I takt med att patenttvisterna mellan Apple och Samsung hettar upp uppges Apple nu flytta produktionen av bildskärmar till Sharp, skriver tidningen Bloomberg.

Uppgifterna baseras på information från analysföretaget Jefferies & Co som besökt Japan och talat med flera tillverkare i landet.

– Det är en enorm affär för Sharp som nyligen investerat stora pengar på att uppgradera och expandera sina fabriker. Det ger även Apple en samarbetspartner som erbjuder större tillverkningskontroll och lägre priser, säger Peter Misek på Jefferies & Co till Bloomberg.

Han uppger även att Sharp kan komma att tillverka Apples kommande tv-apparat som det ryktats mycket om på den senaste tiden. Enligt honom kommer Apple tillverka en tv med modifiera tft-bildskärm som kommer att släppas under namnet iTV i februari.

Konkurrerande tv-tillverkare är enligt Peter Misek minst sex till tolv månader efter Apple när det kommer till programvaror och expertis inom molntjänster.

Apple har sedan tidigare investerat mellan 500 miljoner dollar till en miljard dollar i en av Sharps fabriker som kommer att bli exklusiv tillverkare av bildskärmar för iPhone och iPad.

Enligt Peter Misek har relationen mellan Apple och Samsung kraftigt försämrats det senaste året. Förutom att flytta tillverkningen av bildskärmar till Sharp har Apple börjat köpa flashminnen från Toshiba istället för Samsung i allt större kvantiteter.

Varken Apple eller Sharp vill kommentera uppgifterna enligt Bloomberg.