Battle Dungeon är ett nytt multiplayerstrategispel för iOS. Spelet nådde App Store för en vecka sedan men är nu borta. Orsaken stavas piratkopiering, och utvecklarna på Hunted Cow förklarar vad det handlar om:

Eftersom Battle Dungeon är ett onlinespel och inte använder Apples Game Center för att koppla ihop spelarna kostar varje spelat parti företaget lite, lite pengar. Så är det för alla liknande spel, och onlineappar som Instagram för den delen, och ska inte vara något problem eftersom varje spelare köper appen och förväntas knappast spela så mycket att kostnaden övergår inköpspriset.

Vad som hänt i det här fallet är enligt utvecklarna att ett enormt antal piratkopior av spelet har laddats ner och tar upp serverkapacitet utan att ge några som helst intäkter. Detta gjorde att Hunted Cow såg sig tvungna att tillfälligt plocka bort spelet och stänga av servrarna medan utvecklarna funderar på en lösning.

Enligt företaget ska Battle Dungeon förhoppningsvis snart komma tillbaka med någon form av lösning som ser till att servrarna kan köras utan att ruinera dess skapare.