Mest läst just nu

MacWorld

Iphone startar om
Speciellt meddelande kan krascha IOS - så får du igång telefonen igen

Meny

Håll debatten levande

Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Berömd hackare anställd av Apple

(Inlägget är borttaget av moderator)

2012-12-07 10:46


Chris?

2012-12-07 11:14

Ja, Kristin är en könsbytare, eller rättare sagt en könskorrigerare.
Något som hon t o m twittrat om och säger att det "inte är ngn större hemlighet".

Det kön man har och upplever sig som sitter i huvudet nämligen och man opererar och medicinerar med hormoner för att kroppen skall stämma med vad man upplever sig vara.

Det är inget konstigt, har inget att göra med sexuell läggning etc då det är en medicinsk diagnos. Att vara transexuell är inget man väljer. 20% räknar man med tar livet av sig innan de får könskorrigering.

Två vänner, du skulle aldrig kunna avgöra vilka ens om du låg med dem, är könsbytare och de mår idag alldeles utmärkt.

Att då ramla in här och påstå att Kristin är en "han" är en ren förolämpning. HON är inte mer HAN än vad din syrra är.

GoflorpOSX

Chris?

2012-12-07 11:22

down boy, down!

RayBanJockey

Chris?

2012-12-07 11:48

Kan ni inte mötas halvvägs & kalla hen "it"?

daphox

Chris?

2012-12-07 13:24

Frågan är, är det kroppen som är fel eller huvet?
Ett friskt tillstånd är det inte, men det gör inte personen mindre värd för det.

Lätt är det inte, finns även statistik på könskorrigerare som senare ångrat sig. Behandling bör de få, men jag undar om det är rätt behandling man ger om man börjar förändra kroppen.
Ingen doktor, så jag kan inte uttala mig säkert, men det bestäms tidigt i vårt liv om vi ska bli man eller kvinna. Så något har gått väldigt snett ifall man inte kan identifiera sig som den man är. Därför lutar jag åt att rätt korrigering är inte att förändra kroppen, utan att koma till bukt med orsakerna till varför man inte identfierar sig själv med det kön man är.

Vilket givetvis är långt mer komplicerat, om ens möjligt med dagens medisinka kunskaper. Det går att mata hormoner och skära i kroppen, men att göra det samma med hjärnan är ju inte direkt så praktiskt. Men kanske även den reagerar på hormonerna, möjligtvis har situationen uppstått pga en hormonell obalans. Någon som kan bekräfta?

Hur som helst en intressant sjukdoms bild är det, men knappast en trevlig situation att befinna sig i.

Dock är han en "han" i min värld, även om han är en transexuell sådan.

Juan_

Chris?

2012-12-07 15:04

Vem vet - hon och Tim Cook kanske kände varandra sedan tidigare? ;-)

Techjunkie

Chris?

2012-12-07 15:44

Och?

alfnilsson

(Inlägget är borttaget av moderator)

2012-12-07 16:58


(Inlägget är borttaget av moderator)

2012-12-07 16:56


Chris?

2012-12-07 19:01

Läs nu vad jag skrev en gång till så ser du att vi håller med varandra mer än du verkar tro.

Men precis som du säger "walks like a duck, talks like a duck" Men nu var det inte en anka utan en tupp.

Han blir inte en hon bara för att han vill det eller känner sig som en hon. Det är ingen förolämpning. Det finns flera olika medicinska orsaker för liknande symptom.

Hermafroditer kan ha kroppen som är ett mellanting mellan man och kvinna, även dessa identifierat sig med ett kön. Så ja det är ett sjukdomstillstånd.

Men precis som jag sa så är det inte så enkelt att ändra på det som sitter mellan öronen. Även om jag skulle tro det är där sjukdoms tillståndet har sin grund. Men visst är det bra man kan ge dem någon form av hjälp. Men skulle det inte vara bättre om man kunde behandla grund orsaken istället för att behandla symptomen?

För hermafroditer blir problematiken ännu mer delikat. Där det inte så enkelt går att identifiera könet.

Men är en man så är man en man. Är man en kvinna så är man en kvinna.
Det som är något däremellan är inte friskt, om det sen sitter i huvet eller kroppen. Sen att någon lider av en någon sjukdom minskar inte på människovärdet.

Ser inte ner på mig själv heller trots att jag har olika former kronisk sjukdom. Men inte blir jag frisk med att förneka dem, i mitt fall skulle det vara dödligt.

Juan_

Chris?

2012-12-08 01:30

Men hörru. Vad är egentligen "frisk"? Förstår inte riktigt varför det här med att man vill göra ett könsbyte skulle vara en sjukdom. Är homosexualitet också en sjukdom då eller?

star-affinity

Chris?

2012-12-08 02:01

Inte för att jag fattar hur du kom till den slutsatsen

Juan_

Chris?

2012-12-08 20:45

Det var ingen slutsats, utan en fråga. Var går gränsen för vad som är "rätt" och "fel"?

star-affinity

Chris?

2012-12-08 21:06

Menar du rätt/fel är synonymt med frisk/sjuk?

För mig är de inte synonymer.

Juan_

Chris?

2012-12-11 00:35

Ja, friskt/sjukt då. Varför är en normal sexuell avvikelse inte friskt?

star-affinity

Chris?

2012-12-11 07:14

Förstod du något av det putte skrev?

Juan_

Chris?

2012-12-08 19:48

"Men är en man så är man en man. Är man en kvinna så är man en kvinna. Det som är något däremellan är inte friskt, om det sen sitter i huvet eller kroppen."

Det handlar inte om "friskt" eller "sjukt" och det är inte så enkelt som två sidor av en peng "kommer ena sidan upp (xy) så är det en man och kommer andra sidan upp (xx) är det en kvinna". Det finns mer som kan hända både kromosomt och (inte minst) hormonellt.
Därtill är inte sexualiteten förknippad med kromosomerna som sådant, utan primärt med hormonerna (samt kultur).

Istället för att se det som en slant som kan ge endast ena eller andra resultatet, se det snarare som en komplex sfäroid månghörning [1], som är målad på en yta gul och motsatta ytan blå och målad gradient däremellan. Längs "ekvatorn" går en grön rand.
Den grön/gula halvan representerar kromosomresultatet "xx eller xy", dvs den kromosomvariation absoluta majoriteten människor tillhör, ena eller andra.
Den blågröna halvan representerar kromosomfel (mer nedan).
Respektive halvsfär representerar från polen till ekvatorn, alla möjligheter till hormonbalanser där själva ekvatorn är maximal möjlig överrepresentation och underrepresentation av endera hormonet. Detta gör att vardera halvsfär är speglade i möjliga blandningar / balans av hormoner.

Tänk dig sedan att denna mångfacetterade sfäroid är starkt vägd så att de flesta gångerna man rullar den kommer den gröngula sidan uppåt (inte rakt upp, men dominerar "över horisonten") och då den gula sidan upp representerar resultatet "xy eller xx", så oftast så blir det en vanlig man eller en vanlig kvinna (obs endast strikt komosomt sett).
Om den istället tippar över så att den blå ytan kommer uppåt har vi kromosomfel: istället för xx (kvinna) xy (man) kan det bli x- (kvinna saknar ett x), xxy (man med extra x), xyy (man med extra y), eller -y (ett med y befruktat ägg som saknar motsvarande x. Dessa -y zygoter utvecklas (vad jag förstår) aldrig till fungerande foster, utan resulterar i druvbörd). Eller så kan det bli fel antal kromosomer och resulterar i Pataus syndrom, Edwards syndrom eller (mest känt) Downs syndrom.

Vad är då resultatet av de olika tippningar som månghörning kan ge? Jo: hormonell påverkan under fosterstadiet (viktigast) både från fostrets egen produktion och moderns "dushningar" under fosterutvecklingen eller hormonella rubbningar senare... ett xx-foster får för mycket eller inte tillräckligt mycket testosteron- eller östrogen-"dushning", eller ett xy-foster får för mycket eller för lite östrogen- eller testosteron-"dushning" under fosterutvecklingen, eller tillverkar i sig själva inte nog med eller för mycket av det ena eller det andra och resulterar i allt från super-maskulina män till superfeminina män och super-maskulina kvinnor till super-feminina kvinnor. De flesta av oss hamnar någonstans mittemellan (dvs den gula sidan pekar inom en viss vinkels avvikelse uppåt).
Bl.a. könsorganens utveckling (dvs storlek och tydlighet eller ambivalens hos könsorganen) påverkas (vad jag förstår) huvudsakligen av fostrets / barnets egen könshormonsproduktion, medan moderns "dushningar" av hormoner under (mest senare delen av) fosterutvecklingen påverkar sexualiteten och vissa andra drag.

Jag hoppas att min metafor gör det lite klarare för dig angående komplexiteten av fosterutveckling. Alla dessa förekomster är normala variationer av både kromosomer och hormoner. Så det som finns är inte så mycket "friskt eller sjukt" som "mer eller mindre vanligt förekommande naturliga variationer inom ett spektrum av naturliga möjligheter".

Nu är jag förvisso inte biolog, men utifrån forskningsrapporter jag har läst och samtal jag har fört med biologer och medicinare är det denna bild jag har pusslat fram. Om någon här besitter sådan faktisk kunskap att kunna rätta eventuella fel, vore jag tacksam.

[1] Jag hittar ingen bra bild, men sfäroiden skall tänkas vara betydligt mer komplex än en ikosaeder (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Icosahedron.gif).

Ha det gott!

Putte Fnasker

Chris?

2012-12-08 19:54

Då det förefaller inte gå att editera långa inlägg, så skriver jag det som ett svar.

"Vad är då resultatet av de olika tippningar som månghörning kan ge? Jo: hormonell påverkan under fosterstadiet (viktigast)" skall vara "(viktigast för könsutvecklingen och sexualiteten)".

Putte Fnasker

Chris?

2012-12-08 20:06

Vad gäller kromosomfel så betraktar jag det även som en sjukdom, precis som felkopiering av DNA leder till olika sjukdomar. Alltså när en mutation uppstår.

Exempel på sådana sjukdomar är Autism och ADHD. Så ja friskt är det ju inte. Och man behöver inte få det att låta som det skulle vara något annat.

Som tur är kan man ju bli behandlad, men visst håller du med om att det vore bäst om man kunde behandla grund problemet.

Juan_

Chris?

2012-12-08 21:34

Som sagt ser jag inte som "friskt eller sjukt" utan som "mer eller mindre vanligt förekommande naturliga variationer inom ett spektrum av naturliga möjligheter".


"men visst håller du med om att det vore bäst om man kunde behandla grund problemet."

För att kunna behandla grundproblemet måste vi forska inom områden av biologin som du har yttrat dig inte tro på. :D Grundproblemet är att eftersom vi är resultatet av utveckling så finns det för mycket som faktiskt inte fungerar optimalt. Och vid det här laget är komplexiteten så stor att det är (i vart fall långt ännu) omöjligt att styra förloppet i detalj, då det finns alltför många parametrar. Läkarvetenskapen kanske går framåt till att en dag kunna tillämpa genterapi för allt möjligt, men även läkarvetenskapen har du i tidigare diskussion yttrat dig tvekande inför (för att uttrycka det milt).

Eller om man tror att en gud har skapat denna biologi så vore lösningen att kontakta honom/henne/det och klaga: "Om du vill att vi använder dina kroppar, så får du se till att designa dom bättre". :) Men se till att kontakta rätt gud, i så fall. Det finns ju en hel del att välja mellan.

Men jag är inte säker på att Kristin och andra som henne upplever sin situation som ett problem. Det verkar mer som att det är människor i likhet med dig som upplever det som ett problem (och därtill "inte friskt").

Hare bra o lycka till

Putte Fnasker

Chris?

2012-12-08 21:43

Med andra ord Autism, ADHD mfl är inte sjukdomar eftersom de är mitationer i dna. Allt en del av den store evolutionen.

Med andra ord det som även kallas degenerering existerar inte heller eftersom allt är på basis av utveckling eller jo det är ju just det som är evolution.

Vill du ha en djupare diskussione i detta bör vi ta det via något annolunda forum.

Juan_

Chris?

2012-12-08 22:41

Jag har själv plats inom autismspektrats skala och upplever det inte som vare sig sjukt eller problematiskt, i vart fall inte sen jag fick diagnosen och förstod på vilka sätt jag avviker från majoriteten människor inom vissa specifika funktioner. Tvärtom inser jag att jag har många förmågor som andra saknar eller är otillräckliga inom. Jag njuter av mina förmågor. På liknande sätt har jag vänner som har ADHD, Torrettes, etc och de lider inte det minsta av det, utan snarare har iom det förmågor som gör dom väldigt framgångsrika både i sina professionella och personliga liv. Och i Filippinerna träffade jag många som var ladyboys och väldigt stolta och var glada då dom lever i en kultur som tillät dem att vara dem dom är fullt ut utan rädsla för hån eller förföljelse. Och i motsats till dig, fann jag ingen anledning att göra annat än titulera dessa ladyboys "miss" eller "maam" ("fröken", eller "damen") för om dom upplevde sig som kvinnor så bemöter jag dem hövligt som kvinnor. Nej, som sagt Juan, det verkar som det är bara människor likt dig som lider av att folk avviker från din norm. Naturen är rik på variation.

Men du gör din klassiska manöver: du började med att påstå att Kristin och liknande människor var sjuka och att "han är en "han" i min värld" samt drev hårt påståendet att allt som avviker från man=man, kvinna=kvinna, är inte friskt. Jag förklarade för dig hur det fungerar på ett enkelt sätt. Men i vanlig ordning, då du blir rationellt motsagd och får en enkel förklaring hur dessa variationer av sexualitet, etc uppstår, vill du försöka dribbla bort dina påståenden genom att försöka förflytta fokus till något annat, nu Autism och ADHD samt degenerering (jag antar att du menar kroppens "inprogrammerade" degenering).

Det finns ingen anledning att gå djupare i denna diskussion: Detta är inte ens en diskussion, utan du kom med väldigt kategoriska ståndpunkter vilka jag redde ut åt dig på vetenskaplig basis på ett rationellt och logiskt sätt så att du skulle förstå människor som Kristin bättre och inse att hon inte är sjuk. Så, nej, jag finner ingen anledning att diskutera vidare då saken redan är förklarad. Dessutom är jag vis av tidsslöseriet från förra gången att det är meningslöst: du visade då med all önskvärd tydlighet (till och med sa rent ut) att du har ingenting till övers för rationellt tänkande eller vetenskap, utan uppenbarligen använder "diskussionen" enbart som en täckmantel att få dina personligt grundade tyckanden spridda. Så, med all önskan om välgång så har jag gjort mitt nu. Jag har bjudit på att försöka vidga dina tankar och förstå världen lite bättre. :) Take it or leave it.
Förlåt om jag uttrycker mig rakt, men jag anser att raka och ärliga förklaringar är bäst. Det är inte ilsket eller menat som personlig attack, utan enbart som rak och ärlig förklaring till mitt avböjande. :)

Hare bra och God Jul

Putte Fnasker

Chris?

2012-12-09 00:00

Låter som om du fått aspergers som diagnos, visst den diagnosen ger en ofta vissa förmågor, men oftast saknas andra.

Men friskt är det inte. Och det kan jag intyga. Adhd behandlas med amfetamin, eller likanande preparat. Det är inte friskt att vara i behov av sådana mediciner. Men visst allt kan man svänga på så att det passar in i tron på det är en del i utvecklingen.

Men då är inte cancer en sjukdom heller utan även den em mutation och e del av evolutionen.

Dumheter självklart är det olika typer av sjukdom.

Juan_

Chris?

2012-12-09 01:10

"Låter som om du fått aspergers som diagnos, visst den diagnosen ger en ofta vissa förmågor, men oftast saknas andra. Men friskt är det inte."

Ok... jag ger dig 3 "enkla" uppdrag, för att du skall kunna befästa din position:

1) Definiera "friskt" över huvud taget på ett kliniskt tillfredsställande sätt (lycka till, då någon tydlig sådan definition inte finns inom läkarvetenskapen).

2) Definiera sedan "friskt" i detta sammanhang du påbörjade: sexuell identitet (absolut viktigast, då detta är den position du tog och jag argumenterade mot).
Jag märker att du hela tiden undviker att faktiskt kommentera det jag lärde dig angående sexualitet och t.ex. Kristin... Du är inte osynlig i dina manövrer. Du kan faktiskt säga "Ja, jag hade inte tillräcklig kunskap och kom med en inskränkt kulturellt/religiöst grundad åsikt" eller även "tack för att du förklarade hur det ligger till". Eller åtminstone komma med fungerande motargument som stärker din position om att Kristin och liknande människor är sjuka. Du har inte alls ännu på något sätt berört detta efter mitt första svar på dina påståenden. Jag märker detta och _alla andra_ som läser denna tråd märker detta. Så kom med faktiska argument om just detta som stärker din position, eller gör avbön eller åtminstone sluta fortsätta att kommentera med nya sidospår.

3) Sedan, när du tillfredsställande gjort de först två, definiera "friskt" utifrån vad är "sjukt" att ha en kliniskt uppmätt IQ på 145 (dvs slutet på det mätbara, för visst har jag diagnosticerats med Asperger. Jag måste supa skallen i småbitar för att komma ned på nivån "högintelligent", även detta kliniskt bevisat, då jag ofta var full eller bakfull när IQ-testerna togs och ändå mätte det jag gjorde... jag hade under denna period ovanan att hinka i mig stora mängder vin eller vodka innan jag somnade, och jag somnar i regel väldigt sent på natten och testerna var på tidiga förmiddagar), eftersom du påstår att jag inte är frisk. Att jag saknar vissa förmågor som att förstå eller vara intresserad av "småprat" förnekar jag inte, men finner ingen anledning att kunna det (visst förstår jag behovet av social "bonding", men ser att andra sätt är bättre). Att jag saknar förmåga att "filtrera bort" ljudintryck och synintryck är ibland irriterande, men ger å andra sidan enorma förmågor i att se och höra saker och detaljer andra missar. Mitt smak/luktsinne och min känslighet i huden har även det stora fördelar och njutningar, bara för att ta några enkla exempel. Så: förklara för mig varför det inte så att jag är faktiskt friskare än andra, då jag har hypersensitiva sinnesorgan som plockar upp allt som andra missar, känsel, smak, syn, hörsel, kan fokusera ändlöst på detaljer för att nå perfektion i resultatet och (helt objektivt) analysera samband och skeenden, och har som sagt ett extremt högt IQ? Jag förefaller därtill närmast helt immun mot sjukdomar även om jag är väldigt biverkningskänslig mot de flesta mediciner och har löjligt lätt att bilda muskelmassa.... inte bara min hjärna, utan hela min biologi verkar "förskjuten" jämte alla andra. Att jag sen är klumpig att dansa disco (ser mest ut som en spastisk bläckfisk på entusiastiska dagar eller en stelopererad fågelskrämma på dåliga dagar) eller är ganska dålig på och ointresserad av småprat och tar lång tid på mig att analysera alla för- och nakdelar innan jag fattar beslut eller ens ogillar plötsliga förändringar, vad är det för sjukt i det? Förklara det (samtliga punkter) på kliniskt godtagbara plan. Så, förklara för mig varför och på vilket sätt jag är sjuk snarare än högutvecklad?

Lycka till

Putte Fnasker

Chris?

2012-12-09 11:56

Hur det låg till med den delen var inte helt okänd för mig, även om du har mer detaljkunskap.

Varför skulle jag argumentera emot dig på en punkt där vi inte är oense?

Juan_

Chris?

2012-12-09 16:13

"Varför skulle jag argumentera emot dig på en punkt där vi inte är oense?"

:D
Jag ger upp. :D

Ha det bra.

Putte Fnasker

Chris?

2012-12-09 16:25

Hmm, varför då när det för en gång skull börjar bli intressant?

Försök dra lite slutsattser nu.

Juan_

Chris?

2012-12-09 21:15

"Hmm, varför då när det för en gång skull börjar bli intressant?"

För mig blir det inte intressant förrän du faktiskt svarat på frågorna.

Putte Fnasker

Chris?

2012-12-09 23:45

Aspergern känns igen :D.

Ok jag svarar på frågan vad som avses med "frisk", det är motsattsen till sjuk. Men jag antar du redan luskat ut det trots att du ställde frågan. Det hela är en binär sak, mao rätt enkel logik eller hur?

Det borde räcka som svar, eftersom konsekvencerna är uppenbara i det resonemanget, och jag räknar med att du är klyftig nog för att förstå/se dem från sitt sammanhang.

Juan_

Chris?

2012-12-10 09:21

(facepalm) Det där är inte någonstans i närheten av en definition och räcker inte ens för att kallas logik.

För min del ser jag ingen som helst orsak att lägga mer tid på detta. Jag har förklarat för dig skillnaden mellan kön och sexualitet (upplevd könstillhörighet, etc) samt hur kön och sexualitet uppstår så att du kan förstå människor som Kristin bättre. Därtill har jag försökt att hjälpa dig se att det dessutom i övrigt finns ett mer spektralt sätt att se på variationer av tillstånd än blott "binärt" "friskt/sjukt". Det räcker. Jag avslutar min bevakning av tråden nu och ägnar mig åt faktiska och pressande plikter.

Ha det bra. :)

Putte Fnasker

Chris?

2012-12-10 13:09

Kom igen nu det ger faktiskt mer svar än du tror, men kanske du stirrar dig blid på fel sak just nu.

För jag har inte argumenterar emot dig i sakfrågan, utan håller med i det stora även om våra skutsatser är olika.

Juan_

Chris?

2012-12-09 12:11

Du är inte heller ensam om att vara diagnostiserad med den diagnosen.

Jag kan som sagt intyga att det inte är ett friskt tillstånd.

Juan_

Chris?

2012-12-09 17:11

Putte Fnasker, dig skulle jag gärna ha här i mitt kök på öl och en bit mat.

Det låter som vi skulle kunna bli bra vänner. Göteborgare?

GoflorpOSX

Chris?

2012-12-09 21:10

Uppsala.
Men om jag kan komma till G:borg eller om du har vägarna upp hit, så visst, gärna. :) Det vore en ära.

Du kan kontakta mig på pellenilson snabel-A "varmbrev" punkt com.

Putte Fnasker

Chris?

2012-12-09 00:13

Rationellt tänkande går bra, att tro på att allt utvecklats från inget är inte rationellt. Något annat har jag inte påstått.

Speciellt inte när vi nu nämnt en del former av mutationer som verkligen inte gör en starkare. Mutationer den heliga gralen för evolutionen. Men säg det till nästa cancer sjuka, det är bara en del av evolutionen.

Juan_

Chris?

2012-12-09 01:24

"Men säg det till nästa cancer sjuka, det är bara en del av evolutionen."

Eller säg det till nästa cancersjuka eller som har Downs syndrom eller Chimaira: det är bara en del av Guds vilja, för Han gillar att se dig plågas och leva och sen dö så smärtsamt som han kunnat tänka ut. Och tydligen har han tänkt ut många olika sätt att plåga oss och låta oss dö.


Evolution är en förklaring och inte en tröst. Naturens verklighet ger ingen tröst (och är inte skyldig dig någon tröst). Att en gud skapade cancer eller Downs syndrom eller Chimaira eller siamesiska tvillingar eller tuberkulos eller smittkoppor eller lepra eller alzheimers är en ovetenskaplig förklaring och ingen tröst, utan snarare tvärt-om: det säger att guden är en riktig jävla sadist, en totalt psykopatisk galning som verkligen älskar att plåga människor som gjorde inget annat fel än att bli födda på hans befallning och vilja och enligt hans plan.

Evolution: Shit happens. Tough luck.
Gudstro: Shit happens för att gud vill det. Lycka till, inte bara i detta liv, utan i evigheten likaså... om han gillar att ge dig cancer nu i livet trots att du levt gott och kärleksfullt och i full enlighet med hans lagar, vem vet vilka plågor han har tänkt ut för dig i efterlivet?

Putte Fnasker

Chris?

2012-12-09 12:00

Det är enbart präster och imamer som säger att det är guds vilja, vilket är rent skitprat. Men visst det finns dom som sprider ett sådant budskap.

Juan_

Chris?

2012-12-09 21:31

Nja, du tror inte på evolution. Så förklara din bild på hur det hela kommit till.

Putte Fnasker

Chris?

2012-12-09 23:53

Definiera "hela".


För övrigt den bild jag har är knappast sanningen, för jag hävdar inte att jag känner till det, än mindre att jag skulle sitta inne med den kunskapen för att kunna redogöra detta i detalj.

Om jag kunde det, vem skulle jag då vara måntro?

Juan_

Chris?

2012-12-11 00:47

"Rationellt tänkande går bra, att tro på att allt utvecklats från inget är inte rationellt."

Det verkar faktiskt som att just det ÄR rationellt enligt fysiken. Den totala energin i universum tar ut sig själv och är alltså lika med 0. Kolla upp Lawrence Krauss "A Universe from Nothing".

star-affinity

Chris?

2012-12-11 11:24

Du menar mätdata innom ett universum är gällande för ett tillstånd utan ett universum.

Den totala energin är inte känd för universum eller om den ens är 0, men med den kunskap vi har så är det en logisk slutsatts eller hypotes.

Ett problem gällande detta är att mängden antimateria borde vara lika med mängden materia, och på såvis tagit ut hela universum till att faktiskt bli 0. Vilket det uppenbarligen inte verkar vara. Dessutom är universums massa för liten.

En hypotes man jobbar efter är att möjligtvis är antimateria inkapslat i det som kallas mörkmateria, som bygger på en hypotes om mörkenergi, som kom till när man ville förklara varför det ter sig som om universum accelererar i sin utvidgning och inte deaccelererar som vore det naturliga med ett Big Bang.

Men faktum är vi vet inte ens om big bang har hänt, men det är den mest populära teorin och den som anses vara mest trolig då den förklarar en del, men skapar också frågor och kontroverser.

Enda sättet att mäta mörk materia enl hypotesen är genom att uppskatta dess gravitation.
Kolla gärna en.wikipedia.org/wiki/Dark_matter för en snabb genomgång.

Juan_

Chris?

2012-12-08 20:49

+1 på Putte Fnaskers inlägg.

star-affinity

Chris?

2012-12-08 21:37

Tack! Det värmer :) Det är inte ofta jag har fått ett sånt.
Detta gjorde faktiskt hela arbetet att tänka fram hur att förmedla det värt timmarna det tog. :)

Putte Fnasker

Chris?

2012-12-09 10:44

Haha är ni på riktigt? Kommentarstrådarna på IDG.se är en sandlåda utan like och det är konstanta påhopp hela tiden varje dag, utan att någon egentligen reagerar - särskilt inte moderatorerna.
Vilken av IDGs forumregler bryter man mot när man frågar om någon är en könsbytare .. som också visar sig vara det? Bevisligen var ju frågan inte obefogad.

Mitt hemska inlägg som blev censurerat var: "Säkert att hans riktiga namn inte är Chris?"

Ett enkelt svar på den frågan hade kunnat vara "Ja, Kristin är född man och hette då Chris" End of Story.

I stället tar det hus i helvete och alla tävlar om att vara mest PK. Så jävla tragiskt!

Swenba

Skärp er!

2012-12-07 16:36

Juan_ och Techjunkie: vilken fattig kunskapsnivå om livet och era medmänniskor ni har och helt öppet stoltserar med. Skärp till er, för f-n! Man skäms ju å era vägnar!

MirrorPool

Skärp er!

2012-12-07 17:25

Kan inte annat än att hålla med, tragiskt.

Beeblebox

Skärp er!

2012-12-08 21:11

Du drar oss över med samma kam, vilken urskilningsförmåga!

Juan_

sitter inte i huvudet utan i kroppen

2012-12-07 17:54

http://sv.wikipedia.org/wiki/Intersexualism

Och det står väl inget om transsexualism i artikeln?

Larvigt att ta upp.

carl_nygren

Comments powered by Disqus
Iphone startar om

MacWorld

Speciellt meddelande kan krascha IOS - så får du igång telefonen igen

Tysta fliken!

M3

Så får du tyst på skräniga Chrome-flikar

MacWorld

Apple Watch-appar

Äkta appar för Apple Watch kommer i höst


MacWorld

Spotlight

Så ska Apple konkurrera med Google Now


MacWorld

Yosemite

Apple åtgärdar wifi-problem i YosemiteMacWorld

Flashlight

Flashlight är dunderhonung för Spotlight


MacWorld

Screentendo

Screentendo gör om hela webben till Super Mario-banor


Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng