Mest läst just nu

MacWorld

Spotlight
Så ska Apple konkurrera med Google Now

Meny

Håll debatten levande

Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Apples börsvärde störtdyker

Visst...

2012-12-06 07:21

..finns det säkert investerare som bryr sig om hur iPhone 5 säljer men merparten av Apples ägare är långsiktiga investerare och de kanske har börjat oroa sig för att de numera verkar spendera mer pengar och energi på att stämma konkurrenter än på innovation.

Janne Långben

Visst...

2012-12-06 08:28

Det blev som de flesta trodde, Apples storhetstid tog slut med Jobs. Nu sjunker skeppet.

https

Visst...

2012-12-06 08:33

Det finns inga långsiktiga investerare längre.

Långsiktiga investerare fanns när man köpte aktier för att sen tillgodogöra sig utdelningen under 10-20-30 år, men ska du göra det med Apple så bör du väl ha någonstans kring 500år innan utdelningen överstiger värdet du köpte aktien för.

Men snart kommer det någon förklaring som förklarar för oss som inte vet bättre att den här nedgången beror på den nya lagstiftningen kring cannabis i Washington (eller något annat), och SJÄLVKLART inte har att göra med att Apples aktie är löjligt övervärderad, på alla sätt, och att det faktiskt bara finns en väg att gå från toppen.

gummianka

Visst...

2012-12-06 12:55

Många inser att iDevices är ett sjunkande skepp.. Framför allt är det att man nu sjunkit ner till 6:e plats på smartphone-föräljningen i Kina, vilket oroar många analytiker, då de inser att det man på sikt inte kommer klara sig med att "äga" USAs bluecollar-segment.

Läget är mer bekymmersamt än vad många tror för Apple, som har alla ägg i sin iOS korg, och framför allt oviljan att öppna upp och tänka nytt, utan istället låsa in sig mer och mer i en plattform som knappt utvecklats alls sen 2007 är en farlig väg för Apple.

Leifi Jansson

Visst...

2012-12-06 22:10

"Många inser att iDevices är ett sjunkande skepp.. Framför allt är det att man nu sjunkit ner till 6:e plats på smartphone-föräljningen i Kina, vilket oroar många analytiker, då de inser att det man på sikt inte kommer klara sig med att "äga" USAs bluecollar-segment. "

Haha fattar du inte att väldigt många iPhone 5 som sålt till Kina inte syns i den statistiken eftersom de pralellimporterats innan den släpptes i Kina.....
Apple äger dessutom rätt många segment av mobilanvändare över hela världen.....

"Läget är mer bekymmersamt än vad många tror för Apple, som har alla ägg i sin iOS korg, och framför allt oviljan att öppna upp och tänka nytt, utan istället låsa in sig mer och mer i en plattform som knappt utvecklats alls sen 2007 är en farlig väg för Apple."

Har iOS knappt utvecklats alls sedan 2007? Var får du din information ifrån?.....

Kookaburra

Visst...

2012-12-06 22:48

iOS går ju numera mer bakåt än frammåt.. Mer inlåst. t.om sämre inbyggda funktioner som kartor etc. bloated (kan inte ens installeras med mindre 2.5!! GB fritt på en 16GB enhet.. Det är sorgligt, och konkurrenterna skapar hela tiden nya funktioner medan Apple står stilla och stampar på samma fläck :-(

Det ännu mer patetiska är att vissa är så fanatiska att de t.om försvarar Apples brist på utveckling, och hyllar dem som företag..

Leifi Jansson

Visst...

2012-12-07 05:03

"Det ännu mer patetiska är att vissa är så fanatiska att de t.om försvarar Apples brist på utveckling, och hyllar dem som företag.."
Ja jävlar, helt otrolig du är.

Måste vara dom där jobbiga jävlarna som konstant ifrågasätter dig.

Sen är ju frågan om personen som har ett konkurrerande märke som går in på, idg, theverge, engadget, spenderar en offantlig tid att skriva halvsanninger om konkurrenter och deras användare. Givande..

TruB

Visst...

2012-12-07 10:45

Leifi. Har du överhuvudtaget ett jobb som du behöver sköta om dagarna? Eller är ditt jobb faktiskt att trolla Apple-nyheter varhelst de bahagar dyka upp?

Jag brukar skumma Engadgets forum ibland på Apple-nyheter och det finns en hel del folk där som verkar se Apple-trolling som en livsuppgift men du verkar vara helt i en klass för dig själv måste jag säga. Hur många timmar går åt till detta varje dag? Känner du att det är välinvesterad tid?

Jonteponte

(Inlägget är borttaget av moderator)

2012-12-07 17:24


Enkelt

2012-12-06 07:25

Likaväl som aktien var övervärderad tidigare på uppblåsta förväntningar om nya innovationer som skulle ge ännu högre marknadsandelar och vinster i framtiden, är den nu på väg att bli undervärderad av brist på uppblåsta förväntningar.

Aktiekurser är bara till en del rationellt värderade, det gäller både uppgång och nedgång, mycket är känslor och att "följa john".

Min säljorder på Apple innan de nådde toppen i år, framstår som allt mer rationell.

Christian Nissen

Enkelt

2012-12-06 08:45

Marknadsliberaler skulle väl kanske hävda att aktier/aktien varken kan vara undervärderad eller övervärderad.

Eftersom aktier idag är en produkt i sig, som inte har något med bolaget som sådant att göra (du hjälper ju Apple som företag mångfalt mycket mer om du köper en iPhone för samma pengar t.ex.) så finns det ju egentligen bara en väg nu.

Man skapar såklart en "bakgrund" där produkter och innovation är viktigt, men den bakgrunden skapar snarare en riktning, den bakgrunden tillåter inte stagnation. Eftersom man inte köper aktier för utdelningen, så spelar det ingen roll om Apple är världens mest lönsamma företag, dom är helt beroende av "riktningen", och när man har nått toppen, så finns det som sagt bara en väg att gå, då blir riktningen nedåt.

Och när det gäller utveckling och innovation så har det ju inte hänt speciellt mycket på 10 år, det gäller ju inte bara Apple, det gäller alla.

Apples nästa produkt kommer vara en MacBook Pro där skärmen är en iPad, det gjordes av Microsoft för en sådär 10-15 år sedan.

gummianka

...och...

2012-12-06 08:34

och 2013 kommer nya skatteregler som innebär att vinsten beskattas annorlunda.

Troligen blir det en väldigt stor höjning - med amerikanska mått.

De som sitter på innehav där aktien typ gått från 7 USD till över 500USD ser sin eventuella vinst käkas upp.

Därför säljer de som sitter på feta innehav av sina aktier 2012.

Mansfield sålde ju häromveckan av en drös och jag gissar att han inte direkt är ensam bland Apples anställda.

När många säljer går kursen ner, utbudet ökar.

GoflorpOSX

...och...

2012-12-06 08:51

Du menar att man beskattas för differensen mellan inköp/nuvarande värde?

Det har jag väldigt svårt att tänka mig, det du pratar om (som jag tror att det är, att man beskattas för en vinst vid en försäljning) skulle ju kanske kunna få dom som har tänkt sälja sina aktier inom ett par månader, att göra det nu istället, det kan inte, jag upprepar, kan inte, skapa någon slags försäljningsvåg, hur gärna ni än vill ha något att skylla på.

Om en sådan våg driver ner värdet från $700, till $500, så försvinner ju hela vitsen, då förlorar man lika mycket pengar som man skulle ha skattat bort, så den vinst du menar att man skulle göra på att sälja nu istället för dom med dom nya skattereglerna _äts_ju_också_upp. (och då utgår vi ifrån dom fastslagna skattesatserna, dom är ju inte sämre i USA på att skatteplanera än vad vi i Sverige är, så dom förändrade reglerna har inte med saken att göra)

gummianka

...och...

2012-12-06 09:21

> så försvinner ju hela vitsen

precis, reavinstskatten kommer att höjas från 15% till 20%

att försöka undkomma 5% extra skatt genom att sälja när värdet på aktien sjunkit med 25% låter som en bra ide :)


> hur gärna ni än vill ha något att skylla på.

religiösa fanatiker försöker alltid hitta något att skylla på när verkligheten inte passar religionen

jobac

...och...

2012-12-06 09:34

En ökning av skatten från 15% idag till 20% är ju en ökning med 33%.

Vem vill betala 33% mer i skatt?

En av teorierna till att aktien sjunkigt är ju som sagt skattereglerna, är nog ingen som vet men det låter smart i mina öron att sälja nu och ta ut sin eventuella vinst till lägre skatt. Det är ju också just för att folk sålt som aktien sjunkit. De som tänkt sälja har förmodligen redan sålt och då faller ju ditt påstående att det är dumt att sälja till 500 dollar när tappet är mer än den extra skatten.

Folk som säljer gjorde ju det vid 700 dollar, inte 500. 500 är ju effekten av försäljningen.

what.se what.se

...och...

2012-12-06 09:41

Gjorde lite fel så min redigering kom i liten stil under kommentaren så här kommer den igen:

Glöm inte att Google sjunkit från en topp på 774,38 för någon månad sedan till 687,82 dagens kurs. Slump eller är spiken i kistan nära för Google?

what.se what.se

...och...

2012-12-06 10:04

Höjningen är 5% (tror jag, jag utgår ifrån att den som sa det vet vad han pratar om) så om du gör en vinst på $100 så kommer du att betala $20 i skatt istället för $15, du kommer ha $80 istället för $85.

Men om värdet går ner med 25%, så tjänar du $75, och betalar 15% på det....du får komma på själv om det är en bra affär att sälja nu, utifrån dom premisserna.

Och som svar på din andra fråga, så gillar jag din antydan att en krasch inte är tänkbar eftersom Google också rasar, och GroupOn, och facebook...nej, du har rätt...

gummianka

...och...

2012-12-06 10:31

Fast tänk såhär: 10 du gör vinst på 100 dollar så blir skatten före nyår 15 dollar. Efter nyår 20 dollar. Hur stor är ökningen från 15 till 20? Jo det är en ökning med 33%. (1/3 av 15 = 5, 15 + 5 = 20)

Givetvis så hade jag struntat i 5 dollar hit o dit men de som har stora innehav verkar ju inte göra det.

what.se what.se

...och...

2012-12-06 10:39

Jo men nu säger ju ni att det är dom här försäljningarna som drar ner priset, och då stämmer inte ditt exempel med verkligheten.

I verkligheten så betalar man 15% skatt på 75% av vinsten, vilket blir en förlustaffär jmf. med 20% på 100% av vinsten.

Jag vet inte hur det är med dig, men jag betalar hellre 20% skatt på en lön på 100kr än 15% på en lön på 75kr, men det kanske bara är jag...

gummianka

...och...

2012-12-06 11:10

Jag är inte insatt i skattereglerna i USA varken före eller efter nyår. Det jag läst mig till är att skatten ökar från 15% till 20% efter nyår.

Både för en småsparare och en större investerare blir det ju förändring. Hur stor den känns i verkligheten för personen i fråga är inte upp till mig att avgöra.

Teorin var att folk säljer ut nu eftersom skatten blir högre efter nyår.

Det kan också vara så att det finns andra anledningar till att Apples aktie sjunker. Det är nog ingen slump dock att många andra bolag som t ex Google samtidigt sjunker.

Domedagsprofeterna i kommentaren här påstår ju nu, precis som vid varje artikel om Apple de senaste 10 åren, att innovationen är slut och det här betyder slutet för Apple.

Förmodligen är den enklaste förklaringen också den rätta.

what.se what.se

...och...

2012-12-06 11:12

Glömde ju säga att valet för de som säljer står ju mellan att sälja på toppen och betala lite skatt eller inte sälja och i framtiden betala mer skatt.

Tack vare försäljningen som folk gjort så sägs det ju att det är därför aktien tappat. Den tappade inte först och sedan sålde folk, tappet är ju en direkt effekt på försäljningen som skedde när aktien låg på topp.

what.se what.se

...och...

2012-12-06 11:31

alla kan omöjligen ha sålt när aktien var på topp

om du hade köpt dina aktier för 100 och sålde när de stod på topp (700) så fick du behålla 510 efter [15%] skatt. Hade du sålt efter nyår [för 700] så hade du fått kvar 480 efter [20%] skatt

om du sålde [före nyår] när aktien gått ner till 665 (5%) så får du behålla 480 efter [15%] skatt. Alla som sålde när aktien var under 665 har gått med förlust [under förutsättning att de tror att aktien kommer att gå upp igen]

hade man köpt aktien för 500 och sålde den vid 700 så fick man behålla 170 efter [15%] skatt, skulle man sälja till 700 efter nyår får man behålla 160 efter [20%] skatt.

När aktien gått ner till 689 (1.6%) så fick man behålla 160 efter [15%] skatt...


så alla som sålt [av skatteskäl] efter det att aktien sjunkit under 665 gör en förlust under förutsättning att de tror att aktien kommer att stiga upp till 700 igen...

så då finns det två möjliga anledningar, de kan inte räkna eller så tror de inte att aktien kommer att stiga till 700 igen...

jobac

...och...

2012-12-06 11:38

Din uträkning stämmer säkert men teorin om att värdet sjunkit är ju för att folk sålt. Alla har förmodligen inte hunnit sälja men skulle vara intressant att veta hur mycket som sålts sista tiden.

what.se what.se

...och...

2012-12-06 21:23

"Glöm inte att Google sjunkit från en topp på 774,38 för någon månad sedan till 687,82 dagens kurs. Slump eller är spiken i kistan nära för Google?"

Avvaktar en harang från Leifi i klass med den han levererar ovan... ;-)

Zulo

...och...

2012-12-06 21:52

Leifi har aldrig levererat ngt annat än ljummen folkeskit.

GoflorpOSX

...och...

2012-12-07 00:05

iPhone ägare visar återigen sin glimrande begåvning och sakliga argumentationsförmåga :-P.. Helt representativt för de som knappt klarar singel-tasking och blir imponerade av en extra ikon-rad vid varje kombinerad OS och HW uppgradering :-)

Leifi Jansson

...och...

2012-12-07 22:07

Bäste Leifi, nu var det så att jag beställde en harang mot Android, Samsung och hela ligan inspirerad av what.se's kommentar om Googles stupande börskurser. :b

Förresten, kan du lära mig mer om single-tasking, det verkar jätteintressant. Är det nåt Android haft länge..? Och dessutom är det väl inte vem som helst som kan klämma in en extra ikon-rad på en iPhone, i varje fall inte jag. Kan du?

Zulo

...och...

2012-12-07 23:09

Bäste Zvullo,

Om Du använder en iPryl så borde du redan veta vad singel-tasking är .. det är när du trycker på den lilla knappen med en fyrkant på... Men det är väl för mycket begärt av iPerson att förstå konceptet av att faktisk kunna köra ett navigationsprogram samtidig som man kollar mail, Och lyssnar på ljudet från SVT-Play programmet som körs...

Ärligt talat blir man rätt trött på alla teknikanalfabeter som nöjer sig med bergäsningar som kanske var accpetabla för 10-år sedan, men är helt oacceptabla idag för ett modernt OS.

"Och dessutom är det väl inte vem som helst som kan klämma in en extra ikon-rad på en iPhone, i varje fall inte jag. Kan du?"

För den som slitit sig loss från Apples vidriga inlåsnignar och jailbreakt iOS så är det enkelt att lägga till några ikonrader.. Man kan t.om. få iSkiten att multitaska med t.ex. lysande cydia kod som Quasar. Problemet är att Apple som firma förbjuder detta och har på de senaste enheterna stoppat dessa möjligheter för användarna..

Apple vänder sig idag till banjospelande lågintelligenta Amerikaner i första hand,
Eller ett citat från Wayne Gretzky som yppades en av de jänkare som sålde aktierna när Apple rullar nedåt idag:

"A good hockey player plays where the puck is. A great hockey player plays where the puck is going to be."

Tror verkligen någon att Apple kan leva på sin iPod-Phone i evigheter, utan att den utvecklas i takt med alternativen?

Leifi Jansson

...och...

2012-12-08 14:50

"Bäste Zvullo,"

Tycker faktiskt det var ett slag under bältet att förvränga mitt nick... :(

Zulo

...och...

2012-12-08 15:16

Jag ber om ursäkt för felskrivningen.

Leifi Jansson

...och...

2012-12-08 21:50

Ska ta det i övervägande...

Zulo

...och...

2012-12-06 13:44

Spiken på huvudet, nu vet vi vem som verkligen tillhör den religiösa sekten, klockren beskrivning av seriösa affärsvärlden på dig, https, Leifi, m.fl.

"Synsättet att dagens Appleanvändare är en grå massa som sektlydigt vandrar mot inlåsningens helvete är trams och utgår från att folk är endera dumma eller lurade. Precis som om det inte fanns ett fritt val att välja andra leverantörer. Eller andra sätt att surfa runt på ett någorlunda öppet internet. Om något så påminner dessa belackare nästan om Jehovas vittnen som hotar Appleanvändare med skärselden om man inte gör bot och bättring. En sektvarning kan vara på sin plats."
http://www.affarsvarlden.se/tidningen/article3592012.ece

Prontor

...och...

2012-12-06 14:16

det gick snabbt att anmäla oegentligheten hur saker förhåller sig, otippat :)

Prontor

...och...

2012-12-06 16:56

En maciban i mängden.
Tror mer på BBC i frågan.

Jag har bytt nick

...och...

2012-12-06 09:01

Intressant info om skattereglerna, mer sådan info vore kanonfint.

Riktigt mysko att det spelar ingen roll hur mycket man säljer, oavsett om det går så bra så hyllorna jämt är tomma, aktien lever sitt eget liv.

Tauren Shaman

...och...

2012-12-06 12:50

Du är inne på rätt väg. Börsvärdet har i sig inget med ett bolags riktiga värde, det är nästan alltid över- eller undervärderat. Värdet baseras på två faktorer: Förväntningar och idioter. Förväntningar styr det långsiktiga värdet och idioter styr det kortsiktiga.

Att använda börsvärdet som ett mått för hur bra ett företag går är som att förutspå vädret i en kristallkula.

Du GoflorpOSX GordonFlash och 32768 andra gillar detta

...och...

2012-12-06 14:27

Och köper Nokia aktier istället? som gick upp motsvarande (coh ännu mer) igår, eller hur menar du?? Tror Du skattereglerna bara gäller för aktier i Apple???

För övrigt hålelr jag med om att aktiekursen är ett värdelöst mått på vad som är bra eller dåligt.. Det är ju mest MacWorld och iFanatiker som börjat fokusera på detta istället för tekniksfrågor och relevanta produktfakta.

Jag tror dock att många aktiägare börjar få lite kalla fötter när man inser att Apple stagnerat i sin produktiútveckling och inte klarar att levererar moderna öppna plattformar till kunder och utvecklare. När man nu backar kraftigt på viktiga maknader om Kina, och uppenbart endast har ett fokus på lite midnre begåvade amerikanser behov,så kommer det antagligen att visa sig i form av sämre försäljning av Iphone även på andra marknader än tillväxtmarknaderna i Asien.

Siffror som att man fallit till 6:e plats på smartphone-försäljningen i Kina, statistik från anaylsfirmor att hälften av top 300 betalappar på iOS är spel (endast 1/3 på Android). Är saker som bör oroa även de som gillar Apples nuvarande produkter.

Leifi Jansson

Hosta?

2012-12-06 08:59

Det var la nån inne på börsen som hostade och gav upphov till en våg av reaktioner... ;-)

Valletoken

Hosta?

2012-12-06 09:43

Man ska inte nysa i korthus.. eller hur var....

Marcus Macke Johansson

The apple

2012-12-06 09:13

It's not that fresh anymore. Har själv massa eple enheter b la ip 5. Funkar jäkligt bra men man förväntade sig något mer. Hade varit kul med något nytt gui också. Visst kul med snabbare hårdvara etc men den där magin är liksom borta. Orka köa...

Member#2

De glömmer ju nämna

2012-12-06 09:43

Att de rusade från 507 dollar som var förra veckans bottennotering så det är ju fortfarande upp 30 Dollar sedan 16/11

Men det är väl roligare att skriva att det går ner än upp.

Nicke300

De glömmer ju nämna

2012-12-06 09:52

Nu har iofs AAPL fallit 25% sedan i september men raljera du gärna om 16/11

.Morpheus

De glömmer ju nämna

2012-12-06 13:04

Sen kan man ju se på utvecklingen sen årsskiftet också. Vad är det, +30% eller?

No man

De glömmer ju nämna

2012-12-06 21:23

Tror du jag köper mina aktier utefter årskiftet eller utifrån toppnoteringen?

.Morpheus

De glömmer ju nämna

2012-12-06 17:21

Det är roligare att jämföra äpplen och päron! Om du skall jämföra bottennoteringar så skall du jämföra bottennoteringar på båda ställen.

Men om man använder din metod så har ju aktien fallit från drygt 700 när den stod som högst till 547 som är dagens toppnotering ( i skrivande stund).

Du GoflorpOSX GordonFlash och 32768 andra gillar detta

äpplen

2012-12-06 09:44

faller väl alltid ner förr eller senare. Det var väl Newton som upptäckte det.

dumbo7

äpplen

2012-12-06 17:23

Dessutom ruttnar dom efter ett tag, eller blir maskätna.

Du GoflorpOSX GordonFlash och 32768 andra gillar detta

äpplen

2012-12-06 20:10

Fråga Microsoft som snart passar sitt förnamn som pitten i greta.

http://www.cultofandroid.com/19298/how-ios-android-are-murdering-microsoft/?utm_medium=twit&utm_campaign=spread-us

YesSirICanBoogie

Ingen analytiker står frågande.

2012-12-06 10:10

1. Misslyckade samtal med världens största mobiloperatör.
2. Problem med tillgång och produktion.
3. Skatteregler.
4. Gamla modeller säljer bra med lägre marginaler.
5. Ipad Mini

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Ingen analytiker står frågande.

2012-12-06 10:48

Intressant teori.
Är det något du har suttit på kammarn och klurat ut?

Kan du också ge de fem största orsakerna till att Microsofts aktie har sjunkit med 15% sedan september, för jämförelse skull?


http://finance.yahoo.com/echarts?s=MSFT+Interactive#symbol=msft;range=3m;compare=;indicator=volume;charttype=area;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=undefined;

Kefr

Ingen analytiker står frågande.

2012-12-07 08:33

Oron kring Windows 8 och wp8.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Ingen är förvånad

2012-12-06 10:25

Apple är det nya Nokia, det ser väl alla?!
Snart börjar de väl köa WP på sina iphones oxå.. LOL

9rtn33

Ingen är förvånad

2012-12-06 11:03

Du läste nog fel i artikeln. Det står att Apples kurs har gått ned, inte upp.

Nokias aktiekurs går riktigt fint efter att de tappade tidigare.

http://bors-nliv.svd.se/index.php/detail/index/2187

Vimp

Ingen är förvånad

2012-12-06 11:08

Fast den liknelsen faller ju lite…

När Lumia 620 presenterades igår så steg Nokia
aktien 10% direkt. Idag steg Nokia aktien
ytterligare 6%.

När Apple presenterade iPhone 5....

Bruno Horvat

Ingen är förvånad

2012-12-06 11:20

Idag har Nokias aktie stigit med 40 öre.

Aktien stod i 25.40 sek kl.9.00, och 25.80 sek kl.10.59.

Känns det inte lite desperat att dra så stora växlar på 40 öre?

Kefr

Ingen är förvånad

2012-12-06 11:38

Ledsen, kollade snabbt på aktieappen i Windows 8 och den visade siffran 6% tidigare.

Jag räknade själv och kom fram till en ökning på 3% idag. Men appen visar en ökning på 10% just nu!!

Vad är det aktieappen i Windows 8 visar egentligen?

PS. aktien står i 26,30 just nu - enligt appen.

Bruno Horvat

Ingen är förvånad

2012-12-06 11:48

Vad appen visar är det den brukar .. fel... eller mer exat med en viss fördröjning, hur lång .. hittar ingen uppgift men ca 20 minuter kanske lite mer..

TaZZe2

Ingen är förvånad

2012-12-06 11:58

Kan du utveckla.

Eftersom du verkar kunna kan du kanske beskriva hur man ska tänka när man tittar på appens siffror.

Bruno Horvat

Ingen är förvånad

2012-12-06 12:02

Gratis börsinfo brukar innebära minst 15 minuter fördröjning

exempelvis
från
http://www.finansportalen.se/aktiekurser.htm

Börsinformationen är fördröjd med minst 15 minuter och presenteras av SIX Telekurs.

TaZZe2

Ingen är förvånad

2012-12-06 11:56

http://bors.e24.com/factsheet/?ID_NOTATION=17958864

säger NOKIA 26,20 SEK +2,34 +9,81%

(aktien stängde på 23,86 igår, det är vad de räknar % mot)

jobac

Ingen är förvånad

2012-12-06 12:00

Men då stämmer ju mitt påstående :-)

Alltså 10% upp igår och ytterligare 10% upp idag före lunch!

Kan inte bara vara Lumia 620 som ligger bakom det här (även om man skulle önska det). Vad har Nokia gjort som fått aktien att stiga såhär??

Bruno Horvat

Ingen är förvånad

2012-12-06 12:06

Vad dom gjort.. inget. Aktiekurser svänger och oftast finns ingen bra förkaring utan enbart en massa spekulation om varför.

TaZZe2

Ingen är förvånad

2012-12-06 12:08

Nähä Nokia har gjort inget... Right...

Dom gjorde en deal igår som Apple inte lyckats med än visare det sig...

http://www.di.se/artiklar/2012/12/6/apple-rasar-tungt---narmar-sig-dodskors/

Bruno Horvat

En enkel fråga

2012-12-06 11:02

Vilka av Apples produkter känner ni er entusiastiska över?

hvCAD

En enkel fråga

2012-12-06 11:15

Hummm Windows 8 .. kanske ... eller tidigare w3.0

TaZZe2

En enkel fråga

2012-12-06 11:37

Tack för att du svarade så gott du kan.

hvCAD

En enkel fråga

2012-12-06 11:49

Ingen orsak.. :)

TaZZe2

En enkel fråga

2012-12-06 15:16

Nej, igen, pinsamt. Kom ihåg läs artikeln först. Det är inte Apple som utvecklat och säljer Windows 8, det är ett annat dataföretag. Uj uj uj...

Omena

Egentligen inte så konstigt

2012-12-06 12:14

Skattereglerna kan mycket väl vara en förklaring. Därför att marknadslagarna säger att om många lägger in en säljorder samtidigt för att hämta hem vinsten under 2012 så ökar utbudet mer än efterfrågan och priset sjunker av sig självt. Lägger man sedan till de automatiserade system som är programmerade att reagera på sjunkande priser och därför lägger ut ännu fler säljordrar så sjunker priset per automatik ännu mer. Eftersom en stor del av handeln på världens börser är just robotiserad handel så är det inte alls otänkbart som en förklaring.
Samma sak händer vid uppgång, fast på motsatt sätt och inte fullt så markant.
MEN, att ropa på att allt är slut p g a detta vittnar bara om okunskap på hur ett företag finansierar sin verksamhet, Hade Apple varit lånefinansierat hade de fått problem när börskursen sjunker så snabbt. Men eftersom bolaget är självfinansierat har det ingen praktisk betydelse, mer än att Tim Cook får det hett om öronen under sina samtal med de fondbaserade aktieägarna.

rogerik

Egentligen inte så konstigt

2012-12-06 21:33

"MEN, att ropa på att allt är slut p g a detta vittnar bara om okunskap på hur ett företag finansierar sin verksamhet,"

Däremot kan det sprida oro hos konsumenterna. Många ser bara rubrikerna. Osså blir det som "viskleken".
Ett företag det går dåligt för beror på att de gör dåliga grejer som ingen vill köpa, blir tolkningen. Dessutom har vi faktumet att ingen vill ha med en förlorare att göra.

Zulo

Comments powered by Disqus
Yosemite

MacWorld

Apple åtgärdar wifi-problem i Yosemite

Apple

MacWorld

Apple är världens högst värderade varumärke 2015

MacWorld

Flashlight

Flashlight är dunderhonung för Spotlight


MacWorld

Iphone startar om

Speciellt meddelande kan krascha IOS


MacWorld

Screentendo

Screentendo gör om hela webben till Super Mario-banor


MacWorld

Meerkat och utmanarna.

Bästa appen för att strömma din video live med Iphone


MacWorld

Apples tangentbordspatent

Apple utvecklar tangentbord med multitouch


MacWorld

OS X Yosemite

Fjärde betaversionen av OS X 10.10.4 är här


Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng