Mest läst just nu

MacWorld

Iphone startar om
Speciellt meddelande kan krascha IOS - så får du igång telefonen igen

Meny

Håll debatten levande

Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Google släpper videoapp

Äntligen!

2012-12-18 07:17

Inte en dag för sent det där med videoinspelning i landskapsläge. Vet inte hur mycket man hatar VVS (Vertical Video Syndrom) Apple borde även fixa detta i sin kamera app!

Vem vet

Nu utvecklar även Google till iOS först...

2012-12-18 09:50

Det har på sistone kommit många högkvalitativa appar från Google till iOS. Till och med Google erkände att Maps till iOS var bättre än deras kartapp till Android. http://www.cultofandroid.com/19954/google-admits-new-maps-app-for-ios-is-better-than-android-version-promises-ipad-app/

Med tanke på att den genomsnitlige iOS-användaren använder sin smartphone i långt högre utsträckning än den genomsnittlige Androidanvändaren så är det nog en klok prioritering från Google. Det viktiga för dem är ju inte vilket operativsystem som används, utan att folk använder googles tjänster som gmail, maps och youtube. Det är så Google säljer reklam vilket är deras inkomstkälla.

Länkar angående användning:

http://www.businessinsider.com/apple-android-mobile-web-usage-2012-6

http://insights.chitika.com/2012/six-month-study-ios-vs-android/

chk

Nu utvecklar även Google till iOS först...

2012-12-18 10:39

> Länkar angående användning:

det är ju inte helt omöjligt att den statistiken till stor del beror på att webbläsare i android inte presenterar sig som android om man väljer att visa "desktop-läge" av sidan i webbläsaren

om en webbserver får ett anrop från någon som presenterar sig som "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10_6_3; en-us) AppleWebKit/533.16 (KHTML, like Gecko) Version/5.0 Safari/533.16" var hamnar den i statistiken? (det är en android användare som surfar från Dolphin-webbläsaren, i desktop-läge... men i statistiken kommer det att registreras som något helt annat)

qwerty321

Nu utvecklar även Google till iOS först...

2012-12-18 10:52

Det är möjligt fast osannolikt. Tror du att tillräckligt många aktivt har valt att surfa i desktop-läge för att det skall återspegla sig i statistiken? Det är möjligt att de tekniskt avancerade användarna ibland gör sådana val, men knappast den stora mängden användare som skall kolla aftonbladet eller facebook.

Tillägg:
Skulle det vara på det viset får nog Google se till att Android rapporterar rätt. För att utvecklare och andra skall kunna fatta riktiga beslut om till vilket OS man skall utveckla är det viktigt att statistiken är riktig.

chk

Nu utvecklar även Google till iOS först...

2012-12-18 11:12

> Det är möjligt att de tekniskt avancerade användarna

är det inte i princip en vedertagen sanning att tekniskt intresserade användare som tycker om att "pilla" på inställningar kör android?

Av de jag känner som äger en surfplatta med android så har alla desktop-läge inställt som default i webbläsaren


antagligen har utvecklarna av webbläsare gjort så här för att webbservern inte ska kunna avgöra det och ändå automatiskt försöka presentera eller fråga om du vill se mobil-versionen av sidan för dig även om du valt desktop-läge... har jag som användare valt desktop-läge så _vill_ jag inte ha några frågor om mobilversion eller få den slängd i mitt ansikte ändå (vilket "oseriösa" sidor kan välja att göra om de kan se att du surfar från en mobil enhet)

> skall kunna fatta riktiga beslut om till vilket OS

utvecklar man en webblösning så spelar det ju ingen roll varifrån användaren surfar, din webblösning borde fungera på alla typer av mobila enheter och alla typer av stationära enheter...

om du vill utveckla en riktig app så borde du inte vara speciellt intresserad av hur mycket användarna använder webbläsaren utan istället titta på statistik från respektive operativs app store...

qwerty321

Nu utvecklar även Google till iOS först...

2012-12-18 11:24

Det må så vara att de som gillar själva pillandet med operativsystemet kör Android. Men jag tror att den stora majoriteten av Androidanvändare är vanliga användare som inte ens känner till att man ställa in telefonen på det viset. Därför tror jag inte att inställningen "använd desktopmode" är förklaringen till att iOS har en majoritet i den statistik jag länkade till ovan. Det kan dock nog finnas andra förklaringar som gör att statistiken är missvisande men jag vet inte vilka det skulle vara.

Eller så har du kanske rätt. Androidanvändarna vill pilla med operativsystemet medan användarna av iOS faktiskt vill använda telefonen/plattan till vad den är avsedd för ;-)

chk

Varför??

2012-12-18 13:44

Den funktionen finns redan i IOS egen kamera-app.
Varför vill man ladda ner ytterligare en app för att få samma sak?

Little Mac

Varför??

2012-12-18 14:14

Appen är inte så dum faktiskt. Den erbjuder lite enklare bildförbättring och man kan lägga på bakgrundsmusik. Sedan kan man direkt dela filmen på Twitter och Google+. Den är lite som ett mellanting mellan iOS kamera-app och iMovie.

chk

Bakgrunden?!

2012-12-18 13:55

Det går väl inte på Apple?

tramsgar

Bakgrunden?!

2012-12-18 14:12

Varför skulle inte det gå?

chk

Bakgrunden?!

2012-12-18 16:13

Har för mig att de har max 10 min på sig för bakgrunds-upp/nerladdning innan iOS stänger appen.

Natanael L

Bakgrunden?!

2012-12-18 17:17

Så tror också att det är, men det lär väl räcka för att ladda up en video.

chk

Comments powered by Disqus
Apple Watch

MacWorld

Bilförare fick böter på grund av Apple Watch

Iphone startar om

MacWorld

Speciellt meddelande kan krascha IOS - så får du igång telefonen igen

MacWorld

Macbook Pro

Nya Macbook Pro har stöd för 5K-skärmar


MacWorld

Pixelmator

Nu finns Pixelmator även för Iphone


M3

Tysta fliken!

Så får du tyst på skräniga Chrome-flikar


MacWorld

Apple Watch-appar

Äkta appar för Apple Watch kommer i höst


MacWorld

Spotlight

Så ska Apple konkurrera med Google Now


MacWorld

Yosemite

Apple åtgärdar wifi-problem i Yosemite


Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng