Snabb makeover med skrivbordsbyte
Gör så här: Skapa en ny folder någonstans på din hårddisk, förslagsvis under Bilder i den vänsterställda vertikala huvudmenyn. Placera dina egna foton eller bilder du laddat ned från webben i foldern. Gå sedan till den horisontella toppmenyn och klicka dig in under äpplet. Välj Systeminställningar...

Klicka på Skrivbord och skärmsläckare som finns i raden märkt Personligt. Välj Skrivbord i knappmenyn i mitten av det fönster som öppnas. I den vänstra menyn kan du välja bland de medföljande bilderna. Nere i fönstrets vänstra hörn ser du en liten knapp med ett plus-tecken. Klicka på den. Leta nu upp den mapp du skapat och där du förvarar de bilder du vill ha som skrivbordsbilder. Välj en av dem och skrivbordets bakgrundsbild ändras direkt.

Fuskstäda med Desktop Tidy
Det kan slöa ned datorn vid uppstart, men framför allt ser det hemskt stökigt ut med en massa filer och dokument på skrivbordet. Ett fullbelamrat skrivbord kan faktiskt irritera sinnet och störa tankarna. Nåväl, Desktop Tidy är räddaren i nöden. När du startar och avslutar städfunktionen skickar du alla filerna på skrivbordet till en förbestämd mapp där du kan sortera dem senare. Den digitala varianten av att sopa smutsen under mattan.
Pris: 38 kronor
lightpillar.com/macos/desktoptidy/

Hitta dina egna favoriter
Det enklaste sättet att fixa nya bilder till ditt skrivbord är att använda Googles bildsök. Gör först en bildsökning på ett eller flera ord. När du får en ny sida med sökresultaten kollar du i den vänstra vertikala menyn. Där kan du ange exakt storlek på bilderna och då väljer du 2560 x 1600 pixlar, som är det format som moderna Macar föredrar som storlek på skrivbordsbilder. Du kan använda andra mindre storlekar också, men då blir det till att pröva sig fram för att se vad som fungerar.

En annan variant är att lägga till det engelska ordet wallpaper till din sökning. Wallpaper är vad skrivbordsbilder kallas i Windowsvärlden och det finns enorma mängder av den varan på nätet. Slutligen kan du botanisera efter bilder i nätsamhällen som fokuserar på digital konst och fotografi. Ett sådant exempel är Deviant Art.
http://mw24.se/1je

Två program för ett roligare skrivbord

Wallpaper HD Lite
Välj bland högupplösta bilder, hitta och ladda ned dina favoriter.
Pris: Gratis
http://mw24.se/1is

Live wallpaper
Animerade skrivbordsteman, vädervisare och klocka – allt i ett.
Pris: 7 kronor
http://mw24.se/1ir

Sida 1 / 4

Innehållsförteckning