Mer och mer pekar mot att Apple kommer släppa nya Macbook Pro-modeller på WWDC, och att dessa kommer få högupplösta skärmar i stil med nya iPad.

Enligt ett nytt rykte, denna gång från ABC News, kommer även iMac att uppdateras med liknande skärmar inom en snar framtid, och eftersom iMac har betydligt större skärmar än Macbook Pro lär det handla om rejält höga upplösningar – för att nå upp kring 300 ppi måste iMac 27” ha en upplösning på omkring 7000x4000 pixlar. Förmodligen kommer Apple nöja sig med någonting närmre en dubblering av dagens linjära upplösning, alltså 216 ppi och 5120x2880 pixlar.

9to5Mac påstår samtidigt att Macbook Air också kommer få del av denna karamell ganska snart, och att den högupplösta skärmen i princip kommer vara den enda nyheten i årets uppdatering av den superlätta och nätta Macen. Nya strömsnålare men kanske inte kraftfullare processorer från Intel lär också komma med, med tanke att de nya skärmarna kommer dra mer ström och därmed utgör en rejäl utmaning för Apples ingenjörer.