- MacWorld:

Personifiera Macen: Skönare skärmsläck

Av

Av

Sida 1 / 2
Fixa eget bildspel på nolltid
Gör så här: Skapa en ny folder någonstans på din hårddisk, förslagsvis under Bilder i den vänsterställda vertikala huvudmenyn. Placera dina egna bilder eller skärmavbildningar i foldern. Gå sedan till den horisontella toppmenyn och klicka dig in under äpplet. Välj Systeminställningar...Klicka på Skrivbord och skärmsläckare som finns i raden märkt Personligt. Välj Skärmsläckare i knappmenyn i mitten av det fönster som öppnas. I den vänstra menyn väljer du en av de inbyggda skärmsläckarna som visar bilder, exempelvis Plattor.

Nere till höger, under förhandsvisningsfönstret, finns en rullist till höger om Källa:. Håll inne och rulla ned till Välj mapp…. Leta nu upp den mapp du skapat och där du förvarar de bilder du vill göra en bildspelsskärmsläckare av. Nu ser du dina bilder i förhandsvisningsfönstret och du är klar. 

Så använder du skärmsläckare
För att en skärmsläckare skall fungera som avsett måste den placeras på en specifik plats i din dators filsystem. Många skärmsläckare har en installerare som automatiskt placerar dem på rätt plats i din dator. När det gäller gratisprodukter är det dock vanligt att utvecklaren bara packar ihop skärmsläckaren till en zip-fil och gör den tillgänglig för nedladdning.För att kunna installera skärmsläckare från andra källor än App Store måste du gå in under Systeminställningar… välja Säkerhet och integritet och sedan under Allmänt välja Varsomhelst som godkänd plats att ladda ned och installera ifrån. Oroar du dig för säkerheten kan du senare ställa tillbaka till att bara acceptera filer från godkända tillverkare och App Store. Skärmsläckare har filändelsen .saver och samlas i en och samma folder i din Mac: dator/användare/Bibliotek/Screen Savers/

Packa upp den skärmsläckare du laddat ned från nätet genom att dubbelklicka på den ned­laddade filen. Dra och släpp sedan filen i foldern enligt ovan. Du som använder Mountain Lion kan bara dubbelklicka på filen så frågar OS X om du vill installera den. Gå sedan in under Applemenyn och välj Systeminställningar. Klicka på Skrivbord och skärmsläckare som finns i raden märkt Personligt. Välj Skärmsläckare. Skrolla ned i menyn till vänster finner du de skärmsläckare som du kan välja mellan.


Runda hörnen på skärmen – Displaparture
Fram till Mac OS 10.4 hade gränssnittet rundade hörn. Det såg lite mjukare och trevligare ut på skärmen. Några användare saknar denna grafiska detalj så mycket att de tagit fram ett program som återinför de rundade hörnen i nya versioner av OS X. Välj om du vill ha rundad kant på vissa hörn eller överallt. Sortera under meningslöst men kul. 
Pris: Gratis
http://mw24.se/1io

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning
Gratis guide: Så kopplar du mobilen till tv:nMer sånt? Fyll i din e-postadress så får du MacWorlds nyhetsbrev

Please don't insert text in the box below! Villkor
Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.
Allt om OS X Yosemite och iOS 8


 


- MacWorld:

Kan jag tömma papperskorgen selektivt?


- MacWorld:

Apple

Apple stäms av anställda i Kalifornien


- MacWorld:

Apple kan släppa betalsystem i höst


- MacWorld:

"Yosemite släpps i slutet på oktober"


- MacWorld:

OS X Yosemite

Fritt fram att testa OS X Yosemite


- MacWorld:

iPhone

Apple svarar på kritik från forskareNyheter och tips från Teknik & Trender. ANNONS

Surfa som hemma även utomlands

Så undviker du batteritorsk i mobilen

Så sparar du pengar när internet inte används

Så enkelt reparerar du din Iphone själv- Computer Sweden:

ipad

Svenska skattepengar för
hundratals miljoner till Apple


- MacWorld:

iPhone

Smått och gott från Apples rapport


- MacWorld:

Varför fungerar inte Project Libre?


- MacWorld:

Problem med Macbook Air-uppdatering


- MacWorld:

Apple har köpt 29 företag på 9 månader


- MacWorld:

Apple

Oväntat trög försäljning av iPad


- MacWorld:

Apple får patent på "iTime"


- MacWorld:

Uppdaterad basmjukvara för Macbook Air


- MacWorld:

iPhone

Forskare kritiserar bakdörrar i iOS

MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.
Allt om OS X Yosemite och iOS 8