- MacWorld:

Apple öppnar upp för inspektioner

Av

I ett antal artiklar har vi beskrivit hur de bristfälliga arbetsvillkoren för de anställda på Foxconns jättefabriker i Kina lett till en massiv kritik mot Apple.

Med anledning av kritiken har Apple nu skickat ut ett pressmeddelande (länk nedan) där det framgår att Fair Labor Association kommer att genomföra kontroller av företagets underleverantörer, däribland Foxconn-fabrikerna i Shenzhen och Chengdu i Kina, med start i dag.

- Vi anser att arbetare överallt har rätt till en säker och rättvis arbetsmiljö och därför har vi bett FLA att oberoende utvärdera förhållandena hos våra största underleverantörer, säger Apples vd Tim Cook i en kommentar.


Som en del av den oberoende utvärderingen kommer FLA att intervjua tusentals anställda om deras arbets- och levnadsförhållanden, bland annat gällande hälsa och säkerhet, ersättningar, arbetstider och kommunikation med ledningen. FLA:s team kommer att inspektera tillverkningsområden, personalbostäder och övriga utrymmen och genomföra en grundlig granskning av dokumentation om gällande regelverk under alla anställningsstadier.
 
Resultaten kommer att publiceras i början av mars på webbplatsen www.fairlabor.org. Liknande inspektioner kommer att utföras på fabriker som tillhör Quanta och Pegatron senare under våren. När dessa är klara kommer FLA:s utvärderingar att omfatta fabriker där mer än 90 procent av Apples produkter monteras.
 
Gratis guide: Så kopplar du mobilen till tv:nMer sånt? Fyll i din e-postadress så får du MacWorlds nyhetsbrev

Please don't insert text in the box below! Villkor
Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

iPhone 6 - här är alla nyheter
MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.
Allt om OS X Yosemite och iOS 8