SPEL

Cogs – sätt fart på hjärnkuggarna
Gillar du kluriga pussel ska du kika närmare på steampunkspelet Cogs. Här pusslar du ihop avancerade maskiner i tre dimensioner. Du ska koppla ihop alla rör så att objekten får liv.

Spelet är både snyggt och underhållande. Dessutom är svårighetsgraden rimlig. Det är väldigt lätt i början och blir långsamt svårare. Totalt finns det ett 50-tal olika objekt du kan pussla ihop. Perfekt om du söker en stunds förströelse.

Version: 1.0.1
Mer info: http://mw24.se/1e6
Pris: 28 kr

Pinball HD – drömmar om Midway
I dag finns det inga flipperspel kvar ute på hamburgerbarerna. Vill du styra din kula genom ett landskap av bumprar och ramper får du göra det digitalt på din dator. Inte lika kul, men enklare.

Det finns en handfull olika spel som ger dig några bord att leka med. I Pinball hd får du tre olika. De är hemmaknackade och inte tolkningar av riktiga flipperspel. Samtliga är okej, men något tunna. Det borde finnas utrymme för mer roligheter.

Pinball HD kommer inte att ge dig vare sig drömmar eller fantasier om flipper. Men det är ändå någon form av substitut för dig som längtar tillbaka till Familjen Adams och Terminator 2.

Version: 1.4
Mer info: http://mw24.se/1ex
Pris: 22 kr

Trine – hoppa och skjut
Trine är ett plattformsspel med många kul idéer. Du kan nämligen manipulera en massa objekt i världen, vilket dessutom ger möjlighet till en hel del kul effekter.

I grunden är det bara en vanlig, tvådimensionell värld du rör dig i. Men förutom att styra din gubbe har du ett sikte. Det använder du både för vapnet och för att greppa tag i objekt.

Lösningen fungerar riktigt bra och du får snabbt bra flyt. Du lär dig använda objekt till din fördel och kommer på hur du ska göra nästan omgående.

Trots att världen är full av skelett och monster är miljön relativt färgglad. Det händer dessutom en hel del i bakgrunden som ger extra liv åt miljöerna. Ljudet blir däremot snabbt enahanda.
Om du gillar spelet finns det dessutom en helt färsk uppföljare, som givetvis är både snyggare och bättre. Men den kostar 109 kronor.

Version: 1.11
Mer info: http://mw24.se/1et
Pris: 22 kr

Limbo – välkommen till helvetet
Limbo kommer från våra vänner i Danmark. Den lilla studion Playdead har skapat ett plattformsspel som har blivit nära nog universellt hyllat. Och det är välförtjänt. Det är en mycket annorlunda upplevelse.

I spelet ledsagar du en pojke genom en mörk och dyster skog som gränsar till helvetet. Målet är att hitta hans saknade syster i denna hemska värld. På vägen får du hoppa över hinder, klättra och lösa mängder med problem. Allt medan du måste undvika faror som lurar i natten.

Hela spelet är extremt mörkt. Här finns ingen färg och inga upptoner. Tvärtom hänger en obehaglig känsla över hela upplevelsen. Det drar åt skräckhållet, men du kommer inte att sitta på nålar. Bara känna dig lite illa till mods.

Spelet är inte jättesvårt, men en del problem är kluriga att reda ut. Räkna med många misslyckanden innan du hittar rätt. Inte minst svårfunna fällor kommer att ta livet av dig många gånger.

Version: 1.1
Mer info: http://mw24.se/1es
Pris: 75 kr

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning