Rykten kring Apples planer på att släppa en tv-apparat har cirkulerat sedan en längre tid tillbaka. Nu uppger en anonym källa att ett av Kanadas största mediebolag, Rogers Communications, tillsammans med Apple håller på att testa en prototyp av den kommande tv-apparaten.

Enligt den kanadensiska dagstidningen, The Globe and Mail, avslöjar den anonyma källan till tidningen flera detaljer kring projektet. Bland annat kommer tv-apparaten ha stöd för både handgester och röstkontroll med hjälp av Siri.

Teven kommer enligt källan även att ha ett virtuellt tangentbord på skärmen som gör det möjligt att navigera mellan både tv-kanaler och webbsidor.

– Genom att aktivera ett virtuellt tangentbord kan tittaren surfa på nätet, delta i videokonferenser och surfa på sociala nätverk likt Twitter och Facebook, utan att använda en fjärrkontroll, skriver The Globe and Mail.

Det framgår dock inte om det kommer att gå att använda Apples iOS-enheter som externa fjärrkontroller.

Enligt The Globe and Mail kommer Apple inte att begränsa samarbetet med ett medieföretag i varje land. Förutom Rogers Communications uppges även det kanadensiska medieföretaget Bell testa den nya tv-apparaten.

Inget av de nämnda företagen har kommenterat uppgifterna till The Globe and Mail.