Tidigare idag kunde vi rapportera att nya Macbook Pro-modeller har dykt upp i benchmarkstatistik på nätet, och nu kommer en mängd nya uppgifter om de nya modellerna från ryktessajten 9to5Mac.

För det första sägs de nya modellerna inte alls ha tagit designinspiration från Macbook Air. Istället är det en betydligt tunnare variant av dagens Macbook Pro utan optisk enhet vi kommer få se om 9to5Mac har rätt. Tangentbordet ska ha blivit mer likt Airs, med powerknappen där mata ut brukade sitta.

Unibody-höljet sägs vara tunnare men ändå mer robust än dagens, och det ska finnas utrymme för två usb-, två ljud- och två Thunderbolt-kontakter, och dessutom en sd-kortplats. Någon ethernetkontakt har inte setts till, vilket ligger i linje med Apples satsning på trådlöst.

Den största nyheten är tveklöst att ryktena om en ”Retina”-skärm ska stämma. Utöver den höga faktiska upplösningen sägs OS X få nya inställningar för skärmen som istället för pixelupplösningar ger dig alternativ som ”liten”, ”stor” och ”optimal”.

Slutligen uppges Apple äntligen ha nöjt sig med prestandan och strömförbrukningen i usb3 och ersatt de åldrade usb2-kontakterna med dessa betydligt snabbare portar.