tim cook bloombergBloomberg Businessweek publicerade i går en genomgående intervju med Apples vd, Tim Cook. I intervjun ger han inte specifika skäl till varför Apple nyligen valde att sparka flera chefer, inklusive Scott Forstall, som tidigare ledde utvecklingen av iOS.

Han nämner dock i intervjun att ommöbleringen handlade mycket om samarbete, något som Apple lägger stor vikt på enligt Tim Cook.

– Samarbete är något vi måste vara bäst på. Så de förändringar vi införde tar oss till en helt ny nivå vad gäller samarbete. Nu har vi tjänster på ett och samma ställe, och han som ansvarar för det har otroliga kunskaper och erfarenhet kring tjänster, säger Tim Cook till Bloomberg då han talar om Eddie Cue, som nu är ansvarig för internettjänster på Apple.

Han lovordar även Jonthan Ive som numera även är chef över användargränssnitt på samtliga av Apples produkter.

– Jony Ive har bättre smak än någon annan i hela världen, säger Tim Cook.

I oktober meddelade Apple att toppcheferna Scott Forstall och John Browett lämnar företaget. Något som innebar en stor förändring i Apples ledning. Inte minst Scott Forstall avgång då han jobbat på företag sedan 1997 och var nära vän med Steve Jobs.

– Innan de här förändringarna var vi redan ett mycket kompetent team, men med den här ommöbleringen kommer vi att nå nya höjder, säger Tim Cook.

Läs hela intervjun på länken nedan