Mest läst just nu

MacWorld

Extern ssd för snabbare Mac
Extern ssd ger ett helt nytt liv till gammal Mac Mini

Meny

Håll debatten levande

Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Apple rankas som mest innovativt

Öh va?

2012-11-13 15:16

" ... trots att man lägger mindre pengar på forskning än konkurrenterna."

Öh va? Vad har det med varandra att göra? Innovationer handlar om att komma på rätt saker, inte att lägga en massa pengar på vilken forskning som helst.

Det verkar som att MacWorld numera inte kan skriva något Apple-relaterat utan att få med en negativ vinkel. Börjar man få dålig självkänsla? Är man mobbad av teknikerna och droidsen på IDG-redaktionen?

Swenba

Öh va?

2012-11-13 15:22

Det är en folkundersökning och har inget med det riktiga utvecklingen att göra.
I så fall skulle Ibm hamnat troligen längst upp snäppet före Google.
Sånt här är bara skräp som tidningar fyller sina tomma sidor med!

Zaqsen

Öh va?

2012-11-13 18:56

Helt rätt. Jag såg faktiskt bara för en halvtimme sen, ett klipp på CNN om IBM. En del av grejorna dom håller på med är verkligen intressanta, inte minst inom medicin. Dom har verkligen tagit "portabelt lab" till nya nivåer.

Putte Fnasker

Öh va?

2012-11-13 22:43

> Det är en folkundersökning och har inget med det riktiga utvecklingen att göra.

precis, det är ju tydligt att de apple-religiösa är duktiga på att sprida delar av sin tro till "vanliga" människor

Se bara på kristendomen som spridit sin tro så vi fått flera helgdagar pga händelser som de tror på...

denna undersökningen är ett bra bevis på att de apple-religiösa har lyckats spridit sin tro att apple uppfunnit allt till allmänheten

jobac

Öh va?

2012-11-14 00:52

...eller att de gör produkter till dem som inte vill slippa onödigt meckande med sina prylar och använda det de är till för?

Trädhemulen

Öh va?

2012-11-14 00:54

-inte*

Trädhemulen

Frågan är väl

2012-11-13 15:19

vad de som svarade på undersökningen tycker är en innovation.

Boshak

Frågan är väl

2012-11-13 15:27

Statiska ikoner med rundade hörn och skuggeffekt samt en hel hög med patentstrider finansierat av deras egna pengar ;-)

True story

Frågan är väl

2012-11-13 17:40

Mmm...till skillnad från Androids ikoner som suger bävergalla!

Jeanjalusi

(Inlägget är borttaget av moderator)

2012-11-13 19:24


Frågan är väl

2012-11-13 20:24

Färgglada brickor utan rundade hörn och skuggeffekt likväl betalar Microsoft Apple licenspengar för sin Surface. Tydligen skäl nog att inlägget tas bort av moderator. Humor på hög nivå :)
Eller togs inlägget bort för att Surface är obrukbar i porträttläge?

Prontor

Frågan är väl

2012-11-13 20:33

Precis, en moderator på macworld.se tar bort ett kritiskt inlägg om Microsoft Surface. Är du dum i huvudet eller trollar du bara?

messerschmitt

Frågan är väl

2012-11-13 22:18

Så är det nog, IDG har säker en moderator för varje publikation som jobbar varje kväll. Det var du som skrev "dum i huvudet" ;)

Prontor

Förvriden sanning

2012-11-13 22:08

Det vi vet är att Microsoft-Apple korslicensierar sina produkter och att ersättningen mellan företagen inte är känd.
Det kan alltså vara så att Apple betalar Microsoft (ganska troligt)

pyrx

Frågan är väl

2012-11-14 08:19

Det är knappast för utseendet som MS betalar licenspengar för utan bakomliggande teknik, och i deras kontrakt ingår att det får INTE se ut som iOS. Förmodligen, jag gissar här, hur touchen fungerar då WP ju är betydligt rappare än vad Android nånsin kommer bli.

EnDumEn

Frågan är väl

2012-11-14 12:15

enligt samlad expertis av haters har ju inte Apple uppfunnit något annat än rundade hörn och skuggeffekter, så vilken teknik pratar du om? Och i så fall vänd dig till fandroidpöbeln!

Prontor

Frågan är väl

2012-11-14 15:38

Det kan ligga något i det eftersom de är som mest aggressiva när det gäller just rundade hörn och liknande. Om de någonsin lyckades uppfinna något mer innovativt skulle de säkert lagt energin på att försvara det i stället.

True story

Frågan är väl

2012-11-14 00:56

Tydligen anses det som mer innovativt än innovation genom att köpa företag (Google) eller innovation genom att låna så mycket som möjligt och ändra så lite som möjligt (samsung).

:)

kaffe-koko

Frågan är väl

2012-11-14 15:54

Tydligen så begriper du inte hur man löser de enklaste problemen och måste därför låta apple göra det åt dig så du slipper tänka själv. För övrigt så köper även apple upp företag och lånar med små modifikationer precis som Google och Samsung. Dock gör apple större grafiska modifikationer för att lura användarna. Som att sno en bil och måla om den helt enkelt.

True story

Frågan är väl

2012-11-13 15:58

Känns verkligen som en relevant fråga.
Det mesta av det som Apple gör är inte speciellt innovativt, däremot är det extremt duktiga på vad de gör och extremt duktiga på att framhäva varje liten detalj som något extremt innovativt. Men frågan är nog hur många analytiker som inte går på detta lite för lätt.

Tar vi nya Iphonen så framhävs många rätt banala features som helt fantastiska. Den har en bättre kamera är lättare och smalare och har en större skärm. Är det speciellt innovativt?
Jämför det med android 4.2 där man kan sätta ihop bilder till en 3d bilder ala street view, som jag tror kommer bli en helt nytt sätt att uppleva foton på.

Det är lite som att jämföra en lägenhet där allt är smakfullt inredd men med normal standard med en lägenhet som har inte har några uppvärmningskostnader genom att sopor återvinns och alla rum har den senaste tekniken. Många skulle kanske välja en smakfullt inredda lägenheten. Vilken är mest innovativ?

Sh0rty2

Frågan är väl

2012-11-13 16:06

Innovationer handlar inte bara om specar och tekniska funktioner. Innovationer handlar lika mycket om användbarhet och HUR funktionerna egentligen beter sig.
Ta en SonyEricsson P1. På speccarna skulle man kunna tro att den t o m är bättre än en Iphone 3G. Alla som använt bägge vet att det inte är så.

Swenba

Frågan är väl

2012-11-14 11:23

Jag har inte sagt att användbarhet och hur funktioner beter sig inte spelar någon roll eller kan vara innovativt.
Det jag vi påvisa är att Apple tog den Mobilteknik som fanns DÅ och tog ett rejält kliv framåt med bättre användbarhet.
Resten av mobilindustrin med google i spetsen byggde vidare på detta och tagit flera kliv framåt förbi Apple, visst är IP5 en snygg och läcker telefon, men inte är den innovativ.

Sh0rty2

Frågan är väl

2012-11-13 18:01

Kul att du tog bildsammansättningen som exempel på innovation. Kommer ihåg att jag lekte lite med QuickTime VR på 90-talet. Där kunde man ta några bilder t.ex. i ett rum från samma position i olika vinklar och efter lite beräknande så hade man ett rum som man kunde snurra runt i. På ungefär samma sätt kunde man ta några bilder på ett objekt från olika vinklar och få ett 3d objekt man kunde snurra runt med. Apple lanserade detta -94.
Nu påstår jag inte att Apple var först med detta eftersom det inte är min poäng.
Det Google gjort är att ta en befintlig funktion och implementerat det i en telefon. Alltså inget ovanligt i denna bransch.

Mark Felt

Frågan är väl

2012-11-13 19:33

Vad det gäller streetviewfoto så är det sjukt coolt och jag hoppas att det kommer som en app till iPhone, jag skulle kunna betala en del för det! Däremot så såg jag en demo på detta på youtube där det visade sig inte vara särskilt bra, man såg tydliga kanter överallt och det gav inget bra intryck alls. Men i framtiden kan de förhoppningsvis fixa detta och isåfall är det en killer feature!

Feelip

De behöver inte lägga pengar på forskning..

2012-11-13 15:32

Dom har en ledare med karisma, idéer och som är innovativ.
Med Jobs så kan komma hur långt som helst!

Marcus Macke Johansson

De behöver inte lägga pengar på forskning..

2012-11-13 15:53

Jobs? Du menar han som är död sedan 6 månader?

Swenba

De behöver inte lägga pengar på forskning..

2012-11-13 16:30

5 oktober 2011 dog han enligt wiki, över ett år till ock med.

TruB

Det som förvånar mest

2012-11-13 15:58

är hur Samsung detta asiatiska företag kan hamna 4. Operalivet från Google och design från Apple. Det man har bidragit med till utvecklingen av mobiltelefonen är noll. Nej det är minus genom att man inte gör rätt för sig. Bojkotta.

Newton

Det som förvånar mest

2012-11-13 16:04

Haha!
+1!

Men jag tror nog dom tänker på företagen som helhet, Samsung gör ju en massa andra prylar, typ "smarta" tv-apparater som inte fungerar bland annat....

Nordbo

Det som förvånar mest

2012-11-13 17:14

Faktum är att de flesta på listan är mer innovativa än Apple, men eftersom innovationer som vi tar för självklart, tex att LCD-skärmarna faktiskt fungerar, att trissorna i propparna slår på och av och att man faktiskt kan överföra data i någorlunda hög hastighet trots en radiomiljö som är minst sagt stökig, inte riktigt tas på samma allvar som rundade hörn och klipp&klistra så hamnar företag som Apple och Google ändå i topp.

Du GoflorpOSX GordonFlash och 32768 andra gillar detta

Det som förvånar mest

2012-11-13 17:29

Är det ett faktum antar jag att du snabbt kan fiska fram lite länkar till flera av varandra oberoende informationskällor som styrker detta?

Omena

Det som förvånar mest

2012-11-13 18:04

Det räcker med en:
http://www.ificlaims.com/index.php?page=misc_Top_50_2011
Men det är väl inte tillräckligt övertygande eftersom du efterlyste flera oberoende källor. Men vi andra kan ju titta på listan.

Du GoflorpOSX GordonFlash och 32768 andra gillar detta

Det som förvånar mest

2012-11-14 08:25

...Så nu helt plötsligt är det antal patent som räknas?

EnDumEn

Det som förvånar mest

2012-11-14 19:39

Hur skall man annars ranka vilka företag som är mest innovativa, om inte med antal patent eller patentansökningar? Med gissningar eller vilket företag som får störst genomslag i media?

Du GoflorpOSX GordonFlash och 32768 andra gillar detta

Det som förvånar mest

2012-11-14 20:20

Du skrev ju själv här ovan att patent värderades olika högt så hur kan antalet då påverka hur innovativt ett företag är?

EnDumEn

Det som förvånar mest

2012-11-14 20:52

Din slutsats om vad jag skulle mena är inte vad jag har skrivit. Läs igen, gör om, gör rätt!

Du GoflorpOSX GordonFlash och 32768 andra gillar detta

Det som förvånar mest

2012-11-13 20:10

"inte riktigt tas på samma allvar som rundade hörn och klipp&klistra"
Väldigt svårt att ta dig på allvar.

TruB

Det som förvånar mest

2012-11-13 20:33

Du GoflorpOSX GordonFlash och 32768 andra gillar detta

Att göra teknik för tekniker gör inte ett företag innovation!! Tvärtom! Att göra teknik tillgänglig till vanliga användare är det svåra, även om du har svårt att förstå det.. Alla tycker inte att en trevlig fredagskväll är att ha ett 6pack jolt-cola i kylen och bygga in en ny kylfläns i sin dator.

YesSirICanBoogie

Det som förvånar mest

2012-11-13 21:42

Men varför skulle en grundläggande innovation framtagen av joltcoladrickande teknikfreaks vara mindre värd än ett fräckt designad läsplatta som i grunden baseras på de nyss nämnda nördarnas teknik?

Du GoflorpOSX GordonFlash och 32768 andra gillar detta

Det som förvånar mest

2012-11-14 00:59

Teknisk innovation är hedervärt men det är hur man använder den som spelar roll. Penna och papper är stora uppfinningar, men skrivkonsten är större.

kaffe-koko

Det som förvånar mest

2012-11-14 05:44

Men skrivkonsten fanns ju FÖRE penna och papper, så det var ju inget bra exempel.
Lycka till i tron att exempelvis en "iPhone" hade blivit speciellt användbar om den kom INNAN det ens fanns teknik för det som dagens iPhone innehåller bara genom att försöka sälja på sitt utseende och användargränssnitt (för något som inte ens skulle fungera).

Smala Elefanten - När man pratar om trollen har man livlig fantasi.

Det som förvånar mest

2012-11-13 17:14

Hur kan det då vara så att Apple inte kan hitta någon ersättare för processortillverkningen om Samsung inte har något att bidra med? De bygger några av marknadens snabbaste kretsar och är inbandade i fler marknadsområden än du kan räkna upp på alla dina fingrar och tår (i binärt format!).

Natanael L

Det som förvånar mest

2012-11-13 21:12

Samsung är grymt bra på många saker, t.ex. tillverkning av processorer (men där är Intel garanterat strået vassare) och när det gäller bland annat diverse paneler för displayer. Och mycket mycket annat...

Sen är ju frågan hur man ska bedöma vad som är innovation. Apple har ju när det gäller konsumentprodukter levererat några riktigt spännande produkter och tjänster, medan t.ex IBM tar fram extremt spännande teknik som inte i första hand inriktar sig på konsumentprodukter.

Som vanligt tycker jag sådana här undersökningar blir ganska intetsägande, hur jämför man Apples produkter, med IBM eller några av de företag som uppfinner nya spännande saker, men som aldrig uppmärksammas i media därför att deras produkter är gjorda för nischmarknader.

Mr Turkos

Vad som är innovativt

2012-11-13 20:11

är det tydligen delade meningar om men att ta "rundade hörn" som exempel börjar bli uttjatat. Förstår dock att det inte enbart är det ni menar med frasen.
Efter att ha använt Windows merparten av mitt liv gick jag över till Mac tre år sedan. Detta för att jag märkte att jag jobbar snabbare i os x gränssnitt. Vad det beror på vet jag inte exakt. Vad jag uppskattar är att lägga bakom mig trixande med drivrutiner, installera mängder av mikroprogram för att kunna öppna olika bildformat och pdf:er samt ekosystemet mellan Apples produkter. För mig är det innovativt och har inte hittat en annan lika smidig lösning. Det passar min arbetsmiljö och jag kan koncentrera mig på jobbet/verktygen. Att denna lösning inte passar alla är det inget konstigt med och jag försöker inte påtvinga andra en iPhone eller MacBook. Det verktyg som är smidigast för mig är det jag använder och kan migrera till andra produkter när det känns rätt.
Innovation är inte rundade hörn utan det som finns innanför dem.

Trädhemulen

Comments powered by Disqus
Extern ssd för snabbare Mac

MacWorld

Extern ssd ger ett helt nytt liv till gammal Mac Mini

Photoshop Touch

MacWorld

Adobe skrotar Photoshop Touch

MacWorld

Lösenordsskydda extern hårddisk

Skydda dina externa diskar med lösenord och kryptering


MacWorld

Firefox

Firefox på väg till Iphone och Ipad


MacWorld

Kollektivtrafikinformation i IOS

Apples kartor ska få kollektivtrafik


MacWorld

Snabb lagring i nya Macbook Pro

Nya Macbook Pro så snabb som Apple lovar


MacWorld

Ipad

Så ska Apple förbättra Ipad


MacWorld

Homekit

"Apple förbereder app för Homekit"


Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng