Du kan göra mycket med din iPad, men ibland kan den kännas lite begränsad. Du kan inte installera vilka program du vill, spela upp alla filmformat du skulle önska eller bara spela lite World of Warcraft. Men med hjälp av appen Splashtop Remote kan du komma åt din dator via din iPad och kan på så sätt göra allt du kan göra på datorn på iPad-skärmen, om än med en liten fördröjning.

Vad appen gör är att strömma det som visas på datorskärmen till din iPad, antingen över trådlöst nätverk eller över internet. Du styr datorn genom att peta på skärmen precis som du gör med muspekaren i vanliga fall. Några specialkommandon har lagts till i programmet för att du ska kunna högerklicka, hovra, skrolla och liknande.

Användningsområdena är många. Förutom att se på film eller redigera de filer du har på datorn och köra program kan du installera serverprogramvaran på en bekants dator och köra fjärrsupport. Och det är inte heller speciellt komplicerat att använda, vår sexstegsguide räcker mer än väl för att göra dig till expert.

Ladda ner apparna
Först måste du ladda ner appen Splashtop Remote Desktop till iOS-enheten. Appen till iPhone kostar 15 kronor (http://mw24.se/80) och iPad-appen kostar 38 kronor (http://mw24.se/z6). Du måste även ladda ner serverprogrammet Splashtop Streamer till datorn (http://mw24.se/z5). Det är gratis. Splashtop Remote finns även i Mac App Store och med den kan du styra eller komma åt en dator från en annan dator.

Konfigurera apparna
Nu är det dags att konfigurera appen och serverprogramvaran. Om allt funkar som det ska så behövs ingen konfigurering. Datorn och iPaden du vill använda måste vara inloggade på samma trådlösa nätverk. Har du inga speciella inställningar, brandväggar eller liknande så kommer din dator att dyka upp i appen. Klicka på datorn och ange lösenordet du ställt in i serverprogrammet. Vid problem kan du konfigurera anslutningen manuellt.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Funktion: Styr datorn från din iPad
Version: 1.7.0.2
Mer info: http://mw24.se/z6
Pris: 38 kronor