Barnböcker börjar bli allt vanligare i App Store– vi har testat flera olika vid det här laget – men Wilda Pruttar HD är helt klart den galnaste och roligaste vi har stött på hittills. Det är en en underhållande och ogenerad saga om pruttar som får både stora och små att skratta. Historien är både rolig och lärorik då den på ett enkelt sätt förklarar varför vi … ja, pruttar.

När det kommer till själva appen ser allt riktigt bra ut, och den engagerade berättar­rösten gör det också lätt att följa med i berättelsen. Varje sida innehåller ett eller flera ­interaktiva objekt som rör sig och ger ifrån sig ljud när du trycker på dem. Förutom själva sagan kan du också rita och spela spel i Wilda Pruttar HD.

Målardelen är bättre än i många andra rit-appar som vi har testat tidigare. Här kan du själv färg­lägga flera av sidorna från boken, plus en mängd andra motiv. De ­färdiga bilderna kan du spara till kamerarullen eller skicka via mejl. Wilda Pruttar HD innehåller även ett spel där det gäller att flyga med Wilda Wilma och på vägen äta så mycket ”pruttmat” som möjligt för att kunna fortsätta flyga riktigt högt.

Fakta: Wilda Pruttar HD

Plattform: iPad
Pris: 7 kronor
Version: 1.0
Länk: mw24.se/18m

Betyg: