Håll debatten levande

Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Automatisera med mappkommandon

Mappkommandon

2013-01-02 10:13

Kände jag inte till och det låter användbart, särskilt pdf konvertering, utskrift och byt namn. Varför illustrerades inte dessa i artikeln? Att få ett stökigt systemmeddelande är knappast intressant, särskilt inte för dropbox där jag själv lägger till filerna och knappast behöver informationen. Som det konstateras i artikeln får man ju dessutom ett meddelande från dropbox så ytterligare ett är bara dumt, dessa sparas väl dessutom i notifications ifall man missat det...

JFridh

Mappkommandon

2013-01-02 10:30

Man kan ju göra vad man vill. Ett meddelande är det enklaste sättet att visa på en funktion. Men kan du lite om Apple Script så finns det knappast några begränsningar på vad du kan göra.

Själv hade jag en rss flöde jag prenumererade på som inehöll länkar till pdf filer. Hade ett script som laddade ned "rätt" pdf åt mig och plockade in det i itunes.

Finns som sagt inga begränsningar på vad du kan göra. Vi hade på tidigt 2000 tal automatiserat bildbehandling i photoshop för foton som våra kunder skickade in samt laddning av en databas för webpublicering. Sköttes med Apple Script och Folder Actions. Idag finns det bättre lösningar för det vi gjorde. Men för den tiden var det väldigt avancerad webb tjänst. Speciellt med tanke på den bildbehandlig som gjordes.

Juan_

Mappkommandon

2013-01-02 12:30

Låter som sagt intressant, får undersöka det ytterligare. Fler och mer användbara exempel i artikeln hade fortfarande varit bättre.

JFridh

Mappkommandon

2013-01-03 22:26

Ett till exempel: http://www.macworld.com/article/1140847/customizeosxmanagefiles.html

- Detta mappkommando flyttar nedladdade .dmg-filer (som ofta är nedladdade program) till en separat mapp. Se rubriken "Move downloaded DMGs automatically" en bit ned.

Elias

Stänga mappar

2013-01-02 13:00

Just för att stänga en mängd mappar behöver man inte alltid några särskilda mappkommandon - Finder kan det redan från början. Man stänger helt enkelt en valfri, öppen mapp precis som vanligt, alltså genom att klicka i det röda "stängningskrysset" till vänster i mappens övre ram, eller trycker cmd-w på tangentbordet. Skillnaden är att man håller ner tangenten alt samtidigt, och vips stängs alla öppna mappar. Så har man kunnat göra långt före Mac OS X såg dagens ljus - ända sedan Mac System Software 5 vill jag minnas, eller om det nu månne var System 6. I vilket fall som helst så var det på 1980-talet... :-)

Noterbart är dock att detta kommando verkligen stänger alla öppna mappar, oavsett vilken mapp de ligger i, och oavsett vilken skiva de finns på.

PixelHermit

Comments powered by Disqus

- MacWorld:

"Nessie upptäckt på Apples kartor"


- MacWorld:

Kan jag logga in med ansiktet?


- MacWorld:

Nike lägger ner Fuelband


- MacWorld:

iPad Air

Så kan iPad Air bli ännu tunnare


- MacWorld:

iPad Mini

Svagt kvartal för iPad väntas


- MacWorld:

Liva upp Macen med snygga bakgrunderNyheter och tips från Teknik & Trender. ANNONS

Så väljer du rätt mobilabonnemang

Säkra din mobila media

Första portabla hårddisken på 4 TB

Är du också rädd att bli av med dina bilder?

iOS 7 och OS X Mavericks

- MacWorld:

Är det verkligen Apple som ringer?


- MacWorld:

Hitman till iOS med ny spelstil


- MacWorld:

Apple firar Earth Day runt om i världen


- MacWorld:

Sex bra appar som förgyller påsken


- MacWorld:

iPhone

Blygsam ökning för iPhone väntas


- MacWorld:

iOS

"Apple testar nya versioner av iOS"


- MacWorld:

iPhone

"Yahoo vill ersätta Google på iOS"


- MacWorld:

Hur kopplar jag in en extern skärm?


- MacWorld:

Bota bitrötan - lagra dina filer i hundra år

Annons: Nyheter från Telia

Apples lanseringar ställer stora krav

Apples lanseringar ställer stora krav

Smart lösning gjorde att Halebop undvek seg sajt vid senaste Iphone-lanseringen, läs hur de gjorde.

MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.