- MacWorld:

67 Mac-program del 2: Spel

Av

Sida 1 / 2
SPEL

Cogs – sätt fart på hjärnkuggarna
Gillar du kluriga pussel ska du kika närmare på steampunkspelet Cogs. Här pusslar du ihop avancerade maskiner i tre dimensioner. Du ska koppla ihop alla rör så att objekten får liv.Spelet är både snyggt och underhållande. Dessutom är svårighetsgraden rimlig. Det är väldigt lätt i början och blir långsamt svårare. Totalt finns det ett 50-tal olika objekt du kan pussla ihop. Perfekt om du söker en stunds förströelse.

Version: 1.0.1
Mer info: http://mw24.se/1e6
Pris: 28 kr

Pinball HD – drömmar om Midway
I dag finns det inga flipperspel kvar ute på hamburgerbarerna. Vill du styra din kula genom ett landskap av bumprar och ramper får du göra det digitalt på din dator. Inte lika kul, men enklare.Det finns en handfull olika spel som ger dig några bord att leka med. I Pinball hd får du tre olika. De är hemmaknackade och inte tolkningar av riktiga flipperspel. Samtliga är okej, men något tunna. Det borde finnas utrymme för mer roligheter.

Pinball HD kommer inte att ge dig vare sig drömmar eller fantasier om flipper. Men det är ändå någon form av substitut för dig som längtar tillbaka till Familjen Adams och Terminator 2.

Version: 1.4
Mer info: http://mw24.se/1ex
Pris: 22 kr

Trine – hoppa och skjut
Trine är ett plattformsspel med många kul idéer. Du kan nämligen manipulera en massa objekt i världen, vilket dessutom ger möjlighet till en hel del kul effekter.

I grunden är det bara en vanlig, tvådimensionell värld du rör dig i. Men förutom att styra din gubbe har du ett sikte. Det använder du både för vapnet och för att greppa tag i objekt.Lösningen fungerar riktigt bra och du får snabbt bra flyt. Du lär dig använda objekt till din fördel och kommer på hur du ska göra nästan omgående.

Trots att världen är full av skelett och monster är miljön relativt färgglad. Det händer dessutom en hel del i bakgrunden som ger extra liv åt miljöerna. Ljudet blir däremot snabbt enahanda.
Om du gillar spelet finns det dessutom en helt färsk uppföljare, som givetvis är både snyggare och bättre. Men den kostar 109 kronor.

Version: 1.11
Mer info: http://mw24.se/1et
Pris: 22 kr

Limbo – välkommen till helvetet
Limbo kommer från våra vänner i Danmark. Den lilla studion Playdead har skapat ett plattformsspel som har blivit nära nog universellt hyllat. Och det är välförtjänt. Det är en mycket annorlunda upplevelse.

I spelet ledsagar du en pojke genom en mörk och dyster skog som gränsar till helvetet. Målet är att hitta hans saknade syster i denna hemska värld. På vägen får du hoppa över hinder, klättra och lösa mängder med problem. Allt medan du måste undvika faror som lurar i natten.Hela spelet är extremt mörkt. Här finns ingen färg och inga upptoner. Tvärtom hänger en obehaglig känsla över hela upplevelsen. Det drar åt skräckhållet, men du kommer inte att sitta på nålar. Bara känna dig lite illa till mods.

Spelet är inte jättesvårt, men en del problem är kluriga att reda ut. Räkna med många misslyckanden innan du hittar rätt. Inte minst svårfunna fällor kommer att ta livet av dig många gånger.

Version: 1.1
Mer info: http://mw24.se/1es
Pris: 75 kr


Sida 1 / 2

InnehållsförteckningSälj din Apple-pryl med MacWorld

Gratis guide: Så kopplar du mobilen till tv:nMer sånt? Fyll i din e-postadress så får du MacWorlds nyhetsbrev

Please don't insert text in the box below! VillkorFrågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum


iPhone 6 och iPhone 6 Plus
Missa inte

OS X Yosemite
 
Apple iWatch
Apple
 


- MacWorld:

IOS 8

Så slipper du ringsignaler överallt


- MacWorld:

Apple täpper "shellshock"-buggen i OS X


- MacWorld:

IOS 8

Första betaversionen av IOS 8.1 är här


- MacWorld:

Apple Watch visas upp i Paris


- MacWorld:

IOS 8

Tre nya uppdateringar av IOS 8 på väg


- MacWorld:

Rykte: Imac med retinaskärm i oktoberNyheter och tips från Teknik & Trender.


- MacWorld:

Apple

EU sätter press på Irland och Apple


- MacWorld:

Musik

Inget stöd för HD Audio i IOS 8


- MacWorld:

Notiscenterapp portad från App Store- MacWorld:

Iphone 4S

Apple stoppar nedgradering från IOS 8

Är du nöjd med IOS 8?

- MacWorld:

Behöver jag extra Office-licens för Ipad?


- MacWorld:

Dubbla accelerometrar i Iphone 6


- MacWorld:

Consumer Reports krossar "bendgate"


- MacWorld:

iPhone 6

Apple bjuder in media till testcenter

iPhone 6 och iPhone 6 Plus
Missa inte

OS X Yosemite
 
Apple iWatch
Apple