I juli är det biopremiär för den fjärde filmen i den animerade succéserien Ice Age, men redan nu har det officiella spelet släppts för Apples mobila plattform.

Uppgiften i Ice Age Village är att bygga en by där Scrat, Manny, Sid, Diego och de andra välkända karaktärerna från filmerna kan bo. När du går upp i nivå får du tillgång till nya djur, byggnader och dekorationer. Utöver byggandet av byn bjuds vi även på ett antal minispel och extra utmaningar.

Så här ser trailern till spelet ut:

Det bör påpekas att Ice Age Village visserligen är gratis att ladda ner och att spela, men att den som inte orkar vänta på uppgraderingar kan köpa guldmynt och ekollon för riktiga pengar via funktionen Köp inuti program. Upplägget är det samma som i de liknande spelen Smurf’s Village eller Dragonvale, så det gäller att tänka sig för innan man låter barnen sätta sig med spelet.

Systemkravet för Ice Age Village är en iPad, iPhone (3GS/4/4S) eller iPod Touch (3:e och 4:e generationen) med version 4.0 eller senare av den inbyggda mjukvaran. Nerladdning sker som vanligt från App Store.