Mest läst just nu

MacWorld

Iphone startar om
Speciellt meddelande kan krascha IOS - så får du igång telefonen igen

Meny

Håll debatten levande

Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

"Försäljningen av iMac på nedgång"

Slug slutsats

2012-12-11 08:19

"Samtidigt förutspår de att försäljningen av Apples bärbara datorer kommer att öka tvåsiffrigt varje kvartal fram till 2014. Något som i slutändan betyder att om Apple inte hade Macbooks skulle företagets datorverksamhet i stort sett vara obefintlig."

Om de inte hade haft macböcker så hade nog inte försäljningen av iMac sjunkit lika mycket :-)
Om de även uppdaterat mac pro någon gång alls så kanske även den sålt lite mer.

Vinkelberg

Slug slutsats

2012-12-11 09:06

Men visst är den tvåsiffriga försäljningsökningen av macböcker imponerande? Det kan i bästa fall innebära nästan 100 datorer.

Lord Flashheart

Överspelad maskin

2012-12-11 08:24

Tittade på senaste iMac:en, men vilken normal person som helst skulle idag köpa en Mac mini istället (2012); Halva/tredjedel av priset (beroende på modell och med 16GB RAM), möjlighet att uppdatera minnet i mini:n, sätta i en extra hårddisk (med iFixIt-kittet) osv. Minin är portabel också och går bra att släpa runt i väskan.
Har man dessutom redan en skaplig monitor på skrivbordet är det inte mycket att snacka om. En mini med HDMI-utgång (som numera fungerar efter senaste FW uppgraderingen - jippie...) gör sig dessutom bra som multimedia-plattform i stereobänken.

msa

Överspelad maskin

2012-12-11 09:22

Beror nog en del på vilken iMac du jämför med.

27" iMac och Mini spelar inte direkt i samma liga.

Om du däremot jämför en baseline-21,5" iMac med en Mini med extra RAM inköpt från någon annanstans än Apple, ja då börjar det se annorlunda ut.

Sen är det faktiskt så att alla inte är fjortonåringar med supertight budget som bara kollar på prestanda per krona (något vissa gärna glömmer när de sitter och jämför priser och specs för fulla muggar), bara en sån sak som formfaktor kan vara väldigt viktigt om man inte har urusel ekonomi (d.v.s. om prisskillnad mellan två datorer ligger på bara några tusen kronor och man vet med sig att man tänker använda datorn i ett par år så kan det vara värt att lägga de där extra 2-3000 för att få en dator som smälter in hemma lite bättre, om sen du (du = du eller annan som svarar på det här inlägget) inte håller med så må det så vara men det gör inte "PRESTANDA PER KRONA ÄR ALLT SOM GÄLLER" till en objektiv sanning, om så var fallet skulle vi alla köra bilar som var fula som stryk men utrustade med motorer på 2000+ hk ).

mludd

Överspelad maskin

2012-12-11 10:00

Knappast, köpte min iMac för 5 månader sen och är riktigt nöjd. Inte fan köper man en Mac mini för 6000:- och en Apple Thunderbolt Display för 10000:-. Då är en iMac billigare och bättre.

shade

Överspelad maskin

2012-12-11 10:21

Han skrev iofs om du redan har en monitor, då är steget mellan mini med 16GB 3:e parts RAM och billigaste iMac 21,5" inte så stor, och det håller jag med om. 27" iMacen därimot är en annan story ;)

DLang

Utdragen uppdatering

2012-12-11 10:31

Jag tror nog att det är pga av den utdragna väntan på den nya modellen som orsakat minskningen. Jag har själv väntat ett drygt år med inköp av iMac eftersom det ryktats om den nya modellen under hela den tiden och jag var inte i något jättebehov av att uppdatera direkt.
Detta nämns ju även i rapporten och låter som en väldigt logisk orsak. Vet man att något nytt kommer inom kort köper man inte det gamla som finns på marknaden om man inte behöver.

JFridh

Dyr uppdatering!

2012-12-11 13:14

Har väntat ca ett år på nya iMac och nu när den har kommit är inte uppdateringen så stor som jag trott, men priset är höjt med ca 3000:- mot den förra toppmodellen.

Jag kommer att köpa topp Mini:n och en 27" skärm i stället för ca 13000:- och vänta på nästa modell.

leaf

Den behövs!

2012-12-11 13:38

Även om den kanske inte är superpopulär så tror jag att den fortfarande har en plats i många hjärtan där ute. Min mammas första egna dator var en iMac som hon köpte 2008 och den har hon fortfarande. Det har inte varit ett enda litet fel på den. Det är verkligen hennes ädelsten. Jag har själv en 27-tummare privat och på jobbet har alla 27-tums iMacs på sina skrivbord som vi redigerar på. Jag tycker det är en fantastisk maskin och det tror jag att de flesta som använt en iMac tycker :) Helheten med grym prestanda och en fantastisk skärm, samtidigt som den är knäpptyst och kabeltrasselfri. För mig är iMac den ultimata stationära datorn

Boomblaster

Comments powered by Disqus
Iphone startar om

MacWorld

Speciellt meddelande kan krascha IOS - så får du igång telefonen igen

Tysta fliken!

M3

Så får du tyst på skräniga Chrome-flikar

MacWorld

Apple Watch-appar

Äkta appar för Apple Watch kommer i höst


MacWorld

Spotlight

Så ska Apple konkurrera med Google Now


MacWorld

Yosemite

Apple åtgärdar wifi-problem i YosemiteMacWorld

Flashlight

Flashlight är dunderhonung för Spotlight


MacWorld

Screentendo

Screentendo gör om hela webben till Super Mario-banor


Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng