Apples nya iMac-modeller erbjuder en markant tunnare formgivning jämfört med tidigare modeller. Genom att använda en teknik som kallas friction stir-welding har Apples designers lyckats koppla samman fram- och baksidan så att den endast är fem millimeter tjockt vid kanterna. Apples har dessutom lyckats minska vikten på iMac 21,5 med mer än tre kilo.

imac 21Den nya iMac-modellen ger därmed ett gediget och imponerande intryck som får många att titta en gång extra när den betraktas från sidan.

Sett framifrån är det emellertid svårare att urskilja några större nyheter. Den kanske största skillnaden är att bildskärmen inte är lika glansig som de tidigare modellerna. Enligt Apple har man lyckats minska reflektioner med 75 procent tack vare ytbehandling av bildskärmen.

Apple har även lyckats få bort det två millimeter stora glappet mellan den yttre glasskivan och bildskärmen, något som ytterligare motverkar reflektioner. Å andra sidan gör det även reparationer dyrare, eftersom du numera måste byta ut hela bildskärmen om glaset repas.