Mest läst just nu

MacWorld

Extern ssd för snabbare Mac
Extern ssd ger ett helt nytt liv till gammal Mac Mini

Meny

Håll debatten levande

Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Apple släpper beta av nästa OS X

Nytt system redan i sommar?

2012-02-16 15:21

Känns lite tidigt när man precis köpt Lion. Men det är väl inga stora nyheter som är värda att uppgradera till.

hundratre

Nytt system redan i sommar?

2012-02-16 15:28

Ja jag håller faktiskt med, iMessage låter bra (man kan dra ner en öppen beta redan nu)
http://www.apple.com/macosx/mountain-lion/messages-beta/

Om apple är apple så borde denna uppdateringen kosta runt 9 dollar eller så, 29 dollar för lion var väl spenderade pengar... men känns inte så spännande att uppgradera redan i sommar igen.

Som det låter , ser ut nu (med lite info) känns detta mer som en 10.7.5 eller så =)

LarsErikssonSTHLM

Nytt system redan i sommar?

2012-02-16 15:53

Skulle hellre se att Apple lade lite mer tid på att få M. Lion att gå lika snabbt, snyggt, smidigt och buggfritt som Snö Leoparden! Lion känns som en stor nergradering från Snö Leoparden.

En upphotning av Finder så man enklare kan hantera filer (Cut/Copy/Paste) och shortcut till share's.

En förbättrad implementering av Mission Control, den nuvarande känns rätt Määäähhh jämnfört med Exposé+Spaces.

Bättre kontroll (Inställningsval i Gui) för vilka program som ska komma ihåg vad man hade uppe senast för dokument tex. (finns något 3:e parts program för detta men borde finnas i OS).

Sedan blev jag allt annat än imponerad av hur iWork implementerat autospar och hur det funkar om man vill ta ett gammalt dokument och spara under nytt namn (först duplicate sedan save as...) känns oxå ogenomtänk men det är väl en iWork fråga snarast.

spda242

Nytt system redan i sommar?

2012-02-16 16:37

Olika människor upplever det olika. Lion i min dator fungerar minst lika bra som Snow Leopard gällande stabilitet, hastighet och buggfrihet - plus att jag uppskattar det nya som har tillkommit.

Iwork fungerar som TimeMachine, det tycker jag är fantastiskt. Bara "surfa tillbaks" till tidigare versioner av dokumenten på ett väldigt enkelt sätt, så jag är mycket nöjd med implementeringen av versionshantering i Lion som iWork stödjer.

Duplicate och save, ja det är nytt i Lion och jag jublade när jag såg det. Så mycket bättre än den gamla versionen. Tidigare var det alltför lätt att ändra i ett existerande dokument och så råkade man spara av misstag. Nu får man ju in i ryggmärgen att först kopierar man dokumentet och sedan sparar man det på ett nytt sätt och så kan man arbeta vidare med det så.

Om det dokument man jobbar med inte har rörts på ett litet tag så är det löst och programmet frågar om man verkligen vill ändra i det, också en fantastisk version som verkligen hjälper en att inte ändra i ett arbete som redan är klart.

Tycker det är helt suveränt!

Raphael Mabo

Nytt system redan i sommar?

2012-02-16 17:12

Jag håller helt med Raphael!

Det enda problemen jag upplevt med Lion är att min mini display port till Samsung-skärm inte fungerar längre! Supertrist, använde det ofta... Vet inte vad man kan göra åt saken.

Sen tycker jag att Finder och övriga appar låser sig lite oftare än tidigare, och badbollen hälsar på allt oftare. Ändå använder jag FreeMemory och rensar emellanåt... Sen är det lite synd att Mission Control inte visar minimerade program! Känns himla korkat. Annars är jag supernöjd och använder Spaces varenda dag eftersom det är mycket enklare nu... I Snow Leopard hade jag bara provat en gång.

Jag kikade på videon på The Verge nu och det ser ju schyst ut, inget jag saknar i dagsläget dock. Om jag uppgraderar beror nog mycket på priset och kommande recensioner!

hundratre

Nytt system redan i sommar?

2012-02-16 21:22

3vligt att du och Raphael är nöjda :)

Badbollar...ohh Yeah....har massor av sådana nu....

Kikade oxå på videon och hmm, hade gärna hört lite om mer om hur de ska förbättra OSX än bara nya iOS features men visst, de tjänar inga pengar på att visa att de finslipar gammalt...

spda242

Nytt system redan i sommar?

2012-02-17 12:42

> hade gärna hört lite om mer om hur de ska förbättra OSX än bara nya iOS features men visst, de tjänar inga pengar på att visa att de finslipar gammalt...

Jo, det tror jag nog. Både du, "spda242" och jag skulle uppenbarligen vara intersserade av det, och vi är nog inte helt ensamma.

Elias

Nytt system redan i sommar?

2012-02-16 18:20

Angående seghet:
Jo det är sant, det beror helt på vad man använder. Rent användarmässigt så känns Lion i princip lika snabbt som SL.
Men några saker irriterar mig stort.
- Användarbyte tar EVIGHETER. Använder man en och endast en användare så märks ju naturligtvis inte detta.
- Även inloggning och utloggning är ju ohemult segt, fast det är ju inte direkt kritiskt då man i princip aldrig behöver göra sådant på en mac... men fortfarande irriterande.
- Animationerna när man går till och från fullscreen, jag vill inte ha dem, och om jag måste ha dem så vill jag kunna ändra hastigheten på dem(minst halvera tiden).
- Att det fortfarande strular med wlan vid wake-up om man satte datorn i sleep under tiden time machine jobbade är nästan pinsamt.

Man of fire

Nytt system redan i sommar?

2012-02-16 18:30

Håller med om att animationen när man går in i fullskärmsläge är lite lång, men samtidigt är man alldeles för stressad i vardagen och borde egentligen ha tid för en extra sekund... Men jo.

Användarbyte märker jag inte av eftersom jag bara har ett konto och har som många datorn i viloläge för det mesta, och startar om nån gång i månaden eller om nått skulle krångla. Dock skulle jag önska att uppvaknandet efter viloläge skulle gå några sekunder snabbare, jag får lite Windows-känsla när jag lyfter på locket och får se en svart skärm lite för länge!

Bekväm har man blivit sen man skaffade Mac!

hundratre

Nytt system redan i sommar?

2012-02-16 21:27

Yupp, animationer i Lion är inte roliga, iofs sitter jag på en 2,5Ghz Mac mini (den med AMD kort) och en 27" skärm (Dell U2711) just nu så den lilla datorn har lite för mycket att göra. Denna ska uppgraderas till någonting snabbare i år tänkte jag.

Det känns dock som animationer är osmidiga i Lion, kan drivarna optimeras? T.ex. Flytta fönster, Mission Control, Maximera fönster (fullscreen), surfa på tunga webbsidor...det är så hackigt och laggigt....

spda242

Nytt system redan i sommar?

2012-02-16 22:31

Känns inte igen.

På jobbet köpte vi nyligen serverversionen av Mac mini och den har Intel HD Graphics 3000 vilket är slöare än det "riktiga" AMD-kort du har. Tyckte grafiken flöt på förvånansvärt bra på en 27"-skärm (2560 x 1440 pixlar).

Har du tokmycket fönster uppe eller? :)

star-affinity

Nytt system redan i sommar?

2012-02-17 11:48

Hmm, Ja typ 4 spaces som är välfyllda med allt man kan behöva i fönsterväg :)

spda242

Nytt system redan i sommar?

2012-02-16 19:06

som många andra blir jag åxå lite förvånad över ditt inlägg. Bara några småsaker:
Nu har jag inte läst alla svar på ditt inlägg än, men....:

* du vet att man introducerade Cut/Copy/Paste av filer i Lion va?

* Versions är inte en iWork feature utan en OS-feature..

* Shortcut till Shares.. det är väl bara att göra? Vad är problemet?

* Håller med om spaces.. Jag vill ha bättre stöd för flera skärmar

redmac

Nytt system redan i sommar?

2012-02-16 21:13

* LOL, nä hade inte sett det :O men skyll inte på mig, inte så smart av Apple att hitta på en egen keyboard-shortcut istället för det mer logiska <CMD><V> för att följa andra OS/GUIs implementation
Skrev bara halva anledningen till varför jag inte tycker om Finder och den största är att det finns 4 olika sätt att visa filer på och ingen av dem fungerar bra till annat än öppna filer med. Använder "Listvy" btw....

* Menade implementeringen av Version i iWork när man ska öppna ett gammalt dokument och spara i nytt namn, helt idiotiskt många steg istället för "Save As"...

* Man kan inte lägga dem ute till vänster i Finder, då försvinner dem vid omboot (åtminstonde när jag provade sist).

spda242

Nytt system redan i sommar?

2012-02-16 22:07

Det gäller att lära sig sin dator och sitt OS innan man börjar klaga tycker jag.

* Om du vill att OS X ska komma ihåg dina shares går du till Systeminställningar->Användare->Startobject (Trycker på "+" och lägger till din Share)

* Att Apple valt ett annat sätt att implementera Cut n Paste (Copy n Move) behöver inte vara dåligt. Jag personligen tycker att det är mer logiskt nu. Handlar om att bryta invanda mönster.

* Vad gäller Versions.. Samma sak där. Handlar om at bryta invanda mönster (såklart att inte alla gillar det). Du ska inte använda "Duplicera" som en "Save As.." efteråt.. Utan innan du börjar redigera.

redmac

Nytt system redan i sommar?

2012-02-17 12:13

>Det gäller att lära sig sin dator och sitt OS innan man börjar klaga tycker jag.
Ta det lite lugnt med viftandet av din e-penna....

Jag vet att det finns flera olika sätt att hantera Share men är lite besviken på att det mest logiska sättet (enl. min uppfattning) inte fungerar.

Det finns anledning till att optimera och förenkla hantering av datorer på, däremot så ser jag ingen anledning till att ändra beteenden som är etablerade på alla OS/Gui, det är som att flytta om pedalerna i en bil framför allt när man inte optimerar processen utan bara ändrar den.

Nästan samma sak gäller med Versions/iWork, här har Apple valt att ändra beteendet men man har inte optimerat processen utan infört fler steg för att utföra samma moment som tidigare. Det köper jag inte.

spda242

Nytt system redan i sommar?

2012-02-17 13:13

Jag köper att du inte köper en del av Apples lösningar. Vi tycker olika helt enkelt.
Men jag tyckte att du viftade minst lika mycket i din första kommentar så jag vidhåller att det är penn-fäktning vi sysslar med! :O)

Om man vill veta vad som faktiskt just nu ingår i Mountain Lion kan man läsa det på en riktig hemsida.. exempelvis: www.theverge.com (Dom har en bra videogenomgång)

redmac

Nytt system redan i sommar?

2012-02-18 21:03

Själv tycker jag skärmstöd funkar utmärkt i OSX jämfört med Windows, jag ser inte problemet alls. Jag tycker mer att Windows borde införa virtuella skrivbord så att man inte behöver köpa 4 skärmar för att få extra plats för sina fönster.

i Windows så kan du inte koppla in en skärm utan problem direkt!. På Mac om du kopplar in en extra skärm så blir din skärm utökad direkt, eller om du stänger locket på din bärbara mac så stängs skärmen av och din externa skärm blir automatiskt din primära ...
- På Windows så händer INGET alls när du kopplar in en skärm, utan du måste gå in i inställningarna, aktivera signalen/skärmen och därefter se till att skärmen blir utökad och inte speglad som ofta förinvalt. Därefter om du har en bärbar windows-dator så om du stänger locket sätts den i vilo/vänte-läge, eller så händer ingenting.

Mallen10

Nytt system redan i sommar?

2012-02-16 16:03

kanske blir iOS upplägget med färre news och en ny version varje år.
eller så gav dom helt enkelt upp med att få Lion buggfritt och gjorde om den hehe :)

DLang

Nytt system redan i sommar?

2012-02-16 20:00

Nej.

Leopard -> Snow Leopard
Lion -> Mountain Lion

diiz

Nytt system redan i sommar?

2012-02-16 19:57

Det är väl iofs för att det är bara just en mindre uppgradering som gör att den kommer snabbt.

diiz

Inget nytt under solen

2012-02-16 15:25

Inte mycket nytt att rapportera- Vill du se hur det funkar i verkligheten Kan du prova Windows 7, WP7.5 och skydrive

Headteacker

Inget nytt under solen

2012-02-16 15:29

Intressant, berätta mer. Har windows 7 samma funktioner som mountain lion kommer att ha, och tvärtom?

Du som verkar veta vad du pratar om, vilka fler funktioner kommer att komma med nästa version? Vad heter de i windows 7 så jag kan kolla dem redan nu?

Finder

Inget nytt under solen

2012-02-16 15:31

http://allthingsd.com/20120216/meet-mountain-lion-the-latest-mac-os/du får läsa själv, Inget nytt

Headteacker

Inget nytt under solen

2012-02-16 15:52

Det är aldrig något "nytt" med Apples produkter, men Apple tar alltid steget längre med det dom gör.....sen så ser det snyggt ut också :)

Mallen10

Inget nytt under solen

2012-02-16 16:32

Så chatprogram och diverse andra små program kräver plötsligt en OS uppdatering? Öhh vilket lyft!!

Sh0rty2

Inget nytt under solen

2012-02-16 20:02

Ja, precis som Leopard -> Snow Leopard.

diiz

Inget nytt under solen

2012-02-17 07:36

Fast Snowleopard innehöll en hel del nytt under huven. Det var ju både snabbare och mindre än föregångaren.

Faster Sixten - Liberal MacTaliban

Inget nytt under solen

2012-02-17 10:06

ML innehåller också nya saker under huven

diiz

Inget nytt under solen

2012-02-17 09:09

"sen så ser det snyggt ut också"
Är inte det subjektivt?

zmurf

Inget nytt under solen

2012-02-17 11:59

Vad är inte subjektivt här i världen?
Inte mycket egentligen…

Hursomhelst kan man säga att de flesta som sysslar med formgivning anser att Mac OS X är snyggast. Det tycker jag ändå man ska ha i åtanke, liksom att man respekterar att domarna i Sveriges mästerkock har koll på vad som är bra mat.

star-affinity

Inget nytt under solen

2012-02-17 13:09

"de flesta som sysslar med formgivning anser att Mac OS X är snyggast"

Här du några siffror på det? ;)

Jo... visst är det mesta subjektivt. Det var lite min poäng.

Min egen subjektiva åsikt är att alla alternativ bland OS idag ser likadana ut... och att man använder dem likadant. Oavsett om det är Windows, OSx, iOS, Android eller unix med gnome, kde eller liknande. Det är enligt mig så få skillnader i gränssnitten att det mer eller mindre inte spelar någon roll vilket man använder. Jag är väldigt oförstående när människor pratar om att det ena GUIt är bättre, mer logiskt eller snyggare än det andra... knappar, menyer, ikoner, fönster, snabbkommandon... något olika placerade (ytters marginellt olika placerade enligt mig) men gör samma saker.

Samma sak gäller stabilitet i de olika OSen. Jag har minst lika mycket kernel paincs i linuxmiljöer och i OSx som jag har blue screens i Windows... och likaså av totala badbollslåsningar i OSx som jag har "program not responding" i windows. Så enligt mig är det lite hipp som happ vad man väljer. iOS och Android särskiljer sig dock. I min erfarenhet så kraschar de betydligt oftare än vad Windows och OSx gör...

Men som sagt.. subjektivt... och andra människor har helt tydligt andra erfarenheter. :)

zmurf

Inget nytt under solen

2012-02-17 13:26

när man får badboll betyder det inte alltid att något har låst sig utan kan även innebära att programmet du har igång väntar på en signal eller svar. Jag har bl.a haft en bank-dosa och badbollen spann hela tiden från jag klicka logga in tills jag hade knappat in min PIN och klickat ok på dosan.. för att programmet väntade på ett svar, inte att programmet eller datorn hade låst sig.

Mallen10

Inget nytt under solen

2012-02-17 15:07

Tro mig... de gånger jag pratar om har varit "bath ball of death!" ... oftast har hela datorn slutat svara. Och oftast har de uppkommit utan någon uppenbar anledning.

Men liknande det du skriver. Av någon anledning har det hänt att när jag har fokus ett annat fönster i ett program där det även finns ett modalt fönster öppet så ser man badbollen snurra konstant... istället för att som det bör funka att man inte kan byta fokus från det modala fönstret...

zmurf

Inget nytt under solen

2012-02-18 18:01

Nej, inga siffror, men det är vida känt. Bara att se sig om i miljöer där det arbetas med grafisk form. :)

En anledning är exempelvis hur typsnitt renderas. Du säger exempelvis att alla OS ser rätt lika ut nuförtiden, men jag håller inte med. Jag kan exempelvis genom att titta enbart på hur en text ser ut säga vilket OS det är. Skillanden mellan Windows och OS X gällande detta är stor och många menar på att OS X mer visar typsnitten som de blir i tryck nedan Microsoft med sitt ClearType mer fokuserat på läsbarheten på skärmen. Hursomhels, Mac och grafisk form rimmar fortfarande väl. Liksom musikproduktion och Mac känns som en vanlig kombination.

Sen tycker jag absolut det finns skillnader i GUI som är värt att ta upp. Det är generellt fler steg i Windows än i OS X. För mig är det exempelvis mycket bättre hur det är i OS X gällande programväxlaren (cmd tab) kontra alt tab i WIndows. I Windows listas alla fönster och har man mycket grejor uppe blir det svårare att hitta till rätt program/fönster. I OS X listas enbart programmen (ej varje fönster) i programväxlaren, vilket gör att man snabbt identifierar vad man ska välja. Fördelen med windows "alt tab" är väl att man kan växla direkt till ett specifikt fönster i ett program, men jag tycker inte det väger över svårigheten att hitta rätt när man har mycket uppe, plus att man oftast har det fönster man vill åt överst i OS X, så det räcker oftast att växla till programmet för att komma åt det fönster man vill ha.

En annan sak med Windows som bromsar mig är "task bar:en" och hur den funkar när man klickar på ett program med mer än ett fönster. Först måste man åka med muspekaren tlll skärmkanten där listen är och sen när man klickar på programmet så kommer det upp tumnaglar för de fönster som är uppe i programmet, sen måste man peka på det fönster man vill ha och klicka igen för att få fram det.
Det blir liksom för många steg i längden tycker jag,

Stabilitetsmässigt håller jag nog med dig - det är nog rätt jämnt mellan de olika operativen. Men det där med att hela OS X skulle låsa sig med en badboll är inte något som hör till vanligheterna. Vill minnas att jag såg det för några år sen och det var något med Nvidia-drivrutinen som orsakade det. Att det skulle vara ett generellt problem med OS X är jag skeptisk till. Men visst händer det att program lyckas ta över hela datorn, men det hör till ovanligheterna. Har man inga konstiga Kernel Extensions installerade så känns OS X väldigt stabilt. Brukar har flera veckors "uptime" på jobbdatorn och den används dagligen. Omstarter görs oftast på grund av systemuppdateringar.

star-affinity

Inget nytt under solen

2012-02-18 20:30

mmm.. det skiljer ju på hur folk arbetar också. När jag sitter i OSx så tycker jag att det är jobbigt att ta sig till rätt fönster i det programmet men håller på med... just av de anledningar du säger. I windows alt-tabar jag mig direkt till rätt ställe. Har nog aldrig använt sättet att få fram thumb-nails i taskbaren. Att starta nya program i Windows tycker jag dock är snabbare än i OSx... windowstangenten, skriva namnet, enter.. I OSx brukar det involverade ett mängd klickanden...

Jag har fortfarande problem med badbollen... men i vissa fall är det mitt eget fel. Det jag i princip uteslutande använder på Mac är Xcode. Det är lätt att själv göra saker som hänger sysemet.. :)

zmurf

Inget nytt under solen

2012-02-18 20:48

"Att starta nya program i Windows tycker jag dock är snabbare än i OSx... windowstangenten, skriva namnet, enter.. I OSx brukar det involverade ett mängd klickanden..."

Nja, Att klicka på en ikon i dockan går snabbt, eller gör som jag; använd spotlight.. CTRL+SPACE, skriv de första bokstäverna och klicka enter. .

... f ö så funkar Spotlight mycket bättre än Windows Search grejen i startmenyn som ändrar vad sakerna heter i windows till vad microsoft tycker "är enklare" :s. Sen är Spotlight bättre kategoriserat, inbyggd real-time kalkylator samt Quick Look.

Mallen10

Inget nytt under solen

2012-02-18 21:03

klicka på saker och ting i dockan är ju skitjobbigt... då måste man ju använda muspekaren. precis som att starta pinnade appar i taskbaren på windows. ;)

Jag tycker personligen inte att det är någon större skillnad på hur spotlight kategoriserar saker gentemot hur windows search gör det. Och vad du menar med "ändrar vad sakerna heter i windows till vad microsoft tycker "är enklare"" förstår jag inte riktigt. Jag brukar få resultat på programnamnet.

ctrl+space kände jag inte till... mycket användbart. Tackar... Dock förstärker det bara mitt grundpåstående. Det är typ ingen skillnad i olika OS numera...

zmurf

Inget nytt under solen

2012-02-19 02:10

"mmm.. det skiljer ju på hur folk arbetar också. När jag sitter i OSx så tycker jag att det är jobbigt att ta sig till rätt fönster i det programmet men håller på med... just av de anledningar du säger."

Men vanligast är att man har ett fönster uppe i ett program, eller hur? Då får ju det fokus automatiskt när man växlar till det i OS X. Sen finns det ju också kortkommando för att växlat mellan fönster i det aktiva programmet.
Nä, det tar längre tid att hitta rätt med OS X programväxlare när det är mycket igång. Säg 20+ program och kanske några som har ett par fönster. Det grötar liksom ihop sig lite med Windows tumnaglar för alt-tab. Det blir för plottrigt. Dessutom verkar den max kunna visa 7 x 7 fönster samtidigt, så har man fler blir det knepigt. Men det är väl sällan folk som kör Windows jobbar så, det verkar sitta i ryggmärgen hos de flesta att man hela tiden ska stänga ned saker. :)

Hmm.. du uttalar dig om OS X, men känner inte till att det finns ett kortkommando för Spotlight? :)

Då vet du säkert inte att man kan ändra kortkommandon för menyval för alla program i Systeminställningar > Tangentbord > Kortkommandon. Är det menyval i ett program som inte har något kommando tilldelat, eller man vill ska ha ett annat så är det bara att ändra. Det kan man väl inte i Windows?

star-affinity

Inget nytt under solen

2012-02-19 09:33

Fast för mig är det rätt vanligt att jag växlar till ett annnat program och sedan ska växla till ett annat fönstrer i programet jag använde tidigare... jag tycker alltid det leder till en extra knappkombo i osx. Men det är egentligen mindre betydelsefullt... det är tillräckligt likt.

Jag har aldrig tänkt på om det får plats mer än 7*7 thumbs i alt+tab... men jag tror det beror på hur hög uplösning man kör. I övrigt stänger jag bara ner saker när det börjar gå trögt eller jag får slut på minne... och det upplever jag som att det är ungefär likvärdigt när det sker i osx och windows. Båda OSen känns som bloatade Q'n'D, lösningar.... fast det är ju inte så underligt när det ena bygger på NT och det andra på Mach+BSD. Vackra OS implentationer som BeOS och QNX har ju tyvärr inte slått så bra.

Jag använder mestadels windows. Det är den platform jag jobbar i på jobbet. Men jag har både windows, linux, osx och amiga hemma.... och jag växlar en del mellan dem.

Det går utmärkt att skapa egna och ändra kortkommandon även i både windows och linux... inte så lätt i workbench (amiga) dock.

Det finns en anledningen till att jag inte kan alla kortkommandon i alla OS... alla OS som finns idag är i grund och botten ointuvitiva och kräver dokumentation för att man ska veta hur man ska använda dem. Och om man inte genom OSet blir informerad om dess egenheter så kan det ibland ta tid innan man lär sig. Som tur är så är ju 98% av alla funktioner näst intill identiska vilket gör att det är nästan helt transparant att byta mellan olika OS (iofs subjektivt enligt mig... men något jag verkligen tror borde vara en ganska objektivt om man tittar på OS från ett fågelperspektiv... och inte på smådetaljnivå… vilket oftast folk snöar in på.. lite som våran diskution om hur man byter fönster. I grund och botten fungerar det likadant. Vet man inte att det är ett annat OS man sitter i så hade man nog bara trott att det var en annan version av samma OS som man är van vid.).

zmurf

Inget nytt under solen

2012-02-20 00:37

Orkar inte fortsätta längre… :)
Men vill säga att jag inte håller med dig om att det är "ungefär samma" med hur man hanterar fönsterna i Windows kontra OS X. När jag har mycket uppe är det en väsentlig skillnad i hur snabbt man hittar rätt, OS X blir mer effektivt.

Du har ju ett kortkommando för att växla fönster för det aktiva programmet i OS X.
Om du vill ha att annat fönster i ett annat program så vill jag ändå påstå att man hittar rätt snabbare i OS X, då du vet vilket program du ska till för att komma åt fönstret, sen slå snabbkommandot för fönsterväxling. Även om det blir en knapptrycking extra så går det snabbare i OS X, då du slipper letandet.

7x7 fönster som max i alt tab i Windows verkar inte ha med skärmupplösnig att göra.

Orkar du visa var du ändrar tangentbordskommandon i program för Windows?
Annars kan jag fråga en kollega imorgon.

star-affinity

Inget nytt under solen

2012-02-20 16:00

Mackron...

zmurf

Inget nytt under solen

2012-02-20 16:21

Mackron?
Det är väl inte samma sak?

I OS X kan är det bara att gå till tangentbordsinställningarna och skriva in namnet på det menyval man vill ändra/lägga till och sen trycka kommandot.

star-affinity

Inget nytt under solen

2012-02-21 08:09

Nja. I Windows, och även i Xwindows, så är kortkommandon i grund och botten mackron.

Din fråga från början var om det gick att ändra och skapa nya kortkommandon i Windows... och svaret är ja; Med hjälp av Windows-macron.

Jag vet inte hur kortkommandon är implementerade i OSx. Jag vet hur man ändrar på dem. Det har jag gjort. Men om funktionaliteten i OSet är baserad på OSx egen mackrohantering eller om de har en egen hanterare för kortkommandon har jag ingen aning om. Dock skulle jag tycka att det skulle vara lite redundant att ha två olika hanterare för detta i ett OS.

I övrigt får du jättegärna ha din egen åsikt om olika OS... Tycker du det är stor skillnad på olika OS så tycker du väll det då. Jag tänker inte försöka övertyga dig om något annat. Men jag förstår dock fortfarande inte den inställningen. Men det beror ju på att min subjektiva åsikt är att de är så lika. :)

(Jag har även den åsikten att det inte finns några bra, avancerade OS. Utan alla OS idag är mer eller mindre lika dåliga och att det i princip inte hänt något på de senaste 28åren. Jag får känslan av att dee motarbetar en och man måste som användare tvinga OSet att göra det man ska göra istället för att OSet aktivt hjälper till. Bara en sådan sak som att jag aktivt måste se till att arbeta i rätt programvara beroende på vad jag gör... varför kan inte OSet se till det... Och separata program, när komponenttekniker har diskuterats i åtminstone 20år? Va fasen är det om? Eller hierarkiska filsystem? Känns det vettigt? Det finns massvis med häftiga idéer som diskuterats de senaste 20åren... ändå sitter vi fortfarande i standard WIMP GUIn med separata program och på sin höjd automatiskt öppnas från ett annat program. Och det senaste som hänt är att vi har gått tillbaka i tiden i.o.m. Android och iOS och återigen inte kan skala fönstrerna... så som de första WIMP systemen såg ut. :P)

Jaja...

zmurf

Inget nytt under solen

2012-02-16 15:30

Jo för det är därför man köper en mac, för att köra windows 7 ?

bara punga ut med 2490 kronor för windows 7 ultimate så är man glad sen eller?


ush

LarsErikssonSTHLM

Inget nytt under solen

2012-02-16 15:53

Det är ju en spottstyver jämfört med TOKDYRA
OS X Lion för 229kr. ;)

christianX0

Inget nytt under solen

2012-02-16 17:45

"OS X Lion för 229kr"
Låter nog mer som nåt billigt man hämtar på biltema bara för att det råkar vara billigt ;-) Man får ju som sagt vad man betalar för ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-16 18:09

Världens bästa OS.
Det har t.ex. stöd för Exchange out-of-the-box. För att få det till wintendo måste du köpa till program för flera tusen.

Så med windows får man med andra ord väldigt lite för vad man betalar.

Man of fire

Inget nytt under solen

2012-02-16 19:26

"Världens bästa OS. "

OSX har tyvärr bedrövlig effektivitet vad det gäller "hur fort körs ett specifikt program", detta är extremt tydligt på saker som använder flera CPU-kärnor där OSX tyvärr ligger efter både Win7 och långt efter Linux.

Har en del program som använder sig av direkt av POSIX-threads, vilket är det API som både Linux och OSX använder för trådar. Programmet går nästan dubbelt så fort på Linux jämfört med OSX på en 2010 års MBP.

Håller däremot med om att OSX är världens bästa desktop-OS så länge som man inte arbetar med saker som stressar CPUn.

Uridium

Inget nytt under solen

2012-02-16 20:38

Nu lever(jobbar) jag i en web/java-värld och jag vet inte vad t.ex. Tomcat har för trådmodell, och har hittills inte haft någon större anledning att fördjupa mig i ämnet heller. Men med det som bakgrund så är mina erfaranheter att den som presterar överlägset sämst av de tre Windows.

Däremot håller jag med dig till fullo angående Linux prestandafördel. Det är den största anledningen till att jag använder Linux på min arbetsstation, samt att kortkommandon mitt favvo-IDE sitter för hårt i ryggmärgen för att jag skulle orka lära mig i vilka fall som CMD har ersatt CRTL ...

Man of fire

Inget nytt under solen

2012-02-18 20:56

Själv skulle aldrig vilja leva i en Java-värld... Allt skulle bli så slött tack vare Java körs i sin JVM jämfört med program gjorda i C/C++/Obj-C/C#/Python som är snabba :)

Mallen10

Inget nytt under solen

2012-02-19 12:36

C# snabbt ? den tävlar om slöhet med java

Mellin

Inget nytt under solen

2012-02-19 12:38

Jag skulle säga att C# är lite som Python, i teorin är det långsammare, men i praktiken känns ändå programmen skrivna i C# och Python mycket snabbare.

Mallen10

Inget nytt under solen

2012-02-19 13:19

Jag undrar hur en del har lyckats få C# program att bli slöa och minneshungriga (Banshee)

Mellin

Inget nytt under solen

2012-02-19 13:33

En anledning är väl folk som dissar apierna och försöker göra egna men misslyckas totalt även med det. Har hänt tillräckligt många gånger så nu kollar man alltid om det finns något inbyggt som kan lösa problemet innan man försöker göra sin egen implementation ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-19 13:40

Tror mono är det stora problemet

Mellin

Inget nytt under solen

2012-02-16 18:19

"Man får ju som sagt vad man betalar för ;-)"

Mac är bra då alltså? :P

Raevbur

Inget nytt under solen

2012-02-16 21:46

Inte dåligt i alla fall men du får inte mycket med tanke på vad du betalar för. Här var syftet annars det billiga osx i jämförelse med Windows. Med den logiken skulle Windows vara ca 10 ggr bättre än osx och det låter ologiskt till och med för mg även om jag föredrar Windows.

True story

Inget nytt under solen

2012-02-16 19:25

Ja ett stabilt,stilrent OS men vill du betala 10ggr mer för ett OS med tusen olika menyer och inställningar som inte är användarvänligt så be my guest

Anonym71

Inget nytt under solen

2012-02-16 21:51

Stabilt kan ju diskuteras likaså stilrent, om man nu inte är färgblind.
" tusen olika menyer och inställningar" är detsamma som valfrihet.
" som inte är användarvänligt " Här ligger nog problemet på dig eftersom de flesta människor med normal intelligens kan hantera Windows.

" vill du betala 10ggr mer för ett OS..." Ja varför inte, du får i alla fall något för pengarna till skillnad mot att köpa en macdator. Där finns heller inga argument för det högre priset från trollens sida. ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-17 02:23

"Här ligger nog problemet på dig eftersom de flesta människor med normal intelligens kan hantera Windows."

Normal intelligens torde åsyfta normal windowsanvändare där ute, och nej, de kan inte hantera Windows. Kunde de det skulle det inte vimla av skadlig kod som sprider sig som en löpeld till just Windows.

""tusen olika menyer och inställningar" är detsamma som valfrihet."

Inte för flertalet av dina normala användare med normal intelligens. För dem är det bara förvirring.

Freewill

Inget nytt under solen

2012-02-17 04:21

Jag kan hantera Windows men jag vill inte spendera onödig tid på att leta runt i menyer för att ställa in en sak som ska vara självklar.

"Här ligger nog problemet på dig eftersom de flesta människor med normal intelligens kan hantera Windows."

Det innebär att majoriteten av användarna INTE har normal intelligens för Eva 57 vet inte hur man gör för att installera en skrivare i Win7 för det är för krångligt.
Åke 42 vet inte hur man gör för att sätta upp ett trådlöst nätverk för inställningarna i Win7 är för krångliga.

Så nej Win7 är INTE användarvänligt för den normala användaren och att då betala 10ggr så mycket för ett OS man inte kan hantera ter sig väldigt dumt.

Anonym71

Inget nytt under solen

2012-02-17 08:05

"Jag kan hantera Windows men jag vill inte spendera onödig tid på att leta runt i menyer för att ställa in en sak som ska vara självklar."

Känner detsamma men för att alla ska vara nöjda måste inställningarna se ut på ett visst sett från början, är man inte nöjd så är det bara att ändra. Man kan byta ut precis allt om man vill det.

"Så nej Win7 är INTE användarvänligt för den normala användaren och att då betala 10ggr så mycket för ett OS man inte kan hantera ter sig väldigt dumt."

Om det är ditt argument så kan jag även säga att det inte är värt att köpa dator från apple eftersom du inte får något extra för det, dessutom kan du inte ändra och anpassa den som du vill. Förstår du poängen Alla sidor har sina för och nackdelar ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-17 11:58

Jag får det extra att jag behöver inte leta runt i menyer för att ställa in utan jag vill arbeta med min dator.
Jag ska inte behöva leta runt i menyer för minsta struntsak och utan det ska bara finnas där.
Att du köper ett OS som kostar 10ggr så mycket mer och SEN vill ändra på det visar bara vem som är korkad :)

Anonym71

Inget nytt under solen

2012-02-17 16:04

Problemet med apple är att jag vill ändra på deras os också, skillnaden är att det inte går. "Think diffrently" rent skitsnack och propaganda från ett skräpföretag.

True story

Inget nytt under solen

2012-02-17 16:11

Skräpföretaget är lika mycket värd som Windows och Google tillsammans :)

Nej du kan inte ändra på OS:et windows utan bara ändra utseendet.
En gris med smink är fortfarande en gris.

Anonym71

Inget nytt under solen

2012-02-16 19:02

Om man fick 2500 så kanske man skulle kunna tänka sig att installera det, har nyligen avlusat mitt liv från allt vad MS heter, känner mig som en knarkare som blivit fri från sitt beroende!

CTRL

Inget nytt under solen

2012-02-16 21:52

Kände detsamma när jag avlusat mitt liv från allt vad Apple heter ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-16 22:13

Jag har en PC kvar på vinden, vart ska jag buda den?

CTRL

Inget nytt under solen

2012-02-17 07:55

Du säger att du avlusat ditt liv från MS och tydligen kör du bara apple nu. Varför har du då ställt din mac på vinden? Den är väl bättre än ingen dator alls ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-17 10:52

Nu tror jag att någon bugg har varit käkat i hål i huvudet på dig!

CTRL

Inget nytt under solen

2012-02-17 16:01

Du måste väl ändå förstå att mac = pc, precis som vaio = pc, HP elitebook = pc etc...

True story

Inget nytt under solen

2012-02-17 16:25

Fast nu har iof resten av världen valt att INTE kategorisera dom så, utan resten av världen har just valt att skilja på Mac och PC, som två olika plattformar, men den informationen kanske inte kommit till trollgrottan ännu, men det kommer nog.

Trevlig helg!

CTRL

Inget nytt under solen

2012-02-17 18:46

Det enda som är kvar av "mac" är just skalet vilket också är den stora skillnaden på övriga datorer. För ca 20 år sen höll det argumentet men idag är det helt annorlunda. Du kanske trivs i 90 talet och då får du väl göra det. Då blir det kanske lugnare här en stund.

Trevlig helg! ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-17 20:57

Sant, men töntigt hårklyveri.

Mac = OS X. Resten + Mac = Win

Det är det som avses och det är så Apple skriver sina licensavtal.

Om du sen gillar det faktum att Win ligger på ca 90-95% men i sakta men säkert sjunkande andel av marknaden kan säkert vara fint men om du tänkte efter en sekund eller i nåt år så skulle säkert du med komma fram till att det har sina poänger med en stigande andel Mac OS.

Känns det hotfullt att en större och större andel köpare väljer annat än Windows?

Om inte, varför vara inne och tönt-datorkriga i en sådan här artikel?

Är du bara fjantig, tänkt efter för lite eller har för lite att göra?

Tjoflojt

Inget nytt under solen

2012-02-18 10:13

Vem som är störst har absolut ingen betydelse. Dock gillar jag inte tanken på apples inlåsning, den sjuka religiösa livsstilen som uppstått kring dem och det eviga försvaret oavsett vad som händer. Produkterna i sig tycker jag bara är allmänt dåliga eftersom de inte lever upp till mina krav, men det är som sagt min egen åsikt.

True story

Inget nytt under solen

2012-02-18 12:47

Några saker.

Det eviga försvaret oavsett vad är ett feltänk. Det du och några till verkar ha svårt att hantera är att människor kan ha olika åsikter om samma sak. Det handlar inte om försvar det handlar om att inte hålla med. PUNKT.

Vad du sen tycker är bra eller dåligt ur ditt perspektiv är en sak och vad som sen driver dig till att fylla ett forum med dynga är en annan.

Tjoflojt

Inget nytt under solen

2012-02-18 13:38

När folk blir så religiösa över en produkt tycker jag det har gått för långt. Det är att sprida dynga på forum i den definitionen. Sen har alla rätt att tycka som de vill och det ska respekteras. Så enkelt är det. De flesta dyngkommentarerna här kommer från folk som tiggas igång av olika inlägg, då framför allt inlägg som är smått kritiska mot apple får mycket motstånd.

True story

Inget nytt under solen

2012-02-18 13:40

True story
Herregud!!!
Du saknar fan allt vad självinsikt heter!!!! Det är för i helvete du om någon som sprider dynga i trådarna,,,,, och varför kliver du ens in i OSX trådarna om du saknar den mentala styrkan!!!!!

CTRL

Inget nytt under solen

2012-02-18 14:18

Har du läsförståelse?

Smått kritiska? :-D

Prova denna så kanske du förstår problemet:

Microsoft tvingar alla att betala minst 3000 kr för minsta buggfix och fungerar endast frånkopplat internet om man nu tänker sig att behålla sin data utan att riskera intrång.

Man måste installera om skiten minst varje vecka och funktionen är trots detta medioker på en maskinvara med minst 20 GB primärminne och en SSD som bootdisk.

Microsoft låser dessutom in alla sina användare nu iom W8 till att endast kunna köpa mjukvara genom Microsofts egna mjukvaru-shop.

Det jag just skrev är den typ av "kritik" som du och din ap-hjärna-sort brukar posta om Apples lösningar.

Skulle du vända dig emot denna försiktiga "kritik" och kunna kallas troende?

Förstår du ens problemet med din sorts postande?

Tjoflojt

Inget nytt under solen

2012-02-18 18:29

Ser knappast problemet i det hela då jag dels vet att din kritik inte stämmer, men ärligt talat spelar det ändå ingen roll för mig. Skulle du ändå hävda att det var sanning så säger jag bara otur för dig att du inte fått det att fungera som du vill. Förstår du skillnaden på reaktionen så blir jag nöjd. Fast ärligt talat spelar det ändå ingen roll för mig för du får tycka och tro precis vad du vill ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-18 23:10

:-D

Du fattar med andra ord nada.

Tjoflojt

Inget nytt under solen

2012-02-19 02:29

@True story

Jag tycker de som kritiserar Apple är långt mycket mer högljudda. Även deras kunskap om Apple och OS X upplever jag som generellt lägre än den kunskap som de som "håller på Apple" har om, säg Windows.

Det är alltid tråkigt när folk kritiserar utan att backa upp kritiken med anledningar.

star-affinity

Inget nytt under solen

2012-02-19 08:48

Samtliga jag kommit kontakt med under de senaste 2-3 åran som bytt från Windows till Apple har gjort det i hopp om att saker skall funka bättre och uppenbarligen har det också gjort det eftersom de frågar om annat än datorstrul när vi träffas.

Kjell Kamsvag

Inget nytt under solen

2012-02-19 13:22

Och vad blir jämförelsen i de fallen. gamla Windows xp vs osx lion. I det fallet skulle nog även jag välja osx.

True story

Inget nytt under solen

2012-02-19 13:21

Ja vi kan väl snacka rent generellt egentligen för det finns folk i alla grupper mer eller mindre vanliga. Allt är inte svart och vitt. Vem som är mest högljudd beror helt på vart man befinner sig och det är i princip omöjligt att veta hur många som är högljudda på olika platser och vad de argumenterar för.

Sen om man ser på kunskaperna så upplever jag det som att många Windowsanvändare har låga kunskaper om apple, osx etc. Fast åt andra hållet är det inte mycket bättre heller då de flesta osx användares Windowskunskper är från 90 talet eller äldre och det är stor skillnad på dåtidens teknik och dagens.

Sen till min anledning att kritisera apple som byggts upp av förväntningar från olika trollkommentarer på olika forum som vart för apple. När man ser att de överdrev uppstår en besvikelse, samtidigt kan man fråga sig varför så många fortsätter trolla och avguda ett företag trotts alla brister som upptäcks hela tiden. ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-19 13:58

"Sen om man ser på kunskaperna så upplever jag det som att många Windowsanvändare har låga kunskaper om apple, osx etc. Fast åt andra hållet är det inte mycket bättre heller då de flesta osx användares Windowskunskper är från 90 talet eller äldre och det är stor skillnad på dåtidens teknik och dagens."

Kan kanske vara så men jag vågar påstå att det oftast handlar om fördelar i mitt led. Majoriteten av konsulter/säljare/IT-branschfolk som jobbar med Apple-prylar jobbar parallellt med nyaste Win-prylarna då man faktisk är tvungen till detta då Win faktiskt är en standard överallt. Windows-motsvarigheter behöver inte jobba med Apple-prylar alls.

Nästan alla jag känner kan massor om Win och kan diskutera ur ett multiplattformsperspektiv. Nästan alla Win-troll här på idg verkar basera sin kunskap om Apple ur ett läsa-på-nätet-perspektiv dvs noll verklig kompetens.

"samtidigt kan man fråga sig varför så många fortsätter trolla och avguda ett företag trotts alla brister som upptäcks hela tiden. ;-)"

Som sagt innan. Du har en åsikt och jag har en annan. Det du anser vara en uppenbar brist kan i min mening lika gärna vara en styrka.

Om du postar att x eller y är bajs och jag opponerar mig så anser du att din åsikt är mer rätt än min och klassar då mig som ett troll eller en person som ohälsosamt "dyrkar"?

Du och dina gelikar har en osund översittarattityd och måste inse att ni faktiskt bara framför en högst personlig åsikt. Sluta blanda ihop personliga åsikter med fakta för så jävla duktiga är ni inte då ni i regel faktiskt saknar personlig erfarenhet från det ni tvärsäkert kritiserar.

Tjoflojt

Inget nytt under solen

2012-02-19 14:05

Tjoflojt

Huvudet på spiken!!!

10000x Handclaps!!

CTRL

Inget nytt under solen

2012-02-19 14:22

+1

Kjell Kamsvag

Inget nytt under solen

2012-02-19 14:28

Personlig erfarenhet med andra ord. Självklart finns det även applefolk som arbetar med senaste windows prylarna och tvärtom. Sen tror jag inte den gruppen är den som spyr ur sig kommentarer som att "Windows blåskärmar hela tiden" etc... Troll finns tyvärr överallt ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-19 14:53

Sant som du skriver men du måste ändå medge att du tillhör majoriteten. Apple-troll finns men är inte många*.

* Personlig trolldefinition = Skriver oinitierad dynga till artiklar som man inte gillar om prylar/teknik man inte tycker om eller använder för att skapa irritation.

Både erfarenhet och marknadsandelar talar ett ganska tydligt språk.

Det finns MÅNGA i branschen som kan MS och inget annat. Det finns FÅ i branschen som bara kan Apple.

MAJORITETEN av alla som kan allt om Apple kan i regel även det mesta om MS fast dom i regel inte vill utan helt enkelt måste för att kunna sköta sitt jobb.

Sug på den till nästa gång du känner att du bara måste basha alla "brister" du känner måste belysas för alla oss oupplysta "dyrkare"

Tjoflojt

Inget nytt under solen

2012-02-19 16:56

Du talar som ett äkta appletroll, men fördelningen finns det inga bevis på varken för eller emot. Försök förstå att alla system har både för och nackdelar sen om du bara reagerar när jag skriver nåt negativt om apple så är det din egen foliehatt som står i vägen. Ta av den så ska du se att jag i allmänhet är positiv till det mesta.

True story

Inget nytt under solen

2012-02-19 19:24

"men fördelningen finns det inga bevis på varken för eller emot. "

:-D

Är du sann?

Finns du på riktigt eller är du en bot?
(snälla säg att det det så?) Du kan förhoppningsvis inte vara så korkad på riktigt?

Tjoflojt

Inget nytt under solen

2012-02-19 21:26

Hur fan tänker du när du sitter och grupperar och tror att du vet att det finns exakt 100 Windowstroll på forumet, 50 Appletroll och 10 linuxtroll eller vad det nu är du fått för dig. Så enkelt är det inte lilla gubben.

True story

Inget nytt under solen

2012-02-19 21:32

Uppenbarligen tänker du inte alls alternativt saknar du just förmågan att tänka.

Hur som helst läser du i alla fall inte vad jag skriver.

Alternativt fattar du inte ett smack om något vilket kan förklara det mesta :-)

Tjoflojt

Inget nytt under solen

2012-02-19 11:00

Du medger med andra ord det jag påstår.

Det jag skrev ovan är grov, generaliserande dynga som inte ens nästan stämmer med en Windowsmiljö och du skulle bara rycka på axlarna om någon postade dylikt. Jag förstår din poäng men du förstår inte min.

Jag vill kunna läsa nyheter om saker jag följer samt kunna läsa folks tyckanden om dessa händelser då jag finner detta ganska intressant. Ofta får man detta men oftare och oftare fylls alla trådar med din sorts rabiata raljerande vars enda syfte bara kan vara en enda sak.

Det tycker i alla fall jag är trist och det är därför jag gnäller.

Tjoflojt

Inget nytt under solen

2012-02-19 13:31

Din poäng är tydlig och har alltid vart det. Ibland blir det lite fel men oftast kommer det från egen erfarenhet. Det finns saker att reta sig på i alla system och det är det huvudsakliga budskapet.

"Det jag skrev ovan är grov, generaliserande dynga som inte ens nästan stämmer med en Windowsmiljö och du skulle bara rycka på axlarna om någon postade dylikt. Jag förstår din poäng men du förstår inte min."

Dethär är tyvärr en vanesak då "dyngkommentarerna" dyker upp nästan överallt.

"Jag vill kunna läsa nyheter om saker jag följer samt kunna läsa folks tyckanden om dessa händelser då jag finner detta ganska intressant. Ofta får man detta men oftare och oftare fylls alla trådar med din sorts rabiata raljerande vars enda syfte bara kan vara en enda sak."

Dethär är väl en önskan från alla seriösa medlemmar skulle jag tro, det verkar uppenbart inte funka att bekämpa troll med trollande ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-19 14:09

Sa trollet...

Kjell Kamsvag

Inget nytt under solen

2012-02-19 14:29

Du är väl ändå inte mindre troll än vad jag är i alla fall ;-) Tänk igenom lite innan du kommenterar nästa gång :)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-19 20:56

Uppenbarligen med tanke på inlägget högre upp så är du trolligaretrolligastetrollirilleretrolletstsrollaretrolletavallatrollenavallatrollern.

Tjoflojt

Inget nytt under solen

2012-02-19 21:28

och det kommer från trollet själv...

True story

Inget nytt under solen

2012-02-19 21:33

Läs längre upp min personliga definition på troll.

Go figure :-)

Hoppas verkligen ärligt att du skojar. Är du på riktigt så tycker jag faktiskt synd om dig.

Tjoflojt

Inget nytt under solen

2012-02-16 15:42

Om man vill ha ett OS som inte gör någonting annat än krånglar så ja, då ska man satsa på viruset Windows.

Lycka till (det kan behövas mer än lycka)!

Kuf

Inget nytt under solen

2012-02-16 17:47

Var det nödvändigt av dig att spy galla över det hela bara för att du inte klarar av att hantera ett normalt os som inte är framtaget för lågutbildade drogmissbrukare utan hjärna ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-16 18:02

+1

thunderd

Inget nytt under solen

2012-02-16 19:27

Du spyr galla över att du aldrig kommer ha råd att köpa en Mac.
För innerst inne är det det du vill men eftersom mamma inte höjt veckopengen så är det enda du kan göra är att komma med korkade kommentarer.

Anonym71

Inget nytt under solen

2012-02-16 19:47

min mamma är död sedan mågan år. Jag är 57 och har faktiskt en Mac Poverbook. Använder den sällan

Headteacker

Inget nytt under solen

2012-02-16 19:53

Har du flera nick?

Tragiskt att vara 57 år på den nivån du är. Din mognadsgrad är under all kritik, men det är ju även ditt intellekt.

Kanske du och True story är pappa och son? Ni ligger lite på samma nivå i alla fall - talanglösa hemmapulare bägge två.

Kuf

Inget nytt under solen

2012-02-16 21:36

Dagens religiösa appletaliban eller ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-16 19:57

57 och kan inte stava till Power? Jo tjena mittbena.

En finnig snorvalp som sitter på pojkrummet och drömmer om att få råd att köpa en riktig dator.

Anonym71

Inget nytt under solen

2012-02-16 21:39

Och det kommer från dig som inte ens förstår definitionen av ordet dator. Du har uppenbart inte en "riktig" dator själv ens då du hela tiden tjatar om det. Ett mysterium att du överhuvudtaget kan kommentera här på forumet. Sitter du med nån billig enhet från biltema eller hur gör du. Nån "dator" ser jag inte till genom kameran. ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-16 21:45

Billig enhet från biltema? Det är väl du i ett nötskal det, som varken är smart eller har pengar.

Du blir fan trögare efter varje inlägg. Det enda positiva är att det inte kan bli mycket värre.

Kuf

Inget nytt under solen

2012-02-16 21:59

"Billig enhet från biltema? Det är väl du i ett nötskal det, som varken är smart eller har pengar.

Du blir fan trögare efter varje inlägg. Det enda positiva är att det inte kan bli mycket värre."

Perfekt, där har du din självbiografi som du letat efter så länge ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-16 22:02

Jag har haft alla sorter av datorer från ZX-Spectrum till dagens datum med alla olika OS du kan tänka dig.
Börja snacka när morsan din ger dig högre veckopeng

Anonym71

Inget nytt under solen

2012-02-16 22:41

Detta påminner mig om en debatt på Engadget där någon sågade Apple och Mac och menade på att det bara var tekniskt obegåvade som körde det osv.
Efter en massa tjafs fram och tillbaka säger snubben som är på Apples sida att man minsann kan köra Mac och vara teknisk:

"I work as an engineer sending satellites into space and during lunch I answer people like you (PC-killen) whether I want fries or not with my meal."

Jag garvade. :)

star-affinity

Inget nytt under solen

2012-02-17 07:58

+1 Nu kom jag å tänka på hur en del appletroll även måste tillägga att deras produkter minsan klarar att skriva kommentar på dethär forumet också ;-) typ som: "Skrivet från min mac". Skrattretande är vad det är ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-17 12:43

@True story

+1?
Det verkar som du inte hängde med riktigt där. Det var ju den onyanserade PC-killen som menade på att om man var teknisk så kör man inte Mac som fick sig en känga.

"Skrivet från min Mac" har jag aldrig sett någon skriva.

star-affinity

Inget nytt under solen

2012-02-17 16:06

Din personlighet påverkas knappast av märket du väljer om du trodde det. mac är ett märke precis som sony vaio och är därmed också en pc av en annorlunda standard. Vem blev egentligen ägd? ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-17 16:09

Du, som varken kan läsa eller skriva ens.

Kuf

Inget nytt under solen

2012-02-17 18:43

Ironisk, troll eller hur förklarar du detdär ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-18 18:08

Ja, Mac är en PC, men det är ändå en viss skillnad då en Mac är en dator som i huvudsak är gjord för att köra OS X. Hade Apple tillverkat datorer och inte haft OS X hade det varit en annan sak.

Vad ska jag kalla "PC-killen" för då?
"Den onyanserade snubben som inte begrep att man kan göra avancerade saker med en Mac och som blev tillrättavisad av den Mac-användande satellitingenjören "

star-affinity

Inget nytt under solen

2012-02-18 18:50

Spelar väl ingen roll vad du kallar snubben för det låter lika dumt att skilja på hårdvaran oavsett vilken sida personen råkar stå på. Hårdvarumässigt är det samma plattform dock som du säger oftast specialanpassat för olika plattformar alltså mjukvaran och där är skillnaden. Hårdvarumässigt kan man inte jämföra på det sättet eftersom det oftast hänger på prestandan om den ska orka med avancerade saker eller inte. Ser man däremot funktionsmässigt blir det något helt annat. Jag vet massor av saker du kan göra i Windows som inte fungerar i osx och tvärtom. Ska man skilja på dem är det mjukvaran som gäller annars får man helt enkelt jämföra med andra märken. HP vs Mac, Sony vs Mac etc... Sen får man inte glömma alla hemmabyggen vilket gör det helt omöjligt att säga vilket märke som är bäst då det alltid kan finnas ett okänt hemmabygge som är bättre oavsett vad man mäter och prioriterar. ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-19 02:18

Har aldrig pratat om vad som är "bäst" i detta fall, utan det handlade om att en kille som tyckte sig ha koll blev satt på plats av en som hade mer koll - en som jobbade med avancerade tekniska saker (satelliter) och som körde Mac, vilket killen typ menade att det inte var någon som gjorde. Det är bara folk som är tekniskt obegåvade som gör det, brukar det ju heta. Skitsnack är vad det är.

Edit:
På tal om vad du tog upp, är det inte lite intressant hur man ofta jämför Apple mot alla andra PC-tillverkare som om de vore ett "lag"? Känns det rimligt att Apple ska kunna erbjuda saker motsvarande alla dessa tillsammans?

star-affinity

Inget nytt under solen

2012-02-19 13:12

Ja det spelar väl ingen roll vilka system man använder rent intelligensmässigt. Det handlar nog mest om fördommar tror jag i alla fall ;-)

Håller med din edit också eftersom egentligen ingen kan leva upp till alla krav. Alla har ju olika behov så man får väl helt enkelt ta det som är närmast eller bygga själv. Sen håller jag även med om att man inte kan jämföra apple med alla andra tillsammans det blir bara fel. Vid en sån jämförelse kan aldrig apple framstå som bra eftersom det alltid finns något bättre. Dock är det inget att skämmas för. Jag vet till exempel att jag är bra på mycket men det finns garanterat folk här på forumet som är bättre på det mesta. ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-21 00:22

"Vid en sån jämförelse kan aldrig apple framstå som bra eftersom det alltid finns något bättre."

Hade de andra tillverkarnas datorer kört OS X liks smidigt, så kanske.
Men ser man inte poängen med OS X så förstår jag att man resonerar så. Då blir det bara hårdvaran som jämförs.

star-affinity

Inget nytt under solen

2012-02-21 01:19

Om man jämför komponenter som hårddiskar, cpu osv, så ja. Om man jämför byggkvalité, material, smarta lösningar mm, så nej.

Sedan att får en marginellt snabbare PC spelar ingen roll när lasset Windows ska dras. Det blir som att häkta fast en tung släpvagn efter en motorcykel.

Kuf

Inget nytt under solen

2012-02-21 11:19

"Om man jämför komponenter som hårddiskar, cpu osv, så ja. Om man jämför byggkvalité, material, smarta lösningar mm, så nej."

Där håller du på och jävlas mot mig. Du påstår att jag inte kan använda bättre material, smartare lösningar etc jämfört mot apple. Då är du jävligt låst ska jag tala om för dig. Såna som du hindrar utvecklingen. Detdär är ren smutskastning mot något du aldrig har sett eller ens provat använda, Dessutom om du gillar osx så jävla mycket så ska du veta att det går betydligt bättre på denhär datorn än någon sophög från apple. Tänk lite innan du spyr galla över allt som inte är apple.

True story

Inget nytt under solen

2012-02-16 15:42

COOL, Jag visste in att Win7 hade stöd för iMessage, AirPlay Mirroring och Game Center!

spda242

Inget nytt under solen

2012-02-16 15:46

Nja man har ju MSN messenger, världens största IM.Air play finns ju redan i Lion, att prata om spel när det gäller Mac/Win så är det ju uppförsbacke för Mac

Headteacker

Inget nytt under solen

2012-02-16 15:57

Du är bara för tröttsam.

För övrigt glömde du tillägga att MSN messenger suger getpung.

Beeblebox

Inget nytt under solen

2012-02-16 16:00

Tycker MSN Messenger är jättebra nu med sin kraftiga integration med Facebook

Headteacker

Inget nytt under solen

2012-02-16 16:31

Om du på fullaste allvar anser att MSN är jättebra, då är du tamigfan mer än lovligt ms-indoktrinerad.

Sedan ser jag inget positivt med en "kraftig integration med Fejan", men det är ju upp till var och en vad man vill spendera sin tid på.

Beeblebox

Inget nytt under solen

2012-02-16 16:33

Vad anser du vara så dåligt med MSN-Messenger?

Headteacker

Inget nytt under solen

2012-02-16 17:07

Det ser för djävligt ut, designat av en blind?
Användarvändlighet och funktion har ju inte heller legat i fokus när det utvecklats. Det enda fokus Redmond verkar ha haft under utvecklingen är nog deras vanliga EEE.

Man of fire

Inget nytt under solen

2012-02-16 17:49

Till skillnad från apples färgblinda designers tycker jag att Microsoft i alla fall försöker göra något färgglatt i stället för det gamla 90 talstramset när allt skulle vara grått och svartvitt ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-16 17:55

Ja, precis. Kolla bara på alla laptops, nästan ingen som gör dem aluminium/titan/valfri gråakrig metall och svart....

Föresten har du nog missförstått konceptet färgblind, eller du kanske var "ironisk" igen...

Man of fire

Inget nytt under solen

2012-02-16 21:57

Håll dig till ämnet, Nu gäller det mjukvaran.

True story

Inget nytt under solen

2012-02-16 22:05

Är du "ironisk" nu, eller är du allvarlig?

Med dig är det ju alltid bäst att kolla, iom varje gång någon synar dina påståenden och bevisar dem som felaktig så var du ju "ironisk" och menade inte alls det du hävdade i 20 kommentar...

Man of fire

Inget nytt under solen

2012-02-17 07:53

Det du ser som fakta och motbevis är Steve Jobs personliga åsikter, ta dem med en nypa salt och förstå sammanhanget. Lär dig källkritik, Ingen har rätt jämt inte ens du ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-16 19:28

Vill man få ett epeleptiskt anfall...Köp Windows.

Anonym71

Inget nytt under solen

2012-02-16 21:56

Nä det räcker att köra osx programmet jag slängde ihop förra året. Där kan man snacka om epilepsianfall ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-17 17:31

Inte så konstigt med tanke på att du skapat det.

Anonym71

Inget nytt under solen

2012-02-17 18:51

Konstigt är det rätta ordet. Det fungerar utmärkt i Windows och Linux. Hur förklarar du det, problemet ligger i osx förstår du.

True story

Inget nytt under solen

2012-02-17 19:05

Ska jag förklara för dig vad du har gjort för fel med ditt program...haha.
Det kanske är dags att gå en kurs och lära dig pajas.

Just ja du har inte råd för mamma har inte betalt veckopengen den här veckan :)

Anonym71

Inget nytt under solen

2012-02-17 19:17

Nä, det låter inte som om appletalibaner som du vill använda programmet ändå. Tur att Windows och linuxversionerna drar in tillräckligt med pengar ändå ;-)

Står fortfarande fast vid att det är osx det är fel på. Klarar inte ens av det mest simpla man kan skapa inom programmeringen.

True story

Inget nytt under solen

2012-02-17 19:19

Nej jag har ingen användning för något program som du stulit och utger för att vara ditt.

Anonym71

Inget nytt under solen

2012-02-17 19:59

Nä alla vet redan att du är en religiös appletaliban så det spelar egentligen ingen roll.

True story

Inget nytt under solen

2012-02-17 21:00

Sanningen är att du aldrig har skrivit ett program utan stulit det.
Och jag använder inte program gjorda av psykotiska individer.

Anonym71

Inget nytt under solen

2012-02-18 10:19

Så när du påstår att jag stulit programkod och dessutom är en "psykotiska individ" så är du inte villig att köpa det. Så långt låter du normal men varför köper du då saker från apple. Vet du hur mycket de har stulit eller? Vet du hyr mycket psykotiska individer som finns där? och vet du om att din gud Steve Jobs var drogmissbrukare?

Där blev det en fin definition på en appletaliban. Läs och försök förstå poängen eller är du likadan själv eller.

True story

Inget nytt under solen

2012-02-18 11:34

Haha....så du går omkring med vanföreställningen att SJ har programmerat alla program.
Nog för att han var duktig men inte så bra att han skulle hinna med allt det.

Att han knarkade i sin ungdom skiter jag fullständigt i och om du vore lite mer påläst så borde du veta att omständigheterna var annorlunda på den tiden angående hasch.

Jag vet att du inte programmerat ett program för du ljuger i vanlig ordning.
Två lögner: Du har aldrig haft en Mac: Du påstår att mitt nätverk är öppet så du kan komma åt min information.
Du har t.o.m fått tillåtelse att skriva ut min IP men inte klarat av att göra det så det är klargjort att du är en lögnare.

Du skriver att jag är en Appletaliban hela tiden...du fattar väl att du är motpolen och eftersom du hatar Appletalibaner hatar du dig själv.

Anonym71

Inget nytt under solen

2012-02-18 13:33

Enda som fattas nu är trollface. Jag fick i alla fall bra betalt för dina bilder ;-) Dock är jag för lat för att skriva ut din ip här. Jag bjuder i alla fall på denna:
http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/096/044/trollface.jpg?1296494117 ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-18 14:00

Det hade varit roligt om bilden varit originell och då hade jag givit dig lite cred men inte.

Anonym71

Inget nytt under solen

2012-02-18 14:29

Nej nej du missförstår det hela. Han/hon är "ironisk". Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att veta när den är "ironisk".

Varje gång någon har satt sig emot den och motbevisat den så avslutar den med att man skulle ha förstått att den var "ironisk". Så nu vid varje gång den svarar mig, så frågar jag ifall den är "ironisk". För det är ju bra att veta vid eventuell fortsatt diskussion...

Man of fire

Inget nytt under solen

2012-02-18 18:36

Behöver du en definitionskurs på inläggen i forumet eller? Ibland har jag fel och då får du väll rätta mig, mina åsikter är just mina egna åsikter, om jag inte gillar apples lösningar och anser att något annat är bättre så är det min åsikt och ett vänligt tips till den som är intresserad.

Kritiken kommer när prylarna strular, när man blir idiotförklarad och inte får tillstånd att lösa problemet, och det är betydligt många fler än jag som kommer med kritik och det är verkligen inte bara apple som blir utsatt för kritiken heller.

De mest överdrivna inläggen är mest för reaktionens skull och de är väldigt få. Som jag sagt tidigare blir jag kritisk mot livsstilen och det religiösa över det hela. Hitta ett Windows eller Linux troll som är lika religiös så går jag emot med lika mycket kritik där ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-19 14:14

"Hitta ett Windows eller Linux troll som är lika religiös så går jag emot med lika mycket kritik där ;-)"

Det finns gott om Windowstroll här på forumet men eftersom du själv är ett ser du inte skogen för alla träd.

Kjell Kamsvag

Inget nytt under solen

2012-02-19 14:34

Kom med exempel på något jag missat. Jag har aldrig sett ett Windowstroll här på forumet som höjt en Microsoft produkt till skyarna som om det vore gud själv. Inte heller har jag sett folk tillbe Bill Gates, Steve Ballmer eller någon annan för den delen. Vad jag sett är försvar när någon påstår att en produkt är sämre än vad den är men oftast med underdrifter. Jag räknar inte med kritik kommentarer eftersom de inte säger något om vad trollet själv föredrar.

Att kalla mig för troll fungerar inte, jag använder alla plattformar men det betyder inte att jag tycker alla är lika bra. Det finns i alla kategorier och är både väldigt lika men samtidigt väldigt olika.

Säg till om du hittar ett "troll" i den bemärkelsen så ska jag argumentera mot det.

True story

Inget nytt under solen

2012-02-18 14:36

Eftersom du inte är kompetent nog att skriva fungerande program så är det nog ändå rätt få som vill testa dem ändå.

Då kanske du kan presentera vilket ramverk du använder när du nu programmerar för dessa tre plattformar.
Du kan väl presenterade vad det är för applikation som du nu lyckats eller snarare misslyckats att klåpa ihop.

Var du "ironisk" om säljdelen?, annars är det ju väldigt spännande att folk betalar för "det mest simpla man kan skapa inom programmeringen".

Man of fire

Inget nytt under solen

2012-02-18 18:43

applikationen i sig är avancerade men på osx failar det hela även på det mest simpla. Enda vettiga sättet att få det att fungera på alla plattformar är idag html5. Tidigare var det Silverlight, Flash och andra liknande lösningar som apple motarbetat. Just det är inte direkt kul när man lagt så mycket tid på det hela för att sedan inse att det bara kommer bli som ett något begränsat Windows program i slutändan. Då hade man lika gärna kunnat köra WPF och C#, C++ eller något liknande direkt i stället.

True story

Inget nytt under solen

2012-02-18 21:16

vad pratar du om?
Avancerade program och silverlight?
Din okunskap lyser som alltid igenom. Gör du avancerade program i silverlight och hävdar att de funkar bra på linux men inte på mac. Då har du nog inte testat. Moonlight på Linux lämnar en hel del att önska...

Fast om du inte lyckas ens med simpla saker när du programmerar för OSX så säger det mer om dina programmeringskunskaper än något annat, du kanske skulle testa någon kurs. Eller skaffa dig developer connection, där finns mycket matnyttigt att läsa.

Om det mot all förmodan skulle vara så att du inte som vanligt ljuger eller är "ironisk" och faktiskt skulle ha ett program. Som du försökt porta till osx, så hur har du gjort. Vilka tekniker använder du, vilka ramverk. osv.

Man of fire

Inget nytt under solen

2012-02-18 22:36

Just nu är det html5 som gäller för precis som jag sa tidigare så gick det inte så bra med varken silverlight eller flash. Tydligen så läser du väl inte ens inläggen så vad spelar det för roll egentligen.

Det fungerar i alla fall med html5 även om det blir extremt segt i osx och designen blir ful i äldre IE versioner. Vad som gör det segt är den avancerade grafiken, något som inte stöds på apples plattform. Att lägga extra energi på det nu är lika värdelöst som att försöka få det att se bra ut i IE6, Därför är det bara att strunta i det. Tid är pengar vet du väl ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-18 22:42

Så din avancerade programmering var alltså silverlight... Och det fungerade perfekt med Moonlight men inte med Microsofts egna implementation på OSX.
Så då skall du nog klaga på Redmond inte Apple. Det är inte Apples fel att Microsoft inte ens klarar av sitt eget ramverk.

Man of fire

Inget nytt under solen

2012-02-19 12:45

Tänkte mer på att apple vägrar stödja silverlight i ios. På osx fungerar det hyfsat med prestanda problem dock, om det i sin tur beror på Microsoft eller apples usla hårdvara är svårt att säga. Antagligen en kombination av båda.

True story

Inget nytt under solen

2012-02-18 22:44

Är du "ironisk" nu med html5 och OSX?

Vilken avancerad grafik i HTML5 är det som inte stöds i OSX?

Man of fire

Inget nytt under solen

2012-02-19 12:47

Jaja det är säkert safari som är problemet. När inte ens bildspelet flyter på fint utan lagg är det i alla fall något som är fel. Nu fungerar det i alla fall i chrome och firefox.

True story

Inget nytt under solen

2012-02-16 19:15

Men hur kan du ens skriva design och MS i samma mening, det är varandras totala motpoler!! MS är som ett par McGyver Jeans för 99:- från Galne Gunnar,, fem fickor fram och fem bak på varje ben,, blixlås både fram och bak så man inte behöver bry sig år vilket håll man sätter på sig dom, och en ett par fräsiga revärer i tribalmönster som man kan fästa på sidorna med knappar och kardborreband.

CTRL

Inget nytt under solen

2012-02-16 20:04

Dagens kommentar.

ppson

Inget nytt under solen

2012-02-16 22:46

Microsoft själva håller med dig.

http://www.youtube.com/watch?v=G9HfdSp2E2A

Viss självdistans från någon/några där. Ändå cred. :)

star-affinity

Inget nytt under solen

2012-02-17 08:57

Hehe, den där är underbar (och väldigt talande) :-)

Barbapappa

Inget nytt under solen

2012-02-16 18:12

Efter 8.5 blev den skit för windows iallafall, och mac-versionen är buggig och krashar då och då (som tur är finns Adium<3). Filöverförningar är forfarande väldigt slöa om man inte är grannar (för då går det snabbt).

Mallen10

Inget nytt under solen

2012-02-17 08:00

Jag tyckte det var roligt när senaste stora uppdateringen av MSN till OS X kom ut och ingenting fungerade som det skulle, den var t.o.m. sämre än versionen innan.

Funktioner som fungerade sporadiskt eller inte alls var:
- Filöverföringar
- Användarbilder (varken att ställa in egen eller se andras)
- Chatta (provade på flera datorer på flera nätverk under en längre period, tappade frekvent meddelanden)
- Inte krasha (alla datorer jag provade på hade problem med att programmet spontankrashade)

Det här var då skicket på programmet när MS släppte det, det kanske har patchats upp en aning sedan dess men jag håller mig nog till Adium precis som tidigare. Det är i alla fall trevligt att de efter många år till slut fick stöd för offline-meddelanden i sitt IM-protokoll...

mludd

Inget nytt under solen

2012-02-16 20:04

Integrationen med FB är totalt värdelös dock, fungerar en gång av tio.

diiz

Inget nytt under solen

2012-02-16 19:13

Men ska vi inte bara enas om att inte svara på Headteacker inlägg??

redmac

Inget nytt under solen

2012-02-16 17:20

Kan du chatta med någon på din dator, för att sedan plocka upp exakt samma chat på din Samsung-platta för att ännu lite senare plocka upp samma diskussion på din HTC-lur? Och sedan när du kommer hem kan du fortsätta den på din dator igen.

Drinkpinne

Inget nytt under solen

2012-02-16 17:50

Inga problem, och man behöver inte ens installera något lokalt skräpprogram ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-16 18:45

Intressant, du kan väl länka till hur det funkar då out of the box.

Drinkpinne

Inget nytt under solen

2012-02-16 20:06

Röksignaler såklart!

diiz

Inget nytt under solen

2012-02-16 21:53

http://www.facebook.com/
Problem? ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-16 23:01

Vilket innebär att man måste ha Facebook vilket inte alla vill (vilket förvisso fungerar på Apples prylar också, så jag vet inte vad du försöker säga, men, men).

Drinkpinne

Inget nytt under solen

2012-02-17 08:02

Ja ett facebook konto måste man ha för att kunna chatta via facebook och komma åt allt på alla enheter vilken var min poäng. Du måste garanterat även ha någon form av användarkonto för att kunna använda apples chattfunktioner också. Nu till den psykologiska biten, Jag ser att du eventuellt är skeptisk mot ett facebook konto men varför är du inte det mot ett applekonto. Rent säkerhetsmässigt är du betydligt säkrare på facebook än hos apple, bl.a för att apple inte ens krypterar sina lösenord ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-17 09:50

Jag började skriva ett svar till dig, sedan insåg jag att vad jag än skriver så kommer jag att få utkämpa en batalj mot halmgubbar, ad hoc, ad hominem, illa placerad ironi och högfärdighet.

Drinkpinne

Inget nytt under solen

2012-02-17 14:50

"Rent säkerhetsmässigt är du betydligt säkrare på facebook än hos apple, bl.a för att apple inte ens krypterar sina lösenord"

http://sv.wikipedia.org/wiki/Trolltider

star-affinity

Inget nytt under solen

2012-02-16 20:40

varför skulle man vilja installera skräpprogram?

Man of fire

Inget nytt under solen

2012-02-16 19:00

Jag vet inte, har inget med Android. Det går alldeles utmärkt på Min dator för att sedan fortsätta på min Windows Phone. Kommer väl att går utmärkt med plattor när W8 kommer

Headteacker

Inget nytt under solen

2012-02-16 15:48

Om iMessage, AirPlay Mirroring och Game Center var öppna istället för proprietära så skulle det säkert gå.

xlc

Inget nytt under solen

2012-02-16 16:50

Vad är problemet? De ingår ju i OSX...

Alliansen

Inget nytt under solen

2012-02-16 16:57

Att det bara går att använda Apple till Apple. Det är som om Mail bara gick att använda till att skicka mail till andra som också har Mail.

xlc

Inget nytt under solen

2012-02-18 14:25

Nope.

Där har du fel.

Tjoflojt

Inget nytt under solen

2012-02-16 20:08

iMessage (i OS X) kan du använda med t.ex. AIM och GChat också om du vill.

diiz

Inget nytt under solen

2012-02-16 15:46

Jag hade gärna sett några av Win7's features i Mac Os. Det känns som att Apple har lite att ta av när det kommer till rätten att kopiera av andra :)

Trikks

Inget nytt under solen

2012-02-16 20:08

Vilka features?

diiz

Inget nytt under solen

2012-02-16 20:15

Jag gillar generellt hanteringen av "docken" bättre i windows 7, det är ju en kopia av OS X men dom har faktiskt gjort den bättre.

Sen tycker jag navigeringen i filsystemet är så sjukt bra med den nya adresslisten där man kan klicka på breadcrumbs-liknande länkar och få ut alla mappar per breadcrumbnivå. Sjukt bra.

Trikks

Inget nytt under solen

2012-02-16 20:32

Hm, jag märker ingen större skillnad mellan dockarna.

diiz

Inget nytt under solen

2012-02-17 12:34

du kan få breadcrumbs i OSX också. Minns inte exakt hur, men i finder kan du typ "visa sökväg". Då kommer det upp längst ner i finderfönstret.

LucidMind

Inget nytt under solen

2012-02-17 15:02

Exakt.
Finns i visa-menyn i Finder.

star-affinity

Inget nytt under solen

2012-02-16 15:48

Inget skryt om nya Windows "Paint" alltså? ;) ... oj jag mena Windows 8 ^

Mallen10

Inget nytt under solen

2012-02-16 16:01

Förstår inte riktigt vad du menar

Headteacker

Inget nytt under solen

2012-02-16 18:14

Det nya designen för gränsnittet "Metro" i Windows 8 ser ut som att vara gjord i M$ Paint, framför allt dialog-knapparna som är rektangulära med en kantlinje runt.

Mallen10

Inget nytt under solen

2012-02-16 19:02

Smaken är som baken. Tycker Metro är läckert

Headteacker

Inget nytt under solen

2012-02-16 22:51

Problemet är att vissa har smaken mellan skinkorna… :)

Men eftersom allt är subjektivt så är det ju inte lönt att diskutera vad som är rätt och fel ö.h.t eller?

"McDonald's har den bästa maten" kan någon säga och ha "rätt". Smaken är som baken.
Men tycker ni det är en person vars åsikter gällande mat är något man tar på allvar?

star-affinity

Inget nytt under solen

2012-02-17 02:33

Sant.

Men det finns dock vissa regler för design, och framförallt om man pratar användarvänlig design. Och där har inte MS gjort sig direkt välkända, medan Apple har det.

Sedan att än den ene och än den andre tycker att det "är snyggt" är en helt annan femma.

Freewill

Inget nytt under solen

2012-02-16 19:16

Färgfemman i bingolotto någon...

CTRL

Inget nytt under solen

2012-02-16 16:19

Kan du inte ta av dig Microsoft-folie-hatten innan du skriver inläggen ?

_quecee_

Inget nytt under solen

2012-02-16 16:20

eller att ni tar av Er Macibankepsen innan ni svarar

Headteacker

Inget nytt under solen

2012-02-16 16:34

Det är du som trollar i en Apple-nyhets-artikel.

Ingen behöver ta av sig någon keps för att svara på dina fjortis-inlägg.

Tjoflojt

Inget nytt under solen

2012-02-16 16:36

Ärligt talat, vad fan förväntar du dig när du bär dig åt som du gör?

"Åh.. en artikel på Macworld om ett nytt OSX, jag måste genast dissa det och skriva massa ms-reklam.. och sedan när folk ifrågasätter mig så kallar jag dom macibaner, fan vad fräckt"

Beeblebox

(Inlägget är borttaget av moderator)

2012-02-16 16:39


Inget nytt under solen

2012-02-16 16:44

Nej, jag är bara förbluffad hur ignorant och dryg du är.. fjortisfasoner, som någon nämnde ovan

Beeblebox

Inget nytt under solen

2012-02-16 19:05

Då är man väl en evig ungdom eftersom jag är 57 år

Headteacker

Inget nytt under solen

2012-02-16 19:25

Nu blir jag förvirrad. I en annan tråd skrev du 27, och det var inte för 30 år sen.

Finder

Inget nytt under solen

2012-02-16 19:45

Nä nu rör du nog ihop det. Har inte ljugit om min ålder sen jag var 19 och skulle handla på bolaget

Headteacker

Inget nytt under solen

2012-02-16 19:54

Offtopic:
Headteacker beter sig som en 14-åring men är i själva verket en äldre herre med en enorm förkärlek till allt som just Microsoft står bakom. Han älskar att röra upp känslor och beter sig oftast plumpt och elakt här på IDG. Dessutom har han en tendens att tänja på sanningen här i kommentarerna. Förresten Headteacker, hur gick det med skolan du "ägde"? Fick du den såld?

Ontopic:
Har snabblajat med OS X Mountain Lion och kan väl konstatera att det är en beta i nuläget. Det jag hoppas på, men inte har kunnat kolla, är att Apple styrt upp och rättat till det stora misstaget OS X Lion Server. Då tänker jag framförallt på hur de stympade Wiki- och bloggservern från SnowLeopard till Lion. Det hoppas jag att de har fixat till nu.

Martin Pettersson

Inget nytt under solen

2012-02-16 20:03

Skolan och reklambyrån såld. Finns kvar i verksamheten läsåret ut

Headteacker

Inget nytt under solen

2012-02-16 20:26

Så vad hette skolan då. Du sa att du inte ville berätta så länge den inte var såld. Nu är den ju såld. Jag är fortfarande nyfiken. :)

Martin Pettersson

Inget nytt under solen

2012-02-16 19:47

Lol Headsucker, en bitter gammal mand :)

Pete123

Inget nytt under solen

2012-02-16 16:42

Ligger ju på IDG-portalen. Läste om det på en amerikansk sajt som inte är en macsajt först. Tyckte det var kul att se hur Macworld översatt nyheten

Headteacker

Inget nytt under solen

2012-02-16 19:17

Headteacker
Åker du rollerblades? Har du en tribaltatuering?

CTRL

Inget nytt under solen

2012-02-19 15:09

Han har helt säkert en röv. Den sitter på axlarna.

Tjoflojt

Inget nytt under solen

2012-02-16 17:02

Du menar jämfört med w8, vars enda nyhet är ett förstört användargränssnitt?!

Fast å andra sidan är det ju nästan en bedrift att lyckas göra marknadens sämsta gränssnitt ännu sämre... så lite cred skall väl redmond ha ändå

Man of fire

Inget nytt under solen

2012-02-16 17:20

@headtracker

ge dig...

augustbeck

Inget nytt under solen

2012-02-16 17:20

@headtracker

ge dig...

augustbeck

Inget nytt under solen

2012-02-16 17:54

Du som är färgblind kanske ska se över dina kommentarer och ta dem med en nypa salt. ;-)

True story

Inget nytt under solen

2012-02-16 17:59

Är du "ironisk" nu?

Man of fire

Inget nytt under solen

2012-02-16 20:00

Jasså?

W7 saknar ju massor av funktioner som finns i t.o.m Lion.

diiz

Inget nytt under solen

2012-02-16 20:04

vadå, förutom gester

Headteacker

Inget nytt under solen

2012-02-16 20:31

Gester är det absolut största, går inte en dag utan att jag saknar det på min jobbdator.
Sen har vi virtuella skrivbord, mission control, finder o.s.v

diiz

Inget nytt under solen

2012-02-17 17:12

Titta och läs alla inlägg ovan ditt.

SÅ bör ett diskussionsforum relaterat till en Apple-nyhet fungera. Nu får du vara skräck-exempel även om du är långt ifrån ensam.

Varför i h...te måste alla fåntrattar trolla så fort något skrivs?

Även du måste väl hålla med om att inläggen ovan ditt är trevligare forumläsning än det som sedan följer med ditt fjantinlägg?

Tjoflojt

Utvecklingen går åt fel håll

2012-02-16 16:03

Det mesta av det nya verkar gå ut på att låsa in användarna till apple produkter. Synd. Hade hellre velat ha stöd för iCal-synkronisering med MeeGo och Android. Fortsätter det såhär tappar OSX attraktionskraften för min del. Synd.

primate

Utvecklingen går åt fel håll

2012-02-16 16:58

Det kan man redan, eller har de tagit bort stödet för CalDAV?

xlc

Utvecklingen går åt fel håll

2012-02-16 20:10

Vilken av funktionerna då?

diiz

Utvecklingen går åt fel håll

2012-02-17 10:46

Jag håller med, blev helt knäckt när jag såg Apples previewvideo på youtube..
http://www.youtube.com/watch?v=TyXKZJl238I

Jag har vaken iPhone, iPad eller Apple TV så alla nya features de reklamerar är totalt ointressanta.
Var är nyheterna för oss professionella användare som inte har möjlighet att låsa in oss i ett system?

Mikael9

Finns en sådan lösning

2012-02-17 11:16

Inte Apples ansvar att utveckla applikationer till andra tillverkares produkter, men alla är välkomna utveckla så det fungerar med Mac.

Det stöd du efterfrågar tillhandahålls redan av programmet SyncMate som synkar Android med iCal, iTunes m m.

Är det inte inlåsning att kräva att Apple skall göra alla program och lösningar själva till Mac?!?!?!

Kolla in SyncMate du och sluta gnäll på att det programmet inte görs av Apple.

Raphael Mabo

AirPlay !

2012-02-16 16:41

AirPlay i nya OSX är så ljuvligt välkommet.. Sjukt Nice.
AirPlay där ihop med airplaystödet i iOS gör väl att man kan skicka sin traditionella tv-box och tv-abonnemang åt helvete. Härligt.

XpeaKer

AirPlay !

2012-02-16 17:56

Det gjorde jag för 10 år sen så inget nytt med andra ord. Finns bättre alternativ om du bara tar av foliehatten ;-)

True story

AirPlay !

2012-02-16 18:15

Kanske inget nytt, men funkar bättre och mer problemlöst.

Mallen10

AirPlay !

2012-02-16 18:17

Vad körde du för grejor för tio år sen som kan mäta sig med AirPlay?
Luktar troll? Ja, med tanke på dina andra inlägg ovan:


""OS X Lion för 229kr"Låter nog mer som nåt billigt man hämtar på biltema bara för att det råkar vara billigt ;-) Man får ju som sagt vad man betalar för ;-)"

"Var det nödvändigt av dig att spy galla över det hela bara för att du inte klarar av att hantera ett normalt os som inte är framtaget för lågutbildade drogmissbrukare utan hjärna ;-)"

"Inga problem, och man behöver inte ens installera något lokalt skräpprogram ;-)"

Tur att du har smiley:n med. ;-)

star-affinity

AirPlay !

2012-02-16 21:42

Jaja det som fanns för 10 år sen kan inte mäta sig med dagens teknik funktionsmässigt eller designmässigt. Dock en ganska simpel lösning genom att bygga in Windows i tvn och komma åt all media via webben ;-)

True story

AirPlay !

2012-02-16 19:35

Nu ljuger du igen din vana troget.
Berätta för oss alla här vad du använde för teknik för att spela upp musik från dator/telefon till din stereo utan kablar?
Tack vare Apple kan vem som helst som har en iPhone eller en Android lur spela upp musik hos mig tex.
Många tillverkare av förstärkare börjar och har redan byggt in Airplay och för 10 år sedan fanns ingen sådan teknik.
Jo tekniken fanns men ingen som implementerade den så vi konsumenter kunde använda den enkelt.

Anonym71

AirPlay !

2012-02-16 19:55

Hur fungerar det med Android-lurar mot Airplay? Används något speciellt program i Android då?

Jag själv kör DLNA för laptop (Windows 7), tablet (Android), mobiltelefon (Windows Phone 7), TV och stereo (TV:n och stereon får det genom HTPC:n (Windows 7)). Fungerar klockrent.

Vimp

AirPlay !

2012-02-16 20:00

AirPlay !

2012-02-16 21:44

"Tack vare Apple kan vem som helst som har en iPhone eller en Android lur spela upp musik hos mig tex." Ja och med ett öppet nätverk kan vem som helst komma åt din information och göra olagliga saker i ditt namn, är det vad du drömmer om eller ;-)

True story

AirPlay !

2012-02-16 22:01

är du "ironisk" nu igen eller?

Man of fire

AirPlay !

2012-02-16 22:05

Se där nu visade du din okunskap igen.
Måste vara pinsamt att vara du.
Läs på lite om AirPlay och sen kommentera

Anonym71

AirPlay !

2012-02-17 04:15

Öppet nätverk? Vem har sagt att det är öppet nätverk? Vet du ens hur AirPlay fungerar?

Anonym71

AirPlay !

2012-02-17 07:50

Hade du vetat det själv skulle tu sagt rätt från början. Öppet nätverk blir hela tolkningen på din kommentar sen kan AirPlay kännas hur smidigt som helst för en obegåvad användare som du. Eller känner du möjligtvis till hur säkerheten fungerar.

Självklart är det trevligt att kunna dela musik och film på det sätt du talar om men på det sättet vet du aldrig vad som kommer in i systemet och stjäl dina filer.

True story

AirPlay !

2012-02-17 09:44

Som sagt var än en gång visar du din obegåvning och får stå med dumstruten på huvudet :)

Jag har inget öppet nätverk utan högsta möjliga säkerheten och JAG delar inte ut någon musik eller film genom AirPlay.
Utan den enda man kan göra är att spela upp sin musik från sin enhet ut till mina högtalare genom min förstärkare.

Det är tydligt att du INTE vet hur AirPlay fungerar och det bevisar än en gång att du ALDRIG haft en Mac.

Anonym71

AirPlay !

2012-02-17 16:03

Om du inte tror mig så kan jag dra igång ett högt otäckt från dina högtalare ikväll. Din säkerhet är som sagt mycket låg så du bör kolla upp det.

True story

AirPlay !

2012-02-17 16:07

Nu vet jag att det kan inte du men du kan alltid försöka lura andra godtrogna personer.

Det är egentligen synd om dig när du försöker låta intelligent men det blir bara pannkaka av allt

Anonym71

AirPlay !

2012-02-17 18:49

Ta det som en varning, du vet att ditt nätverk är helt öppet just nu, jag kan se precis allt du gör så kolla säkerheten för din egen skull.

True story

AirPlay !

2012-02-17 19:04

Varna så mycket du vill men jag är inte orolig.
Det är klart nu alla fall att 1: Du är en lögnare 2: Du vet inte ett skvatt om det du hävdar att du vet.

Anonym71

AirPlay !

2012-02-17 19:14

Så med andra ord gör det inget för dig om jag säljer dina lösenord, privata bilder, film, musik etc... Det var ju oväntat. ;-)

True story

AirPlay !

2012-02-17 19:18

Haha...nog för att jag visste att du är konstig men inte så här knäpp.

Du har min tillåtelse att posta min IP för du måste backa upp dina påståenden med bevis.

Anonym71

AirPlay !

2012-02-17 19:58

Så blir det, skyll dig själv ;-)

True story

Inget nytt filsystem -> ingen uppgradering

2012-02-16 17:23

Är det bara trams som Apple håller på med? Jag kör Snow Leopard eftersom det var vad som var nytt när jag köpte datorn. Det är helt enkelt inte ens värt 10 minuter av min tid att uppgradera. Och tidigare var det väl endast nya Java-versioner som gjorde det värt besväret. Kunde lika gärna köra Tiger!

nissehult2

Inget nytt filsystem -> ingen uppgradering

2012-02-16 17:33

Nytt filsystem kommer tids nog. Det anställdes ingenjörer för det för ett par år sen.
Så länge får man köra med SSD och använda DiskWarrior någon gång kanske.

star-affinity

Inget nytt filsystem -> ingen uppgradering

2012-02-16 18:24

Håller med dig om filsystemet, det börjar bli riktigt slött. Om man nu inte har SSD då.

I övrigt är sandboxing en väldigt stor nyhet i Lion, det ska tydligen vara bra implementerat också, om man jämför med konkurrenter.

I övrigt tycker jag OS X blir mer och mer likt Ios, usch hemska tanke.

Raevbur

Inget nytt filsystem -> ingen uppgradering

2012-02-16 19:35

"I övrigt tycker jag OS X blir mer och mer likt Ios, usch hemska tanke."

Tyvärr allt för sant :(

Gillar verkligen OSX, men har av någon anledning riktigt kommit överens med iOS. Så allt som gör OSX mer likt iOS är av ondo.

Hoppas Apple fattar att ett OS för enheter med pekskärm har andra användningsområden och prioriteringar än ett OS för "vanliga" datorer. Vissa saker som är en bra idé på iOS kan mycket väl försämra produktiviteten för oss som jobbar i OSX.

Uridium

Inget nytt filsystem -> ingen uppgradering

2012-02-16 22:36

@Uridium

"The words “Windows" and “Microsoft" are never mentioned, but the insinuation is clear: Apple sees a fundamental difference between software for the keyboard-and-mouse-pointer Mac and that for the touchscreen iPad. Mountain Lion is not a step towards a single OS that powers both the Mac and iPad, but rather another in a series of steps toward defining a set of shared concepts, styles, and principles between two fundamentally distinct OSes."

http://daringfireball.net/

Verkar snarare som man tar inspiration från vissa saker i iOS som man tycker funkar bra och lägger in dem även i OS X. Messages.app exempelvis har lika många funktioner som iChat hade innan - det är fortfarande ett OS X-program.

star-affinity

Inget nytt filsystem -> ingen uppgradering

2012-02-17 13:06

Hoppas det som skrivs där är sant. Andra länkar pekar i stället på att OSX och iOS definitivt konvergerar.

http://www.xbitlabs.com/news/other/display/20120216154353_Apple_to_Converge_iOS_and_Mac_OS_Apps_with_Mountain_Lion_Operating_System.html

Personligen tycker jag Lion var ett steg i fel riktigt då det definitivt närmades sig iOS. Lion är också en resurs-hog jämfört med SL.

Alla version fram till Snow Leopard var alltid en förbättring jämfört med versionen innan. Köpte Lion mer eller mindre direkt när det kom ut, men gick rätt snabbt tillbaka till SL och har stannat där. Så det känns skönt att ML kommer så pass snart, får gå från SL direkt till ML.

Uridium

Inget nytt filsystem -> ingen uppgradering

2012-02-18 22:57

Ja, jag vet att andra pekar på det, men folk vet inte vad de snackar om. :)

Jag tycker inte att Lion har närmat sig iOS. Eller jo, det *lades till* några funktioner inspirerade ifrån iOS, men ingenting togs ju bort. Snarare lades flera funktioner till i Finder exempelvis nya sätt att visa objekt grupperade efter typ, exempelvis PDF-dokument för sig, .jpg-bilder för sig etc. Nya Exposé-ersättaren (på gott och ont antar jag…) "Mission Control" m.m.
Dessutom kan man ju ändra storkel på fönstren från alla håll, något som många vana vid andra operativ brukar sakna. :)

Sen är det en hel del under huven som är nytt som knappas har med iOS att göra.
Nej, jag tycker man missar helheten om man menar att OS X blir mer och mer som iOS.

Jag tycker Lion rullar på bra, men tror att Mountain Lion blir ett trimmat Lion så som Snow Leopard var en trimmad Leopard.

star-affinity

Inget nytt filsystem -> ingen uppgradering

2012-02-18 22:57

Ja, jag vet att andra pekar på det, men folk vet inte vad de snackar om. :)

Jag tycker inte att Lion har närmat sig iOS. Eller jo, det *lades till* några funktioner inspirerade ifrån iOS, men ingenting togs ju bort. Snarare lades flera funktioner till i Finder exempelvis nya sätt att visa objekt grupperade efter typ, exempelvis PDF-dokument för sig, .jpg-bilder för sig etc. Nya Exposé-ersättaren (på gott och ont antar jag…) "Mission Control" m.m.
Dessutom kan man ju ändra storkel på fönstren från alla håll, något som många vana vid andra operativ brukar sakna. :)

Sen är det en hel del under huven som är nytt som knappas har med iOS att göra.
Nej, jag tycker man missar helheten om man menar att OS X blir mer och mer som iOS.

Jag tycker Lion rullar på bra, men tror att Mountain Lion blir ett trimmat Lion så som Snow Leopard var en trimmad Leopard.

star-affinity

Mera iCloud

2012-02-16 19:23

En annan sak som kommer är ökad iCloud-integration. Innebär bland annat att dokument synkas via molnet utan att man behöver göra något aktivt. Verkar det som.

Pixy

Mera iCloud

2012-02-16 20:35

Tänk på att iCloud är en datasynktjänst, inte filsynktjänst. Utvecklare använder alltså API:et för att adressera iCloud direkt. Inte via filhantering.

Schuckert

(Inlägget är borttaget av moderator)

2012-02-16 20:24


Första betan

2012-02-17 11:13

Bara för att man nu släpper första betan av ett nytt system betyder det väl inte att det är färdigt inom några månader. Brukar väl ta ganska lång tid mellan första betan och GM. Sedan pågår väl alltid en utveckling i alla förtag. En del jobbar med att utveckla den nuvarande produkten och en del sysslar med att titta på vad som ska komma sedan.

alfnilsson

Comments powered by Disqus
Extern ssd för snabbare Mac

MacWorld

Extern ssd ger ett helt nytt liv till gammal Mac Mini

Kollektivtrafikinformation i IOS

MacWorld

Apples kartor ska få kollektivtrafik

MacWorld

Snabb lagring i nya Macbook Pro

Nya Macbook Pro så snabb som Apple lovar


MacWorld

Ipad

Så ska Apple förbättra Ipad


MacWorld

Homekit

"Apple förbereder app för Homekit"


MacWorld

Squiggly

Skicka dina skisser med Squiggly - rittangentbordet till Iphone


MacWorld

Iphone

Telia vägrade garantireparation av Iphone - han fixade felet själv på tio minuter


MacWorld

Driftstörningar på Icloud

Problem med många Icloud-tjänster


Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng