Mest läst just nu

MacWorld

Spotlight
Så ska Apple konkurrera med Google Now

Meny

Håll debatten levande

Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Kartmiss gör att australier kör vilse

Duger inte

2012-12-10 18:09

Ursäkter duger inte!
Släng in kartappen ni hade tills ni har gjort något bättre!
Apple har ju tillstånd att använda Google maps i ytterligare ett år.

Laine

Duger inte

2012-12-10 18:20

Tillstånd ja, men de vill inte.

Får bara hoppas att inte någon omkommer pga deras beslut.

BärsåSprit

Duger inte

2012-12-10 21:05

Därför känns det så j-la falskt å sitta och be om ursäkt för kartorna, men samtidigt (som vanligt) spotta på sina kunder och inte ens ge dem möjlighet att backa till 5.1.1 tills Apple fått fnurr på sina kartor.

Men det är ju Apple i ett nötskal.. Rida ut kritiken (som när de leverade en modell med felaktig antenn) och lita på att deras kunder är dumma i huvudet, glömmer, förlåter och köper nästa modell där felet åtgärdats :-)

Riktigt j-la svin den där Tim Crook :-)

Det mest humoristisk är att läsa en del postare på idg och MacWorld som fortsätter hylla företaget, som gång på gång fortsätter att pissa på dem :-)

Leifi Jansson

Duger inte

2012-12-10 21:29

Hade vart så nöjd om jag bara hade fått pissa på dig, det vet du.

GoflorpOSX

Duger inte

2012-12-10 22:22

Haha, lugn och fin.. Männen i vita rockar vill dig bara väl...

jaa.. Den ska knäppas bak...

Leifi Jansson

Duger inte

2012-12-10 22:14

Du skriver en smiley efter varje mening. Är det för att safea om folk skulle tycka att du är en idiot?

Swenba

Duger inte

2012-12-10 22:20

Nej :-)

Jag undrar dock om Din kommentar skrevs för att folk skulle se dig som en ännu större idiot :-)

Leifi Jansson

Duger inte

2012-12-14 07:12

Lugn.Du har med APPLE sekten att göra!Apple kan göra väldens sämsta produkt och göra som dom redan gör , pissa på sina kunder och Sekten ser fortfarande upp till detta förkassliga företag!

Thewiruz

Duger inte

2012-12-14 08:09

De flesta är väl överens om att Apple gjorde fel när de släppte kartorna.

De är fortfarande bättre än Googles var när de släppte sin tjänst.
Fast Apple förväntas kanske ha högre nivå än Google även av Google fanboys.

G.Smith

Inga vägar

2012-12-10 21:12

Det jag inte förstår är hur man kan tro att Mildura ligger där det ligger på Apples kartor, eftersom det inte ens går några vägar dit. Har de som kommit vilse kört rätt in i skogen i flera timmar eller hur har de lyckats komma så fel? Men dåliga är dom kartorna, det håller jag med om.

MacPelle

Tjat!

2012-12-10 22:05

Det var väl ett jävla tjat om hur dålig kartappen är. Vi har hört det nu. Den är skitdjävladålig. Sluta skriv om det. Ta i stället reda på VARFÖR den är så dålig. Kartorna kommer ju från Tom Tom.
Så vad har hänt?

Swenba

Tjat!

2012-12-10 22:22

Du frågar VARFÖR, och så ger du själv svaret i nästa mening.
Det är ju just för att kartorna kommer från TomTom. Inget har alltså hänt!

Balooba

Tjat!

2012-12-11 10:39

Så du menar att TomToms navigatorer är lika dåliga?
Varför har då det inte uppmärksammats i media för överhuvudtaget?
TomTom är ju en av de största på navigatorer.

Swenba

Tjat!

2012-12-11 16:28

Ja, TomTom var tidigare marknadsledare men snålar numer in på uppdateringar av kartmaterialet.
Anmälda ändringar av felaktigheter slår inte igenom, jag har flera exempel sen många år tillbaka där kartfel inte åtgärdats trots ett flertal påstötningar.
Där konkurrenterna har exakta angivelser för husnummer kan TomTom bara ge kvartersangivelser.
Småvägar som t.ex. Navigon har med, saknas i TomTom.
Listan kan göras lång ...

Balooba

Tjat!

2012-12-12 09:58

Jovisst. Såna småfel(?) finns nog hos alla. Men om du hängt med i debatten kring Apple Maps så handler det inte om att småvägar eller husnummer saknas utan att hela stadsdelar är flyttade till andra platser, att det går canyons rakt genom storstäder, att hela kustremsor är borta, att städer blivit sjöar och att sjöar blivit berg ... Totalt kaos och uppochnedvända världen.

Swenba

Android till kartor

2012-12-10 22:47

Man får skaffa sig en android som kartmobil och iphone till musikappar.

janbanan,

Android till kartor

2012-12-10 23:38

Det blir billigare med Navigator.

alfnilsson

Android till kartor

2012-12-14 08:18

Varför?

I Apple finns Google Maps och TomTom:s kartor finns gratis. (de kostar pengar i android hur usla de än är)
Sedan finns openstreet map osv osv.

Det är ingen direkt brist på kartor. Android har inget extra som inte Apple har nu när den nya google maps kom till ios.

G.Smith

Vilken stad ligger rätt i Australien?

2012-12-11 00:28

Jag har bott här ett halvår och även kör beta versioner av iOS6, vilket jag hunnit testa den en hel del på de road trips jag gjort. Svarat är att hela kusten är fel. Kuststäderna ligger ofta flera mil in i landet och små byar verkar vara de största orterna enligt Apple maps. Som tur är har det ofta visat en annan position om man sökt, vilket har fungerat för mig men det visar också på opålitligheten av kartorna. Städer har iaf börjat flyttas till rätt platser och Sydney är väl den enda plats jag tycker som fungerat bra här. Brukar göra sökningarna i googles web karta också för att jag tycker det är så roligt att se alla fel hela tiden.

Hur kan man göra så många fel? Känds som att kartorna har glidit isär från namnen och att de namnen som är med kan vara slumpade helt av någon dator, för ingen människa i världen skulle kunna göra lika många och dåliga misstag som detta!?

Gufen

Vilken stad ligger rätt i Australien?

2012-12-11 02:14

De kanske inte har används GPS-positioner när de matat in platserna, utan någon position på en udda kartprojicering som sedan förts över till en annan?

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kartprojektion

Lägg en kartprojektion över en annan och se hur fel det kan bli om man blint för över allt rakt från den ena kartan till den andra.

Natanael L

Vilken stad ligger rätt i Australien?

2012-12-11 03:23

Är också lite förvånad hur man kan göra så mycket fel. Det var liksom inte någon stad här och där utan hela världen ligger på fel ställen.

incus

Vilken stad ligger rätt i Australien?

2012-12-11 09:27

> Det var liksom inte någon stad här och där utan hela världen ligger på fel ställen.

apple kanske har fått förhandsinformation om hur världen kommer att se ut efter den 21:a december :D

jobac

Ja, kart appen är ett ofattbart skämt

2012-12-13 09:37

Jag var nyligen i Sri Lanka,. Jag startade, av misstag, Apples kartapp för att lokalisera mig i södra Sri Lanka, vi var på väg mot en av de mest berömda bastränderna , anses av många var en av världens vackraste platser.

Vad såg jag i kart appen ... Jo, 1/4 av Sri Lanka, hela södra delen, var helt tom ... :-) Vi pratar inte om vägar,städer etc inte har namn, eller fel namn, som det är i resten av Sri Lanka. utan här var det tomt. Hela städer, riksvägar etc fanns inte helt enkelt... :-) Här kan det ju omöjligen vara frågan om misstag eller något liknande av Apple eller Tom Tom. Ofattbart helt enkelt.

En Kart App som bara hade visat en tom Jordglob hade faktiskt varit mer användbar, man kan åtminstone inte åka fel då.

MrTrue

Jösses - finns det inga VÄGSKYLTAR i Australien

2012-12-11 06:49

Nej jag har inte kommit dit än men nog fasen måste väl landet ha VÄGSKYLTAR?? Står det t ex Stockholm 190 (ja, ja i sverige men ett exempel) och min GPS eller nalle eller padda säger att det är 12 kvar så nog tusan tror jag nog på skylten!! Eller..?
Men det finns kanske inte några vägar eller skyltar i australien. jag skall nog planera att flyga runt kontinenten istället, bara för att vara säker. Gärna med ett plan som kör med ipad i cockpit - eller näää - hur var det nu med detta..?
Slutligen, hur många turister + infödingar bor det på ön? Av alla dessa miljoner så är det 8 som kört fel?! Wow. Då borde t ex Volvo förbjudas eftersom minst 8 personer DÖTT av/i en Volvo...

Vetande

…kan det finnas andra anledningar?

2012-12-11 09:06

…eller kanske är det så enkelt att det (den här gången) inte är deras fel?

Hittar inte källan direkt, men det verkar som att det fanns två Mildura i den databas som användes som källa - en för staden och en för nationalparken. Bägge positionerna kallades tydligen för Mildura. Databasen var (om jag kommer ihåg rätt) sammanställd av den lokala motsvarigheten till länsstyrelsen så den borde med andra ord kunna kallas betrodd.

När man undrar över "hur kan dom göra så fel" så gör man det enkelt för sig - Mildura är bara en av miljontals positioner, och det går inte att manuellt kolla alla. Det är sådant som tar tid att åtgärda, tid som Google och Nokia redan har lagt. För att inte tala om alla pengar som Google pumpat in i sina bilar som snurrat runt överallt (kanske inte i Mildura dock).

Problemet för Apple är nog, tror jag, just att dom är Apple. Dels har det varit flera konstigheter med deras kart-applikation och dels har deras PR-maskineri "hypat" kart-applikationen som den bästa i världen.

Lägg till att blotta omnämnadet av Apple och dess produkter verkar få många att kasta sig över tangentbordet med inget annat syfte än att skriva syra-osande inlägg om "Crapple" och "Fanboys" och "inlåsning" och så vidare (Case in point: se inläggen i detta forum.), samt att det inte finns något som drar klick till sig som en rubrik och text som innehåller negativ rapportering om Apple.

Delvis har Apple försatt sig där själva - gör man en grej av att man alltid släpper dom fräckaste produkterna på jorden får man finna sig i att det slår tillbaka ibland...

Charles Xavier

Comments powered by Disqus
Yosemite

MacWorld

Apple åtgärdar wifi-problem i Yosemite

Apple

MacWorld

Apple är världens högst värderade varumärke 2015

MacWorld

Flashlight

Flashlight är dunderhonung för Spotlight


MacWorld

Iphone startar om

Speciellt meddelande kan krascha IOS


MacWorld

Screentendo

Screentendo gör om hela webben till Super Mario-banor


MacWorld

Meerkat och utmanarna.

Bästa appen för att strömma din video live med Iphone


MacWorld

Apples tangentbordspatent

Apple utvecklar tangentbord med multitouch


MacWorld

OS X Yosemite

Fjärde betaversionen av OS X 10.10.4 är här


Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng