonsoler, kameror, TV-boxar och säkerligen fler enheter. För att tillämpa bloggarens exempel på att Apple spinner på saker kan det ju i motsats till fragmentering hävdas att Google förespråkar fritt företagande.

Kapten Kaffe

Det stavas inlåsning

2013-01-28 18:30

"Apples kärnvärden? Kom igen nu. Det är ett företag vi pratar om och inte en organiserad religion. "

Tvärtom, det är mycket viktigt att företag formulerar sina kärnvärden. Det är kring kärnvärdena man bygger sin verksamhet. Det är kärnvärdena som fungerar som mål att uppfylla.

Zulo

Det stavas inlåsning

2013-01-28 23:52

Jobbat mycket med stora företag? Kärnvärden är fina ord som man skriver för att det ska låta bra. Jag har aldrig stött på ett företag som verkligen styr efter kärnvärden...

Edit: Hittade Apples kärnvärden: innovation, ease of use, integration, experience, and value.

Innovation: Om man kallar förpackning för innovation så visst. De är/har varit riktigt bra på design. Men vad har varit speciellt innovativt de sista 10 åren?

Ease of use: Testat att t.ex. starta upp en ipad första gången? Engelska och svenska huller om buller. Ibland ska man trycka på en pil för att gå till nästa steg (pilen byter dessutom plats genom processen) och ibland ska man swipa.

Integration: Haha, den här var roligast! Apple har ju t.ex. en av de klart minst integrerbara telefonerna på smartphone-marknaden :) Värnar man om integration kan man t.ex. använda kablar av internationell standard.

Experience: Tja, den här är svår eftersom den inte riktigt går att ta på. Vad är upplevelsen?

Value: De gör ju jättevinster helt i onödan (vinster fanns inte med i core values)! Sänk priset rejält så får man som kund mer Value!

WRKACTJOB

Det stavas inlåsning

2013-01-29 00:16

Vilket gnäll... Minns att många var lika sura på Microsoft när det gick som bäst för dem under 90-talet.

Det där med "avoid holding it that way" (som Steve sade) håller jag med om borde erkänts bättre. Skarven på ena sidan av iPhone 4 är kännslig när det signalstyrkan (på med ett fodral så är det dock inget problem). Det borde man kunnat erkäna mer. Men minns du kartfiaskot nyligen? Där erkände Tim att de klantat sig.

star-affinity

Det stavas inlåsning

2013-01-29 10:16

Återigen: Ett företag må ha mål och en varumärkesidentitet men syftet med hela verksamheten är ju att tjäna pengar. Om nu Apple haft som kärnvärde att vara generösa är det rätt irrelevant. Även med generösa priser och produkter hade de inte kunnat sälja till förlust. Kärnvärden är "fluff". Kapitalet styr fortfarande.

Kapten Kaffe

Det stavas inlåsning

2013-01-29 20:18

Företag har ett mål med sin verksamhet - och det behöver faktiskt inte alltid handla om att tjäna pengar! Vinst måste man göra för att överleva, men det finns de som har andra mål än en hög vinst: självförverkligande, frihet, man har en idé man tycker är bra, en inkomst att leva av etc.

Kärnvärden är ett sätt att lyckas med sin verksamhet; man har ett mål att uppfylla, en linje att följa, en profil att marknadsföra sig med.

I övrigt så håller jag med dig om att kapitalet styr!

Zulo

Sant!

2013-01-28 13:06

Håller med Mr. Cook att det är viktigare med kvalite före kvantitet.

shade

Sant!

2013-01-28 13:10

Det är ännu viktigare med hög kvalitet OCH volym OCH samtidigt bättre värde för pengarna. Apple's kunder är duktiga på att betala överpriser för standardhårdvara.

chaseonline

Sant!

2013-01-28 13:22

Man får det man betalar för.

shade

Sant!

2013-01-28 13:25

Nä, inte alltid. Ibland får man mindre än man betalar för, t.ex. om man blir lurad eller hjärntvättad.

ätaren

Sant!

2013-01-28 13:17

Apple's kunder är jätteduktiga på att betala överpriser för ordinär byggkvalité.

chaseonline

Sant!

2013-01-28 13:31

Det är till och med undermålig kvalitet på iphones. Finns väl få telefoner som kostar så mycket och håller så dåligt.

Rotten_Apple

Sant!

2013-01-28 13:34

Fast tvärtom...

shade

Sant!

2013-01-28 14:01

För att citera vad du själv tog upp tidigare
"Man får det man betalar för."
En telefon för ca 6000:- ska inte vara repig vid inköp, den ska inte ha problem med mottagningen, det ska inte bli stora sprickor i skärmen för att det blåser lite kallt, det ska inte vara en statisk mjukvara med usel kompabilitet med andra system, den ska inte ha en kamera som saboterar bilderna för att det råkar vara en solig dag, den ska inte sakna stöd för NFC, den ska inte skryta med obefintlig säkerhet i form av skadlig kod som tar sig förbi en "säker" mänsklig kontroll. Listan kan göras lång men inget av ovanstående vill jag kalla för kvalitet, speciellt inte för det priset. Man får vad man betalar för ibland är mer korrekt uttryck i detta fall.

True story

Sant!

2013-01-28 13:58

Håller med. Båda ungarnas iPhone 4 har nu gått sönder, den ena har displayfel och den andra har en startknapp som inte går att använda (den på ovansidan). Den får alltså inte ladda ur, då kan vi inte starta den... Samma sak hände på brorsans. Ingen av telefonerna går att använda i minusgrader - naturligtvis.

Själv har jag en HTC Titan och den fungerar precis lika bra som den dag jag köpte den, trots att jag tappat den i golvet flera gånger och haft den ute i fukt och minusgrader.

Den som tror att iPhone har hög kvalitet är antingen hjärntvättad, utvecklingsstörd eller bara otroligt korkad.

Mr Atari

Sant!

2013-01-28 14:23

Småbarn ska hålla sig till leksaker såsom Samsung, HTC, LG med flera.

shade

Sant!

2013-01-28 14:44

Naturligtvis borde det vara så, eftersom sakerna håller bättre, men då iPhone är vanligast bland barn så blir det lätt så att även mina vill ha det.

Nästa telefon blir INTE en iPhone, det kan jag säga. Med tanke på prislappen så trodde jag faktiskt att de skulle vara mer hållbara.

Mr Atari

Sant!

2013-01-28 18:19

Så det är rimligt att ha högre krav på leksaker än på kvalitetsprodukter, menar du?

Natanael L

Sant!

2013-01-29 00:22

Jag fattar inte folk som drar en slutsats gällande en hel produktmodell baserad på egna erfarenheter av enstaka exemplar. Man kan faktiskt ha otur med sina grejor, det gäller även Apples. Jag tog bilder och filmade med en iPhone 4S ute flera gånger nu senaste veckorna när det var runt tio minusgrader. Det gick fint.

star-affinity

Sant!

2013-01-29 00:33

Vad tror du att "erfarenhet" betyder?

Apple skriver ju faktiskt i instruktionsbladen att man inte får ha telefonen ute i minusgrader eller fukt. Så det är nog snarare du som har tur...

"“iPhone är utformad för användning vid temperaturer mellan 0 och 35 oC och lagring vid temperaturer mellan -20 och 45 oC. Under förhållanden med låga eller höga temperaturer kan batteritiden tillfälligt förkortas eller iPhone tillfälligt sluta fungera som den ska. Om du lämnar iPhone i ett parkerat fordon eller i direkt solljus kan dessa användnings- eller lagringstemperaturer överskridas. Undvik stora förändringar av temperatur eller luftfuktighet när du använder iPhone eftersom kondens kan bildas inuti den.“

Mr Atari

Sant!

2013-01-29 14:36

Åhhhh, så utomordentligt fånigt.

Tjoflojt

Sant!

2013-01-29 14:57

Klaga hos Apple om du tycker det är löjligt, jag håller med. Obegripligt att man säljer liknande dynga i nordeuropa.

Apple 4S är sämst i test och det är testat flera gånger. Faktiskt så lägger telefonen av helt i -10. 25 grader längre ned hittar vi Samsung Galaxy S II.

Saxat från nätet:

Sämst i test
Iphone 4S (-10)
Nokia C6-01 (-15)
Iphone 4 (-20)
Nokia C5-03 (-20)
Nokia E7 (-20)
Nokia N8 (-20)
Nokia N9 (-20)
HTC Evo 3d (-20)
Bäst i test
Nokia C1-01 (-40)
Nokia E65 (-40)
Nokia C2-02 (-35)
Samsung Galaxy S II (-35)
Samsung Xcover (-35)

Mr Atari

Sant!

2013-01-29 15:10

Va konstigt. Undrar om lägger av helt defineras olika?

Jag som haft både iPad och iPhone sen gen 1 (iPad) och 3G (iPhone) som kompis på fjället ned till betydande kyla (-25-30) heldagar. Fungerat segt men utmärkt för både telefoni och karta (så att man vet att man inte borrar i en myr)

Men vad vet väl jag?

MIN erfarenhet är att det skiljer noll och intet mellan elektronik och elektronik i kyla och värme då INGEN elektronik egentligen gillar detta varför det finns specialkapslade prylar som i viss mån löser delar av problemen.

Jag tror inte för fem öre på att det skiljer (i praktiken) mellan en Nokia eller Samsung eller en Apple. Ett kallt batteri är ett kallt batteri och om prylarna kräver liknande mängd kräm för att starta/fungera så sprollar det om batteriet från en och samma tillverkare sitter i ett Nokia-chassi eller ett Apple-chassi.

Löjligt argument.

Tjoflojt

Sant!

2013-01-29 15:17

Då kanske du ska börja som utvecklare hos Apple, eftersom de uppenbarligen har problem.

Nokia klarar sig utan dig...

Mr Atari

Sant!

2013-01-29 15:28

Det gör dom helt säkert. Enda sättet att få bättre "värden" i en test som du baserar ditt argument på är tiden du kyler prylen.

Gillar man tegelstensvarianter (mer icke-ledande isolerande skalmaterial) så får man kanske bra värden i en Mr Atari-test.

Men på skotern ute på fjället är tegelstenen i tjock plast exakt lika kall som en tunn pryl i alu. ÄVEN batteriet. Då tar jag hellre en tunn pryl i Alu alla dar i veckan.

Sen fattar jag iofs inte varför vi ens diskuterar ett icke-problem.

Alla mina el-prylar fungerar sedan många år tillbaka rätt hyggligt i både kyla och fukt (fullt medveten att detta inte är bra för prylarna och skulle därför inte bli förvånad om det skulle haverera). Annat var det förr men då stoppade man prylarna (batterier) mot kroppen en stund innan användning så inte ens då var detta ett reelt bekymmer.

Tjoflojt

Intressant...

2013-01-28 13:09

... att Cook sågar alla Android-enheter. Oftast är läget så som Cook beskriver det men Nexus-enheterna är enligt mig jämförbara med Apples motsvarighet i kvalité och användarvänlighet.

SebboD

Intressant...

2013-01-28 13:31

Kan nog i viss mån hålla med dig även om jag tycker att Apples helhetskoncept är strået vassare.

MEN, det är ju inte dessa enheter som utgör basen för Androids spridning och Googles inkomster.

Det är ju plast-knirk-dyngan som säljer om man skall se till volym.

Tjoflojt

Intressant...

2013-01-28 13:34

Håller med och tycker också att Apples ekosystem är strået vassare. Men tycker inte att det på något sätt är överlägset.

Visst är det så att de flesta enheter kunde ha hållt högre kvalité men det är ju så att köper man billigt skit så får man billigt skit och gillar man Android så finns möjligheten att få en väldigt god Android-upplevelse om man är beredd att betala.

SebboD

Intressant...

2013-01-28 13:59

Vilket j-vla ekosystem är det du yrar om?

Ska man ha en telefom som fungerar ÖVERALLT så ska man absolut inte välja en iPhone.

Mr Atari

(Inlägget är borttaget av moderator)

2013-01-28 14:00


Intressant...

2013-01-28 14:06

Oj, jag svarade nog lite fel... Inte direkt meningen att låta arg, du verkar ju vettig :)

Klart att iPhone synkar till de flesta tjänster, men tvärtom funkar sällan. Andra system kommer inte åt iPhone.

Mr Atari

Intressant...

2013-01-28 22:28

"Klart att iPhone synkar till de flesta tjänster, men tvärtom funkar sällan. Andra system kommer inte åt iPhone."
Men..T ex Volvo testar ju till sina bilar mobiler som ska funka ihop med deras handsfree via BT, och där ser man att fr o m iPhone 3GS funkar alla punkter ihop med systemet, däremot har t ex Samsung flera modeller som inte fungerar på alla punkter...

Sedan ditt påstående om att inte andra system inte kommer åt iPhone? Förklara då hur Volvos handsfreesystem kommer åt iPhones kontakter och lagrar dem trots det är omöjligt enligt dig? Kan det vara trolleri?

Aaaarghh

Intressant...

2013-01-28 22:53

Förstår man inte problemet, så behöver man inte kommentera.

Mr Atari

Intressant...

2013-01-28 23:55

Det är nog ingen som förstår vad du menar förän du ger ett exempel, lätt att komma med tomma påståenden som helt saknar substans och någon som helst bakgrundsfakta.

Här kommer ett till: Obama är muslim!

SebboD

Intressant...

2013-01-29 00:25

Försök skicka bilder från din iPhone till min HTC. Via BT, inte fuska med mejl.

Försök spela upp en MP3 direkt på en iPhone, utan att gå via iTunes.

Försök docka en iPhone till en PC och få direkt åtkomst till filer.

Mr Atari

Intressant...

2013-01-29 10:53

Bara för att just din gammel-hjärna vill att saker skall fungera som saker alltid fungerat innebär ju inte på något sätt att det är det enklaste och bästa sättet. Det innebär endast att DU tycker att det är det enklaste sättet för DIG.

Vi tycker alla olika och då är det ju bra att det också finns proukter/system som fungerar med olika grund-tänk så att alla kan köpa det man själv gillar bäst.

Inga av dina exempel har påverkat min användning av multippla verktyg annat än i positiv bemärkelse.

Jag är jätteglad att Apple tvingat mig att tänka bortom ett filsystems sätt att lösa problem. Att koppla upp sig mot en projektor för att köra en prezo och att automatiskt ha tillgång till ALLA presentationer direkt i öppningsmenyn för keynote utan att själv vara inblandad i att komma ihåg att kopiera med sig filen slår allt på alla fingrar alla dar i veckan.

Summerat: DU har ett problem med Apples valda "begränsningar". JAG har det inte och det gör inte mig till en idiot och inte dig heller.

PS. Bilder finns tillgängliga i samtliga mina prylar i samma ögonblick som bilden är tagen. Varför skulle jag aktivt vilja klick-skicka-efter-uppkoppling-kopiera mellan mina prylar med ett kort maxavstånd mellan prylarna då det finns långt smartare/snabbare/enklare lösningar?

Tjoflojt

Intressant...

2013-01-29 12:16

Kunde inte ha sagt det bättre själv.

SebboD

Intressant...

2013-01-28 14:03

Håller med. Det Cook säger stämmer dock om man generaliserar. Det säljs trots allt mest volymer av just låg kvalite och taskig användarupplevelse.

Det är dock inte alla som köper resonemanget med att man generellt sett får ungefär vad man betalar för ;)

PS. Ignorera konkursutförsäljnings-nicket (tips i allra bästa välmening)

Tjoflojt

Varningsklockan ringer...

2013-01-28 13:36

...när ett företags marknadsföring går ut på att prata ner konkurrenterna. Gissar att Apple inte har så mycket att komma med i innovationsväg närmsta tiden tyvär, nya iPhones/iPads lär släppas men utan några revolutionerande tillägg utan lite snabbare hela tiden, lite tunnare, lite bättre batteri, etc. Ingen iTV tolkar jag det här som, man planerar att tjäna pengar på att finputsa på det man har närmsta tiden...

db

Varningsklockan ringer...

2013-01-28 13:53

> man planerar att tjäna pengar på att finputsa på det man har närmsta tiden...

det låter väldigt likt det nokia försökte med för ett par år sedan, och det gick ju bra... :/

qwerty321

Varningsklockan ringer...

2013-01-28 13:59

Jag tolkar hans uttalande också som att det inte kommer dyka upp några lågprisvarianter av iPhones?

db

Varningsklockan ringer...

2013-01-28 23:58

@db 2013-01-28 13:59

Här finns det "lågprisvarianter av iPhones".

http://www.amazon.com/s/?_encoding=UTF8&keywords=iphone%204&tag=beautybombs-20&linkCode=ur2&qid=1358033344&camp=1789&creative=390957&rh=k%3Aiphone%204%2Ci%3Aelectronics

Vasteras

Intresseklubben noterar

2013-01-28 14:04

Att en artikel om Apple (på en Mac sajt) i vanlig ordning läses och kommenteras av alla haters. Kul att se att så många bryr sig om detta "obetydliga" "lilla" företag på andra sidan Atlanten.

Matsaki

Intresseklubben noterar

2013-01-28 14:17

Är Apple ett obetydligt litet företag på andra sidan Atlanten, enligt dig? I min värld är det precis tvärt om och Apple påverkar min IT-vardag oavsett om jag äger någon Appleprodukt eller inte, och jag har därmed all rätt i världen att ha åsikter kring Apple på detta forum. Värt att nämna i sammanhanget är att jag inte bryr mig det minsta om vilken "tidning" som kommer med artikeln, jag läser IDG.SE, inte MacWorld, och finns artikeln med på IDG:SE är den laglig att kommenteras av vem som helst, oavsett ägandeförhållandet av prylar.

grolim

Intresseklubben noterar

2013-01-28 14:28

> jag läser IDG.SE, inte MacWorld,

precis, och vill de religiösa ha sina texter ifred så får de väl be macworld att inte pusha ut varenda liten notis på idg.se ;)

qwerty321

Intresseklubben noterar

2013-01-28 16:59

Lägg ner barnsligt skitsnack som religiös, fanboy, sekt osv. Om du/ni läser IDG och inte är intresserad av Mac/Apple. Förklara då varför du/ni är så engagerade?

Jag läser dessa artiklar för att jag har Apple produkter, och det intresserar mig.

Visst läser jag artiklar om Nokia, MS och Samsung etc. Men varför i hela friden skulle jag engagera mig i produkter och företag som jag inte har produkter av eller aktier i?

Kolla detta snubbar som spenderar hela dagar att läsa varenda artikel om Apple och sedan kommentera det i all oändlighet. För det är samma namn hela tiden. DET kan man kalla religiöst!

Är det normalt?

Matsaki

Intresseklubben noterar

2013-01-28 17:10

Ja, jag läser artiklarna för att det intresserar mig OCH jag också har produkt/er från Apple SAMT har min inkomst av att supportera PC/Mac/Android/IOS/Linux- plattformar. Som jag sa, Apple påverkar min IT-vardag i stor utsträckning och jag har, oavsett orsak, rätten att uttrycka mina åsikter i vilka forum jag nu väljer att göra så och det tänker jag fortsätta med - precis som du väljer var du vill uttrycka dina åsikter, det lägger jag mig inte i.

grolim

Intresseklubben noterar

2013-01-28 17:34

Varför känner du dig träffad?

Men jag håller med dig till 100%. Om du har ett intresse i Apple och som du säger, och att det påverkar dig i din IT-vardag så ska du om någon följa med i utvecklingen och läsa samt komma med dina åsikter.

Min kommentar gäller de 90% av kommentarerna som inte innehåller annat än ordbasjeri på sandlådenivå! Hur många av alla kommentarer tycker du själv är relevanta och bra läsning?

Matsaki

Intresseklubben noterar

2013-01-28 17:50

För att jag tycker att alla, oavsett vilken gizmo de äger har rätt att uttrycka sina åsikter, i vilka forum de nu själva vill. Om alla som tycker, tycker lika i allt, kommer det snart nog att bli till en klubb för inbördes beundran, istället för att utvecklas till ett levande diskussionsforum. Oliktänkande (bl.a. de du kallar för haters) tillför vinklingar som man annars inte hade kommit på själv och i bland kan det vara av positiv art.

Nackdelen med detta är ju givetvis som du säger att det kan bli en hel del ordbajseri också, men de inläggen får man väl skrolla förbi då.

PS.
Jag känner mig också träffad pga. att jag i grund och botten inte är en Applekramare - Jag är mer av en Linuxkramare med Appleåsikter ;-) och en MacBook

grolim

Maps

2013-01-28 16:57

Undrar lite hur herr Cook förhåller sig till sitt eget Maps vad gäller att prioritera lågt pris framför kvalitet.
Att säga att det handlade om annat än att spara en massa slantar i långa loppet blir bara fånigt så länge Maps ligger efter Googles alternativ.

Smala Elefanten - När man pratar om trollen har man livlig fantasi.

Maps

2013-01-28 17:40

Han har redan sagt att Apple misslyckades med bytet till Apple Maps, och att den servicen inte höll bra kvalitet.

Freewill

Maps

2013-01-28 18:18

Ja, då kunde han väl ha nämnt det som en jämförelse i sitt tal nu också, tycker jag.

Smala Elefanten - När man pratar om trollen har man livlig fantasi.

Maps

2013-01-28 18:22

Talet han höll var till anställda.

Har de missat brevet på Apples sajt, eller hans medgivanden i intervjuer eller att han sparkat/omdisponerat ansvariga chefer på Apple så hade det nog inte hjälpt att han nämnt det ytterligare en gång.

Freewill

Maps

2013-01-28 19:18

Fast då kan man ju vända på det.
Om det enbart faktiskt var menat till anställda så framstår ju den offentliga ursäkten kring Maps som enbart ett spel för galleriet. Dvs att han internt hellre beskyller Android för att inte prioritera kvalitet före vinster än att återigen poängtera debaclet med Maps enligt samma resonemang.
Vad vinner han på att i ett tal till sina anställda dissa Androids kvalitet, framför att som sagt fokusera än mer på vad Apple kan göra bättre med sin egen trädgård? Det enda jag ser som "vinst" i det fallet är att uppmuntra sin personal att fortsätta med det som gått så "bra" kvalitetsmässigt, som t.ex Maps, för annars kanske det blir lika "dåligt" som hur vissa saker och ting fungerar hos Android.

Smala Elefanten - När man pratar om trollen har man livlig fantasi.

Maps

2013-01-28 19:26

Är helt övertygad om att anställda fått sin beskärda del av Maps historien, förutom via det jag räknade upp, även mail, möten m.m. När tycker du det är nog själv?

"Dvs att han internt hellre beskyller Android för att inte prioritera kvalitet före vinster än att återigen poängtera debaclet med Maps enligt samma resonemang.
Vad vinner han på att i ett tal till sina anställda dissa Androids kvalitet, framför att som sagt fokusera än mer på vad Apple kan göra bättre med sin egen trädgård?"

Därför att det kanske är precis vad han och Apples ledning tycker? I detta sammanhang så poängterar han ju också för de anställda vad Apples filosofi är, och vad som differentierar Apple och andra företag. Du och andra må vara av annan uppfattning, vilket är helt ok, men du kan ju knappast kräva att han ska stå och redogöra för vad andra tycker om Apple?

Freewill

Maps

2013-01-28 19:53

Jag menar bara att det just i ett internt tal i så fall verkligen bör komma fram vad han är missnöjd med i sin egen trädgård. Inte bara förmedla sådant utåt, vilket i så fall kan tolkas just som ett spel för galleriet anser jag.
Och det jag menar är att det också rent psykologiskt kan påverka de anställda i fel riktning också: "Så länge Cook tycker att vi levererar så mycket bättre kvalitet än Android så behöver vi ju inte anstränga oss för att göra vissa av våra svaga bitar bättre. Han tar ju inte ens upp de där svaga bitarna i sitt tal över den senaste tidens resultat, så det kanske inte var så mycket att orda om, och i stora drag köra på i samma spår istället. De riktigt ansvariga har ju fått sparken redan, så vi borde väl vara säkra nu...".
Det jag syftar på är att jag inte ser någon som helst vinst i att dissa sin konkurrent för att få sina egna svagheter att faktiskt bli bättre.

Och hur får du det till att jag skulle vilja att någon annan än Cook själv ska tycka något om Apple i sitt eget tal? Eller misstolkar jag din sista mening där?

Smala Elefanten - När man pratar om trollen har man livlig fantasi.

Maps

2013-01-28 20:25

"Jag menar bara att det just i ett internt tal i så fall verkligen bör komma fram vad han är missnöjd med i sin egen trädgård."

Och jag menar att han har bankat in det tillräckligt, förmodligen mer än vad både du och jag vet om. Sedan ska man gå vidare och motivera sin personal.

Resten av det du säger är meningslöst att kommentera, eftersom du hittar på hur de anställda tänker, och det ens utan att veta vilket klimatet är innanför Apples väggar.

Och dissa sin konkurrent? Är övertygad om att han faktisk tycker det han säger, och i den meningen är det bara ett sätt att peka ut skillnaden mellan den egna produktfilosofin och andras.

Freewill

Maps

2013-01-29 05:55

"Och dissa sin konkurrent? Är övertygad om att han faktisk tycker det han säger, och i den meningen är det bara ett sätt att peka ut skillnaden mellan den egna produktfilosofin och andras."

Och där verkar våra åsikter gå isär. Jag ser inte hur ens egen produkt kan förbättras genom att påpeka hur dåligt min konkurrent gör vissa saker. Det där med auto-magi fungerar väl faktiskt inte ens för Apple om vi ska vara helt ärliga.
Om en fotbollstränare säger att motståndarna är usla i backlinjen så kommer inte helt plötsligt den egna backlinjen höja sig en klass kvalitetsmässigt jämfört med innan uttalandet, utan de ligger givetvis kvar på samma nivå som innan och kan bara förbättra sig med än mer samträning och tydligare direktiv.

Smala Elefanten - När man pratar om trollen har man livlig fantasi.

Maps

2013-01-29 14:06

" Jag ser inte hur ens egen produkt kan förbättras genom att påpeka hur dåligt min konkurrent gör vissa saker."

Det kan det visst. Det är ett bra sätt att peka ut vad konkurrenterna gör som man tycker är dåligt, och som man inte vill göra med sina egna produkter.

Freewill

Pa tal om kvalite

2013-01-28 19:46

Dags att byta till plast!

bobobaba

iPhone saknar inget för mig.

2013-01-28 21:31

Men varför tål den inte kyla? Stängs av vid kyla när jag är ute. En vän upplever samma sak. Mycket irriterande. Efter en stund kan man med on och hemknappen få igång den en stund tills den lägger av igen. Den tycks också tro att batteriet är slut... Nån fler som råkat ut för detta?

Cyklisten82

Android!

2013-01-28 21:35

Vad ska man med Android till när iPhone finns? Jag har provat lite android på diverse lurar men enkelheten på iPhone får mig att stanna. iPhone känns kvalitet och man har lagt ned bra arbete med både mjuk och maskinvara. Aldrig blir det en android. Sedan så har jag ju ca 1000 appar vilket är en till anledning ;)

Cyklisten82

Android!

2013-01-28 23:19

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=4tiPOMd14eQ#t=15s

bobobaba

Android!

2013-01-29 05:57

Jag gillar det motsägelsefulla i dina två inlägg direkt efter varandra.

Smala Elefanten - När man pratar om trollen har man livlig fantasi.

Comments powered by Disqus
Flashlight

MacWorld

Flashlight är dunderhonung för Spotlight

Meerkat och utmanarna.

MacWorld

Bästa appen för att strömma din video live med Iphone

MacWorld

Apples tangentbordspatent

Apple utvecklar tangentbord med multitouch


MacWorld

OS X Yosemite

Fjärde betaversionen av OS X 10.10.4 är här


MacWorld

TV

Därför dröjer Apples nya tv-tjänst


MacWorld

Indien

Foxconn vill bygga Iphone-fabrik i Indien


M3

mobil tillbehör kamera

9 roliga prylar för dig som plåtar med mobilen


IT24

Jony Ive

Jony Ive befordras - blir Apples designchef


Sajter om it & teknik

 • CIO Sweden It-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
 • Cloud Magazine Allt om cloud computing.
 • Computer Sweden Dagliga nyheter om it, telekom och affärer.
 • IDG.se De viktigaste nyheterna från IDGs nyhetssajter.
 • Internetworld Allt om affärer på internet.
 • IT i vården Mötet mellan vård och it.
 • IT24 Affärerna och människorna i it-branschen.
 • M3 Sveriges prylsajt
 • MacWorld Allt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
 • PC för Alla Sveriges största och mest lästa datortidning.
 • Säkerhet24 Mötesplatsen för alla it-säkerhetsansvariga i Sverige.
 • TechWorld För it-avdelningar, it-chefer och it-proffs.
 • IT.Branschen Sveriges enda branschtidning för IT-återförsäljare.
 • Pitchbibblan Sveriges startups visar upp sig

Andra områden

 • Anbud24 För anbudsansvariga och bid managers.
 • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
 • Lag & rätt Regler och verktyg för miljöproffs.
 • Miljöaktuellt Hållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
 • Studio För dig som producerar ljud och musik.
 • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng