Mest läst just nu

MacWorld

Iphone startar om
Speciellt meddelande kan krascha IOS

Meny

Håll debatten levande

Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Fildelningstjänster för iOS läggs ner

(Inlägget är borttaget av moderator)

2013-01-01 14:02


Svaret är enkelt

2013-01-01 14:40

Skit = plattformer som inte stöder piratappar?
motsatsen är då plattformar som inte får stöd från utvecklare?

TruB

Svaret är enkelt

2013-01-01 17:07

Hur du än vrider och vänder på det blir det inte bättre. Att ios inte stöds av utvecklarna enligt dig gör inte heller saken bättre ;-)

True story

(Inlägget är borttaget av moderator)

2013-01-01 17:32


(Inlägget är borttaget av moderator)

2013-01-01 20:59


(Inlägget är borttaget av moderator)

2013-01-01 21:02


Svaret är enkelt

2013-01-01 15:12

Ja, för på Samsungs produkter är väl piratkopiering en "feature" ;-)

Positiva Nollan

Svaret är enkelt

2013-01-01 15:52

Till Android finns det så mycket gratisappar att man inte behöver köra olagligt.
När jag köpte min första Android laddade jag hem nåt paket med typ 2Gb appar.

Inte någon blev kvar längre än under en testperiod.
Det finns så gott som alltid ett gratis alternativ som är bättre eller lika bra som betalapparna

Sir Anakin-S -<|" Apple. The fruity toymaker "|>-

Svaret är enkelt

2013-01-01 17:04

Ja och det finns ju inte gratisappar för iPhone, eller?

BinHex

Svaret är enkelt

2013-01-01 17:10

Nu behöver du inte komme med såna påståenden för det vet vilken idiot som helst att även ios har gratisappar, däremot har det också en tendens att ta betalt för program som är gratis på andra plattformar.

True story

Svaret är enkelt

2013-01-01 17:22

Av ett par hundratusen appar torde Du därför inte ha några problem att lista 10 stycken av dessa. Tack på förhand!

SwedishKiwi

Svaret är enkelt

2013-01-01 21:32

1. www.google.com
2. apps that cost in ios but are free in android

Det var väl inte så svårt?

grolim

Svaret är enkelt

2013-01-01 22:07

Jo, för det ger inte direkt några exakta resultat. Försök igen.

SwedishKiwi

Svaret är enkelt

2013-01-01 23:59

Nä, nu är det din tur att försöka - God fortsättning på dig...

grolim

Svaret är enkelt

2013-01-02 05:15

Men herregud... Av det första svaret Du skrev, som Du sedan redigerade, såg man att Du inte ens hade läst mitt inlägg ordentligt. När jag sedan påpekar att Ditt "tips" inte fungerar, så läggs åter bördan på mig. (Det var dessutom bara lök på laxen att någon skulle göra ett lmgtfy.com-inlägg... How quaint.)

Användaren "True story" gjorde ett påstående som jag bad att hen skulle backa upp. I stället fick jag trams från Dig. Det är trams eftersom jag lika gärna kan påstå att det omvända är sant - och sedan be Dig att googla "apps that cost in android but are free in ios", för det ger ungefär lika många träffar och ger precis lika lite information.

Så... antingen får "True story" byta användarnamn och erkänna att det antingen är en känsla hen gav uttryck för (alternativt plockade ett påstående ur de nedre kroppsregionerna) *eller* plocka fram den information som jag bad om.

Det Du gör gränsar till det som lurviga varelser som får rigor mortis av solen gör.

SwedishKiwi

Svaret är enkelt

2013-01-02 14:33

Måste man vända sig till pappa Apple för att lära sig googla??

iSheep

Svaret är enkelt

2013-01-02 14:43

Är det så här diskussionerna ska se ut numera?

* Person A påstår något.
* Person B frågar om person A har fog för påståendet.
* Person A hänvisar till www.google.com.
* Skulle person B inte nöja sig med det svaret, kommer person C och D och säger att person B är inkompetent. Person A har dock fortfarande inte visat att påståendet är riktigt.

SwedishKiwi

Svaret är enkelt

2013-01-02 15:15

Det blir en meningslös destruktiv diskussion om varje "påstående" måste "bevisas" av den som påstår något i ett forum..

Person A, kan inte ha som krav på sig att utbilda, förmedla all bakomligande kunskap, eller leda sina påståenden "i bevis" till person B i en post.

Antingen anser person B att det påstående som A gör felaktigt, och då är det rimligt att B också googlar, eller presenterar fakta som mobevisar det påståendet som A gjorde. Är påstående korrekt kan diskussionen föras vidare med utgångspunkt från detta.

Då kan A bemöta dessa fakta, och diskussionen kan hållas på en vettig nivå.

Exempel:

fel:
A poster "jorden är rund"
B postar "källa på det"
A postar "googla ditt pucko"

rätt:
A postar "jorden är rund"
B postar "enligt www.myearth.com är jorden faktiskt oval"
A postar "Nej den är rund http://eartshape.wiki anser att den är rund"...
(eller A postar "Åfan okej, oval alltså..")

iSheep

Svaret är enkelt

2013-01-02 15:30

Det skulle snarare bli en ganska vederhäftig diskussion om deltagarna faktiskt bemödade sig med att tala sanning - och kunna visa att de faktiskt talar sanning...

I detta fall påstod jag inte att "True story" hade fel. Jag efterfrågade bara ett antal exempel som visade att hen inte bara hittade på. Jag fick inga svar, bara en massa trams om att jag skulle googla.

Som om jag inte redan hade gjort det... Och resultatet sade varken bu eller bä. Då tycker jag att man antingen drar tillbaka påståendet eller visar vad man har för källa.

Att person B ska tvingas motbevisa person A faller ofta på sin egen orimlighet. Förhandsvalet måste vara att den som påstår något också har ett beviskrav på sig. En del saker går heller inte att motbevisa, vilket inte är samma sak som att ett påstående därmed är korrekt.

Påstår jag (person A) att SVT gjorde en programserie vid namn Notknäckarna på 1980-talet, och någon (person B) undrar om det verkligen stämmer, så är det upp till mig att visa att mitt påstående är sant - och inte upp till person B att motbevisa. Allt går inte att googla (även om det gör det i mitt exempel.)

SwedishKiwi

Svaret är enkelt

2013-01-02 15:43

I sak ger jag er bägge rätt och fel här, men som alltid när man ber om någon utföra något är det praxis att också tala om vad man gjort innan för att själv försöka lösa uppgiften. Det är ju först i ditt sista inlägg här, som det framkommer att du själv faktiskt redan har googlat men ej funnit svaren tillfredsställande nog, hade du skrivit det redan i ditt första inlägg hade denna tråd aldrig kommit så här långt ;-)

grolim

Svaret är enkelt

2013-01-02 16:11

Nu var lite av min poäng att True story inte skulle kunna få fram ett bevis, eftersom jag själv hade googlat först. Det skulle också ha blivit mitt svar om hen svarat mig på samma sätt som sedan skedde av andra.

Kan förresten tipsa de som säger "googla!" att själva försöka göra det på en sak först, innan de påstår att ett visst svar går att finna genom en sökmotor...

SwedishKiwi

Svaret är enkelt

2013-01-04 00:09

Det skrivs för mycket om apple i media så att hitta något med hjälp av google inom ämnet är i princip hopplöst. Dock har du fått ett antal enskillda program titlar som du kan kolla upp själv om du vill vilket bör vara bevis nog i ditt fall. Sen kan man ju också fråga sig varför du tror att alla appar skulle vara dyrare i ios och osx, när vi ändå är inne på ämnet så känner du säkert även till att exempelvis resebolagen tar ut högre priser om du bokar resan från en appleenhet. Där kan du hitta källan här på idg bland all reklampropaganda för apple om du nu vill lägga tid på det.

True story

Svaret är enkelt

2013-01-04 09:01

Eh, va..? "Det skrivs så mycket om Apple i media, att det blir svårt att googla fram någonting." Är detta ett försök till skämt?

Var har jag fått ett antal "enskillda program titlar" [sic] som skulle utgöra bevis? Du har själv bara nämnt FileZilla, vilket ju inte var ett bevis för någonting mer än att Du möjligen inte har förstått vad Du själv påstod.

Artikeln om resebolagsgrejen har jag läst. Beklagar att all "propaganda för Apple" på nätet hindrar Dig att visa upp exempel på det Du påstod tidigare i tråden... Ha. Ha. Ha.

SwedishKiwi

Svaret är enkelt

2013-01-06 23:46

Du var då en rolig jävel, här tystas det glatt ner att den del av det jag beskrev som du förstod till och med bevisats av dig själv och ändå ska du ha mer bevis för något du uppenbart feltolkat, men visst om du vill betala för sånt som är gratis så är det upp till dig.

True story

Svaret är enkelt

2013-01-07 07:27

Och Du är "rolig" som antingen inte förstår vad Du själv påstod (en app för iOS tenderar att kosta jämfört med samma app för Android) eller bara har svårt att ta fram några få exempel på att påståendet stämmer.

Tycker Du inte själv att det är lite beklämmande att det ENDA exempel Du klämt fram (FileZilla) rör fel operativsystem och dessutom inte stämmer i övrigt?

SwedishKiwi

Svaret är enkelt

2013-01-09 23:20

Läs om läs rätt, jag jämförde appleprodukter med konkurrerande motsvarigheter, annars är filezilla ett irrelevant alternativ. Sen är du ändå lite väl naiv när du vägrar tro på att det finns prisskillnader mellan produkter som köps från olika plattformar bara för att jag inte orkar lista allt. Om du över huvud taget bryr dig så kan du kolla upp det själv, själv citerar jag bara tidigare artiklar från bland annat idg.

True story

Svaret är enkelt

2013-01-10 05:47

Jag tycker jag läste ganska rätt... I Ditt ursprungliga inlägg, som blev upphov till hela denna tråd, skrev Du nämligen följande: "Nu behöver du inte komme med såna påståenden för det vet vilken idiot som helst att även ios har gratisappar, däremot har det också en tendens att ta betalt för program som är gratis på andra plattformar."

iOS. Inte Mac OS X. Men i stället för att besvara min ursprungsfråga, så ville Du utvidga diskussionen till att gälla även Mac OS X och Apple i stort. Jaha.

Om *Du* öht hade brytt Dig, så hade Du ju kommit med de få exempel som jag bad om. Du behövde inte "lista allt", bara tio exempel. Men Du "orkade" inte ens komma med ett enda exempel.

Det var allt jag ville ha. I stället fick jag allt annat, inklusive "hjälpsamma" IDG-individer som trodde att de kunde avgöra diskussionen genom att göra en generisk sökning och sedan slå 200.000 träffar i huvudet på mig. Jaja.

SwedishKiwi

Svaret är enkelt

2013-01-12 14:41

Ajdå, läste ios som apple i det inlägget. Det hade väl räckt med att påpeka det felet i såfall så hade det inte behövt bli någon jättediskussion.

True story

Svaret är enkelt

2013-01-12 19:50

I mitt svar till Ditt första svar, daterat 2013-01-04 08:56, framgår det tydligt att Du var ute och reste.

SwedishKiwi

Svaret är enkelt

2013-01-02 15:59

Det är orimligt att avtvinga folk "bevis" för sina påståenden. Om Du inte litar på uppgiften kan Du naturligtivs fråga, men om du vill påskina eller påstå att uppgiften är felaktig eller "påhittad", så är det vettigare att presentera något FAKTA som motsäger detta, istället för att ifrågasätta andras kunskap och efterforskning.

Om nu A påstår nogot, som Du inte "tror" på, och du varken kan hita bevis FÖR eller bevis MOT, dennes påstående, är det då inte enklast att diskutera med utgångspunkt från att det som påstods var korrekt?

Rör det ig om åsikter som diskuteras, så blir det ännu mer patetiskt att be om "kälhänvisning"..

T.ex.
A postar "iPhone's kartor i iOS6 är grymma"
B postar "Källa på det"

Ganska meningslös diskussion då.

iSheep

Svaret är enkelt

2013-01-02 16:15

IMHO - den som gör ett påstående om något som inte är allmänt känt bör presentera bevis.

Natanael L

Svaret är enkelt

2013-01-02 16:57

Fast då infinner sig ju genast frågan, vad som man kan betraktas som allmänt känt?

iSheep

Svaret är enkelt

2013-01-02 16:19

Läs Din första mening ovan igen... Du tycker det blir en meningslös diskussion om man avkräver bevis. Jag tycker motsatsen.

Om jag skriver att en doktorsavhandling nyligen visat att Android-användare har lägre intelligens och mindre potens än iOS-användare, så antar jag att folk ber mig att visa dem den avhandlingen (om de inte bara ber mig dra åt skogen direkt). Ska mitt svar bli "googla"? Ska mitt svar bli "motbevisa mig"? Eller ska jag länka till avhandlingen ifråga?

Allt går inte heller att motbevisa! Och att utgå från att ett påstående är korrekt och ta diskussionen därifrån är ju bara befängt, om än bekvämt. Allra enklast är att den som påstår någonting också har ett beviskrav på sig. Det enda obekväma i detta är att man inte bara kan spruta ur sig påståenden, men det hade å andra sidan städat upp rejält bland IDG-kommentarer.

Vad gäller rena åsikter, som "iPhones kartor är grymma", så handlar det om just åsikter och ska behandlas som sådana. Det var det inte i det här fallet.

SwedishKiwi

Svaret är enkelt

2013-01-02 16:54

Jag tror Du är överambitiös om du tror att varje kommentar till en tidningsartikel ska likställas med doktorsavhandlingar :-)

Om Du skriver att Du forskat fram att iPhone användare är smartare än andra, så hanterar nog de flesta detta som en personlig åsikt, och tro från din sida, om de inte själva tagit del av dessa uppgifter eller kan "googla" fram avhandlingen.

Jag skulle då snarare svara med att posta det som jag kunnat få fram som motsäger påståendet t.ex presentera information såsom att IQ i USA ligger en bra bit under världssnittet och i Asien där IQ-snittet är högst är också iPhone inte alls lika populär jämfört med Android. (be mig nu inte om källa på ovanstående :-) ) . Som en öppning i dialogen och diskussionen.

Men som sagt, min grundpoäng är att det är just en diskussion och kommentarer, där man varken kan kräva det ena eller andra, bara framföra sina åsikter. precis som den du har på krogen med vännerna..

Och helst bidra med kunskap istället för att ifrågasätta andras kunskap och intentioner.

iSheep

Svaret är enkelt

2013-01-02 17:18

Hur vet jag om det är "kunskap" som folk bidrar med, om jag nu inte får fråga om källor som bekräftar?

Jag ber inte, och kommer inte att be, om att alla måste ge källor till allt som de påstår i diskussioner. Men om någon blir "called on something", när de gjort ett påstående som rimligen ska kunna verifieras, så får man göra bättre ifrån sig än vad som hittills har gjorts i tråden.

Nåväl. Min poäng har förhoppningsvis nått fram vid det här laget. Och påståendet från "True story" är fortfarande obekräftat.

SwedishKiwi

Svaret är enkelt

2013-01-04 14:17

"Hur vet jag om det är "kunskap" som folk bidrar med, om jag nu inte får fråga om källor som bekräftar?"

Du kan knappast bedöma "kunskap" på detta sätt ändå. Det finns också mycket källlor till information som inte är publikt tillgängliga på internet, som många här i forumen kan ha tillgång till..

På samma sätt som man bedömmer posterna så flyttas det hela bara ett steg till att bedömma "källan" som ofta kan vara artiklar, analys-firmor, etc. som även dessa kan ha dolda agendor, och brister i kunskap, undrlag, källor etc.

Man måste helt enkelt köpa att man ifår bedöma det som skrivs, endast efter det som skrivs och inget annat. Vill man bekräfta eller motbevisa påståenden så får man nog allt som oftast ta på sig det jobbet själv.

Vill man slippa ifrågasättanden, kan man självklart redovisa detaljer, källor (man kan gå hur långt som helst, men det är naivt att räkna med att varje kommentarspost till en artikel ska ha avhandlings-nivå, och kunna vara föremål för disputering :-) )

I övrigt kan man väl säga att True Story iallafall till viss del strykt sina påstående med enstaka exemplifieringar, medan inget jag sett i tråden visat eller refererat till källor som motsäger hans påstående?

iSheep

Svaret är enkelt

2013-01-04 14:38

Alltså... Handlar det om åsikter, så förstår jag att det är svårt med källor. Handlar det om personliga upplevelser (typ "jag mötte Ulf Lundell i somras"), så förstår jag också. Men här handlade det om ett påstående som, om "True story" verkligen sett detta i verkligheten, inte borde ha någon svårighet att exemplifiera. I stället har jag fått snömos om propaganda etc.

Det enda exempel hen bidragit med, Filezilla, var ju dessutom trippelfelaktigt. Har Du sett andra..?

Till sist: Avsaknad av motbevis går inte att använda som bevis för ett påstående.

SwedishKiwi

Svaret är enkelt

2013-01-04 15:28

Jag håller helt med om att påståenden som inte kan motbevisas, naturligtivis inte heller kan ses som bekräftade.. Det är helt enkelt okänt (eller kanske t.om tro, teori, tyckande)..

Men jag som kör både iOS och Android ganska mycket har tex. inte hittat något gratisprogram på iOS som stöder flash.. Vill man ha flash stöd får man betala för appar som cloudbrowser, puffin eller motsvarande. För Andorid kan program för detta fås helt kostandsfritt..

Apple tar betat för sin iTunes-match tjänst, medan Googles variant google-music är gratis.

Annars tror jag precis som du att det är minimal skillnad i vad man tar betalt för appar på de olika plattformarna. Det blir svårt för utvecklarna att motivera att ge bort något gratis pe en plattform och ta betalt på en annan.

För några år sedan pekade analyserna på en mycket högre betalningsvilja bland i-ägare, som drev många android-specifika apapr att gå på annons-finansiering, eller in-app purchases.. Användandet och betalningsvilja bland användare jämnar dock ut sig mer och mer enligt de analyser jag läst på de bägge plattformarna.

(en källa: http://www.phonearena.com/news/Willingness-to-pay-for-apps-isnt-as-wide-a-gap-between-Android-and-iOS-anymore_id34205 )

iSheep

Svaret är enkelt

2013-01-04 15:35

Du har helt rätt i det du skriver och att det ens skall behöva påpekas är ju tragiskt. Vad har hänt med det logiska tänkandet och sunda förnuftet för att sådana här debatter skall behöva uppstå?Det som stör mig med dina inlägg är användandet av det vidriga "hen". Ta bort det och du kommer att framstå som en tänkande varelse ;)

videopac

Svaret är enkelt

2013-01-04 00:04

Trams va, du är väl medveten om att jag ännu inte besvarat ditt inlägg och ärligt talat är det svårt att med hjälp av google hitta länkarna till de artiklar som kan bevisa det hela. Ett program kan jag dock hänvisa till utan källa och det är FTP programmet Filezilla som kostar runt 100:- i mac appstore men är gratis på övriga plattformar, det är i alla fall enkelt att kolla upp. Dock är jag inte förvånad att det är hopplöst att hitta vad man söker med tanke på hur mycket reklampropaganda apple får i medierna.

True story

Svaret är enkelt

2013-01-04 08:56

Det framgår väl ganska väl att jag är medveten om att Du inte har besvarat mitt inlägg..? Inte minst nämner jag det själv.

Och visst är det svårt att googla fram bevis för Ditt påstående, vilket var en del av min poäng. Därför ville jag veta vad Du hade för exempel, eftersom Du rimligen hade stött på dessa problem själv - om Du nu inte bara hittade på.

När Du nu slutligen kommer med ETT exempel, så faller det platt till marken... För det första handlar det om ett program till Mac OS X och inte till iOS. För det andra finns det öht inte att ladda ner på Mac App Store, utan finns på SourceForge. För det tredje är det gratis till Macen, precis som till övriga plattformar.

Det, min käre användarkollega, är en helt Sann historia. Now try again.

SwedishKiwi

Svaret är enkelt

2013-01-06 23:44

Har inte stött på problemet själv dock uppenbarade det sig tydligt i form av ett antal artiklar här på idg bland annat, försök hitta dem bland reklampropaganda värt 200´000´000:-. Annars gör det inte mig något om du sitter och betalar extra för sånt som är gratis.

True story

Svaret är enkelt

2013-01-07 07:31

Läser Du öht vad Du själv skriver - och vad jag skriver?

Nej, nu har den här tråden blivit väldigt mycket längre än vad den hade behövt bli. Framtida IDG-besökare kommer att småfnissa och göra facepalms när de läser vad som skrivits.

Adiós, True story. Må Ditt användarnamn speglas bättre i Dina inlägg i fortsättningen.

SwedishKiwi

Svaret är enkelt

2013-01-07 12:51

Trots att det förlänger tråden ytterligare, vill jag dock påpeka att dit inlägg visade på en ganska otrevlig attityd mot den Du diskuterar med.

Ha det gott.

iSheep

Svaret är enkelt

2013-01-09 23:22

Håller med båda, trotts förlängningen vill jag bara påpeka att jag inte argumenterar mot troll ;-)

True story

Svaret är enkelt

2013-01-01 23:29

Mycket roligare om du skapar en sådan här länk.
http://bit.ly/Wd8iPO

redep

Svaret är enkelt

2013-01-02 00:02

Oj, det törs jag inte förstår du - fick en jäkla massa skit när jag gjorde så, för att då används javascript och alla kan därmed inte ta del av det lustiga. Nä då är det bättre att vara lite putslustig själv, hehe...

grolim

Svaret är enkelt

2013-01-02 00:05

Ja, putslustig är nog det enda man är som Androidanvändare i en artikel om Appleprylar. Seriös är nog knappast något som kan nämnas i samma mening som Androidanvändare. Snarare som klassens clown, som ingen gillade för att han alltid skämtade om allting.

Positiva Nollan

Svaret är enkelt

2013-01-02 00:11

Usch då, lite kvällstrött och kinkig hör jag. Har du kollat in artiklarna om androidprylar någon gång? Samma tongångar och uttryck där men då från det sk. Applefanatiska gänget - same, same om du frågar mig (men det gör du nog inte, skulle jag tro).

Men nu skall ju mitt inlägg tolkas som att man faktiskt kan bemöda sig om att googla själv, istället för att be andra göra det åt sig - därav det "putslustiga".

grolim

Svaret är enkelt

2013-01-02 00:15

Kan inte påstå att jag sett hälften så många Appleanvändare skriva fåniga saker om Android och dess användare bara för att göra sig lustiga och samla humorpoäng hos sin lokala Androidklubb. Men saker som "Appleanvändare är så lustigt att skämta med" ser man desto oftare. Kanske därför Appleanvändare inte tar er på allvar. Kanske om ni mognade lite och slutade bete er som ungar på skolgården i mellanstadiet så kanske ni skulle tas på allvar igen. Tills dess är ni nog rätt körda.

Positiva Nollan

Svaret är enkelt

2013-01-02 00:23

Suck... Du är ju bara för mycket. Vad har Android VS. Apple- anhängare med sakfrågan att skaffa?

Jag förtydligar - MAN SKALL INTE BE ANDRA UTFÖRA, VAD MAN KAN UTFÖRA LIKA LÄTT SJÄLV, DET ÄR OARTIGT! - därav mitt ironiserande inlägg till "SwedishKiw" tidigare.

grolim

Svaret är enkelt

2013-01-02 00:25

Tror du, grolim, att inte folk kommer ihåg hur mycket spydigheter du har spridit här på forumet. Du är ett troll som vill provocera och göra dig lustig. Om det INTE är din mening så har du misslyckats totalt och du borde börja om från början och göra om, göra rätt.

Positiva Nollan

Svaret är enkelt

2013-01-02 00:31

.-'---`-.
,' `.
| \
| \
\ _ \
,\ _ ,'-,/-)\
( * \ \,' ,' ,'-)
`._,) -',-')
\/ ''/
) / /
/ ,'-'

grolim

Svaret är enkelt

2013-01-04 15:38

Tja, men nu har du ju fel i den sakfrågan så det är väl lika bra att du slutar med så kallade ironiserande inlägg då du faktiskt bara skämmer ut dig. Och det här säger jag som WP-användare (för att slippa få Applestämpel på mig helt oförskyllt)

videopac

Svaret är enkelt

2013-01-28 08:42

Spännande, jag har sett motsatsen. iOS-program i en gratisversion med annonser, och annonserna kan uppgraderas bort med en in-app-purchase för en mindre summa än vad programmet kostar att köpa i Google Play.
Men så säljer nog programmet bättre på iOS än på Android där man inte är lika köpvillig.

l¡nus

Svaret är enkelt

2013-01-01 17:59

Det finns inga GPL-appar till Iphone eftersom Apple inte vill ha den konkurrensen.

Sir Anakin-S -<|" Apple. The fruity toymaker "|>-

Svaret är enkelt

2013-01-02 10:43

Bullshit, Apple har tillåtit GPL appar i Appstore, det är andra vägen, FOSS/GPL riddare som vill förbjuda det och lyckats.

Se VLC som ett fint exempel på det.

Juan_

Svaret är enkelt

2013-01-02 11:48

Hur jävla dum i huvudet är du?
Du fortsätter som en papegoja.

Apple tillåter inte att GPL-appar har kvar sin copyleft utan Apple lägger på egna restriktioner på allt som går igenom appstore och det är oförenligt med GPL.
Att tvinga på appar andra licensformer är inte att tillåta.

Apple hade kunnat ha samma två rader i appstore som Google har i sin butik med undantag för GPL men har valt att inte göra det.
Inte ens efter kontroversen med VLC där det uppdagades hur illa det var.

Att påstå att Apple tillåter GPL är ren jävla lögn och det vet du.
Ja och VLC är ett fint exempel på just det.

Sir Anakin-S -<|" Apple. The fruity toymaker "|>-

Svaret är enkelt

2013-01-02 14:41

Apple tillåter inte konkurrens, och naturligtivs inte GPL licenser via appstore.. Vill man leka i Apples sandlåda, är det Apple som kräver att bestämma ALLA regler.

iSheep

Svaret är enkelt

2013-01-02 14:42

Exakt mao är det GPL som är problemet, och de appar som byggt på GPL som Apple godkänt har blivit bort tagna på begäran av dessa GPL riddare. Inklusive VLC.

Mao har du svårt med läsförståelsen.

Juan_

Svaret är enkelt

2013-01-02 14:47

första budordet "Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig"..

Då blir det ju logiskt att det är de andra gudarnas "problem" och de tillåts visst i kristendomen bara de erkänner att det bara finns en gud, och den guden är.......

Jligt logiskt med iSheep logik... suck..

iSheep

Svaret är enkelt

2013-01-02 16:26

Och när Apple Maps inte stämmer med verkligheten så är verkligheten problemet?

GPL är den äldre och mer etablerade licensen. Den ställer vissa krav, som att användarna ska få vidaredistribuera programmen

Apple förbjuder detta totalt för alla appar i App Store, utvecklarna har ingen möjlighet att ge undantag för användarna ens genom licenser som GPL. Om programmet redan är GPL-licensierat så krockar alltså dessa båda licenser, och Apple kan då inte distribuera GPL-programmet utan att bryta mot GPL. Apple valde att tvinga på dessa restriktioner på vidaredistribution för ALLA appar helt utan undantag, alltså är det Apples fel.

Så länge det bara är en utvecklare för appen och denna accepterar detta så kan han välja att omlicensiera App Store-versionen, men är det flera så kan vem som helst av dem vägra omlicensiering där restriktioner som Apples läggs på.

Natanael L

Svaret är enkelt

2013-01-02 16:57

Nej maps är ett annat problem.

Varför inte använda en licens som fungerar? Finns ju versioner på GPL licensen också.

Som sagt det var inte Apples initiativ att plocka bort VLC etc. Men mig rör det inte i ryggen. Om jag måste så kan jag fortfarande köra GPL licenserade program. Men helst undviker jag dessa så gott det går.

Juan_

Svaret är enkelt

2013-01-02 20:32

Varför undvika licenser vars syfte är att ge dig som användare så mycket rättigheter som möjligt?

Du kan inte kräva att alla som bidragit till VLC sedan innan App Store skapades ska acceptera ett licensbyte till icke-copyleft som Apache bara för att du vill ha appen på din iOS-enhet utan jailbreak.

En av VLC-utvecklarna NÄMNDE för Apple att GPL är inkompatibelt med App Store-avtalet.

Då tog Apple bort VLC-appen.

Natanael L

Svaret är enkelt

2013-01-02 22:33

Han har hört allt det där förut och inte bara en gång.
Får du tyst på honom nu fortsätter han med samma lögner i kommentarerna till nästa passande artikel.
Får du tyst på honom då med nog mycket fakta fortsätter han ljuga vidare i kommentarerna till ändå nästa artikel.
Det är ett Sisyphusjobb att hålla efter.

Sir Anakin-S -<|" Apple. The fruity toymaker "|>-

Svaret är enkelt

2013-01-03 07:59

Utvecklaren nämnde att den var inkompatibel bullshitt, han krävde att VLC skulle tas bort.

Läs killens blogg om ämnet vet ja, innan du kommer med mer dumheter.

Vad gäller GPL så är det inte licenaen i sig, bara det att jag lärt mig att undvika FOSS program. För de håller oftast en allt för låg kvalitets nivå. Och GPL lägret tycks vara värst. Och som med alla regler undantag finns.

Men nej jag är inget fan av dagens FOSS. Annat var det förr med sharewre och freeware som fanns till gamla macos. De höll oftast en hög kvalitets nivå. Inget vi är direkt bortskämda med idag, speciellt inte från FOSS lägret.

VLC t.ex. är ingen höjdare. VLCs starka sida är att den är fel korrigerande och spelar upp nästan allt. Men kvaliten är inte i top.

Juan_

Svaret är enkelt

2013-01-03 17:45

BINDDNS, Apache, TCP/IP, Darwin (OSX), Webkit, Firefox, MySQL, etc...

Att majoriteten är dåliga beror bara på det enorma antalet. Att publicera koden till ett enhelgsprojekt är enkelt.

Edit: Menar du att ens 50% av alla kommersiella/stängda program är bra? Ska vi jämföra äpplen med äpplen så måste ALLA program tas med.

Förresten: http://www.jbkempf.com/blog/post/2012/How-to-properly-relicense-a-large-open-source-project

Och nej, han bad aldrig Apple att ta bort appen. Han bad dem att lösa licenskonflikten. Apple valde att ta bort den. Att han var medveten om vad Apple sannolikt skulle göra betyder inte att han ville ha appen borttagen.

http://mailman.videolan.org/pipermail/vlc-devel/2010-October/076868.html
http://www.fsf.org/news/blogs/licensing/more-about-the-app-store-gpl-enforcement
http://9to5mac.com/2011/01/07/vlc-for-ios-removed-from-the-app-store/

Natanael L

Svaret är enkelt

2013-01-01 18:00

Som är mer skitigt?

GordonFlash

Det finns ju så många fler

2013-01-01 15:18

Varför haka upp sej på att vissa läggs ner ?

rat

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-01 15:31

Allt ska vara gratis och varför ska "jag" betala för något som jag kan fixa gratis? Vad ska man skylla på här? det är "svårt" att gå in på appstore och köpa spel/program? Vissa är beredda att sjunka hur lågt som helst för att slippa betala från ca 7kr som de flesta spel/program kostar.

Idioten på Bilia vägrade att ge mig en Volvo XC60 gratis så jag gick ut och snodde en istället.

När får IDG filter så att jag kan sortera ut nyheter jag inte är intresserad av

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-01 15:51

Håller med dig förutom bilen, därför att du stal den från någon annan som betalat för den. I fallet kopiera programvara så är det inte säkert att en kopia är en förlorad inkomst för ett företag. Kopiering kan tom ha en positiv effekt. Om tillräckligt många har en produkt så vill alla ha den, som ex några av Microsofts produkter.

localhost

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-01 16:30

"Håller med dig förutom bilen, därför att du stal den från någon annan som betalat för den. I fallet kopiera programvara så är det inte säkert att en kopia är en förlorad inkomst för ett företag."

Med det resonemanget skulle en stulen bil inte vara en inkomstförlust. Vad är det som säger att den bilen skulle blivit såld eller på annat sätt genererat inkomster? Den kanske skulle ha skurit eller kvaddads (utan en försäkring som täcker olyckan). Alla vet väl att en bil är en outsinnlig källa till utgifter... ;-)

Programvara som stjäls har någon investerat tid och pengar i. Man kalkylerar i alla led (från tillverkare till försäljare) med en inkomst och satsar på produkten utifrån det.
Visst finns det de som annars inte skulle köpt produkten - men det finns många som annars skulle ha betalat för den - och de som inte hade tänkt köpa produkten, varför vill de använda den om den är gratis..? Såhär är det: Är ett pris satt på en produkt så får man vackert betala om man vill använda den.

Beträffande MS produkter så har du helt klart en poäng i att piratkopiering bidragit till att de spridits. Samtidigt har ju MS lagt PC-marknaden under sig så att ett behov av deras produkter uppstått.
Är dock övertygad om att en hel del piratkopiering (av MS produkter) är onödig; många tar hem office-paketet utan att egentligen behöva det: det finns enklare alternativ och det finns likvärdiga gratisprodukter.
För de flesta är egentligen office-paketet overkill, tro mig, jag har jobbat som datalärare och tycker det känns onödigt att lära ut t ex Word. Folk gör ändå som det är enklast att göra och det funkar för dem. I princip duger en ordbehandlare med samma funktioner som detta kommentarsfält för de flesta, möjligtvis behöver man utöver det möjlighet att byta typsnitt och stilar, eventuellt kunna klistra in en bild..
Macens "Textredigerare" duger för de flesta, likaså MS "WordPad".

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-01 18:29

Är du så där dum eller gör du dig till?

Sir Anakin-S -<|" Apple. The fruity toymaker "|>-

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-01 23:50

Det härliga med den frågan är att den inte behövs ställas till dig då vi alla redan vet svaret.

slowflow

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-02 17:51

"Är du så där dum eller gör du dig till?"

Otrevlig svar, skärp dig!
Men tydligen är det du som är dum som inte fattar vad jag skriver...

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-02 21:43

Jag är ruskigt less på att vara fin i kanten mot folk som är så dumma i huvudet att de inte förstår skillnaden mellan upphovsrätt och stöld och tjatar på, hur mycket de än får reda på skillnaden.
Ännu mer less är jag på folk som egentligen vet skillnaden, men håller på ändå.

Frågan kvarstår och är berättigad.
Är du så där dum att du inte fattar eller gör du dig till?

Är du så där dum kanske någon orkar förbarma sig över dig med ett sista försök till förklaring.
Gör du dig till så är du bara en idiot som trollar och som vi i fortsättningen kan ignorera.

Point taken?

Sir Anakin-S -<|" Apple. The fruity toymaker "|>-

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-02 22:53

"Point taken?"

Ja, om du menar på att jag förstått att du är förvirrad, så stämmer det.

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-03 05:31

troll/ignore

Sir Anakin-S -<|" Apple. The fruity toymaker "|>-

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-03 20:05

Men snälla Analking, jag inte bara ignorera dig, jag bryr mig faktisk om dig där du står och har målat in dig i ett hörn.

Ibland har du - trots allt - vettiga åsikter, men ibland snackar du skit! T ex i kommentaren ovan till mig. Skärp dig grabben.

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-04 15:45

Nej, Zulo, denna gång har du fel. Och du argumenterar ju inte bättre för din sak med personangrepp och nedlåtande attityd.

Du menar väl inte på allvar att du inte vet skillnaden mellan upphovsrättsbrott och stöld? Det är en berättigad fråga och direkt relaterad till den fråga som Anakin... ställde till dig.

videopac

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-04 20:24

"personangrepp"

Vaddå?

"nedlåtande attityd"

Inte medvetet - men svårt att undvika.

"upphovsrättsbrott och stöld"

Gemensam nämnare: otillbörligt och otillåtet tillskansande av annans egendom.

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-04 22:36

Vad som skiljer sig:

Förlust av något som man tidigare hade, som då överförs till den som tog det.

Natanael L

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-05 00:25

Konstruerat argument. ;-)

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-02 16:30

Per definition så kan inte programvara stjälas på det sättet. Om inte ägaren förlorar sina originalkopior så är det inte stöld.

Otillåten kopiering är någor helt annat.

Natanael L

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-02 17:56

Ordklyverier... ;-) ...som på intet sätt rättfärdigar piratkopiering.

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-02 20:24

Och inte heller rättfärdigar fel ordval att man stiftar lagar som SOPA, ACTA, TPP eller liknande.

Natanael L

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-02 22:58

Vad har det med saken att göra..?

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-02 23:59

Det må vara fel att piratkopiera, men det är värre att hävda att ens abstrakta verk är viktigare än mänskliga rättigheter.

Natanael L

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-03 20:01

Vad pratar du om nu, då... ;-) ...vad har piratkopiering av upphovsrättsskyddat material med mänskliga rättigheter att göra..?

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-03 20:07

ACTA, TPP, SOPA...

Mediabolagen försöker begränsa även vanliga ickepiraters rättigheter genom att lagstifta fram nya rättigheter till sig själva, med piratkopiering som ursäkt men helt utan bevis för påståendena.

Natanael L

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-03 20:27

Det är ju olyckligt om det är så, men jag tror det är mer komplicerat än så. Du har aldrig funderat över att piratkopierarna spelar vissa krafter i händerna..?

Låt mig ta en liknelse om hur jag ser på piratkopiering. Läs den och reflektera och försök undvika att märka på ord och polemisera.
Vi har hastighetsbegränsningar. De flesta överträder dessa mer eller mindre. Alla vet att det är fel men så länge det håller sig på en rimlig nivå och allt flyter på är det ingen som bryr sig. Ibland genomförs trafikkontroller för att hålla nivån i schack.
Men så finns det de som börjar överträda dessa rejält och ibland också i olämpliga situationer. De möts av reaktioner men börja gapa en massa om "rättigheter", "frihet", "så länge ingen blir påkörd gör det inget", "det finns inga bra alternativ till våra vägar så att man kan köra hur som helst när som helst och hur fort som helst" etc.
Till slut blir samhällets reaktion så pass stark att även de stackare som bara kör lite lagom för fort ibland vid lämpliga tillfällen drabbas med ideliga trafikkontroller där man också genomför flygande besiktningar av bilarna. För säkerhets skull gör man också en ordentlig översyn av hastighetsgränserna, sätter upp farthinder (vägbulor etc) samt enkelriktar en del vägar.
Kör jag för fort? Kanske har hänt nån gång, vet ej säkert. Har jag glömt att blinka när jag ska ur en rondell? Mycket möjligt att spaken inte fäst ordentligt...
Jag vill i varje fall inte bli skärskådad i mitt bilkörande bara för att en samling idioter inte fattar att det finns gränser - gränser som kanske är odefinierade men rimliga för alla parter.

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-04 22:38

Du jämför något som bevisligen skapar onödig risk med något som ingen kan bevisa är skadligt.

Natanael L

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-05 00:24

Du har ju inte fattat vad det är jag försöker förklara för dig. Skippa polemiken för polemikens skull! ;-)

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-05 00:40

Jag fattar, men dina argument är otillräckliga.

Ska du motivera förbud mot piratkopiering så bör du ha faktiska bevis. Att dra upp jämförelser som faktiskt inte är likvärdiga blir lite som South Parks Chewbacca defence.

Natanael L

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-06 14:36

Snälla Natanael, försök vara lite konstruktiv. ;-)

Zulo

Saab

2013-01-01 20:35

Säg att det var en SAAB 9-3 i stället för en XC60 då. Då var det ju något som inte någon annan ville köpa :-)

WaterMelonMan

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-01 16:05

Precis som idioterna som plankar i tunnelbanan.

- Varför ska jag BETALA för att åka tunnelbana när jag kan planka och åka gratis i stället ...

Positiva Nollan

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-01 16:39

Pirattankningslogik översatt till t-baneretorik. ;-)

• Man stjäl ingens plats.
• Man skulle annars inte åkt t-bana.
• Tågen går ändå.
• Giriga kapitalister tjänar pengar på att vi åker t-bana.
• T-banan har monopol på t-banan.
• Gratisåkare verkar för spridning av t-baneåkning. De bidrar till dess popularitet.
• Skulle nog inte ha åkt tunnelbana, men eftersom det gick att planka så gjorde jag det.
• Tycker t-banan är ett j-kla skit.

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-01 20:54

Inte jämförbart. Åker man i en fysiskt begränsad vagn så tar man plats och ökar energiåtgången för tåget.

Så det du skrev var helt irrelevant.

Ssargon

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-02 17:54

Det är visste jämförbart, tänk lite!

Och tankar man ner drar det såväl energi som bandbredd.

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-02 20:26

Inte från skaparen av verket, och resurserna som spenderad betalar man för själv.

Om man inte tankar på lokala biblioteket. :D

Natanael L

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-02 22:57

Skaparen av verket erbjuder en produkt som hen har skapat. För det vill hen ha betalt.
Capisc'?

Är inte miljödebatten en effekt av att man har slösat på jordens resurser? Men man har ju betalat för att få slösa/förbruka/missbruka, är det då fel på den debatten?

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-03 00:05

Är folk inte villiga att betala så kan man inte kräva att få betalt. Inga studier har lyckats bevisa att piratkopiering är skadlig, och ett par av dem antyder att det har en positiv effekt. Varför förbjuda något som inte är skadligt?

Det är ju inte relevant för den marginella resursförbrukning som görs av piratkopiering. Dessutom är P2P energieffektivare än många datorcenter när man ska distribuera filer.

Natanael L

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-03 20:03

Är man inte villig att betala för nåt som kostar pengar så är man inte intresserad av produkten.

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-03 20:14

Värst vad ointresserade fattigt folk är av saker.

Återigen - varför förbjuda något som inte kan bevisas drabba någon? Ska inte lagar bara vara till för att skapa ordning där det behövs lagar för att saker ska fungera?

Om det ska räcka med upphovsmännens önskan för att sätta pirater i fängelse, varför inte förbjuda fula kläder för allmänhetens önskans skull?

Natanael L

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-03 20:46

"Värst vad ointresserade fattigt folk är av saker."

Varför dra in fattiga i diskussionen? Fattigdom och rikedom är relativa begrepp. Vissa saker är billiga, vissa är dyra. Man får lov att välja vad man ska lägga sina pengar på.

"Återigen - varför förbjuda något som inte kan bevisas drabba någon?"

Det finns ett ideologiskt bundet begrepp som lyder: "Av var och en efter förmåga - av var och en efter behov."
Kan du utveckla följande: "Hur kan man undvika att bonden drabbas om han ger bort sin mjölk?".
Kan du också utveckla: "Hur kan bonden förmås att sänka priset på mjölken?".

"...varför inte förbjuda fula kläder..."

Och vem bestämmer vad som är fula kläder?

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-04 22:29

Föe att det är relevant för hur du formulerade dig. Läs igen.

Hur är det där relevant? Det är ju redan löjligt enkelt att piratkopiera det allra mesta, men ändå tjänar massor av artister ooch spelmakare och filmare en massa pengar. Hur går det ihop annars, menar du? Folk är ju bevisligen villiga att betala TROTS möjligheten att få tag på sakerna gratis.

Om det inte är bevis för skadlighet för samhället som ska vara villkoret för att stifta lagar om vad som är straffbart, vad ska då vara det?

Vem bestämmer vad som är upphovsrättsintrång? Typ att kringgå DRM, att göra kopior till vänner, att modifiera sina betalda program?
Skulle någon försöka förbjuda fula kläder så är väl det den vanliga processen som gäller. Någon gör ett lagförslag, och det diskuteras tills det finns något att rösta om. Kanske blir det en utredning. Inte för att det var poängen med min jämförelse...

Natanael L

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-05 00:26

Lägg ner... ;-)

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-04 15:49

Varför blandar du in hönor i detta? Ja, miljödebatten är helt vriden.

videopac

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-04 20:21

Aha, du anmärker på att jag använder "hen"... ;-) ...du var mig en fyndig rackare. Du kommer att gå långt här i livet.

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-05 02:45

Jag har redan gått långt här i livet, men tack ändå ;)

"Hen" är ett ord påhittat av "genusforskare", och används av journalister och andra idioter. Tyvärr.

videopac

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-06 14:35

Jag använder det av praktiska skäl, det sparar tid, plats och förenklar läsförståelsen. Men visst är det med en lätt rysning (ej av välbehag) jag använder det... ;-)

Likaväl som man kan återerövra den svenska flaggan från "nationalister", lika väl kan man sno ordet "hen" från "könschauvinister"... ;-) ...och göra det till ett språkligt verktyg.

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-06 19:16

Hen är och kommer alltid att vara en språklig styggelse, det har inget berättigande. Det finns andra ord man hittills använt med gott resultat så det finns inte heller något behov av det.

Angående flaggan; den har aldrig ägts av "nationalister" utan det är bara journalistdravel i vanlig ordning.

Förstår att du kan tycka att det är bekvämt att använda ordet, men det är bara för att du inte är van vid de annars använda orden gissar jag. Så skippa "hen" så slipper du skämma ut dig :D

videopac

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-06 20:17

Nej men lilla vännen, ta det lugnt och fint... ;-)

Och nog är jag van vid att använda de andra orden. Skriver en hel del formell text.

Zulo

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-02 01:11

Helt rätt.

Tunnelbanan SKALL vara gratis för alla!
Det skall inte drivas att kommersiella intressen. Det är vi skattebetalare som gemensamt skall finansiera systemet och då kan vi alla åka gratis.

Fast detta är ju en helt annan diskussion!

Balle Valle

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-02 01:28

Det håller jag FULLSTÄNDIGT med om. Att skattefinansiera kollektivtrafiken skulle göra att alla plankare får betala för sig. Mer eller mindre alla använder ju kollektivtrafiken i någon utsträckning. Och vilken goodwill det skulle ge för alla turister. Plus att de skulle spara en massa pengar på att slippa hålla på att försöka förhindra plankare, vilket de aldrig kan göra i alla fall.

Men, som sagt, det är ju en annan diskussion :)

Positiva Nollan

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-01 22:26

Precis

Information wants to be free änna då va
- fast fan inte mina Instagramfoton....

:-)

GoflorpOSX

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-02 00:03

Det är fritt fram att kopiera bilen om du vill ha en. Då har du en bil och Bilia har kvar sin. Bra va?

REx Luthor

Speglar bara samhället vi lever i idag!

2013-01-02 07:25

Det är tilllåtet att kopiera bilen, men inte mjukvaran. Så länge jag inte säljer den kommersiellt.

Anders Arnholm

White trash

2013-01-01 15:53

som piratar appar.

SebboD

White trash

2013-01-01 16:14

är folk som har iphones

Its me Maario

White trash

2013-01-01 16:16

Att white trash skulle köpa en telefon som börjar på 6000 kronor låter högst osannoligt, dessutom skulle det betyda att en enoooooorm andel personer i västvärlden skulle vara det. Din definition är aningen konstig.

SebboD

White trash

2013-01-01 16:36

Bor du under en sten eller något? Folk som påstår att de knappt har råd att äta har smartphones idag, iPhone har hållt en stor andel hos White Trash, men de börjar hitta till lågprissegmentet av Androids också.

Allan_I_Dalen

White trash

2013-01-01 22:26

Exakt, de --påstår-- att de inte har råd.

SebboD

White trash

2013-01-01 17:47

se dig omkring, 90 % av dräggen som existerar i sverige idag har iphones, så iphone = white trash mobil.

Its me Maario

White trash

2013-01-01 18:30

Jag är hellre en "white trash" med en iPhone än en "white trash" som använder Android som du.

shade

White trash

2013-01-01 19:20

Jag är helst ingen "white trash" men som bara ringer med min mobil ;)

Varför vill du vara en WT ?

SsD är snabbt

White trash

2013-01-02 10:21

Aha! Man får välja.

shade

White trash

2013-01-01 20:58

Suck, jag har tjatat om det här alldeles för många gånger nu...

Du kan INTE använda dina kompisar som något bevis för det ena eller andra, det är en alldeles för liten grupp för att ge ett bra statistiskt underlag!

Att 90% av dem har iPhone bevisar inte ett dugg!
:-)

Mr Turkos

White trash

2013-01-02 00:11

inga av mina kompisar har iphones, dom har råd att köpa bättre mobiler.

Its me Maario

White trash

2013-01-02 01:20

Aningen motsägelsefull kommentar, visst, subjektivt sett så kan det finnas bättre mobiler med allt beror på vad man själv värdesätter i en telefon. Hur som helst, om de har råd att köpa bättre telefoner, vilken? Visste inte att det fanns någon dyrare mobil än iPhone.

SebboD

White trash

2013-01-02 02:57

enkelt har man inte pengar till att köpa en vettig mobil så köper man en iphone och tror att det är en lyxvara. har man råd så köper man inte iphone

dyrt är inte alltid bäst

Its me Maario

White trash

2013-01-03 01:22

Hela din kommentar är helt motsägelsefull, precis som SebboD säger. Vad menar du egentligen?

"har man inte pengar till att köpa en vettig mobil"
"dyrt är inte alltid bäst"

Man ska ha råd till en bättre mobil, men dyrare är inte bättre?

erak

White trash

2013-01-01 22:27

Källa?

SebboD

White trash

2013-01-03 01:08

Alla Per jag känner har glasögon =>
Alla med glasögon heter Per. Eller?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Argumentationsfel

Kombinerat med:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Anekdotisk_bevisföring

erak

White trash

2013-01-01 19:50

24 månaders avbetalning 500kr/mån med abonnemang

Mellin

White trash

2013-01-01 20:26

Och du menar att alla har råd att köpa en Galaxy S3 för 6000 kr utan att ta den på 24 månaders bindningstid och förhöjd månadsavgift?

Positiva Nollan

White trash

2013-01-01 21:46

Nu vet ju inte jag var du köper dina telefoner , men 6000 kr för en S3:a är nog i högsta laget...

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1172708

Edit.
En iphone 5 16gb kostar 1.48 ggr mer än en s3:a 16gb eller uttryckt i procent: 48% mer

grolim

White trash

2013-01-02 00:37

Samma dag den blå kom betalade jag 5995:- kontant för en sådan med 32Gb.
Kostar typ samma idag.

Sir Anakin-S -<|" Apple. The fruity toymaker "|>-

White trash

2013-01-02 00:43

Ja, och då är motsvarande iphone 5 (32gb), bara ca. 17% dyrare. eller om man så vill, 999 kr dyrare

grolim

White trash

2013-01-02 00:46

Och du menar att de 999 kr extra gör iPhone så mycket dyrare att folk måste binda sig i 24 månader med förhöjd månadsavgift, medan Galaxy S3 är så billig att alla som vill ha den bara kan hala upp stålarna och köpa den kontant?

Positiva Nollan

White trash

2013-01-02 00:55

Allt är relativt, men vi är nu uppe i ca. 7000 kr för iosnallen och det skall i slutändan ändå betalas + att om jag väljer en s3:a kan jag också ta med min sambo till barcelona i en vecka, biljettpriset är 482 kr/person... Så jag väljer nalle och resa. Sedan så är det oftast inte en ren avbetalning vi får betala av, utan det tillkommer alltid extraavgifter och det är heller ingen bra idé, i min värld sparar man ihop till vad man skall ha och köper kontant.

grolim

White trash

2013-01-02 00:57

I min värld också. Det var DU som tog upp att man måste teckna 24 månader med förhöjd månadsavgift för att köpa en iPhone, som om man INTE skulle behöva göra det med en Galaxy S3.

Positiva Nollan

White trash

2013-01-02 00:59

nopp, det var mellin

grolim

White trash

2013-01-02 00:59

Stämmer. Fel av mig. Ber om ursäkt.

Positiva Nollan

White trash

2013-01-02 01:00

Du är välkommen ;-)

grolim

White trash

2013-01-02 01:25

Den säljs inte officiellt i Sverige, vilket alltså gör att man måste köpa den via gråimport eller importera själv, den borde vara mycket billigare med tanke på att 16 GB-modellen går på ca 4500 i Sverige.

SebboD

Hmm

2013-01-02 11:39

Som alltid så blir det pajkastning mellan android och iphone ägare!!
Har ni inget bättre för er?
Skulle aldrig säga att det ena är bättre än det andra då det gäller operativsystemet i telefonen!
Jag har själv både android och iphone telefon!

Sedan kanske det inte är så roligt om man har en äldre telefon eftersom operativt kan bli en aningens segt om man promt måste ha senaste version av android/ios !

Olawer

Hmm

2013-01-02 15:02

Det är ju det som är hela poängen med IDG- forat numera, IDG skriver artiklar för att trigga i gång pajkastningen och därmed skapa ett incitament till annonsintäkter. Eller har jag missat något här? För det är väl ingen som lägger in seriösa inlägg i denna ankdamm med tron att det skall tas emot seriöst... Det var många år sedan det skedde sist.

;-)

grolim

Hmm

2013-01-04 20:36

Undrar om IDG i så fall inte skjuter sig själva i foten..? Jag menar, vem f-n har tid att kolla in annonserna... ;-) Medan man laddar om? Då har man ju fullt upp med att hålla koll på fienden. De som inte deltar i striden är upptagna av att följa den, och de som bara tittar in ser ju ändå inget för all svavelrök.

Zulo

Hmm

2013-01-06 19:20

Det vackra i kråksången för IDG är nog att de får betalt för att visa annonserna och antalet gånger sidan "tittas på" (laddas) är säkert ett underlag för vad de kan få för annonsintäkter. Om det är så att man är tvungen att klicka på själva annonsen för att IDG skall få betalt, ja då är det en annan sak, då tjänar det inget på detta (om inte själva omladdningen av sidan ökar antalet gånger man klickar på en annons av misstag :) )

videopac

Hmm

2013-01-06 20:19

Visst kan det vara så som du säger. Men för att annonserna ska ha nån verkan (oavsett klick eller inte) och anses vara ekonomiskt motiverbara så måste man ju lägga märke till dem... ;-)

Zulo

Comments powered by Disqus
Yosemite

MacWorld

Apple åtgärdar wifi-problem i Yosemite

Flashlight

MacWorld

Flashlight är dunderhonung för Spotlight

MacWorld

Screentendo

Screentendo gör om hela webben till Super Mario-banor


MacWorld

Meerkat och utmanarna.

Bästa appen för att strömma din video live med Iphone


MacWorld

Apples tangentbordspatent

Apple utvecklar tangentbord med multitouch


MacWorld

OS X Yosemite

Fjärde betaversionen av OS X 10.10.4 är här


MacWorld

TV

Därför dröjer Apples nya tv-tjänst


MacWorld

Indien

Foxconn vill bygga Iphone-fabrik i Indien


Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng