Om mindre än två veckor är det dags för den årliga utvecklarkonferensen WWDC, något som gör att det nu är högsäsong för rykten om kommande hård- och mjukvara från Apple.

Senaste nytt är att tekniksajten BGR hävdar att vi inte enbart får se förhandsvisningar av Mountain Lion och iOS 6.0, utan även en rejäl uppdatering av mjukvaran för Apple TV. Den stora nyheten sägs vara ett helt nytt api som öppnar upp för tredjepartstillverkare att göra sina egna tillbehör till enheten.

BGR:s skribent Jonathan S. Geller tycks vara övertygad om att den nya mjukvaran för oss ett steg närmare en ”riktig” tv-apparat från Apples sida, men det är högst tveksamt om vi får se någon ”iTV” redan i år.

När Apples vd Tim Cook under gårdagens intervju med Walt Mossberg och Kara Swisher tillfrågades om en eventuell tv-apparat från företaget ville han lägga locket på. Däremot påpekade han med viss stolthet att man hittills i år har sålt lika många enheter av Apple TV som under hela 2011. Något som innebär att man sålt 2,8 miljoner exemplar av den lilla svarta lådan på mindre än fem månader.