- MacWorld:

Windows Phone 7 ihop med Macen

Av

Smaken må vara delad, men de flesta är ­rörande eniga om att gamla Windows Mobile var skräp. Till och med Microsoft själva medgav detta till slut. Därför skapade de ett helt nytt operativsystem för telefoner. Resultatet blev Windows Phone 7 – och det är faktiskt inte alls så tokigt. Till och med Apple kan hämta lite inspiration där.

Under de första månaderna fanns det inget riktigt stöd för att köra de nya nallarna med OS X, men det var officiellt uttalat att ambitionen var att möjliggöra detta. Programmet Windows Phone 7 Connector fanns därför tidigt som beta. Men numera finns det en skarp version genom Apples App Store för OS X.

Detta innebär att du nu till exempel kan använda din Samsung Omnia 7, LG Optimus 7 eller HTC 7 Mozart tillsammans med din Mac. Dessutom kan du fortsätta använda dig av dina invanda produkter. Synkprogrammet är bara ett gränssnitt till iPhoto och ­iTunes. Inget Zune här, alltså.

Så sätt dig ner och häng med när vi låter två omaka världar mötas i perfekt symbios.Fixa connectorn
Du kan skaffa Windows Phone 7 Connector från Microsoft, men bara i betaversion. Då är det lättare och bättre att gå till Apples App Store för OS X. Sök på namnet i rutan uppe till höger – resultatlistan kommer att visa ett enda objekt. Välj att installera programmet och mata in ditt lösenord i rutan som dyker upp. Resten går av sig självt, och slutar med att du har en grön Windows-ikon i dockan. Givetvis kostar det ingenting.Koppla in telefonen och kom i gång
Med programmet installerat är det bara att starta. En ruta kommer att tala om för dig att det är dags att koppla in telefonen. Gör detta för att få upp en ny skärm. Om du inte synkroniserat enheten tidigare kommer du att få mata in uppgifter nu; Vad du vill att den ska heta och om du vill att den automatiskt ska lägga till och ta bort objekt när du ansluter den. Välj titel och se till att rutorna är ifyllda innan du trycker dig vidare.Ställ in synkronisering
När du väl är inne i programmet kommer du att känna igen dig – det mesta påminner om iTunes. Det är bara att välja du vad du vill ha över i telefonen kategori för kategori. Det är inte säkert att du ser allting då drm-skyddat material som inte kan spelas på Windows Phone 7 är bortfiltrerat. Gå igenom alla grupperna och kryssa för det du vill ha med dig i nallen. När du är klar trycker du på Sync-knappen längst ner till höger.Ordna nytt material
Som du säkert har märkt går det inte att lägga till media i app­likationen, det får du göra i andra program. Öppna iTunes och lägg till någon form av material. Har du ingenting liggande kan du välja veckans fria låt på iTunes Store. När allt är klart går du över till Windows Phone 7 ­Connector igen. Klicka på den kategori som motsvarar det du la till, och om allting fungerar ska du nu se den nya filen. Samma metod gäller för iPhoto.Ändra inställningar
Om du inte vill att synkronisering ska ske automatiskt när du ­ansluter telefonen, eller om du vill undvika att telefonbilder landar i iPhoto, går det att koppla bort. Klicka på din enhet under ”Devices”. Där finns knapp som heter ”Device Options…” som du ska trycka på. Då visas fyra kryssrutor som styr beteendet.  Välj, och tryck på ”Done” för att godkänna. Notera att du även kan tömma din enhet och leta efter uppdateringar.Ta bort filer
Du kan även rensa bort filer på din telefon direkt via iTunes och iPhoto. I synkprocessen rensas bortplockade objekt från enheten, men du kan även göra det direkt i applikationen. Ta ett fotografi med ­nallen och anslut denna till datorn. Där går du till gruppen ”Browse Device” i Windows Phone 7 Connector,  markerar fotografiet du just tog och trycker på ”Delete Selected Items”. Genomför operationen genom att klicka på ”Sync”.
Varsågod, vi bjuder på MacWorlds testspecial 2014!


Mer sånt? Fyll i din e-postadress så får du MacWorlds nyhetsbrev

Please don't insert text in the box below! VillkorFrågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Annons: Nyheter från Telia

7 IT-buzzwords du måste kunna

7 IT-buzzwords du måste kunna

Har du koll på buzzwords som Big data, Showrooming, M2M och BYOD? Om inte måste du läsa denna artikel.

MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.- MacWorld:

Här är Googles roligaste påskägg


- MacWorld:

iPad

Brittiska lärare varnar för pekplattor


- TechWorld:

Så gör du OS X säkrare i företaget


- MacWorld:

Aktiveringslås

Nytt avtal ska minska mobilstölderna


- MacWorld:

iPhone 5C

Billigare iPhone 5C nu även i Sverige


- MacWorld:

Varför försvinner min skrivbordsbild?Nyheter och tips från Teknik & Trender. ANNONS

Säkra din mobila media

Första portabla hårddisken på 4 TB

Så väljer du rätt mobilabonnemang

Populära appar till Iphone just nu

iOS 7 och OS X Mavericks

- MacWorld:

Billigare Office 365-prenumerationer


- MacWorld:

Carplay-stöd i uppdatering från Pioneer


- MacWorld:

iPhone 6

Bilder sägs visa delar till iPhone 6


- MacWorld:

Nytt Age of Empires-spel är på gång


- MacWorld:

Samsung

Samsung förnekar kopierande av Apple


- MacWorld:

Hur flytta bilderna till extern disk?


- MacWorld:

Civilization: Beyond Earth på väg till Mac


- MacWorld:

Sätt iOS-prylen på piedestal


- MacWorld:

Stöd för Passbook i Windows Phone 8.1

Annons: Nyheter från Telia

7 IT-buzzwords du måste kunna

7 IT-buzzwords du måste kunna

Har du koll på buzzwords som Big data, Showrooming, M2M och BYOD? Om inte måste du läsa denna artikel.

MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.