…lättlästa listor, precis som den här! Att du har Mac skvallrar om förfining och fantastisk smak för design och så vidare, men visste du att allt annat du omger dig med också berättar en hel del om dig? Dra inga förhastade slutsatser bara. Det har vi redan gjort åt dig.

Om du gillar iMac...
...så har du förmodligen ett gott öga till den schweiziska fickkniven också. Båda har minimalistisk design där funktion går före form, båda är stilbildande och revolutionerande. ”Och båda används av NASA!” fnyser du om någon ifrågasätter din smak.


Om du gillar iPod Touch...
...så gillar du även fejkon. Den ena ser ut precis som en iPhone, ända tills du försöker ringa med den. Den andra ser ut som bacon, tills du provar att äta den. Du älskar båda, och går i hemlighet och drömmer om att köpa en mopedbil som ser ut precis som grannens nya sportcab, men som inte klarar uppförsbackar.


Om du gillar OS X...
...gillar du även X-Men. Vänta nu, vad har en film gemensamt med ett operativsystem? undrar vi. Vad har de inte gemensamt? svarar du. Svart förpackning, dvd-skiva inuti, samma logotyp på framsidan…när du tänker efter är det konstigt att Apple stämmer Samsung fram och tillbaka, men låter Marvel och 20th Century Fox hållas.


Om du gillar Adobe CS...
...så gillar du även Star Trek. Vilken version är din favorit? CS Design Standard? Design Premium? Web Premium? Production Premium? Master Collection? Som Adobe-användare älskar du Star Trek. Såväl originalserien, The Next Generation, Deep Space Nine och Voyager och Enterprise som warp-funktionen i Photoshop.


Om du gillar Macbook Pro...
...så gillar du även Aston Martin. Du är en sann konnässör. Din bil är snabb utan att vara snabbast, kompakt utan att vara trång, riktigt lyxig utan att vara vräkig och svindyr utan att egentligen erbjuda så värst mycket mer än konkurrenterna. Din dator likaså, fast avbetalningsplanen var lite mindre smärtsam.


Om du gillar Siri...
...så gillar du även HAL 9000. Talande datorer är din grej, och efter att ha köpt din första gps-navigator var du lycklig i ett halvår. Sedan dess har dina krav utvecklats, och en artificiell intelligens med syntetröst och passiv-aggressiv personlighetsstörning som själv avgör om den ska lyssna på dig eller inte är precis i din smak.


Om du gillar MS Word...
...så gillar du även Boeing 747. Gamla Microsoft Word fick ofta kritik i tester för att ha fler knappar än cockpiten i en Boeing 747. Sen kom nya Word, med ett helt uppdaterat gränssnitt – men gissa vad? Under tiden hade även Boeing uppdaterat sin cockpit! Erkänn att du ibland drar i gång Word och drömmer dig bort till fjärran resmål…


Om du gillar Keynote...
...så gillar du även Prezi. Du var först med att överge Powerpoint och fyllde varenda presentation med diagram som såg ut som träklotsar i flera år. Nu när det inte blir fler riktiga keynotes att inspireras av har du gått vidare till Prezi och ger alla åhörare epilepsi med dina avancerade inzoomningar och åkningar.


Om du gillar iPod Classic...
...så gillar du även tjock-tv. Nymodigheter som kaffe latte och e-böcker är till för mesar; kokkaffe och text-tv är beprövade, säkra och dessutom billigare alternativ som du föredrar. Din tv är gammal och rejäl, precis som din iPod. Pengarna du sparar äts upp av räkningen för din isdn-uppkoppling, men viss lyx måste man unna sig.


Om du gillar Windows...
...så gillar du även rotfyllningar. Du älskar att plåga dig själv. Du köper toapapper från en hälare i gamla östblocket för att få den rätta kvaliteten med träflisor i. Du har inte uppdaterat till Windows XP än, för någon sa att det var bättre än ME. Årets höjdpunkt är tandläkarbesöket. Du läser den här sajten för att den retar gallfeber på dig.