- MacWorld:

Apple antyder iPad kan ersätta MacBook Air

Av +

Förra året ryktades det om att Apple håller på att testa en version av MacBook Air som kör på en Arm-baserad processor likt den som används i iPhone och iPad. Fördelen med en Arm-baserad processor är lägre strömförbrukning, men det skulle även skapa problem vad gäller kompatibilitet med existerande program.

I torsdags höll Apples vd, Tim Cook, och företagets ekonomichef, Peter Oppenheimer, ett möte med analytikern Richard Gardner från Citigroup. Richard Gardner passade då på att fråga om Apple har några planer på att släppa en Arm-baserad MacBook Air.

Baserat på samtalen med Apples chefer fick Richard Gardner uppfattningen att iPad kommer att utvecklas på ett sådant sätt att den kommer att tillfredsställa samma krav som en Arm-baserad MacBook Air skulle erbjuda.

– Tim Cook bekräftade sin ståndpunkt att den snabba utvecklingen av iOS kommer att bredda användningsområdet för surfplattor. Vårt möte med Apples chefer gav oss känslan att Apple tror att iPad i framtiden kommer att möta alla förväntningar som ställs på en Arm-baserad MacBook Air, säger Richard Gardner enligt Cnet.

Uttalandet motsäger en tidigare rapport från Citigroup som i maj förra året hävdade att planerna på en Arm-baserad MacBook Air är spikade.

Intel har tidigare uppgett att företaget arbetar med en ny typ av processor som ska konkurrera med Arm-baserade processorer. Intels processor som går under kodnamnet Haswell kommer enligt uppgift att släppas nästa år. Intel planerar även att släppa nya versioner av företagets Atom-processorer som förbrukar mindre energi redan i år.
Gratis guide: Så kopplar du mobilen till tv:nMer sånt? Fyll i din e-postadress så får du MacWorlds nyhetsbrev

Please don't insert text in the box below! Villkor
Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.
Allt om OS X Yosemite och iOS 8