- MacWorld:

Utnyttja Mac App Store fullt ut

Av +

Sida 1 / 2
När apple lanserade Mac App Store i oktober förra året var det många som rynkade på näsan och var tveksamma till att Apple skulle lyckas återskapa succén från App Store för iOS även på Macen. När butiken slog upp portarna laddades det ned över en miljon program inom loppet av 24 timmar, något som får anses vara en rejäl framgång.

Många av programmen är billigare än normalt då många företag valt att prissänka sina produkter och dra fördel av den ökade volymen.Logga in på samma konto
Det tredje och kanske största skälet till att du sparar pengar är att du kan installera köpta program på upp till tio Macar. Före Mac App Store gällde en licens oftast endast för en dator, vilket teoretiskt betyder att priserna på Mac App Store är en tiondel av vad de kostade tidigare, och då har vi inte räknat in prissänkningarna och de fria uppdateringarna.

De flesta privatanvändare lär visserligen knappast ha tio Macar i hemmet, men två eller tre stycken hör inte till ovanligheten. Använder du även en Mac på jobbet kan du förstås installera dina program där också.

För att kunna installera dina nedladdade eller köpta program på en annan Mac måste du logga in med hjälp av samma Apple-konto som du använde när du köpte programmen. Varje köp är kopplat till ett konto, och du kan inte flytta ett köp eller ett program till ett annat Apple-konto.

Det betyder att om du exempelvis köpt ett program och vill installera det på din bättre hälfts dator måste du först logga in med ditt Apple-konto på hennes eller hans dator.

Så gör du för att få uppdateringar
Det enklaste sättet att göra det är att starta Mac App Store på den dator där du vill installera dina program. På menyraden väljer du sedan Affär och Logga in. Är en annan person redan inloggad måste du först logga ut denna.

När du är inloggad med ditt konto klickar du på fliken som heter ”Purchased” för att komma åt de program du köpt tidigare. I listan som nu visas kan du enkelt klicka på de program du vill installera på datorn.

Det enda du behöver tänka på är att när ett program har installerats så måste du logga in med ditt konto igen för att uppdatera det. Gör du det med ett annat konto blir det lätt strul. En bra regel är därför att alltid använda ett och samma konto för Mac App Store i ett hushåll. Det kräver emellertid att du måste logga in med ditt lösenord varje gång ett program kan laddas ned eller uppdateras. Undvik att använda flera Apple-konton på samma dator då det kan leda till problem.

Det spelar ingen roll om personen på datorn du installerar program på använder ett eget Apple-konto på iTunes. Mac App Store är inte länkat till vare sig iTunes eller OS X inställningar, så dessa kan hållas separata.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning
Gratis guide: Så kopplar du mobilen till tv:nMer sånt? Fyll i din e-postadress så får du MacWorlds nyhetsbrev

Please don't insert text in the box below! Villkor
Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

iPhone 6 - här är alla nyheter
MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.
Allt om OS X Yosemite och iOS 8


 


- MacWorld:

Vi provkör Mailbox för Mac


- MacWorld:

Automatisera Macen på 8 smarta sätt


- MacWorld:

Flappy Bird-skapare släpper nytt


- MacWorld:

Uber lanserar appintegrering


- MacWorld:

Foton sägs visa stora iPhone 6


- MacWorld:

iPhone 6

iPhone 6 kan få högre upplösningNyheter och tips från Teknik & Trender. ANNONS

Laddaren som skapar el av bara vatten och salt

Sommarens 10 bästa teknikprylar

Så enkelt reparerar du din Iphone själv

Så sparar du pengar när internet inte används- MacWorld:

Tim Cook

Dubai får världens största Apple Store


- MacWorld:

Parallels släpper Desktop 10


- MacWorld:

Hur kan vi begränsa barnens internettid?


- MacWorld:

Foto sägs visa monterad iPhone 6


- MacWorld:

Spara Youtube-filmer till iPad och Mac


- MacWorld:

Apple uppdaterar proffsvideoprogram


- MacWorld:

Tim Cook

Rykteskoll: Apples alla nyheter i höst- MacWorld:

iOS 8

"Skarp version av iOS 8 är nära"

iPhone 6 - här är alla nyheter
MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.
Allt om OS X Yosemite och iOS 8