- MacWorld:

Här är 6 utmanare till Apples skärm

Av

Sida 1 / 7
Så vad tycker vi – borde Apples 27-tums Cinema Display känna sig lite orolig för konkurrensen? I detta test har den egentligen bara två stora rivaler och dessa är Dell Ultrasharp U2711 och NEC Multisync PA271W. Båda är rent av enastående, men också betydligt dyrare och betydligt mindre välspeci­ficerade än det som Apple erbjuder. De fyra övriga skärmarna från Acer, Benq, Hannspree och ViewSonic är en helt annan historia. De levererar vettiga bild- och filmvisningsmöjligheter till ett lägre pris så länge som du kan acceptera deras olika tillkortakommanden.

Och så här går utgallringen till. De första som ryker är Benq M2700HD och Hanns.G HZ281HDP.  Benq-alternativet har förvisso en stor mängd portar, men det tycks också tro att mångfald är viktigare än kvalitet – och prestandan hos M2700HD är en besvikelse inom både ljud och bild när vi jämför den mot de andra skärmarna.

Vad gäller Hannspree kan vi inte heller bli speciellt exalterade, även om vi skulle vilja. Den är billig, ja. Men när det kommer till teknik och prestationsförmåga faller den platt och lägger sig snabbt till rätta bredvid M2700HD.

Med sitt hyfsat låga pris är Acer S273HL absolut värd en extra titt. Dess superslimmade design och stiliga utseende ger den ett snabbt försprång mot sina konkurrenter och LED-bakgrundsbelysningen under­lättar för filmvisningen. Dessvärre gör dess begränsade kopplingsmöjlig­heter och haltande upplösning att den inte möter våra förväntningar, och vi går raskt vidare till ViewSonic-alternativet.

Att låta VX2739wm mäta sig mot Dell Ultrasharp U2711 och NEC Multisync PA271W är som att anordna ett race mellan en fiat, en ferrari och en porsche. Och vilken som är vilken behöver vi nog inte förklara. Trots detta har ViewSonic PA271W fångat en speciell plats i våra hjärtan och med sitt låga pris, sina många kopplingsmöjligheter och sin vettiga prestanda hamnar den garanterat på en hedersvärd tredjeplats.

Men sedan blir det desto svårare. Dell Ultrasharp U2711 och NEC Multisync PA271W är båda enastående, välbyggda och vackra skärmar – vilket även återspeglas på deras skyhöga prislappar. I slutänden kvalar NEC Multisync faktiskt in på en andraplats. Den levererar en fantastisk bild, men är trots allt inte lika välspecificerad som Dell-skärmen. Plus att den faktiskt är den dyrare av de två.

Detta gör Dell Ultrasharp U2711 till vår vinnare. Varför? Med allt från sin blandade mix av in- och utgångar till extra finesser som höj- och sänkmöjligheter är detta helt enkelt en skärm som träffar rätt på det som är viktigt. Det är dock Dells enastående bildkvalitet som ska ha de stora applåderna, och det faktum att den förvandlar så väl skrivandet av en recension som bevittnandet av en film till något utöver det vanliga. Här har ni en skärm som vi verkligen rekommenderar.
Gratis guide: Så kopplar du mobilen till tv:nMer sånt? Fyll i din e-postadress så får du MacWorlds nyhetsbrev

Please don't insert text in the box below! Villkor
Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.
Allt om OS X Yosemite och iOS 8


 


- MacWorld:

"Yosemite släpps i slutet på oktober"


- MacWorld:

OS X Yosemite

Fritt fram att testa OS X Yosemite


- MacWorld:

iPhone

Apple svarar på kritik från forskare


- Computer Sweden:

ipad

Svenska skattepengar för
hundratals miljoner till Apple


- MacWorld:

iPhone

Smått och gott från Apples rapport


- MacWorld:

Varför fungerar inte Project Libre?Nyheter och tips från Teknik & Trender. ANNONS

Laddaren som skapar elektricitet med hjälp av vatten och salt

Så sparar du pengar när internet inte används

Så enkelt reparerar du din Iphone själv

Surfa som hemma även utomlands- MacWorld:

Problem med Macbook Air-uppdatering


- MacWorld:

Apple har köpt 29 företag på 9 månader


- MacWorld:

Apple

Oväntat trög försäljning av iPad


- MacWorld:

Apple får patent på "iTime"


- MacWorld:

Uppdaterad basmjukvara för Macbook Air


- MacWorld:

iPhone

Forskare kritiserar bakdörrar i iOS


- MacWorld:

"Så stor blir lanseringen av iPhone 6"


- MacWorld:

iTunes 12

Apple släpper betaversion av iTunes 12


- MacWorld:

iOS 8

Fjärde betaversionen av iOS 8 är här

MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.
Allt om OS X Yosemite och iOS 8