- MacWorld:

Fyra tangentbord för iPad

AvMicrosoft Mobile Keyboard 6000: Testets vinnare


Microsofts bidrag till det här testet är ett tunnt svart tangentbord, helt i plast. Trots plasten känns tangentbordet gediget och smidigt, samt lätt att bära på. För att göra det bekvämt för dig att skriva har Microsoft gett designen en ergonomisk båge. Det tar ett tag att lära sig hur tangenterna är placerade och att vissa är större än andra men när du väl hittar kommer du känna att de har lyckats och att det är bekvämt att skriva även längre texter än mailsvar.

Du får tangentbordet i två delar, dels själva tangentbordet men också den numeriska delen. Vi har dock svårt att se när du skulle behöva andra siffror än dem som finns högst upp på huvuddelen. Dessutom verkar det som att det endast går att ha en del ansluten åt gången.
Funktionstangenterna kan inte styra din iPad utan tar bara plats, de knappar som finns utöver standardutbudet är volymknappar som låter dig höja, sänka samt stänga av ljudet. Fler mediaknappar hade varit att föredra, annars gör formen och priset detta till testets vinnare.

Tillverkare: Microsoft
Mer info: mw24.se/5n
Pris: 600 kronor.

 • Design.
 • Priset.
 • Ergonomi.

 • Få funktionsknappar.
 • Plast.
 • Inga lampor.

Betyg:Apple iPad Keyboard Dock: Trångt och klumpigt

Det här är det enda tangentbordet i testet som är explicit designat för iPad. Designen följer Apples estetik och består av vita tangenter på en aluminiumplatta. Du dockar sedan din iPad i porträttläge och redan där väcks lite missnöje. Även om det är tekniskt komplicerat att docka i landskapsläge då kontakten sitter på kortsidan av din iPad, vill vi gärna ha valfriheten att använda tangentbordet även i landskaps­läge.

Den översta raden av tangenter huserar funktionstangenter som är speciellt anpassade för iPad. Du har en hemknapp, en spotlightknapp, mediakontroller, ljusstyrkereglage, en knapp för att snabbt starta fotoramen samt en knapp för att visa eller dölja tangentbordet på pekskärmen.

På baksidan av dockstationen hittar du en dockkontakt samt en ljudutgång. Det här tangentbordets styrka är integrationen med iPad men utöver det finns många svagheter, främst begränsnin­gen till porträtt­läge. Priset, som är mindre än hälften av några av testkompisarna, väger dock upp många svagheter.

Tillverkare: Apple
Mer info: mw24.se/5p
Pris: 599 kronor.

 • Funktionsknapparna.
 • Designen.
 • Priset.

 • Låst till porträttläge.
 • Lite klumpig.
 • Trångt bland tangenterna.

Betyg:Logitech Di Novo Edge: Plastiga tangenter drar ned

Di Novo Edge är en påkostad produkt, kanske det tangentbord som andas mest lyx i hela testet. I alla fall vid första ögonkastet, den tunna designen och handledsstödet i borstat aliminium och den svarta pianolacken gör det till en riktig designprodukt. Tyvärr tappar det mycket när det kommer till själva tangenterna. De känns nämligen plastiga och passar inte alls ihop med resten av designen.

Dessutom är det för stort att ta med sig om du funderat på att skaffa ett mobilt tangentbord till din iPad. Det fungerar däremot bra om du vill ha ett tangentbord på kontoret, eftersom Di Novo Edge kommer med ett smidigt laddställ.

Om formen inte riktigt kommer överens med iPad så gäller det motsatta för funktionen. Di Novo Edge ger dig inte bara full kontroll över musiken utan har även en hemknapp direkt på tangentbordet. Med hjälp av fn-tangenten får nämligen den översta radens f-knappar helt nya funktioner, F4 blir då din hemknapp och ger dig alla funktioner som den hemknapp du hittar på din iPad.

Mer info: mw24.se/5o
Pris: 1 100 kronor.

 • Funktionsknapparna.
 • Belysningen.
 • Designen.

 • Dyrt.
 • Stort.
 • Tangenterna.

Betyg:Logitech Di Novo Mini: Får plats i kavajfickan

Produktnamnet vittnar om att detta är testets minsting och det stämmer. Di Novo Mini får lätt plats i kavajfickan och väger dessutom ingenting. Det mest anslående med Di Novo Mini är priset. Tittar du på tangentbordet är det ganska oansenligt, men ändå kostar det nästan 1 000 kronor. Den totala avsaknaden av kvalitetskänsla får oss att undra vad det är man egentligen betalar för.

Snart får vi emellertid svaret. Du betalar för ett smidigt trådlöst tangentbord som kanske inte är direkt avsett för en produkt som iPad. Men kan du tänka dig att ställa ifrån dig din iPad på skrivbordet, luta dig tillbaka i kontorsstolen och skriva ihop ett email på tangenter som är mindre än dem på din iPadskärm så har du hittat rätt.

Di Novo Mini liknar faktiskt en fjärrkontroll mer än ett tangentbord. Är du händelsevis vara ute efter en fullfjäd­rad fjärrkontroll ger funktionsknapparna dig total kontroll över din iPad. Då är Di Novo Mini den perfekta produkten men ska du skriva någonting längre än ett mailsvar bör du leta vidare.

Mer info: mw24.se/5q
Pris: 950 kronor.

 • Belysningen.
 • Formatet.
 • Bra fjärrkontroll.

 • Dyrt.
 • Plastigt.
 • Små tangenter.

Betyg: 
Sälj din Apple-pryl med MacWorld

Gratis guide: Så kopplar du mobilen till tv:nMer sånt? Fyll i din e-postadress så får du MacWorlds nyhetsbrev

Please don't insert text in the box below! VillkorFrågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum


iPhone 6 - här är alla nyheter
Missa inte

OS X Yosemite
 
Apple iWatch
Apple
 - MacWorld:

SpeedInvoice

Fakturera från din mobil eller platta


- MacWorld:

"Vi har produkter det inte har ryktats om"


- MacWorld:

Så blir iPhone 6 bättre på videosamtal


- MacWorld:

iPhone 6

Hög efterfrågan på iPhone 6 och 6 Plus


- MacWorld:

Lego Star Wars Saga

Stor spelrea på Mac App StoreNyheter och tips från Teknik & Trender. ANNONS

5 system för smarta hem – del 1 av 3

5 smarta klockor som var före Apple Watch

9 saker som kostar lika mycket som nya Iphone 6

Smartaste och billigaste sättet att köpa ny dator- IDG.se:

"Apple Watch var eventets klimax"


- MacWorld:

Se Apples event som musikal


- MacWorld:

Rykten om nästa Apple Watch redan här


- MacWorld:

Så säkrar Apple Watch betalningar


- MacWorld:

Norrman bakom iPhones nya bakgrund


- MacWorld:

iPhone 6

Då släpps iPhone 6 i Sverige


- MacWorld:

Safirglas

Därför blev iPhone 6 utan safirglas


- MacWorld:

Samsung

Samsung hånar Apple i ny kampanj


- MacWorld:

Första hörlurarna med lightningkontakt

iPhone 6 - här är alla nyheter
Missa inte

OS X Yosemite
 
Apple iWatch
Apple