Håll debatten levande

Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Automatisera med mappkommandon

Mappkommandon

2013-01-02 10:13

Kände jag inte till och det låter användbart, särskilt pdf konvertering, utskrift och byt namn. Varför illustrerades inte dessa i artikeln? Att få ett stökigt systemmeddelande är knappast intressant, särskilt inte för dropbox där jag själv lägger till filerna och knappast behöver informationen. Som det konstateras i artikeln får man ju dessutom ett meddelande från dropbox så ytterligare ett är bara dumt, dessa sparas väl dessutom i notifications ifall man missat det...

JFridh

Mappkommandon

2013-01-02 10:30

Man kan ju göra vad man vill. Ett meddelande är det enklaste sättet att visa på en funktion. Men kan du lite om Apple Script så finns det knappast några begränsningar på vad du kan göra.

Själv hade jag en rss flöde jag prenumererade på som inehöll länkar till pdf filer. Hade ett script som laddade ned "rätt" pdf åt mig och plockade in det i itunes.

Finns som sagt inga begränsningar på vad du kan göra. Vi hade på tidigt 2000 tal automatiserat bildbehandling i photoshop för foton som våra kunder skickade in samt laddning av en databas för webpublicering. Sköttes med Apple Script och Folder Actions. Idag finns det bättre lösningar för det vi gjorde. Men för den tiden var det väldigt avancerad webb tjänst. Speciellt med tanke på den bildbehandlig som gjordes.

Juan_

Mappkommandon

2013-01-02 12:30

Låter som sagt intressant, får undersöka det ytterligare. Fler och mer användbara exempel i artikeln hade fortfarande varit bättre.

JFridh

Mappkommandon

2013-01-03 22:26

Ett till exempel: http://www.macworld.com/article/1140847/customizeosxmanagefiles.html

- Detta mappkommando flyttar nedladdade .dmg-filer (som ofta är nedladdade program) till en separat mapp. Se rubriken "Move downloaded DMGs automatically" en bit ned.

Elias

Stänga mappar

2013-01-02 13:00

Just för att stänga en mängd mappar behöver man inte alltid några särskilda mappkommandon - Finder kan det redan från början. Man stänger helt enkelt en valfri, öppen mapp precis som vanligt, alltså genom att klicka i det röda "stängningskrysset" till vänster i mappens övre ram, eller trycker cmd-w på tangentbordet. Skillnaden är att man håller ner tangenten alt samtidigt, och vips stängs alla öppna mappar. Så har man kunnat göra långt före Mac OS X såg dagens ljus - ända sedan Mac System Software 5 vill jag minnas, eller om det nu månne var System 6. I vilket fall som helst så var det på 1980-talet... :-)

Noterbart är dock att detta kommando verkligen stänger alla öppna mappar, oavsett vilken mapp de ligger i, och oavsett vilken skiva de finns på.

PixelHermit

Comments powered by Disqus

- MacWorld:

"Apple släpper iWatch 9 september"


- MacWorld:

iPad

Allt fler spelar på sina plattor

Spelar du spel på din platta?

- MacWorld:

iPad

iPadsiffrorna oroar inte Tim Cook


- MacWorld:

Instagram släpper enkel time lapse-app


- M3:

Så känns första bilen med Apples Carplay


- MacWorld:

Macbook Pro

"Tunnare Macbook är på gång"Nyheter och tips från Teknik & Trender. ANNONS

Så sparar du pengar när internet inte används

Så enkelt reparerar du din Iphone själv

Sommarens 10 bästa teknikprylar

Bygg prestanda – spara pengar- MacWorld:

Seagate släpper mastodonthårddisk


- MacWorld:

Tecken på ny svensk Apple Store


- MacWorld:

"Större iPad släpps 2015"


- MacWorld:

iPad

Kaliforniska elever får ingen iPad


- MacWorld:

SVT Play finns nu i Apple TV


- MacWorld:

iTunes Festival

Nu finns iTunes Festival på Apple TV


- MacWorld:

"Kill switch" blir lag i Kalifornien


- MacWorld:

Kan jag få en bil med iOS inbyggt?


- MacWorld:

Starfish vill hjälpa glömska föräldrar

iPhone 6 - här är alla nyheter
MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.
Allt om OS X Yosemite och iOS 8