Mest läst just nu

MacWorld

Apples tangentbordspatent
Apple utvecklar tangentbord med multitouch

Meny

Håll debatten levande

Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

"iPhone 5S släpps redan till våren"

Apple har fått mycket stryk

2012-11-12 16:01

för sin saktfärdighet med produktutvecklingen efter att Jobs tacklade av och till sist avled.

Inte minst aktiekursen visar hur illa det är ställt, om detta bara är spasmer eller om man verkligen hittar tillbaka till innovationen återstår att se, men hoppas kan man ju.

Christian Nissen

Apple har fått mycket stryk

2012-11-12 18:33

Takten var inte högre under SJs tid. Men under SJs tid hade inte konkurrenterna kommit ikapp.

Har efterlyst högre takt från Apple nu en tid, och det är på tiden de inser behovet. De klarar inte av att göra två revolutioner innom samma område innom 5 år så då bör de öka takten på att ta fram inkremental uppdateringar.

Om Apple faktiskt lanserar en 5s i vår så kan det rädda deras aktie för nu förväntar sig ingen en ny telefon innan hösten.

Juan_

Apple har fått mycket stryk

2012-11-12 19:01

Tycker en mobil per år är bra. Tror också det kommer fortsätta så.
Sen det där med innovation/revolution. Vad folk inte verkar förstå att vi fortfarande lever i det nya. Det är faktiskt en big deal hur pass bra apples grejor lirar med varandra. Något som Applehatare, (inte sagt att du är en :) ), aldrig förstår då de inte har en susning om hur produkten fungerar..

Det är fortfarande så att Android med flera försöker apa efter för fulla muggar.. Nyss hade de projekt butter för att få Androider att flyta bättre. Något Apple haft från dag ett redan.
Och nu ska de få Miracast. Androids svar på Airplay vad jag förstått.
Apple var så före sin tid och är det fortfarande i många delar.
Däremot kan jag förstå att folk tycker iOS ser gammalt o tråkigt ut.. Jag ser gärna lite rörelser i ikonerna. Kan komma nu när de möblerat om i ledningen.

RajtanTajtan

Apple har fått mycket stryk

2012-11-12 19:15

Gillar verkligen inte apple hatare, däremot anklgas jag för att vara ett får, förvisso en komplimang i mina öron, samt ett troll och en fanboy.

Men visst om Apple ska gå bra i fortsättningen måste de höja tempot. Och det hoppas jag de gör. iOS är redan rätt föråldrat, men skulle själv inte skaffa något annat då jag och mina vänner har en hel del Apple grejer numera. Så var det inte för jag var rätt ensam om att köra mac tidigare.

Juan_

Apple har fått mycket stryk

2012-11-13 15:36

Själv tror jag att Apples framgång har mycket att göra med att de faktiskt har haft en långsammare lanseringstakt än övriga tillverkare. På så sätt har alla produkter varit färdiga redan från release och att ha längre produktionscykler per modell ger ju högre lönsamhet i produktionsledet.

Jag är orolig över den nya trenden att släppa halvgenomtänkta modeller för ofta. Tex iPad mini borde ha släppts med en bättre skärm. Om det då hade dröjt ett halvår till så hade det väl inte gjort något. Var det så bråttom att få ut den lilla modellen?
Att uppgradera Nya iPad var fullständigt onödigt då många återförsäljare fortfarande marknadsför iPad 2 i stor utsträckning. Nya iPad sågs fortfarande som den "nya" så varför göra om den så snart. De kunde ju väntat till det vanliga släppet i feb/mars.

För mig har den största anledningen att välja Mac/iPhone varit (1) att de fungerar i alla lägen och är enkla att använda och (2) att de är snygga och känns kvalitativa. Det har aldrig handlat om att få den absolut senaste processorn och kommer aldrig handla om det för mig heller. Därför ser jag inte ett högre tempo som något positivt.

Prauter

Apple har fått mycket stryk

2012-11-13 15:55

Håller i övrigt med dig, men det är en balansgång. Vad gäller Apples nuvarande produkt cykler vill jag påstå de är för långa. Det gäller iphone men också deras datorer.

Men de ska definitivt inte göra som gamla nokia då de hade en eller två nya modeller i veckan.

För telefonens del är det just nu runt 12 månader kanske lite mer. Men de bör ner på kanske en 9 månaders cykel. 3 modeller på två år skulle det bli.

Juan_

Apple har fått mycket stryk

2012-11-13 07:42

> Takten var inte högre under SJs tid

produkterna släpptes lika ofta, men utvecklingen mellan två produkter var större...

jobac

Apple har fått mycket stryk

2012-11-13 08:47

Hmm kanske skillnaden mellan 4 och 4s kommer att vara större än skillnaden mellan 5 och 5s.

Vad gäller iphone 4an så är den fortfarande en tuffing, pga skärmen. Så det blir svårare och svårare att ha så stor skillnad till tidigare modell. Därför måste takten öka istället, minde förändringar men oftare istället.

Jag hoppas de gör detta, behovet har funnits ett tag redan. Vad jag inte hoppas på är att de börjar göra fler modeller av samma vara, för då tappas fokus från utvecklingen av huvud produkten. Se på iPad mini som exempel.

Juan_

IOS måste fräschas upp

2012-11-12 17:19

snarare än hårdvaran. IOS ser grått och gammaldags ut i jämförelse med WP8 och Android Jelly Bean. Skeumorfism är passé, det vet Apples ledning, därför fick UI-ledaren gå.

chaseonline

IOS måste fräschas upp

2012-11-12 22:07

Jag håller med dig.
Dock är det Apples policy att inte göra stora förändringar på en gång, utan långsamma förändringar pö-om-pö, för att inte förvirra användarbasen.
Om dom gör stora förändringar, så är det när man lanserar en helt ny produkt (som t.ex. iPhone med förändringen IOS).

Putte Fnasker

IOS måste fräschas upp

2012-11-13 09:53

+1

Johan Niklasson

Tror inte på mer än 1 släpp per år

2012-11-12 17:20

Apple kommer inte att hinna leverera en modell innan nästa skulle släppa. Sen tror jag inte man säljer fler - bara för att man gör tätare släpp. Jämfört med andra märken. Är det någon som säljer fler - eller går bättre än Apple ? Hysterin skulle inte finnas kvar vid tätare släpp heller. En gång per år räcker.

adress

Tror inte på mer än 1 släpp per år

2012-11-13 02:00

Blir väldiga toppar precis då telefonen släpps. Ett tryck som var jämnare fördelat över året skulle säkert vara lättare att hantera. Misstänker starkt att just logistiken är en stor anledning om apple släpper fler lurar.

kaffe-koko

Tror inte på mer än 1 släpp per år

2012-11-13 12:36

Det har varit tydligt ett tag att 12+ månader för en ny modell inte räcker till.

I praktiken har ju Apples modellsäpp varit 24+ månader. Eftersom S modellerna marknadsförs som en "incremental" uppdatering. Påtok för långsamt för dagens marknad.

Juan_

Apple nya HTC?

2012-11-12 17:21

Om detta stämmer så är det synd, de kommer att bli nya HTC..

SebboD

InterfaceLift

2012-11-12 17:48

Ett koncept att göra frekventare släpp verkar inte vara någon lösning. Allt är bra som det är, Apple vet hur man ska göra - släppa en oemotståndlig iPad mini utan retinaskärm och sedan en med retina nästan ett år efter - jag köper detta och det håller företaget rullande. Jag skulle aldrig våga, eller tycka det vore roligt, att strö pengar på tex. en iPad eller en iPhone om jag visste att det kom ett par nya varianter varje år. Men iOS behöver uppdateras - och det är snabbt. Apple är redan så duktiga på att hålla iOS uppdaterat, men lyssna mer till vad folk tycker saknas och för allt i världen - gör iOS mer estetiskt intressant. Varför så snygg hårdvara och ett så statiskt trist interface?

JeveStobs

InterfaceLift

2012-11-13 02:01

Tycker tvärt om. Apple är ett av de få företagen där man kan beräkna produktsläpp. Ger trygghet att man åtminstone har nyaste produkten ca 1 år.

kaffe-koko

InterfaceLift

2012-11-13 19:41

Trodde jag också när jag köpte iPad 3 till frugan.. Sen efter en vecka, surpriiiiise, iPad 4. Kändes inte kul kan jag säga :)

RajtanTajtan

InterfaceLift

2012-11-13 21:35

Ja, verkar som de börjat luckra upp släpptiderna lite. Förståeligt då andra konkurrenter släpper flera produkter i veckan. Personligen hade jag hellre sett att de ställde sig över denna hysterin. Hellre stora men få uppdateringar.

kaffe-koko

hmm

2012-11-12 19:11

Nänänä, inget 5s trams här inte. Nu är det helt ny design som gäller, gärna med liquid metalhölje och fingertrycksläsare, snygga till gränssnittet i iOS, öppna upp det en aning för att få tyst på Androidtjatarna, in med kameran som kan fokusera i efterhand, LTE, nästa generationens wi-fi, Sharps nya display som sopar banan med allt annat.

Sätt in alla 5000 ingenjörer och testa produkterna INNAN dom släpps.

Jeanjalusi

Nix

2012-11-12 22:17

Tror inte en sekund på att någon 5S kommer redan till våren. I och med att Apple gjorde en major uppdatering med hårdvaran i iPhone 5 med framför allt en mycket snabb och effektiv processor så är inte behovet av uppdaterad hårdvara inte särskilt stort just nu. Skulle bli mycket förvånad om man frångår ett-års-cykeln.

Kn Bölja

Nix

2012-11-13 02:02

Inte omöjligt att de hottar upp prestandan lite med en mellanmodell.

kaffe-koko

Armchair CEO

2012-11-13 20:40

Så många som sitter på kammaren och anser sig veta nog för att sitta i Apples ledningsgrupp....

Varför gör ni inte det då, alla "Förståsigpåare" i haterklubben.

Aktien går i raketfart upp till 700 USD PER STYCK, sjunker 100USD - då kommer ni "undergången är nära". Jag tror jag garvar på mig.

GoflorpOSX

Comments powered by Disqus
Meerkat och utmanarna.

MacWorld

Bästa appen för att strömma din video live med Iphone

Apples tangentbordspatent

MacWorld

Apple utvecklar tangentbord med multitouch

MacWorld

OS X Yosemite

Fjärde betaversionen av OS X 10.10.4 är här


MacWorld

TV

Därför dröjer Apples nya tv-tjänst


MacWorld

Indien

Foxconn vill bygga Iphone-fabrik i Indien


M3

mobil tillbehör kamera

9 roliga prylar för dig som plåtar med mobilen


IT24

Jony Ive

Jony Ive befordras - blir Apples designchef


MacWorld

10 tips för att komma igång med Lightroom

10 tips för att komma igång med Lightroom


Sajter om it & teknik

 • CIO Sweden It-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
 • Cloud Magazine Allt om cloud computing.
 • Computer Sweden Dagliga nyheter om it, telekom och affärer.
 • IDG.se De viktigaste nyheterna från IDGs nyhetssajter.
 • Internetworld Allt om affärer på internet.
 • IT i vården Mötet mellan vård och it.
 • IT24 Affärerna och människorna i it-branschen.
 • M3 Sveriges prylsajt
 • MacWorld Allt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
 • PC för Alla Sveriges största och mest lästa datortidning.
 • Säkerhet24 Mötesplatsen för alla it-säkerhetsansvariga i Sverige.
 • TechWorld För it-avdelningar, it-chefer och it-proffs.
 • IT.Branschen Sveriges enda branschtidning för IT-återförsäljare.
 • Pitchbibblan Sveriges startups visar upp sig

Andra områden

 • Anbud24 För anbudsansvariga och bid managers.
 • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
 • Lag & rätt Regler och verktyg för miljöproffs.
 • Miljöaktuellt Hållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
 • Studio För dig som producerar ljud och musik.
 • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng