Den taiwanesiska bloggen Apple Daily publicerade i helgen bilder på vad som påstås vara iPad 3. Stämmer bilderna kommer iPad 3 att få ett nästan identiskt utseende jämfört med iPad 2.

Den enda synbara skillnaden är att kameralinsen är större vilket enligt Apple Daily kan betyda att iPad 3 får samma kamera som sitter i iPhone 4S. Kameran in iPhone 4S erbjuder en upplösning på åtta megapixel.
ipad 3
Bild: Apple Daily

Ett kinesiskt forum publicerade i helgen bilder på vad som uppges vara det moderkort som används i iPad 3. Bilderna visar att surfplattan drivs av en processor som heter A5X. Stämmer uppgifterna betyder det att iPad 3 inte kommer att utrustas med an A6-processor som tidigare förväntat.

ipad 3 a5x
Bild: Weiphone

Enligt teknikbloggen Appleinsider kan det betyda att iPad 3 endast får dubbla kärnor istället för fyra kärnor som tidigare spekulationer har antytt. Något som skulle stämma med tidigare rykten från förra månaden att iPad 3 kommer köras med dubbla kärnor, men grafikprocessorn kommer att bli betydligt kraftfullare jämfört med iPad 2.

Stämmer Macrumors påstående om att iPad 3 kommer få en Retina-bildskärm är det inte helt otänkbart att Apple satsar på en kraftigare grafikprocessor istället för en A6-processor med fyra kärnor.