- MacWorld:

Image Framer ramar in snitsigare

Av


  • 1. Släpp ned en bild i programmets huvudfönster och vips är du i gång med ditt gesällarbete som tavelramare. Bäst är det att gå ut försiktig, som här, där vi valt en klassisk amerikansk konstaffischram.
  • 2. Med hjälp av skjutreglagen i högerspalten kan du justera din bild så att den placeras i ramen på ett sådant sätt att du blir nöjd. Bildens placering kan du gå tillbaka till och ändra längre fram om du testar en ram som inte passar med placeringen.
  • 3. Vissa av ram-mallarna tillåter att du skriver in text på passepartout eller inramningens material. Du skriver in texten genom att aktivera fliken ”Watermarks” längst ned i programmets högerspalt.
  • 4. I den nedre horisontella listan ser du de val du gjort vad gäller ramens formgivning, men även textinmatning. Din originalbild hamnar alltid längst ut till höger. Om du vill ta bort ett designelement lyfter du helt enkelt ut det från listan.
  • 5. I Image Framers vänsterspalt hitttar du en samling förinställda ramar som är färdiga att använda. När du klickar på en av dem lägger sig ramen direkt runt din bild och du kan börja skapa en färdig tavla.
  • 6. Längst ned i vänsterspalten hittar du fliken ”Library”. När den fälls upp har du tillgång till ytterligare cirka 600 ramar indelade i teman som Barn, Konstnärliga, Monokroma, Maskeringar och så vidare. Du kan även lägga en ram utanpå en annan ram och upprepa processen.   


  • 7. Från programmets toppmeny öppnar du ”Frame editor”, ett redigeringsverktyg med vars hjälp du kan skapa dina egna specialbyggda ramar. Här ser du en bråkdel av de designelement som ingår i samlingen som heter ”Christmas”. Inte särskilt snyggt, det erkänns, men det visar på programmets breda utbud.
  • 8. Redigeringsverktygets arbetsyta ligger i mitten av fönstret. Här kan du pröva olika stilar, material, texturer och färger i jakten på den perfekta inramningen. När du är nöjd går du tillbaka till programmets huvudfönster.
  • 9. Du kan även att söka på stilar, material, teman och så vidare. Sökningen sker i realtid och sökresultaten ändras med varje bokstav du skriver in i sökfältet. Slagningar går givetvis bara att göra på engelska ord och termer.
  • 10. I den högerställda spalten navigerar du bland alla rammodeller. Här finns exempelvis hundratals ramar från världsledande tavelramsföretaget Larson-Juhl som funnits i över hundra år. I de olika kollektionerna hittar du hundratals fotorealistiska ramar.

Fakta: Image Framer 3 Pro

Funktion: Bildinramningsverktyg
Version: 3.1.2
Mer info: http://mw24.se/2x
Pris: 600 kronorSälj din Apple-pryl med MacWorld

Gratis guide: Så kopplar du mobilen till tv:nMer sånt? Fyll i din e-postadress så får du MacWorlds nyhetsbrev

Please don't insert text in the box below! VillkorFrågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

iPhone 6 - här är alla nyheter
MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.
Allt om OS X Yosemite och iOS 8


 


- MacWorld:

"Apple släpper iWatch 9 september"


- MacWorld:

iPad

Allt fler spelar på sina plattor

Spelar du spel på din platta?

- MacWorld:

iPad

iPadsiffrorna oroar inte Tim Cook


- MacWorld:

Instagram släpper enkel time lapse-app


- M3:

Så känns första bilen med Apples Carplay


- MacWorld:

Macbook Pro

"Tunnare Macbook är på gång"Nyheter och tips från Teknik & Trender. ANNONS

Laddaren som skapar el av bara vatten och salt

Så enkelt reparerar du din Iphone själv

Bygg prestanda – spara pengar

Sommarens 10 bästa teknikprylar- MacWorld:

Seagate släpper mastodonthårddisk


- MacWorld:

Tecken på ny svensk Apple Store


- MacWorld:

"Större iPad släpps 2015"


- MacWorld:

iPad

Kaliforniska elever får ingen iPad


- MacWorld:

SVT Play finns nu i Apple TV


- MacWorld:

iTunes Festival

Nu finns iTunes Festival på Apple TV


- MacWorld:

"Kill switch" blir lag i Kalifornien


- MacWorld:

Kan jag få en bil med iOS inbyggt?


- MacWorld:

Starfish vill hjälpa glömska föräldrar

iPhone 6 - här är alla nyheter
MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.
Allt om OS X Yosemite och iOS 8