Efter att ha testat otaliga kokböcker för iPad och iPhone vet vi ganska exakt vad vi letar efter, men det är dock sällan vi hittar detta i en och samma app. Appen Vegetarisk Husmanskost är dock ett trevligt undantag – här hittar vi i princip allt vi letar efter.

Det första som måste fungera är menyernas navigation, vilket den verkligen gör här. Upplägget är lättförståeligt och kategorierna tydliga, på startskärmen ser du några små förhandsvisningsbilder till varje kategori som till exempel ”Soppor”, ”Pastasåser” och ”Bröd”. Högst upp till höger hittar du inställningarna och här finns precis det vi brukar leta efter. Även om detta redan är en svensk app från start uppskattar vi att det finns en knapp för att konvertera måttenheter och temperaturskala. Här går det också att stänga av appens bakgrundsmusik.

Vegeterisk Husmanskost ser dessutom väldigt bra ut. Men vi hoppas att det dyker upp fler i framtida uppdateringar. Att följa ett recept är busenkelt då beskrivningarna både är snygga och välskrivna.

Fakta: Vegetarisk Husmanskost  

Plattform: iPad
Pris: 28 kronor
Version: 1.1
Länk: mw24.se/1ar

Betyg: