Mest läst just nu

Meny

Just nu i M3-nätverket

Håll debatten levande

Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

"Här testas Apples kommande tv"

Rykte...

2012-02-07 08:44

Rykten / nyheter som denna ger mig absolut ingenting. En massa icke-nyheter skapar bara mindre intresse för samma källa. Rykten kan ha ett nyhetsvärde, men ovanstående är löjligt tom på substans.
Gillar MacWorld men förnyar inte min prenumeration. Både webben och tidningen tappar i kvalite, och det som är bra i tidningen ligger på hemsidan efter någon vecka... Forumet är det bästa med MacWorld.

Tack för mig, hoppas jag får anledning att återkomma :)

Cullyn

Rykte...

2012-02-08 00:19

Jag tyckte detaljen om handgester var intressant, oavsett om det är sant eller ej så väcker det ju åter fantasin och får en att börja fundera på vad som är möjligt :) Nej, jag har inget emot om fler artiklar av den här typen dyker upp i framtiden. Det står ju tydligt att det är ett "Rykte", så man kan sålla bort dem om man vill.

Zirro

Hm

2012-02-07 08:55

Får hoppas den går att koppla ihop med min bluray-spelare då, man vet ju aldrig.

mktst

Hm

2012-02-07 09:57

Vad ska man med en sådan till?

Ok om du gillar att äga skivor, men själv föredrar jag att strömma från egen fil eller från någon aktör.

HD kvalitet börjar bli vanligt.

Juan_

(Inlägget är borttaget av moderator)

2012-02-07 11:43


Hm

2012-02-07 12:02

Nja jag undrar verkligen vad man ska med en skivspelare idag.

Jag fattar att om man gillar skivorna i sig, men ser ingen annan orsak.
Det är väldigt få med utrustning hemma som gör att det är försvarbart med tex vinyl skivor för musik.

Ok att bluray ger HD, men de andra teknikerna är på väg att komma ikapp. Så vad ska man med den till?

Antagligen kommer TVn från Apple med både HDMI och thunderport, men har man Apples AirPlay, vad är då behovet?

Juan_

Hm

2012-02-07 13:09

Oavsett vad du tycker så tänker du inte på att alla faktiskt inte KAN strömma media.
Det kan vara för dåligt bredband (eller obefintligt) eller så kan det vara teknisk okunskap.
Det kan dessutom vara så att materialet inte går att strömma eftersom det inte går att få tag i online.
Tänk bara om bekanta kommer på besök och har med sig filmen de spelade in på DVD eller Bluray - hur spelar man upp den online?

Det finns många anledningar till att vilja koppla in en 'skivspelare' idag, bara för att du inte vill det betyder det inte att andra inte vill.
Din fråga visar antingen på okunskap eller bristande fantasi.

quarken

Hm

2012-02-07 15:10

Nu var det Apple vi pratade om, så strömmandet sköts.

Och ja även om DVD blir allt ovanligare i Apple datorer också så går det ju att koppla den dit och strömma till TV.

Kom ihåg igen det är en Apple produkt vi talar om, integration med iTunes för filmer och AirPlay tekniken kommer att vara där. Dessutom online material direkt i TVn.

Viss kommer bekanta med en bluray så är det kört om man inte har en sådan spelare.
Om dessa ger ut vanlig HDMI signal utan DRM inbakat lär det ju gå bra.

Frågan är mer varför haka upp sig på en teknik som redan är gammal trots att den inte är fullt utbredd. När det finns andra vägar att gå. De som inte köper en Apple TV lär ju inte få problemet, och de som köper en Apple TV lär börja använda den på ett annat sätt.

Juan_

Hm

2012-02-08 07:04

Garanterar Apple att du som slutkund alltid har 100 % kontakt med nätet var du än bor?
Tycker det är lite skrämmande att så många förlitar sig så mycket på nätet hela tiden, som om det aldrig någonsin kommer att vara så att nätet ligger nere i framtiden.

Med samma resonemang kan man ju undra varför det över huvudtaget fortfarande finns hårddiskar i datorerna för ändamålet att spara saker (jämför med att ha underhållningsmedia separat på en fysisk skiva). Det är väl lika bra att köra allt via nätet, dvs spara allt där och bara där, eller? Att man bara kan jobba med datorn när man har en fungerande uppkoppling.

Smala Elefanten - När man pratar om trollen har man livlig fantasi.

Hm

2012-02-08 08:40

Eh? Vem har sagt att man måste förlita sig på nätet för att strömma.

Jag pratar om att strömma till TVn, finns olika källor för det, det märks att du inte är en Apple användare. Men visst nätet har en stor betydelse i sammanhanget men visst kan man spara saker.

Juan_

Hm

2012-02-08 18:22

Och vad ska du strömma, om du inte först har handlat/hämtat din filmfil/musikfil etc på nätet?
Det var ju uteslutet med fysisk media som källa.

Smala Elefanten - När man pratar om trollen har man livlig fantasi.

Hm

2012-02-08 21:26

Tja istället för att din kompis kommer med en dvd så har han en iPhone. Materialet kakan ju ha skaffat sig på flera sätt, dock högst troligen via nätet. Var annars skulle man skaffa sitt digitala innehåll?

Presis lika lite som jag idag köper dator programvara på fysisk media, så köper man content i framtiden. Till och spotify tillåter dig idag att köpa musik som du äger.

Varför inte ta samma konsept till alla former av media. Som sagt enda orsaken att ha skiva är idag om materialet inte finns i HD eller för att man gillar skivor. Det första problemet är övergående och allt högre kvalitet kan strömmas och inhandlas digitalt. Det andra är en generations fråga.

Juan_

Hm

2012-02-08 21:57

Men då kommer vi ju till pudelns kärna vad gäller det jag frågade om. Då hänger allt på att du eller din kompis redan har det du vill titta på i ett digital format, och om inte så kan du bara hoppas på att ditt nät funkar just den stunden som du vill strömma det från extern plats (läs: Internet) via köp/hyra/pirattanka.

Och det är det senare som jag inte riktigt kan förstå, hur så många kan förlita sig så mycket på det. Och om man nu har den tilliten så undrar jag varför man inte redan gör det med sitt datoranvändande fullt ut också. Dvs har hela sitt "datormaterial" online, och enbart där (alltså inte på någon lokal disk alls i datorn). Men då är man tydligen allmänt dum och korkad om man inte dessutom sparar backuper etc även lokalt på fysiskt media (så som externa hårddiskar/skivor), även från dessa människor som ser molnet och streamat som enda framtida distributionskanalen för underhållning.

Smala Elefanten - När man pratar om trollen har man livlig fantasi.

Hm

2012-02-08 22:22

Jag sparar allt lokalt och har en lokal backup. Har inget i molnet (än). Ändå strömmar jag mitt material.

Juan_

Hm

2012-02-09 06:50

Vilket var precis det jag syftade på var lite skumt. Att ha åsikten att fysiskt media är passé och onödigt för underhållningsinformation, men samtidigt sparar allt som rör sin dator på massa fysiskt media utan att tycka att det är konstigt. Det är ju inte direkt någon skillnad på en skiva med film/musik jämfört med att ha en extern hårddisk i avseendet att ha något sparat/tillgängligt som inte är beroende av att nätet/datorn funkar eller att den interna hårddisken inte ska krascha helt plötsligt.

Smala Elefanten - När man pratar om trollen har man livlig fantasi.

Hm

2012-02-09 07:36

Nja det var du som ville ha det lokalt, och inte ville lita på internet. I framtiden kommer det alltid att behövas lokal lagring dock lör det ju bli allt mer frågan om någon form av cache men huvudmaterialet kommer från enleveantör.

Juan_

Hm

2012-02-09 15:35

Nu är jag inte riktigt med på vad du pratar om där i första meningen
Jag undrade varför DU inte redan nu litar på din internetuppkoppling/molnet och bara håller dina data där, eller skippar lokal backup helt och bara har allt på den enda interna hårddisken. När du samtidigt säger att du ser fysiskt underhållningsmedia som onödigt (för att du litar på att du alltid kommer åt just de filmer/musik/tv-serier/spel etc som du tänkt dig i varje stund?) blir det hela lite motsägelsefullt. Varför lita så mycket på nätet/datorn i det ena fallet, men inte i det andra?

Smala Elefanten - När man pratar om trollen har man livlig fantasi.

Hm

2012-02-09 16:07

Varje pryl har väl ett lokalt minne? Varför skulle jag inte lita på molnet?

Backups kunde jag ju ha i molnet men ännu finns inget backupsystem som klår Apples Timemaskin lokalt. Där man får revisions hantering av backups mm.

Däremot finns ingen orsak för mig att använda skivor eller ens USB minnen. Vill jag ha nåt från Hemdatorn till telefonen som inte redan finns på den ja då kan jag strömma den, eller skicka överden till telefonen. Och det utan fysisk access till hemdatorn.

Jag menar allt finns det är bara att använda, vad ska jag bry mig om DVD eller bluray då det finns bekvämare och mer innehållsrika kanaler att välja.

Gamla system och programskivor har jag som diskimage filer istället för skivorna.

Men åter märks det att du inte är en Apple användare. Vi Apple användare har i stort skippat att använda CD/DVD få skaffar bluray till sina datorer. Behovet finns inte. Kolla Apple har tom skippat skivspelaren ur flera av sina produkter. Och det ur de produkter som säljer som bäst av alla.

Jag fattar inte vad man ska med skivor till, jag är ur less på dem.

Juan_

Hm

2012-02-09 16:17

Juan, du har ju rätt i det mesta du skriver angående smidighet och sånt.

Jag vill bara inflika i ditt och Smala trollets - eh, förlåt elefantens - diskussion att det fortfarande finns människor som vill ha sina saker på fysiska media. Och nej, jag tror inte att det är en generationsfråga som du menade innan. Det är nåt annat, ett mänskligt behov av att kunna röra och känna på dom saker man äger.

Access eller inte skiter jag i - jag vill fortfarande ha min Special Edition coola Gollum-version till den ultimata versionen av Sagan om Ringen. För att det är kul. Och inget bredband eller streamande server i världen kan ersätta mina Star Wars-filmer. Så är det bara.

Det absolut mest ultimata skulle vara om vi kunde köpa film och musik online, men samtidigt ha valet att få mediat hemskickat via snigelpost!

IMHO

unikt_idg_namn

Hm

2012-02-09 17:09

Jo den biten har ja full förståelse för, som jag skrev i ursprungliga inlägget, att enda orsaken jag ser att ha skivor är om man gillar skivor.

Jag har full respekt för dem som vill ha sin musik på LP tex. För det skulle jag gärna ha om jag hade råd med allt vad det innebär. Som det är nu nöjer jag mig för det mesta med kvaliteten på låtar från iTunes.

Men även där gillar jag inte skivan för skivanskull, skulle hellre se att kvalitén på digital musik skulle närma sig det gamla analoga.

Juan_

Hm

2012-02-09 19:45

Tycker det är lite onödigt att hålla på med öknamn på det där viset.

Annars förstår du precis lite av det jag försöker påvisa. Att vissa saker vill man ha i ett fysiskt format. Dels för att det är snyggare än att "visa upp" en fil, men också just för att det är en form av extrabackup utan att man behöver göra något och inte direkt behöva oroa sig för totalthaverier pga slitage etc..

Man skulle givetvis kunna digitalisera alla filmer etc man köper på skiva för att på så vis göra precis det som Juan förespråkar med streamat från dator för den enkelheten. Men har man då slängt skivorna så ångrar man sig nog rätt bra de gånger hårddisken kraschar och man inte tagit backup på den hårddisken. Jag ser det inte som något större problem att ha möjligheten att köpa streamat eller nerladdat direkt som digital fil, och samtidigt ha möjligheten att köpa det fysiskt för att själv slippa det där backuptagandet och inhandlade massa hårddiskar hela tiden.
Så jag hoppas verkligen inte att framtiden blir så att det fysiska mediet försvinner, om man inte samtidigt kan till 100 % garanteras att ens nät alltid är uppe och att hårddiskar/datorer får än bättre livslängd och stabilitet. Men därmed inte sagt att jag motsätter mig att det streamande och näthandeln ökar än mer, men bara inte på bekostnad av att det fysiska helt försvinner.

Smala Elefanten - När man pratar om trollen har man livlig fantasi.

Hm

2012-02-09 20:11

Skivor är värdelösa som Backup om något slits är det en skiva, faktum är att jag backat upp mina skivor och lagt ifrån mig dem.

Skivor tål varken att repas eller UV. De är väldigt sköra. Även LP skivor är sköra. Backup är en självklarhet idag. Speciellt för Apple användare med TimeMachine, du borde testa.

Backup hör verkligen inte hemma på en CD/DVD/BlueRay. Sämsta sorten av backup man kan ha förutom då floppys.

Affektions värde förstår jag, men de har inget funktions värde.

Juan_

Hm

2012-02-09 20:16

p.s. öknamnet är passande...

Juan_

Hm

2012-02-09 20:17

Snälla, om ni nu ska fortsätta er meningslösa diskussion, kan du sluta skriva "Apple användare"!?!? Det är *ett* ord, inte två!
Är du osäker, placera ett bindestreck mellan.

Tack. ;)

unikt_idg_namn

Hm

2012-02-09 21:17

"...faktum är att jag backat upp mina skivor och lagt ifrån mig dem. "

Woohoo! Då är det ju precis det jag syftar på. Varför sa du inte det direkt?
Men för att ditt eget uttalande tidigare inte skall bli motsägelsefullt bör du istället slänga dessa skivor, och helt förlita dig på att du aldrig behöver nyttja det fysiska mediumet igen eller köpa nytt sådant, för att du tagit backup på din diskbackup och har en dator och/eller en nätuppkoppling som aldrig strular för dig.

Att det skulle vara så svårt för dig att förstå vad jag menade när jag i det första inlägget antydde att någon (Apple i detta fall) verkar ha garanterat dig att det "digitala samhället" aldrig strular som gör att du helt kan bortse från fysisk media.

Smala Elefanten - När man pratar om trollen har man livlig fantasi.

Hm

2012-02-09 23:51

Jag har faktiskt slängt skivor, finns säkert några kvar i nån gömma, men jag har ingen aning var de skulle vara. Behöver dem inte och vill inte ha dem. Har 500 GB ledigt utrymme på datorn ändå. Kulle nån komma motförmodan komma med någon skiva till mig rippas den eller så görs en skivavbild. Sedan används den skivan aldrig mer av mig.

Den blir backupad. Vad skulle jag med skivan till?

Och jag har helt slutat köpa något på skiva. En musik skiva håller inte många år om den används. Fick kassera många musik cdn innan jag hade lagrings utrymme och förlorat en del köpt musik den vägen.

Dagens musik, har jag köpt via iTunes. Har därför tillgängligt minst 4 kopior, osäker på huruvida man kan ladda ner på nytt köpt material från Apple. Förr gav inte musikbolagen tillåtelse till det. Om det är idag tillåtet så har jag en femte backup hos Apple.

Min musik ligger på min dator, dess backup, min iPhone och min iPod.

Film ligger på datorn och kan edera sändas över eller strömmas till telefonen.
Filmer kan strömmas från telefonen till kompisens Apple TV om jag så önskar ta en film med mig.
Har dock större intresse till musik än till film och musiken strömmas till stereon endera via datorn eller via telefonen. De filmer jag tittar på går oftast via datorn.
När jag renoverat färdigt så ska en projektor inhandlas och en AppleTV av dagens modell, eller så blir det en TV från Apple.
Vi får se hur det blir med den saken, är egentligen mer sugen på en projektor med en liten Apple tv dosa. Me. Vi får se hur marknaden ser ut då.

Juan_

Hm

2012-02-10 14:47

"Sulle nån komma motförmodan komma med någon skiva till mig rippas den eller så görs en skivavbild. Sedan används den skivan aldrig mer av mig."

Hur rippar du en skiva om du inte har någon enhet för skivor? Alltså om vi nu leker med tanken att du helt skippar dessa produkter till datorn/tv:n som du förespråkar och någon kommer över till dig med en skiva.

Sen är det som sagt jättebra att du har all denna teknik och backup för att strömma etc, och det motsätter jag mig inte alls att du ska få göra. Jag skulle också kunna tänka mig att syssla mer med sådant som ett alternativ, men inte som enda källa att lita på. För allt det du tar upp bygger ju helt och hållet på att du redan har allt hemma lokalt vid de tillfällen som nätet inte funkar och du vill åt något nytt så att säga, om du nu inte kan spela upp från fysisk media. Alternativet är att du har en kompis i närheten i det ögonblicket som råkar ha just den filmen/musiken du vill se/lyssna på i ett digital format, men det är ju en lika osäker källa det med att behöva förlita sig på i alla ögonblick.

För att göra en bättre jämförelse kom jag igår på denna.
Visst är det väldigt skönt att sköta det mesta av sitt handlande med betalkort och liknande. Men att helt förlita sig på dessa, dvs inte ha en enda fysisk sedel och mynt någonstans hemma, är inte speciellt skoj de gånger dessa kortsystem strular och det är något man bara måste köpa just då som inte kan vänta några dagar (mat t.ex).

Smala Elefanten - När man pratar om trollen har man livlig fantasi.

Hm

2012-02-10 14:55

Tja kommer de med bluray får de gå hem med den.

Förövrigt jag har även skippat kontanter sedan länge. Och jag använder mig inte av tjänster eller annat som kräver kontanter.

Vad ska jag med kontanter till? De gör bättre nytta där de verkligen omsätts än ligger under i en madrass. Sedan jag fick bankkort har jag skippat kontanter helt. Och vägrar handla på ställen där det är enda betalningssystemet.

Juan_

Hm

2012-02-09 20:25

Jag är övertygad om att det är en generations fråga.

En del vill ha LP skivor, hur många är det som aldrig ägt eller sett LP skivor i sina hem är det som idag vill ha dem?

Affektions värde är just affektions värde. Och jag är helt övertygad om att det är en generations grej.

Det finns dock ett undantag. Hobbyister som endera söker den ultimata upplevelsen i kvalitet eller historia. Inget klår en bra LP anläggning i ljudkvalitet.

Juan_

Hm

2012-02-09 19:31

När började vi prata om CD/DVD/BluRay specifikt till datorn? Jag trodde det handlade om en tv.

Och vad har Apple-användare/användande att göra med huruvida man har allt det man skulle vilja titta på redan i ett digitalt format? Håller alla som äger Apple-prylar på att tanka ner precis allting de någonsin kan tänka sig att vilja se/lyssna på senare?

"Jag fattar inte vad man ska med skivor till, jag är ur less på dem."
Det där är precis samma sak som att säga att du inte förstår varför man kan köpa hårddiskar separat i min jämförelse med att ha tillgång till en backup om något inte funkar som brukligt.
I mitt fall kan jag om nätet ligger nere/datorn trasig när jag i vanliga fall kanske hyr/köper streamat trots allt gå ut och köpa/hyra en film på skiva och spela upp den på min tv. Hur gör du om du inte redan laddat ner din film och nätet är nere och du inte har någon enhet för att spela upp fysiska skivor?
Det är där jag menar att du betydligt mer måste förlita dig på att nätet/datorn som sådan funkar.
Men du gillar tydligen inte att förlita dig så mycket på dessa två för andra saker, så som din vardagliga datoranvändning exempelvis, utan då skall det tas diverse backuper på olika ställen så som extern hårddisk (fullt jämförbart med en fysisk skiva).

Smala Elefanten - När man pratar om trollen har man livlig fantasi.

Hm

2012-02-09 20:22

Jag har enbart använt dessa medier på en dator de senaste 14 åren. Aldrig ägt en dvd till en TV faktiskt.

Det var farsgubbens grejer. Sen flyttade jag och började skolan sedan dess har allt gått via datorn. D.v.s. sedan 1998.

Juan_

Hm

2012-02-09 20:28

För övrigt har du glömt ämnet var Apples eventuella TV, alltså gäller det Apple användare.

Juan_

Hm

2012-02-09 20:32

I all välmening;
"Apple användare" är två ord. Apple och användare. Jag kan inte ens i min vildaste grammatiska fantasi få det korrekt, om du inte menar "Appleanvändare", eller som sagt "Apple-användare".

Du har ju inga problem att formulera dig bortsett från ett antal särskrivningar, så här kommer en fin liten - och rolig - sida att titta på:
http://www.skrivihop.nu/exempel/roliga.php

unikt_idg_namn

Hm

2012-02-09 20:40

Jo jag är ingen hejare på varken att stava eller grammatik, lite av en dyslektiker faktiskt.

Men har oftast inga problem med att läsa eller uttrycka mig.

Juan_

Hm

2012-02-09 20:43

De värsta grodorna fixar stavningskontrollen (? här säger den att det är fel).

Juan_

Hm

2012-02-09 21:26

Så en eventuell tv från Apple kommer bara att rikta sig till folk som redan har en Apple-dator och/eller iPhone etc? Övriga måste införskaffa sig dessa "extraprylar" först.

Smala Elefanten - När man pratar om trollen har man livlig fantasi.

Hm

2012-02-10 00:05

Nej knappast, och högst troligen kan du koppla in vilken
pryl som helst som skickar HDMI eller Thunderboldt/diplayport signaler.

Men frågan är varför "hoppas det går att koppla in en bluray" skulle vara nån killer feature. När bluray mer eller mindre var dödfött från början.

Jag vill varken handla eller hyra film på skiva mera, presis lika lite som jag idag köper programvara på skiva.

Sista programvara jag köpt på skiva var Snowleopard, innan det så var det Leopard. Bägge åkte in som skivavbild på datorn genast. Nu vet jag inte var skivorna är mera. Faktum är att jag lade bort skvorna innan jag ens installerade någon av dem. Går faktiskt mycket fortare att göra en skivavbild först. Skapa en tillfällig partition (man kan partitioner om på Mac utan att förstöra data) återställa partitioner med skivavbilden, starta om och installera. Totaltiden är betydligt kortare än en installation från skiva.

Så vad ska man med skivor till, de duger inte ens som backup.

Juan_

Hm

2012-02-09 20:38

vad gäller backup i molnet har inget att göra med att jag inte skulle lita på att min data är säker.

Det handlar mer om att jag inte litar på sekretessen om mig som person. Min data är på intet sätt känslig eller farlig, men jag är fortfarande lite paranoid mot lagar som patriot act och andra av dylik karaktär.

Men molnet skulle fungera hur bra som helst som backup, förutom då att ingen erbjuder än revisions hantering av backups.

MacOSX med time machine erbjuder revisions hantering av backups så långt disken tillåter.
http://www.apple.com/macosx/apps/#timemachine
Kolla gärna även "it does saving for you" med revisioner: http://www.apple.com/macosx/what-is/

Juan_

Hm

2012-02-07 11:43

Varför skulle det inte gå?

Little Mac

Priset?

2012-02-07 09:28

En 42-tummare för $1500, vad blir det på svenska marknaden?

Meniac

Priset?

2012-02-07 09:43

tja.. säg det :)

tittar man i apples butiker ser man följande "trend"

27" imac starting at $1699, 27" imac Från 15 495 kroner , (9,12 kronor per $)

15-inch macbook pro Starts at $1799, 15 tum macbook pro Från 16 495 kronor, (9,17 kronor per $)

macbook air starting at $999, macbook air från 9295 kronor, (9,30 kronor per $)

så... gissningsvis omkring 13-14000 kr

jobac

Priset?

2012-02-07 09:44

Antagligen 15 000 kr eftersom det brukar vara 10x dollarpriset på Apples grejer efter kursomvandling och momspåslag.

ppson

Priset?

2012-02-07 10:03

Då blir det köp på en gång!

Meniac

Priset?

2012-02-07 11:04

mannen? redan innan produkten har kommit ut? vänta och se vad det blir innan du bestämmer dig :S

Macmaniman

Priset?

2012-02-07 12:22

Jag kan möjligtvis vänta tills Steve Ballmer sågat den, då vet jag att det blir en succé.

Meniac

Priset?

2012-02-07 12:31

Är den runt 50" så spelar det ingen roll hur den ser ut eller vad den har för funktioner.
Jag kommer beställa direkt första dagen den släpps för jag är övertygad om den kommer vara sjukt bra :)
Blir en ipad 3 också på release dagen...
Jag ser ju själv hur det här ser ut men jag är så sjukt nöjd med mina övriga prylar lol

Tauren Shaman

Låter knappast troligt

2012-02-07 09:37

Ärligt, vem fan vill ha ett virtuellt tangentbord på sin TV??? Det låter ju helt befängt. :)
Ska man gå upp och ställa sig vid sin tv då varje gång man ska skriva in en adress t ex? Och vilken fin ställning man måste få när man skriver när man ställer sin AppleTV på sin fina moderna LÅGA tv-bänk. :)

Eller har jag missat något?

EnDumEn

Låter knappast troligt

2012-02-07 09:44

Nja, någon touch-skärm tror jag inte på.

alfnilsson

Låter knappast troligt

2012-02-07 09:51

Jag håller med. Apple vill knappast lansera en "innovativ tv" genom att visa upp teknik som påminner om de första generationernas tv-apparater som saknade fjärrkontroll.

pingvinäpplet

Låter knappast troligt

2012-02-07 09:53

Jag brukar dra fram ett virtuellt tangentbord på TV:n när jag inte orkar plocka fram riktiga tangentbordet. Sen använder jag musen för att skriva på det.

Kan passa på att nämna att jag _inte_ skriver några längre texter på det lite väl oergonomiska viset. :-)

Vimp

Låter knappast troligt

2012-02-07 09:55

Precis, det är så långt ifrån en "Apple-lösning" man nog kan komma.

Förmodligen är det väl bara någon nisse som kokat ihop något för att få lite uppmärksamhet. Och hur får man enklast uppmärksamhet? Skriva något om Apple. :)

EnDumEn

Låter knappast troligt

2012-02-07 10:00

Kan vara ett rykte för att förvilla konkurrensen också. Inte ovanligt Apple.

Juan_

Låter knappast troligt

2012-02-07 10:24

Tycker inte det låter så troligt att bara köra med röststyrning och gester utan någon kontroll heller. Jag skulle kunna koppla in en kinect till HTPC:n och sen skriva någon tjänst som läser av mina rörelser och därmed låter mig styra i t.ex. XBMC, men det låter mest bara omständigt. Är helt klart smidigare med en riktig kontroll.

Det kan iofs komma att ändras, det beror till stor del på hur gränssnittet fungerar. Jag är dock skeptisk till tanken så länge som jag inte har sett ett snyggt och välfungerande gränssnitt till TV-tittande anpassat för det. :)

Vimp

Låter knappast troligt

2012-02-07 11:03

Hmm... Vad sägs om gestaktiverad röststyrning?
Istället för att den lyssnar hela tiden så viftar man en gång, och så kan den visa med en liten ikon i hörnet på skärmen att den lyssnar. Och så säger man vad man vill.
Och så har man bara några enstaka grundläggande gester för att styra några saker som ljudet och annat.

I vilket fall som helst så konkurrerar de med fjärrkontroller där man kan ligga i nästan vilken ställning som helst och med en knapptryckning höja och sänka ljudet, byta kanal, pausa, mm, på under en halv sekund. Utan att byta ställning. Och för många så tror jag att det är detta som de konkurrerar mot, om de tänker byta ut fjärrkontrollen.

Natanael L

Låter knappast troligt

2012-02-07 11:19

Det stora problemet blir hur det ska fungera med andra funktioner än bara byta kanal och höja/sänka volymen. Om jag t.ex. vill ändra typ av input (till HTPC:n, Wii, DVD-spelaren eller något annat) så kan jag göra det supersmidigt med kontrollen, men det skulle säkert bli krångligare med röststyrning.

Om man sen ska kunna stoppa in USB-minnen och öppna bilder/filmer eller annat från det så måste man kunna växla dit också.

Och det viktigaste av allt: Hur fungerar det med text-tv? :)

Vimp

Låter knappast troligt

2012-02-07 11:32

Varför skulle det bli krångligare? Siri borde känna av att något nytt stoppas in i tvn och frågar då vad du vill kalla denna enhet. "Wii" svarar du då.

Sen när du vill spela Wii, så säger du bara "play Wii", eller "Siri, i would like to play some Wii". :)

Jag kan tänka mig att det blir som en motsvarighet till en Harmony-fjärr fast med rösten.

"Siri, I want to watch 2 ½ men"...

EnDumEn

Låter knappast troligt

2012-02-07 12:07

Jag har en mac mini kopplad till TVn, jag styr mini'n med min ipad via Rowmote (http://korta.nu/p8hyh), jag kör Plex som mediacenter-lösning och har även deras iOS app, men jag föredrar Rowmote.

Paddan funkar fint som tangentbord och "mus".

Kan tänkas att det är någon sådan lösning apple kikar på.
Skall tilläggas att apples egna Remote app är lysande för musik.

Beeblebox

Låter knappast troligt

2012-02-07 12:34

SIRI - ni kommer inte behöva vifta och jävlas. Jag gissar starkt på att allt blir röststyrt och jäkligt bra dessutom annars hade karln inte tryckt ur sig "I have cracked it" (tror inte han tappade en tv :))

Tauren Shaman

Låter knappast troligt

2012-02-07 13:17

visst, bara det går att låsa till vissa röster :) för jag vill inte att min 4:a-åring kommer in och säger "siri - jag vill se på bamse" precis när de startar i 100-metersfinalen i London OS...

styra med röster och gester är säkert jättepraktiskt när man inte har barn...

jobac

Låter knappast troligt

2012-02-07 19:08

Jag hoppas också de har tänkt på att man inte bara ser på TV på dagen. Tänk om man är uppe mitt i natten och vill titta på film medan resten av familjen sover. Då tror jag inte man blir så populär om man ska behöva prata med Siri hela tiden.

Azon

Låter knappast troligt

2012-02-07 10:45

Skulle hellre vilja ha en lösning likt den som Boxee Box har, en liten minimal fjärr och ett litet tangentbord på baksidan. Tycker den fjärren är helt underbar och det skulle också passa bra med Apples fjärrkontroll-design om de satte ett litet tgtbord på det. Då kan man iaf skriva in lite saker vid behov utan att behöva fladdra eller flänga framför TV:n så fort man ska skriva nåt.

mrpijey

Låter knappast troligt

2012-02-07 10:40

Jag tror inte heller på rykten... men kan inte låta bli att tänka på hur Steve Ballmer skrattade åt det virtuella tangentbordet i iPhone.

http://www.youtube.com/watch?v=So7qrFO_p44

tintin4fun

Jag hoppas på

2012-02-07 14:39

Att det blir standard att kunna koppla ihop mobiler och plattor trådlöst direkt till TVn eller via wifi. Styra TVn med ipaden, kunna titta på tv via ipaden om det nu går och självklart spela spel via mobiler och plattor.
Tror också att det blir någon form av kamera i TVn för FaceTime och annat.
Sen standard saker som streaming av både filmer och t.ex nya iTunes U.
Kanske t.o.m en Apple kanal där de promotar appar, musik och filmer?

Det tåls att vänta på i alla fall och det ska bli kul och se vad de menar med revolution av tv världen :)

ofDoom

Comments powered by Disqus
Apple TV

MacWorld

Ny tv-tjänst från Apple bekräftas av tv-chef

Steve Wozniak

MacWorld

Steve Wozniak blir vaxfigur på Madame Tussauds

MacWorld

Iphone-försäljningen ökar

Starkt uppåt för Iphone-försäljningen


PC för Alla

Skärmen är svart

Så gör du när datorn startar men skärmen är svart


MacWorld

Apple Watch

Bilförare fick böter på grund av Apple Watch


MacWorld

Iphone startar om

Speciellt meddelande kan krascha IOS - så får du igång telefonen igen


MacWorld

Macbook Pro

Nya Macbook Pro har stöd för 5K-skärmar


MacWorld

Pixelmator

Nu finns Pixelmator även för Iphone


Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng