Apples vd, Tim Cook, träffade i tisdags flera högt uppsatt tjänstemän under sin pågående resa i Kina. En av de personer han träffade var Kinas vice premiärminister, Li Keqiang.

Enligt experter var tanken med mötet att stärka banden med den kinesiska staten efter växande kritik kring Apples underleverantör, Foxconn. Foxconn som tillverkar Apples iPhone och iPad har vid upprepade tillfällen anklagats för dåliga arbetsförhållanden.

tim cook foxconn

I mötet med Tim Cook uttryckte Li Keqiang förhoppningar om att Apple och andra utländska företaget ökar sitt samarbete med Kina och även verkar för den industriella utvecklingen i landet.

Framförallt vill Li Keqiang att utländska företag tar ett större ansvar för hur de kinesiska arbetarna behandlas.

Trots kritiken har Apple vid flera tillfällen försvarat företagets policy och har anlitat en oberoende organisation som granskat arbetsförhållanden vid flera av de fabriker som tillverkar Apples produkter.

Tim Cook lovade Li Keqiang att Apple kommer att stärka banden med Kina genom att följa landets lagar och regler.

I onsdags besökte Tim Cook Foxconns fabrik som har cirka 120 000 anställda. Det är första gången Tim Cook besöker Kina sedan han blev vd för Apple. Han var sist på besök 2010 för att undersöka hur de anställda behandlades på Foxconn.

IDG News