- MacWorld:

10 saker du förmodligen gillar

Av

…lättlästa listor, precis som den här! Att du har Mac skvallrar om förfining och fantastisk smak för design och så vidare, men visste du att allt annat du omger dig med också berättar en hel del om dig? Dra inga förhastade slutsatser bara. Det har vi redan gjort åt dig.Om du gillar iMac...
...så har du förmodligen ett gott öga till den schweiziska fickkniven också. Båda har minimalistisk design där funktion går före form, båda är stilbildande och revolutionerande. ”Och båda används av NASA!” fnyser du om någon ifrågasätter din smak.
Om du gillar iPod Touch...
...så gillar du även fejkon. Den ena ser ut precis som en iPhone, ända tills du försöker ringa med den. Den andra ser ut som bacon, tills du provar att äta den. Du älskar båda, och går i hemlighet och drömmer om att köpa en mopedbil som ser ut precis som grannens nya sportcab, men som inte klarar uppförsbackar.
Om du gillar OS X...
...gillar du även X-Men. Vänta nu, vad har en film gemensamt med ett operativsystem? undrar vi. Vad har de inte gemensamt? svarar du. Svart förpackning, dvd-skiva inuti, samma logotyp på framsidan…när du tänker efter är det konstigt att Apple stämmer Samsung fram och tillbaka, men låter Marvel och 20th Century Fox hållas.
Om du gillar Adobe CS...
...så gillar du även Star Trek. Vilken version är din favorit? CS Design Standard? Design Premium? Web Premium? Production Premium? Master Collection? Som Adobe-användare älskar du Star Trek. Såväl originalserien, The Next Generation, Deep Space Nine och Voyager och Enterprise som warp-funktionen i Photoshop.
Om du gillar Macbook Pro...
...så gillar du även Aston Martin. Du är en sann konnässör. Din bil är snabb utan att vara snabbast, kompakt utan att vara trång, riktigt lyxig utan att vara vräkig och svindyr utan att egentligen erbjuda så värst mycket mer än konkurrenterna. Din dator likaså, fast avbetalningsplanen var lite mindre smärtsam.
Om du gillar Siri...
...så gillar du även HAL 9000. Talande datorer är din grej, och efter att ha köpt din första gps-navigator var du lycklig i ett halvår. Sedan dess har dina krav utvecklats, och en artificiell intelligens med syntetröst och passiv-aggressiv personlighetsstörning som själv avgör om den ska lyssna på dig eller inte är precis i din smak.
Om du gillar MS Word...
...så gillar du även Boeing 747. Gamla Microsoft Word fick ofta kritik i tester för att ha fler knappar än cockpiten i en Boeing 747. Sen kom nya Word, med ett helt uppdaterat gränssnitt – men gissa vad? Under tiden hade även Boeing uppdaterat sin cockpit! Erkänn att du ibland drar i gång Word och drömmer dig bort till fjärran resmål…
Om du gillar Keynote...
...så gillar du även Prezi. Du var först med att överge Powerpoint och fyllde varenda presentation med diagram som såg ut som träklotsar i flera år. Nu när det inte blir fler riktiga keynotes att inspireras av har du gått vidare till Prezi och ger alla åhörare epilepsi med dina avancerade inzoomningar och åkningar.
Om du gillar iPod Classic...
...så gillar du även tjock-tv. Nymodigheter som kaffe latte och e-böcker är till för mesar; kokkaffe och text-tv är beprövade, säkra och dessutom billigare alternativ som du föredrar. Din tv är gammal och rejäl, precis som din iPod. Pengarna du sparar äts upp av räkningen för din isdn-uppkoppling, men viss lyx måste man unna sig.
Om du gillar Windows...
...så gillar du även rotfyllningar. Du älskar att plåga dig själv. Du köper toapapper från en hälare i gamla östblocket för att få den rätta kvaliteten med träflisor i. Du har inte uppdaterat till Windows XP än, för någon sa att det var bättre än ME. Årets höjdpunkt är tandläkarbesöket. Du läser den här sajten för att den retar gallfeber på dig.
Varsågod, vi bjuder på MacWorlds testspecial 2014!


Mer sånt? Fyll i din e-postadress så får du MacWorlds nyhetsbrev

Please don't insert text in the box below! VillkorFrågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Annons: Nyheter från Telia

Mer lönsamt med mobilitet

Mer lönsamt med mobilitet

Svenska företag är eniga, ökad mobilitet ger högre lönsamhet enligt en ny undersökning.

MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.- MacWorld:

iPad Air

Så kan iPad Air bli ännu tunnare


- MacWorld:

iPad Mini

Svagt kvartal för iPad väntas


- MacWorld:

Liva upp Macen med snygga bakgrunder


- MacWorld:

Är det verkligen Apple som ringer?


- MacWorld:

Hitman till iOS med ny spelstil


- MacWorld:

Apple firar Earth Day runt om i världenNyheter och tips från Teknik & Trender. ANNONS

Populära appar till Iphone just nu

Säkra din mobila media

Är du också rädd att bli av med dina bilder?

Första portabla hårddisken på 4 TB

iOS 7 och OS X Mavericks

- MacWorld:

Sex bra appar som förgyller påsken


- MacWorld:

iPhone

Blygsam ökning för iPhone väntas


- MacWorld:

iOS

"Apple testar nya versioner av iOS"


- MacWorld:

iPhone

"Yahoo vill ersätta Google på iOS"


- MacWorld:

Hur kopplar jag in en extern skärm?


- MacWorld:

Bota bitrötan - lagra dina filer i hundra år


- MacWorld:

iOS 8 kan få musikidentifiering


- MacWorld:

Så bytte Samsung strategi mot Apple


- MacWorld:

Här är Googles roligaste påskägg

Annons: Nyheter från Telia

Mer lönsamt med mobilitet

Mer lönsamt med mobilitet

Svenska företag är eniga, ökad mobilitet ger högre lönsamhet enligt en ny undersökning.

MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.