Förra året ryktades det om att Apple håller på att testa en version av MacBook Air som kör på en Arm-baserad processor likt den som används i iPhone och iPad. Fördelen med en Arm-baserad processor är lägre strömförbrukning, men det skulle även skapa problem vad gäller kompatibilitet med existerande program.

I torsdags höll Apples vd, Tim Cook, och företagets ekonomichef, Peter Oppenheimer, ett möte med analytikern Richard Gardner från Citigroup. Richard Gardner passade då på att fråga om Apple har några planer på att släppa en Arm-baserad MacBook Air.

Baserat på samtalen med Apples chefer fick Richard Gardner uppfattningen att iPad kommer att utvecklas på ett sådant sätt att den kommer att tillfredsställa samma krav som en Arm-baserad MacBook Air skulle erbjuda.

– Tim Cook bekräftade sin ståndpunkt att den snabba utvecklingen av iOS kommer att bredda användningsområdet för surfplattor. Vårt möte med Apples chefer gav oss känslan att Apple tror att iPad i framtiden kommer att möta alla förväntningar som ställs på en Arm-baserad MacBook Air, säger Richard Gardner enligt Cnet.

Uttalandet motsäger en tidigare rapport från Citigroup som i maj förra året hävdade att planerna på en Arm-baserad MacBook Air är spikade.

Intel har tidigare uppgett att företaget arbetar med en ny typ av processor som ska konkurrera med Arm-baserade processorer. Intels processor som går under kodnamnet Haswell kommer enligt uppgift att släppas nästa år. Intel planerar även att släppa nya versioner av företagets Atom-processorer som förbrukar mindre energi redan i år.