Apple bjöd under kvällen på en förhandsvisning av iTunes 11, en helt ny version som släpps nästa månad. Tanken är att erbjuda ett enklare gränssnitt, något som kan behövas efter att man lagt till saker lite pö om pö under åren som gått. Bland annat ersätts sidofältet med en popupmeny.

Väljer man musik i menyn får man upp sin skivsamling. Klickar man på ett omslag fälls informationen ut och man kan välja vilka låtar man vill lyssna på. Vill man kan man i stället visa artister eller genrer genom att trycka på någon av knapparna ovanför.

Hanteringen av spellistor har förändrats en aning, men vill man dra och släppa enskilda låtar i valfri spellista är det inga problem. Dessutom går det äntligen att se vilka låtar som kommer att spelas härnäst, detta tack vare den nya funktionen "Up Next".

I övrigt utlovas ökad integration med iCloud och en kraftigt förbättrad sökfunktion. Dessutom har minispelaren fått ett nytt utseende med aktuell spellista, sökfunktion och albumbild inbakad (bild nedan).

I väntan på iTunes 11 har Apple släppt iTunes 10.7 för OS X och Windows. Nyheterna i denna version handlar först och främst om stöd för de nya modellerna av iPhone och iPod, samt iOS 6.

iTunes är enligt Apple världens mest populära mediaspelare. Antalet personer som skapat ett konto för att köpa musik, filmer och så vidare sägs nu överstiga 435 miljoner.

Uppdatering:

Presentationen av iTunes 11 finns att beskåda i sin helhet nedan:

Mer information om iTunes 11 finns på den externa länken nedan.