Det lättaste sättet att skydda ett nätverk och företagets data är att helt enkelt inte tillåta mobila enheter någon tillgång alls. Men det är inte en särskilt praktiskt lösning, som inte heller tar hänsyn till alla fördelar med att använda mobiler och surfplattor. Du kan blockera icke-administrerade maskiner från nätverket, och du kan låsa usb-portar i datorer, men det är näst intill omöjligt att helt porta anställdas egna prylar.

Detta betyder så klart inte att du ska ge upp och låta anställda göra vad som helst. Det finns för och nackdelar för både företaget och medarbetarna med olika policys för "byod" (bring your own device) och användarna måste förstå från första början att kostnaden för att få använda en egen maskin på företagets nätverk är att it måste få ett uns av kontroll över den för att skydda nätverket och känslig data.

För att administrera mobila enheter effektivt behövs någon form av mobile device management. Mdm som det kallas ger it-administratörer möjligheten att sköta säkerhetsinställningar på mobila enheter, lokalisera och följa enheter på nätverket, se till att alla enheter följer säkerhetsregler och fjärradera data från en stulen eller borttappad enhet.

Med MDM kan du själv balansera mellan tillgång och säkerhet utifrån ditt företags behov. För det finns tre bra strategier

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning