• 1. Släpp ned en bild i programmets huvudfönster och vips är du i gång med ditt gesällarbete som tavelramare. Bäst är det att gå ut försiktig, som här, där vi valt en klassisk amerikansk konstaffischram.
  • 2. Med hjälp av skjutreglagen i högerspalten kan du justera din bild så att den placeras i ramen på ett sådant sätt att du blir nöjd. Bildens placering kan du gå tillbaka till och ändra längre fram om du testar en ram som inte passar med placeringen.
  • 3. Vissa av ram-mallarna tillåter att du skriver in text på passepartout eller inramningens material. Du skriver in texten genom att aktivera fliken ”Watermarks” längst ned i programmets högerspalt.
  • 4. I den nedre horisontella listan ser du de val du gjort vad gäller ramens formgivning, men även textinmatning. Din originalbild hamnar alltid längst ut till höger. Om du vill ta bort ett designelement lyfter du helt enkelt ut det från listan.
  • 5. I Image Framers vänsterspalt hitttar du en samling förinställda ramar som är färdiga att använda. När du klickar på en av dem lägger sig ramen direkt runt din bild och du kan börja skapa en färdig tavla.
  • 6. Längst ned i vänsterspalten hittar du fliken ”Library”. När den fälls upp har du tillgång till ytterligare cirka 600 ramar indelade i teman som Barn, Konstnärliga, Monokroma, Maskeringar och så vidare. Du kan även lägga en ram utanpå en annan ram och upprepa processen.   

  • 7. Från programmets toppmeny öppnar du ”Frame editor”, ett redigeringsverktyg med vars hjälp du kan skapa dina egna specialbyggda ramar. Här ser du en bråkdel av de designelement som ingår i samlingen som heter ”Christmas”. Inte särskilt snyggt, det erkänns, men det visar på programmets breda utbud.
  • 8. Redigeringsverktygets arbetsyta ligger i mitten av fönstret. Här kan du pröva olika stilar, material, texturer och färger i jakten på den perfekta inramningen. När du är nöjd går du tillbaka till programmets huvudfönster.
  • 9. Du kan även att söka på stilar, material, teman och så vidare. Sökningen sker i realtid och sökresultaten ändras med varje bokstav du skriver in i sökfältet. Slagningar går givetvis bara att göra på engelska ord och termer.
  • 10. I den högerställda spalten navigerar du bland alla rammodeller. Här finns exempelvis hundratals ramar från världsledande tavelramsföretaget Larson-Juhl som funnits i över hundra år. I de olika kollektionerna hittar du hundratals fotorealistiska ramar.

Fakta: Image Framer 3 Pro

Funktion: Bildinramningsverktyg
Version: 3.1.2
Mer info: http://mw24.se/2x
Pris: 600 kronor