Mest läst just nu

MacWorld

Kamera
"Iphone 6S får kamera med 12 megapixlar"

Meny

Håll debatten levande

Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Apple TV snart i svenska butiker

Dags för ny

2011-09-30 16:15

Är det inte dags för en ny ÄppelTV med stöd för 1080p?

Vore ju lite kul om dessa återförsäljare går ut med nyheten att de börjar sälja Apple TV 2 och Apple i sin tur presenterar en ny Apple TV på keynoten samma dag...

yadayada

Dags för ny

2011-09-30 16:33

Har du tittat på Digital Inn's hemsida eller?

jo3ul

Dags för ny

2011-09-30 19:06

Håller med utan jailbreak är den tämligen värdelös. men stoppar man in xbmc och codecs så får den helt plötsligt nytt liv och möjligheter. tar de bar bort begränsningen för 1080p så kommer den bli köpbar.

Micke P

Dags för ny

2011-09-30 23:41

Rent tekniskt sett så klarar grafikkretsen av 1080p, men Apple har stängt av det.

irbanur

Underskattad produkt

2011-09-30 16:24

En alltför underskattad produkt. Otroligt prisvärd som jailbreakad med XBMC....

CJD

Underskattad produkt

2011-09-30 17:13

Min jailbreakade aTV2 hänger sig och crashar hela tiden med både FireCore MediaPlayer och XBMC. Det kanske bara är min, men med de erfarenheter jag själv har rekommenderar jag den inte för någon just nu. AirPlay funkar också dåligt till och från.

kochauf

Underskattad produkt

2011-09-30 17:24

Om du läser ditt inlägg igen, speciellt ord nummer två, så får du en hint om varför du misslyckats. ;-)

Schuckert

Underskattad produkt

2011-09-30 17:39

Ok, hur lägger jag in XBMC utan jailbreak? :)

Nej, men visst, när du konverterar allt till iTunes och streamar är det kanon, men den kan ju extremt lite grejer för att kosta 1000 kr, går du inte på valfri stor elköpsbutik och väljer en random streambox för 1000 kr så lovar jag att du får mer för pengarna sett till funktion och codecstöd.

För mig som har kunskap, en bra rss-feed, automatorscript, handbreak cli och automatiska metadatascript så är det ju fantastiskt smidigt att vakna varje morgon med de senaste avsnitten av mina favoritserier snyggt uppradade med omslag och allt.

Airplay är ju kul men vill/kan man inte använda det så ska man undvika denna box.

kochauf

Underskattad produkt

2011-09-30 18:25

Jag tycker den är extremt prisvärd även utan jailbreak. Jag använder min till att:

- Hyra film direkt i aTV (har ett US-konto sedan tidigare).
- Streama film från iTunes i Macen (rippade DVD'er bl.a.)
- Streama film i alla tänkbara format via Air Video (filmerna ligger på Macen men jag väljer film och skickar den vidare via Airplay med appen för iPhone/iPad).
- Tittar på SVT Play i appen på iPhone och skickar vidare till TV'n via Airplay.
- Tittar på podcasts och Youtube (både direkt och i iPhone som skickas vidare via Airplay)
- Spelar upp Musik som finns i Macen, iPhone eller iPad.
- Tittar på lite bildgallerier då och då (funkar kanon att plocka fram ett bildgalleri i iPhone och sedan visa detta på TV'n via aTV).
- Med mera.

Jag tycker att dessa funktioner är väl värda en tusenlapp. Och om det nu kommer svenska undertexter till nya filmer så har jag inga problem att betala 39:- för att hyra en film. Perfekt att kunna knappa runt och titta på några trailers innan man bestämmer sig.

Maghoo

Underskattad produkt

2011-10-01 03:08

kopplade ur min atv2 för ett tag sedan. när air mirroring kommer till mac os x lion så kommer jag kommpla in den igen. använder mitt ps3 till att kolla film nu.
men släpper dom det så kommer jag garanterat börja hyra film via atv2 också. hoppas apple väljer rätt väg nu

David Strömberg

Underskattad produkt

2011-09-30 18:29

Det där du skrev om rss-feeds, automatorscript och det, kan du förklara närmare? Jag besitter väl i alla fall en del kunskap. Nu har jag ju ingen apple tv, men skulle vara smidigt sen då jag tänkte köpa en mac mini som htpc, som automatiskt tar hem serier och lägger in med omslag och så i plex typ. :)

richardtenggren

Underskattad produkt

2011-09-30 23:45

Kolla in antingen utorrent som har stöd för RSS, eller kör transmission och flexget. I det andra fallet låter du transmission ha hand om nerladdningarna och flexget tar hand om tv-serier och ser till att du inte laddar hem samma avsnitt flera gånger såvida du inte har ställt in den till att ta hand om propers och repacks. Annan bra funktionallitet i flexget är att man kan ställa in den så att om den inte hittar 720p version av ett avsnitt så tar den hem xvid-versionen av avsnittet efter X timmar.

irbanur

Underskattad produkt

2011-10-01 11:30

Känns så old school att ladda filmer och tv- serier när det går att streama direkt. Lagligt dessutom vilket fultankning inte är. Allt jag behöver är atv och xbmc sen streamar jag resten. Varför hålla på och kladda med dator och nas när det inte behövs. Visst barnens filmer ligger på ett nas men resten...

CJD

Underskattad produkt

2011-10-02 15:42

hade ingen aning om att man kunde streama serier lagligt från amerikanska hemsidor i sverige?

Vart streamar du ifrån i 720p kvalite om man får fråga? =)

Tycker det är krångligt nog att kolla på musikvideos på youtube som inte finns tillgängligt för oss i sverige än. =)

Så länge det är det enklaste och snabbaste sättet att få titta på ett serieavsnitt så kan jag inte påstå att det ska kallas för oldschool, =)

Nellie

Underskattad produkt

2011-10-02 16:51

+1

kochauf

Underskattad produkt

2011-10-02 20:24

http://www.youtube.com/watch?v=L_jP9cDeqII

CJD

Underskattad produkt

2011-10-01 14:07

Det finns många rss-feeder som listar de senaste avsnitten från en tv-serie. Det finns även stöd i flera torrentprogram för att hämta ner de senaste, och sedan flytta färdiga nedladdningar till en speciell mapp.

På mac kan du sedan sätt ett automatorscript på en mapp som då kan köra kommandon på alla nya filer som läggs i mappen, förslagsvis handbreak cli, som konverterar till m4p och flyttar den till nästa mapp. Där har du ett script som öppnar den i iFlicks, där du får ner metadatan och lägger in den i itunes.

Vidare lägger du en Prowl/growl-notifiering vid nytilläggningar i iFlicks, så får du en pushnotifiering i din iphone när nyheter kommit in.

Det finns många guide som du kan google fram om det här flödet.

Vidare måste jag bara säga att jag är en macnörd och använder uteslutande apples produkter hemma, men förvånas alltid av hur extremt oobjektivt andra här på IDG bemöter kritik mot apple. aTV2 är inte alls enkel, den krånglar mycket med airplay (anser sig otillgänglig vilket ofta kräver omstart), youtube är tidskrävande och krångligt att hitta i, Flickr kan inte visa ens privata album, hyra film är ett skämt jämfört med alla andra svenska tjänster och allt annat ska konverteras för att fungera. Undertexter är på betastadiet som bäst. Det är ett hobbyprojekt, allt annat är överdrifter. Jag har köpt två boxar på elgiganten för tusenlappen, en dlink och en netgear och visst är dom inte lika snygga, men båda kan betydligt mer.

kochauf

Underskattad produkt

2011-10-01 14:14

Jag lyckades få till det där med rss feed, använde mig av torrentz, där kunde man sätta upp egna feeds, och sedan la jag in i utorrent bara som sagt. Sen ställde jag in filter där. Men verkar krångla lite med auto nedladdning:(

richardtenggren

Underskattad produkt

2011-10-01 14:20

Transmission använder jag på Mac, mer valmöjligheter. Utorrent funkar bra på pc. Prova lite olika feeder, eller krånglar programmen?

kochauf

Underskattad produkt

2011-10-01 14:32

Jag har inte kört transmission på ett tag, det bara krånglade på SL, så då har utorrent följt med även till Lion. Men ska testa vidare, den hittar torrenten men laddar aldrig ner den, försöker man ladda ner den manuellt från feeden i utorrent får man detta felmedelande: "Unable to load "xx": torrent is not valid bencoding"

Men kanske är fel på torrent filen bara.

richardtenggren

Underskattad produkt

2011-10-03 09:14

Har själv ett sådant upplägg. Använder JDownloader med tilllägget JDFeedMe som letar keywords via RSS-flöden. Sedan tar iFlicks hand om filerna genom ett applescript. iFlicks lägger in all information om filmen/tv serien och skickar in den i iTunes. Det bästa med iFlicks är att den kan ta en mkv-fil och "ta ut" film och ljudspår och packa in det i en mp4 fil. Tar lika lång tid som att kopiera filen från en katalog till en annan. Funkar fint att spela upp på appletv/ipad/iphone.

T.Ahnfeldt

Underskattad produkt

2011-10-01 00:26

Detta är ju en perfekt pryl om man kan tänka sig att ha filmerna lagrade på en dator, vilket många redan har. Man behöver ju liksom inte ha en pryl som klarar samma saker. Det räcker ju att ha filmerna lagrade på en dator i hemmet. Jag har fultankade filmer på en dator i ett datarummet med Plex serverprogram installerat, sen är det bara att ta hem plexappen till iPhone/iPad, starta appen välj film (på snyggaste vis) o tryck på start och den sitter på TV'n. Blir inte smidigare än så. Och snyggt är det.

Behöver ju inte konvertera till iTunes för att streama film till ATV'n.

Sen får man ju som mest användning för den om du har tex iPrylar i huset. Då behövs inte massa funktioner i själva ATV'n för att den skall vara funktionell. Då är det mer mjukvaran i din iEnhet som avgör vad du kan ha din ATV till.

1000:- känns grymt prisvärt.

XpeaKer

Underskattad produkt

2011-10-01 00:50

"och väljer en random streambox för 1000 kr så lovar jag att du får mer för pengarna sett till funktion och codecstöd. "

Jojo, jag hade FEM olika innan ATV2

1) Helt horribelt gränssnitt, fjärr i plast med 72 knappar på
2) Hittade ej en mac på nätet
3) hemskt gränssnitt OCH enbart ngn knäpp nätverkskoppling
4) OK gränssnitt, hittade nätverket men kunde inte spela en enda film.
5) Kunde spela mot datorn, men så krånglig att frun vägrade använda den.

Nästan alla bygger på ngt hemskt fult Linux-API med ruggigt fula ikoner. Funktionen ihop med Mac är ofta väldigt haltande, jag måste slå på massa PC-funktioner i min Mac.

Skaffade en ATV2

Spelar TV-serier, filmer, FlickR, Youtube, Airplay (bild/filmvisning från iPhone/iPad).
Konverterar filmer med iFlicks innan, funkar kanon.
Dra och släpp och filmerna läggs in i iTunes med snygga fodralbilder osv.
Spelar musiken i datorn (eller via Airplay), podcasts, bildspel.

Nu kan jag hyra eller köpa film med. Tack för det....

Gissar på att det kommer en fet uppdatering av inbyggda OS:et inom två veckor.
Tack för den.

Allt utan att jag behöver rassla runt med scripts, handbrake cli eller annat hokus pokus.

Jag har svårt se hur ngt skulle vara MER prisvärt, 1000:- och får allt ovan.

GoflorpOSX

Underskattad produkt

2011-09-30 19:23

Hmm... Min funkar klockrent. 720p hd-stream över nätet förutsatt bra uppkoppling och trådad atv2. Ariplay funkar också hur bra som helst. Kanske funkar olika bra med olika break?

CJD

Underskattad produkt

2011-09-30 17:27

Otroligt prisvärd och högkvalitativ även i originalskick. Har inte saknat jailbreak en enda gång.

Schuckert

Köpa filmer?

2011-09-30 16:40

I skrivande stund går det utmärkt att köpa filmer, har köpt några stycken. Till Apple-TV blir det svårt att köpa eftersom det där inte finns någon disk att lagra filmerna på. Till datorn går det väldigt bra och därfrån kan man spela upp på Apple-TV.

Meniac

Köpa filmer?

2011-09-30 16:55

Det är väl ungefär det som står i artikeln? Eller har artikeln uppdaterats efter din kommentar?

redmac

Kul

2011-09-30 17:10

Några 29:- film såg jag inte utan de priser jag såg på AppleTV var 49:- och 39:-
Fortfarande för dyrt för min smak.. Vet inte riktigt vilket pris som skulle funka, 15-20:- kanske?

RajtanTajtan

Kul

2011-09-30 17:55

Det beror väl på vilken film det handlar om?

sventon

Kul

2011-09-30 20:25

39,- / 49,- för dyrt för en film i 48tim? Hyrde själv en fysisk film i 24tim i lokala butiken förra helgen för 49,- vilket jag tyckte var dyrt. Dessutom "glömde" jag lämna den i tid vilket kostade mig dubbelt. NEJ, 39 eller 49 för 48 timmar är inte dyrt om man inte jämför med vad det kostar att ladda ner den illegalt dvs (säger inte att du gör det).
Men det är naturligtvis upp till var o en att bedöma vad man anser skäligt. Men dyrt? knappast !

Aero2000

Kul

2011-09-30 21:21

Hyra en film fysiskt har jag inte gjort på minst ett decenium. På nittiotalet gjorde jag det ofta..
Jo, faktiskt jämför jag det med "illegal" nedladdning..
Saken är att jag har inget emot att betala om det ger mig fördelar mot att ladda ner torrents.
Kan tex. Vara smidigheten. Jag testade faktiskt appletv sample och blev imponerad över hur snabbt filmen startade och kvalitén.
Jag skulle gärna vara en betalande kund, men 49:- njaee.....
Tex tog jag hem nyaste pirates of the carribiean på, uhm,, alternativt sätt förra veckan. Vi såg halva o skulle se mer sen..
48 timmar hyra hade inte riktigt funkat där va?

Kanske jag hyr en film nån kväll när jag känner mig extremt lat men det kommer inte hända ofta till dom priserna.
Bara min åsikt, andra kan ju känna annorlunda.

RajtanTajtan

Kul

2011-09-30 23:09

Håller med om att hyrpriserna är på tok för dyra. En film som man bara lånar ett par dagar ska kosta 50kr? och för det priset får man inte ens full HD. Nej det var rena rånarpriserna. En hyrfilm borde kunna kosta Max 30kr för Full HD och 20 för DVD-kvalitet annars är det totalt ointressant.

Bejje

Hoppas Apple råder bot på...

2011-09-30 19:16

...den totalt värdelösa alternativen ute på webben!
Om man är beredd att hyra å streama en film så tycker jag att "som det ser ut idag" alternativen är pissdåliga. Har testat voddler, cdon, plus en massa bajs alternativ. Jag är beredd att betala och hyra ärligt men som video på nätet fungerar förstår jag folk som hellre fultankar video...

Nordbo

försökte tipsa macworld

2011-09-30 21:28

skickade in ett tips om detta i tisdags till macworld. I och med att det gick att köpa apple care för apple tv2 på svenska apple store tillsammans med att det gick att börja hyra och köpa filmer på itunes. Drog jag slutsaten att vi skulle få se apple tv2 i sverige snart.
roligt att se att man hade rätt!

Gaggenau

Dyrt och dyrt

2011-10-01 13:43

Videoteket i Sundsvall hyr ut tre stycken filmer för 100:-/veckan, och detta innefattar både blu-ray och dvd.

Ovanstående gäller nya filmer, övriga kostar 9 kronor...

Så för mig känns hyrdelen som ett klart nerköp.

joh05gra

Dyrt och dyrt

2011-10-02 21:23

Största felet är fortfarande att filmerna skall tillbaka...
Det är en sak att ha stämingen uppe och gå ner och hyra en eller ett par filmer, köpa lite snacks mm... Sen känns det som en surdeg att behöva hasa iväg för att återlämna dem..

Alliansen!

Fungerar fint!

2011-10-01 15:12

Jag tycker tvåan fungerar bättre än At1, just för att man inte behöver hålla koll på utrymmet i ettan, även om man kunde streama redan då... Mindre och snyggare! Skaffade in på NetOnNet.....

Gustaf Berlin

ATV2 med subtitles

2011-10-01 20:47

Tycker ATV är toppen men får inte subtitles att fungera :-(
Några tips någon?

HesaPesa

Too little too late?

2011-10-03 09:09

Jag har väntat hur länge som helst på att Apple ska komma igång med uthyrning av filmer på iTunes. Samma dag som Apple nu släppte filmer på iTunes store för Sverige, så började min 7-Eleven butik på hörnet att hyra ut Blu-ray filmer för 35:-. Oslagbart. Full-HD. Textat. Billigare.

Macahan

Too little too late?

2011-10-03 19:28

Alla har ju inte en 7Eleven nedanför.

Springa ut på stan och betala för att låna hem en plastbit som man måste lämna tillbaka inom en viss tid...
Kommer ihåg mina tonår och MovieBoxen... brorsans barn ler när man berättar det.
Gissar deras ungar kommer tokflabba åt hur videoindustrin lyckades sälja samma filmer om och om igen till SAMMA kunder; VHS, DVD, BluRay...och hur man sprang och bar fysiska media under armen.

Så gött kunna hyra dem med fjärren på 20 sekunder.

GoflorpOSX

Comments powered by Disqus
10 tips för att komma igång med Lightroom

MacWorld

10 tips för att komma igång med Lightroom

Kamera

MacWorld

"Iphone 6S får kamera med 12 megapixlar"


MacWorld

Konvertera Apple Works 6-dokument från G5 till Intel-system

Konvertera Apple Works 6-dokument till din nya dator


MacWorld

Intelprocessor

Rykte: Intel släpper Skylake i augustiMacWorld

Varför kan jag inte installera Gimp?

Fixa rätt version av Gimp - annars strular det på Macen


MacWorld

Hur identifierar jag mina saknade filer?

Diff är räddningen när kataloger ska jämföras


Sajter om it & teknik

 • CIO Sweden It-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
 • Cloud Magazine Allt om cloud computing.
 • Computer Sweden Dagliga nyheter om it, telekom och affärer.
 • IDG.se De viktigaste nyheterna från IDGs nyhetssajter.
 • Internetworld Allt om affärer på internet.
 • IT i vården Mötet mellan vård och it.
 • IT24 Affärerna och människorna i it-branschen.
 • M3 Sveriges prylsajt
 • MacWorld Allt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
 • PC för Alla Sveriges största och mest lästa datortidning.
 • Säkerhet24 Mötesplatsen för alla it-säkerhetsansvariga i Sverige.
 • TechWorld För it-avdelningar, it-chefer och it-proffs.
 • IT.Branschen Sveriges enda branschtidning för IT-återförsäljare.
 • Pitchbibblan Sveriges startups visar upp sig

Andra områden

 • Anbud24 För anbudsansvariga och bid managers.
 • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
 • Lag & rätt Regler och verktyg för miljöproffs.
 • Miljöaktuellt Hållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
 • Studio För dig som producerar ljud och musik.
 • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng