- MacWorld:

Skyddad av Concealer

Av

Alla har vi mer eller mindre känslig information på våra datorer som vi på olika sätt försöker skydda. Det kan handla om inloggningsuppgifter, bankuppgifter eller kanske dokument med innehåll som inte bör se dagens ljus. Det finns i dag många programvaror som har till uppgift att skydda just sådan information, och en av dessa är Concealer från Belight Software.

När du startar programmet för första gången måste du ange ett Master Password, vilket används för att kunna öppna upp programmet och komma åt den hemliga informationen. Med andra ord gäller det att verkligen inte glömma bort den kod som du väljer. Väl inne i program-interfacet går det att välja mellan att skapa tre olika typer av huvudelement: Kontokort, anteckningar och mappar.


Själva användar-interfacet ger ett städat och enkelt intryck. De få funktionerna gör att användandet går smidigt och inlärningströskeln är låg.

Hanterar datafälten automatiskt
Kontokort används för allting som innehåller fält­specifika data. Det kan till exempel handla om hemsidor där du har ett användarnamn och ett lösenord, eller dina kreditkort. Genom att skapa ett kontokort för ditt Visa kan du genom att kopiera hela kortet fylla i alla fält vid ett köp på en gång. Du behöver alltså inte kopiera alla nummer var för sig, programmet hanterar alla ­datafält automatiskt. Det går också att lägga till en adress till inloggningssidan för en hemsida. Denna syns i ­Concealer utan att öppna kortet och går att klicka på. Det blir som en genväg, och genom att samtidigt ­kopiera kortet blir en inloggning väldigt smidig.

Känns genomtänkt
Anteckningar är precis vad det låter som och kräver ingen närmare beskrivning. Däremot är mappar intressant på grund av flera orsaker. Dels går det att uppnå en extra hög säkerhet med dessa, i och med att varje mapp kan ha ett eget unikt lösenordsskydd – perfekt om det är flera som använder samma konto på datorn. Genom att skapa flera mappar kan alla ha sin egen skyddade mapp. Det går att välja mellan två olika krypteringar: AES-128 eller AES-256, där framför allt den sista borgar för hög säkerhet. Det går också att ställa in en begränsning för hur stor mappen får bli. Det ska dock tilläggas att den bara tar upp så mycket plats som de filer som är placerade i den tar.


Att skapa en mapp kräver endast ­några få steg. Om du vill går det att ­skydda ­mappen med ett ­extra lösenord, vilket kanske är bra om det är fler som använder programmet.

Överlag känns Concealer som ett genomtänkt program. Möjligheten att kopiera data för flera inloggninsfält/kreditkortsfält på en gång är väldigt smidig och är värt den lilla summan pengar programmet kostar bara det. Alla element som skapas går också att tagga med valbara ord, vilket gör det enkelt att sortera fram det som du är på jakt efter. Det enda som vi saknar är möjligheten att lösenordskydda anteckningar.

Fakta: Concealer

Funktion: Dölja och skydda filer och information.
Version: 1.0.8 (v130)
Mer info: mw24.se/w8
Pris: 140 kronor.
Systemkrav: Mac OS X 10.5.8

  • Mycket enkelt att använda.
  • Få, men bra funktioner.
  • Billigt.

  • Det går inte att lösenordsskydda anteckningar.

Betyg:
Varsågod, vi bjuder på MacWorlds testspecial 2014!


Mer sånt? Fyll i din e-postadress så får du MacWorlds nyhetsbrev

Please don't insert text in the box below! VillkorFrågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Annons: Nyheter från Telia

Mer lönsamt med mobilitet

Mer lönsamt med mobilitet

Svenska företag är eniga, ökad mobilitet ger högre lönsamhet enligt en ny undersökning.

MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.- MacWorld:

"Nessie upptäckt på Apples kartor"


- MacWorld:

Kan jag logga in med ansiktet?


- MacWorld:

Nike lägger ner Fuelband


- MacWorld:

iPad Air

Så kan iPad Air bli ännu tunnare


- MacWorld:

iPad Mini

Svagt kvartal för iPad väntas


- MacWorld:

Liva upp Macen med snygga bakgrunderNyheter och tips från Teknik & Trender. ANNONS

Är du också rädd att bli av med dina bilder?

Populära appar till Iphone just nu

Så väljer du rätt mobilabonnemang

Första portabla hårddisken på 4 TB

iOS 7 och OS X Mavericks

- MacWorld:

Är det verkligen Apple som ringer?


- MacWorld:

Hitman till iOS med ny spelstil


- MacWorld:

Apple firar Earth Day runt om i världen


- MacWorld:

Sex bra appar som förgyller påsken


- MacWorld:

iPhone

Blygsam ökning för iPhone väntas


- MacWorld:

iOS

"Apple testar nya versioner av iOS"


- MacWorld:

iPhone

"Yahoo vill ersätta Google på iOS"


- MacWorld:

Hur kopplar jag in en extern skärm?


- MacWorld:

Bota bitrötan - lagra dina filer i hundra år

Annons: Nyheter från Telia

Mer lönsamt med mobilitet

Mer lönsamt med mobilitet

Svenska företag är eniga, ökad mobilitet ger högre lönsamhet enligt en ny undersökning.

MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.