Bloggen The Unofficial Apple Weblog (TUAW) rapporterar att Apple kommer att lägga ned tillverkningen av både iPod Classic och iPod Shuffle. Uppgifterna sägs komma från en källa som är insatt i uppgifterna.

Det skulle dock inte komma som någon överraskning om Apple bestämmer sig för att göra sig av med den tio år gamla iPod Classic, trots att mp3-spelaren spelade en stor roll i Apples återuppståndelse från ruinens brant.

iPod Classic Shuffle

Även iPod Shuffle uppges vara hotad och ersätts med iPod Nano. Enligt TUAW låter uppgifterna troliga då de resterna iPod-modellerna från Apple alla skulle ha en tryckkänslig pekskärm.

I samband med Apples senaste kvartalsrapport nämnde företaget planer på en produktövergång, något som enligt TUAW mycket väl kan referera till planerna att fasa ut gamla iPod-modeller.

Försäljningen av iPod har minskat under de senaste åren till fördel för iPhone och iPad. I Apples senaste kvartalsrapport avslöjades att företaget sålde två miljoner fler enheter av iPad än iPod under perioden.

2006 stod iPod för 55,55 procent av Apples omsättning, en siffra som föll till cirka åtta procent under det senaste kvartalet.