Flashiga varningar
Hänsynsfulla yrkespersoner har volymen på noll för att inte störa andra med ringsignaler och notisljud. Förutom vibrationer finns det ytter­ligare ett sätt för din iPhone att påkalla uppmärksamhet: kamerans led-blixt kan användas som varningsljus när du får sms, exempelvis.

Gör så här: Tryck på Inställningar. Gå till Allmänt och välj Hjälpmedel, som du finner näst längst ned i listan. Rulla nedåt tills du kommer till Led-blixt vid varningar. Dra reglaget åt höger för att aktivera funktionen.

Personliga vibbar
Som sagt, vi som använder våra iPhones på jobbet har dem på ljudlöst. Men med bara en vibration kan du inte avgöra vem som ringer. Då kommer personifierade vibrationer väl till pass.

Gör så här: Gå till Inställningar, följt av Allmänt och därefter Hjälpmedel. Aktivera Anpassade vibrationer. Sedan öppnar du en kontakt i din telefon-app och väljer Ändra. En bit ned hittar du menyvalet Vibrering. Tryck på Standard, rulla nedåt och välj Skapa ny vibrering. Tryck fram ett nytt vibrationsmönster och spara.

Bättre batterikoll
Den lilla symbolen som visar hur mycket ström din iPhone har kvar kan tyckas ha tre lägen: full, halvfull och godnatt. Detta kan som bekant leda till att du plötsligt är avskuren från kunder och kollegor nästan utan förvarning. Det är listigare att visa batteri­statusen med procentsiffror i stället för den mer oprecisa ikon-animeringen.

Gör så här: Tryck på Inställningar. Klicka därefter på Allmänt följt av Användning. Under rubriken Batterianvändning finner du menyn Batteriprocent. Dra reglaget åt höger för att aktivera finessen.

Håll app-vikten
Om du användar många tunga appar och skapar och tar emot mycket dokument kan du nå taket på din iPhones interna lagringskapacitet. Ett effektivt sätt att frigöra utrymme är att göra en översyn av dina appar och slänga alla som inte är nödvändiga. Har du köpt en app kan du alltid ladda ned den igen vid behov.

Gör så här: Tryck på Inställningar, sedan Allmänt följt av Användning. Det kan ta ett par sekunder innan varje apps storlek är beräknad och listan är komplett. Tryck på en apps namn för att komma till ett nytt fönster där du kan radera appen.