Trådlöst ljud är helt klart på modet. Och visst är det smidigt att slippa dra sladdar kors och tvärs och kunna röra sig fritt med telefonen eller iPaden. Samtidigt är trådlös överföring onekligen inte lika stabil som sladdburen. Bor du i ett hus med mycket annan radio­överföring kan det bli hopp i musiken.

Vi har testat de fyra högtalarna både med och utan sladd. Ljudkvaliteten har i flera fall märkbart försämrats när vi haft sladden inkopplad, vilket kan tyckas lite skumt. Men har du köpt en trådlös högtalare för dyra pengar lär du inte koppla in sladden så ofta.

Kostar en del
Trådlösa högtalare är inte billiga, det kan vi konstatera. Om du känner på förhand att du inte har så mycket behov av att flytta runt högtalaren, eller att du oftast kommer att ha telefonen liggande i närheten av högtalaren när du använder den, kanske du ska satsa dina pengar på en bra trådad högtalare i stället, eller en med iPhone-/iPad-docka. Dock är det praktiskt att ha en med inbyggt batteri så att du enkelt kan flytta runt den och även använda den där det inte finns några uttag, till exempel utomhus.

Retrokänsla och stabilt ljud

Logitechs bidrag till testet är en stilig och riktigt ”Apple-ig” pjäs. Den har inga synliga knappar på framsidan utan dessa finner du på kortsidorna. Den högra kortsidan täcks helt av en enorm volymknapp som är lite kul. Med handtaget upptill är högtalaren både bärbar och snyggt boombox-retro (därav namnet, kan man anta) och botten är gummerad så att den går att ställa ner lite var som helst.

Lätt att bära med sig
Logitech UE Boombox har inga specialfunktioner utan är bara en trådlös (eller trådad) högtalare. Ljudet är stort och bra, med en balanserad ljudbild. Drar du på springer dock diskanten i väg lite men basen hänger på bra. Men du kommer inte så långt, det här är testest näst tystaste högtalare. Det är kons­tigt, för den borde gå att spela högre än de mindre högtalarna i testet.

Trots det gillar vi UE Boombox och om du inte är ute efter extra lull-lull och smidigt vill kunna bära med dig högtalaren är det här ett bra köp.

Logitech UE Boombox

Tillverkare: Logitech
Mer info: http://mw24.se/1li
Pris: 2 300 kronor.

  • Snygg.
  • Praktiskt handtag.
  • Bra ljud.

  • Lågt ljud.
  • Inga specialfunktioner.
  • Aningen stickig diskant.

Betyg: