Mest läst just nu

MacWorld

Varför kan jag inte installera Gimp?
Fixa rätt version av Gimp - annars strular det på Macen

Meny

Håll debatten levande

Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

RIM erkänner pr-kupp mot Apple

Komparation

2012-05-01 09:49

desperat, mer desperat, RIM.

Prontor

Komparation

2012-05-01 10:10

Humor kallar jag det för... gissar att de referar till Apples gamla 1984 reklam som blir allt mer ironisk för varje år.

Sväde

Komparation

2012-05-01 10:55

Humor är inte lätt och smaken är som baken.
Man kan välja att se 1984 reklamen hur man vill men är man det minsta orolig över storebror, så kanske man skall hålla sig väldigt långt borta från företag som tjänar pengar på att samla in uppgifter!

Själv tycker jag pr-kuppen är väldigt skitnödig.

Vad det egentligen handlar om är om detta hjälper RIM att sälja fler produkter, vad tror du? Jag tror det inte. Oavsett borde inte PR-kuppen vända sig mot Samsung som är världens största tillverkare av mobiler och smartphones om man nu vill ha fler kunder?

Prontor

Komparation

2012-05-01 10:56

Syftade på masshysterin

Sväde

Komparation

2012-05-01 11:12

Vilken masshysteri?

Zulo

Komparation

2012-05-01 11:20

Stå och köa utanför en apple-butik i tre dagar för att bli först med en telefon som är sämre än konkurrenterna trots att den är mycket dyrare?

https

Komparation

2012-05-01 11:26

Det var en dålig definition. Jag menar, det måste väl ändå vara en bråkdel av jordens befolkning som ägnar sig åt det...
Folk har alltid köat för saker de vill ha.
Kom med nåt bättre.

Zulo

Komparation

2012-05-01 12:19

Masshysteri handlar inte om hur många de är, utan hur den har uppkommit. Tvärt om rör de flesta fallen av masshysteri av att de faktiskt inte alls är stor del av populationen som är med på den, snarare tvärt om.

Hela grejen med masshysteri är exempelvis som konsument när man motiverar inköp för att flera andra har samma produkt vilket leder till en kedjeeffekt.

Samma effekt kan man se i Orveliska samhället, och så även i Sovjetunionen där de fanns en stor bas av befolkningen som helt enkelt räta sig i leden och accepterade diktaturen utan att ifråga satte.

Sväde

Komparation

2012-05-01 13:00

Då lider ju samsungs mobiler än mer av masshysteri eftersom de säljer fler än iPhone. För det kan väl inte vara så att om man väljer en iPhone då är det masshysteri och Orwell, kommunism mm. väljer man däremot Samsung gör man det på objektivt och fritt val?

Prontor

Komparation

2012-05-01 19:39

Det handlar inte om hur många som säljs, utan varför de säljs.

Masshysteri handlar om att folk köper bara för att "alla andra" (i deras sinnebild, vilket inte behöver vara speciellt många andra i praktiken) hör det. Detta tycks även oftast bara lite av en självuppfyllande kriteria.

När de väl börjar stoppas de inte förrän alla som påverkats av de är "klara", och då kommer nästa modell.

En otroligt effektiv marknadsföringsmodell om man dels klarar av att dominera media och om man dels nöjer sig med 15-20% marknadsandelar.

Sväde

Komparation

2012-05-02 09:09

men då talar du egentligen emot dig själv i din argumentation. iPhone 4S ser ut som iPhone 4 och enl. din tes så skulle då iPhone 4S sälja extremt dåligt då argumentet att ha det "senaste" inte uppfylls för ingen ser ju ändå skillnaderna på mobilerna.

Men du kanske talar om Androidmobiler som mobben springer och köper så fort det kommer en ny modell med lite större skärm, lite snabbare processor.

"klarar av att dominera media" att försöka odla myten om att kontrollera media använts från tid till annan, det är ju bara nonsens och lögn. Såtillvida inte företag betalar för journalistiken som ex. samsung gjorde hos minimedia.se
http://www.dn.se/kultur-noje/mediebolag-saljer-kopt-journalistik-i-aftonbladet

Prontor

Komparation

2012-05-01 15:08

Mass? Knappast. Hysteri? Långt ifrån.

Hysteri: heterogen grupp av psykiska störningar som med modern terminologi omfattar konversions- , somatiserings- och dissociationssyndrom samt histrionisk personlighetsstörning.

Sväde, det är aldrig för sent för kunskapsanskaffning.

PerPettersson Gillar inte anonyma fegisar

Komparation

2012-05-01 19:36

Nu har du nog stött på en historiebok och inte en fakta bok. De var ganska längesedan hysteri betraktades som en psykisk sjukdom.

"Sväde, det är aldrig för sent för kunskapsanskaffning."
Precis, sätt igång.

Sväde

Komparation

2012-05-01 21:27

Den som drunknar tvekar inte att ta i ett rakblad.

PerPettersson Gillar inte anonyma fegisar

Komparation

2012-05-02 08:08

Du menar med samma motivering som du och de flesta andra som köper en Windows PC motiverar sitt val med.

Juan_

Komparation

2012-05-01 13:18

kör du samma tugg om och om igen? Du hade inga argument förra gången för din tes och du lär väl inte ha det denna gången heller.
det är ju bara din egen lilla,lilla subjektiva åsikt att iPhone skulle vara sämre än konkurrenterna, lär dig leva med det!

Prontor

Komparation

2012-05-01 22:20

Det måste ta sjukt att ingen köade för sin mobil modell, med tanke på att dess specifikationer var spikade 13 månader innan den släpptes och därmed faktiskt 13 månader yngre än den modell folk köade för, för att få i sina händer just då och inte nästa år.

Lol åt spec runkare. Android kräver faktiskt 30% mer kräm ur sin hårdvara för att flyta nära så bra som iOS.

Nä stackare vem skulle orka köa 13 månader för sin mobil.

Juan_

Komparation

2012-05-01 12:40

Ur ett PR-perspektiv är det bättre att rikta sig mot Apple eftersom man vet att Appleanhängar, vad skall man kallad det (hittar inget bra ord för det), så att säga går i högspinn så fort något skulle riskera att hota "sitt" varumärkes existens. Eftersom hela Apple-kulten bygger på känslor så är det ganska tacksamt att spela just mot Apple.

Men en sak är klar, om Apple hade gjort en sådan "kupp" mot tex Samsung så skulle det ha ansetts som genialt, men eftersom det riktas mot Apple så anses det i stället vara ganska patetiskt...

µ

Komparation

2012-05-01 12:56

Hur och varför skulle RIM sälja fler mobiler genom att få Applehanhängare i spinn?

Prontor

Komparation

2012-05-01 15:10

Genom att appletalibanerna bli upprörda och skriver och skriker om det så uppmärksammas det så mycket mer än om de bara skulle hålla tyst och inte bry sig om det, gratisreklam helt enkelt.

redep

Komparation

2012-05-01 16:15

Logiskt, för det vet ju alla att de som läser och skriver mest frekvent på appleforum är apple8ters så målgruppen är egentligen google Duplobarnen. Tack för klarläggandet!

Prontor

Komparation

2012-05-01 19:58

Om du drar ut huvudet ur vad du nu har det uppkört i så handlar det inte om apple forum utan om att få spinn i vanlig media och utan alla upprörda appletalibaner så skulle det inte bli någon spinn på det.

redep

Komparation

2012-05-01 20:20

En sak tycker jag är intressant. Många försöker hävda att apple inte håller på med produktplacering... de må vara den officiella policyn, men seriöst?

I program som lyxfällan har många iPhone, men långt ifrån alla. Samtidigt är de lyxfällan personerna som tillhör den gruppen som skulle kunna tänka köpa sig de som de tror att "alla andra" har... och inte sällan påtalar dom det.

Gör Apple produktplacering i lyxfällan? Tror jag knappats, de är fel programkoncept.

Tittar man på ett program som Sveriges värsta bilförare. En ganska sprid skara personer. I de två sista säsongerna har de haft inslag där deltagarna kör bil och pratar i telefon. Samtliga, precis varenda deltagare, har haft sista modellen av iPhone. Dessutom har ingen (till skillnad från i Lyxfällan) haft en med den klastiska spräckta baksidan.

Mycket egendomligt.

Sväde

Komparation

2012-05-01 19:29

Du skriver frågan som om jag hade gjort ett påstående om att de skulle sälja fler telefoner med detta. Det har jag dock inte påstått och jag är tveksam till om en sådan här kampanj skulle leda till det. Men som PR-event så är det ju uppenbarligen väldigt lyckat eftersom de ju faktiskt tycks ha fått uppmärksamhet och artikeln handlar ju faktiskt om just ett PR-event. Men jag förstår att du, i ditt hat mot alla som inte älskar Apples produkter högst och mot dem som inte dyrkar dem med alla till buds stående medel, tolkar inlägg som fan tolkar bibeln.

Fast jag tycker det är lite kul att kampanjen slagit bakut som det gjorde och gav RIMs konkurrent Samsung betydligt mer uppmärksamhet än vad som uppenbarligen var avsett.

µ

Komparation

2012-05-01 13:57

Personligen skulle jag tycka att det vore löjligt ifall apple gjorde något sådant här mot sina konkurrenter också.
Jag kan inte riktigt känna att en sådan här typ av PR direkt höjer mitt intresse för ett varumärke.

Och varför skulle det vara positivt att ge sig på ett varumärke bara för att dess anhängare blir förbannade av det? Vill man inte att folk ska bli intresserade av det man vill sälja snarare? Det trodde jag iallafall. De som tycker att reklamen är klockren är förmodligen de som inte skulle köpa en appleprodukt ändå, och de som känner sig träffade är de som inte kommer lämna Apple för reklamens skull, utan bara bli förbannade på RIM.

På internet brukar det kallas för att vara ett "troll" när man håller på med sådant. Men jaja. De kanske får folk att köpa telefonen, vad vet jag. Tycker det är lite billigt sätt att få uppmärksamhet bara.

Okami

Komparation

2012-05-01 19:59

"Tycker det är lite billigt sätt att få uppmärksamhet bara."

Det var nog det som var hela poängen, få mycket uppmärksamhet för liten insats.

redep

Komparation

2012-05-02 08:14

Nej faktiskt inte, vi Apple anhängare har bättre smak än så...

Men vi får väl säga tur för samsung att inte det var dom, men de lär ännu kopiera RIM i detta ska du se.

Räck upp en hand alla ni som är lite intresserade av vad RIM kommer med om nån dag

Hand uppräckt.

Juan_

Komparation

2012-05-02 20:16

Jag är teknik intresserad så absolut, hand uppe.

TruB

Brave New World

2012-05-01 10:15

Wake up! Köp våra grejer istället - vi vill också tjäna pengar på dig!

Alibj

och alla samsunghatare

2012-05-01 10:17

Alla samsunghatare skyllde på samsung och spydde galla som bara den

Mellin

och alla samsunghatare

2012-05-01 11:04

Rubriken på originalartikeln är fortfarande "Se Samsungs PR-kupp".

Säger en del om IDG.

https

och alla samsunghatare

2012-05-01 12:08

Det är lite intressant hur många det var som var tvärsäkra på att "Slamsug" låg bakom. Och som vanligt hade de fel.

Natanael L

och alla samsunghatare

2012-05-01 12:26

Jo med det är bara de vanliga löjliga appletrollen, de lär dock hålla sig borta från att kommentera här.

redep

Kul

2012-05-01 10:49

att RIP har humor.

Pete123

Kul

2012-05-03 08:51

när du trodde det var samsung då tyckte du annorlunda.

Mellin

Vem skall vakna?

2012-05-01 11:44

RIM Själva är ju mitt i en mardröm ... ?

De borde väl vakna upp om nån. Som det är just nu kommer ju RIM vara historia inom ett halvår. Nokia kommer väl göra so Ericsson och dra sig ur hela rasket och låta MS ta telefondelen - gissar på inom ett år.

Undrar om inte RIM borde parkera den där svarta bussen med texten "Wake UP" rakt utanför sitt eget kontor....

GoflorpOSX

Ja, Wake up!

2012-05-01 12:13

Det blir allt mer apple här hemma och med AppleTV så är det lätt förstå Apples framgångar. allt liksom lirar tillsammans. Även PCarna med iTunes fungerar utmärkt, men mest imponerande är paddan och telefonen som liksom magiskt skickar bilder och ljud till tvn - samtidigt.
Så Wake up - köp appleprodukter! Ja, jo, LG & Samsung TVn är väl bra, men totalt oanvändbar till något som börjar med "Smart" - smart-tv stinker - om det inte står AppleTV på den!
RIM - maken till trista produkter får man leta efter dessutom..

Vetande

Ja, Wake up!

2012-05-01 20:53

Varför har du inte skickat bilder och ljud till tv'n innan du köpte Apple-prylar? Det har gått att göra sedan 2004 med andra märken faktiskt.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Ja, Wake up!

2012-05-01 21:08

Hmm, det har gått att surfa på mobilen, kolla mail ända sedan SonyEricsson T68i... var det någon som gjorde det förrän iPhone? Inte jag.

Edward Karlsson

Ja, Wake up!

2012-05-01 21:20

Jag har använt min smartphone som ett arbetsverktyg sedan jag köpte min m600 2006, kan ha varit ännu tidigare än så.

Då gjorde jag samma saker som man gör idag, fast annorlunda.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Ja, Wake up!

2012-05-01 21:09

Men var det lika enkelt och billigt? (DLNA räknas inte då det krävs ett inköp av speciell TV) ;)

Kravi

Ja, Wake up!

2012-05-01 21:22

Ja. Du kopplar bara en enkel HTPC, tabletPC eller annan utrustning som stödjer DLNA till din TV. Ungefär lika enkelt som att koppla in en Apple-enhet till din TV tror jag att det är. I med kabeln och kör.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Ja, Wake up!

2012-05-02 12:16

Jag skulle vilja se trådlös streaming från telefonen eller plattan till TV:n på det sättet.

Kravi

Ja, Wake up!

2012-05-02 21:26

Kom hem till mig. :) Jag kör trådlöst via en platta till tv'n och styr allt med mobiltelefonen. Jag har inga Apple-prylar.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Beställningsjobb av Rim.

2012-05-05 18:53

Om jobbet var beställt av Rim blev Apple då utsatta för ett så kallat "Rimjob"?

Bit

Comments powered by Disqus
Varför kan jag inte installera Gimp?

MacWorld

Fixa rätt version av Gimp - annars strular det på Macen

Hur identifierar jag mina saknade filer?

MacWorld

Diff är räddningen när kataloger ska jämföras

MacWorld

Extern ssd för snabbare Mac

Extern ssd ger ett helt nytt liv till gammal Mac MiniMacWorld

Lösenordsskydda extern hårddisk

Skydda dina externa diskar med lösenord och kryptering


MacWorld

Firefox

Firefox på väg till Iphone och Ipad


MacWorld

Kollektivtrafikinformation i IOS

Apples kartor ska få kollektivtrafik


MacWorld

Snabb lagring i nya Macbook Pro

Nya Macbook Pro så snabb som Apple lovar


Sajter om it & teknik

 • CIO Sweden It-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
 • Cloud Magazine Allt om cloud computing.
 • Computer Sweden Dagliga nyheter om it, telekom och affärer.
 • IDG.se De viktigaste nyheterna från IDGs nyhetssajter.
 • Internetworld Allt om affärer på internet.
 • IT i vården Mötet mellan vård och it.
 • IT24 Affärerna och människorna i it-branschen.
 • M3 Sveriges prylsajt
 • MacWorld Allt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
 • PC för Alla Sveriges största och mest lästa datortidning.
 • Säkerhet24 Mötesplatsen för alla it-säkerhetsansvariga i Sverige.
 • TechWorld För it-avdelningar, it-chefer och it-proffs.
 • IT.Branschen Sveriges enda branschtidning för IT-återförsäljare.
 • Pitchbibblan Sveriges startups visar upp sig

Andra områden

 • Anbud24 För anbudsansvariga och bid managers.
 • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
 • Lag & rätt Regler och verktyg för miljöproffs.
 • Miljöaktuellt Hållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
 • Studio För dig som producerar ljud och musik.
 • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng