- MacWorld:

Här är 6 utmanare till Apples skärm

Av

Sida 1 / 7
Så vad tycker vi – borde Apples 27-tums Cinema Display känna sig lite orolig för konkurrensen? I detta test har den egentligen bara två stora rivaler och dessa är Dell Ultrasharp U2711 och NEC Multisync PA271W. Båda är rent av enastående, men också betydligt dyrare och betydligt mindre välspeci­ficerade än det som Apple erbjuder. De fyra övriga skärmarna från Acer, Benq, Hannspree och ViewSonic är en helt annan historia. De levererar vettiga bild- och filmvisningsmöjligheter till ett lägre pris så länge som du kan acceptera deras olika tillkortakommanden.

Och så här går utgallringen till. De första som ryker är Benq M2700HD och Hanns.G HZ281HDP.  Benq-alternativet har förvisso en stor mängd portar, men det tycks också tro att mångfald är viktigare än kvalitet – och prestandan hos M2700HD är en besvikelse inom både ljud och bild när vi jämför den mot de andra skärmarna.

Vad gäller Hannspree kan vi inte heller bli speciellt exalterade, även om vi skulle vilja. Den är billig, ja. Men när det kommer till teknik och prestationsförmåga faller den platt och lägger sig snabbt till rätta bredvid M2700HD.

Med sitt hyfsat låga pris är Acer S273HL absolut värd en extra titt. Dess superslimmade design och stiliga utseende ger den ett snabbt försprång mot sina konkurrenter och LED-bakgrundsbelysningen under­lättar för filmvisningen. Dessvärre gör dess begränsade kopplingsmöjlig­heter och haltande upplösning att den inte möter våra förväntningar, och vi går raskt vidare till ViewSonic-alternativet.

Att låta VX2739wm mäta sig mot Dell Ultrasharp U2711 och NEC Multisync PA271W är som att anordna ett race mellan en fiat, en ferrari och en porsche. Och vilken som är vilken behöver vi nog inte förklara. Trots detta har ViewSonic PA271W fångat en speciell plats i våra hjärtan och med sitt låga pris, sina många kopplingsmöjligheter och sin vettiga prestanda hamnar den garanterat på en hedersvärd tredjeplats.

Men sedan blir det desto svårare. Dell Ultrasharp U2711 och NEC Multisync PA271W är båda enastående, välbyggda och vackra skärmar – vilket även återspeglas på deras skyhöga prislappar. I slutänden kvalar NEC Multisync faktiskt in på en andraplats. Den levererar en fantastisk bild, men är trots allt inte lika välspecificerad som Dell-skärmen. Plus att den faktiskt är den dyrare av de två.

Detta gör Dell Ultrasharp U2711 till vår vinnare. Varför? Med allt från sin blandade mix av in- och utgångar till extra finesser som höj- och sänkmöjligheter är detta helt enkelt en skärm som träffar rätt på det som är viktigt. Det är dock Dells enastående bildkvalitet som ska ha de stora applåderna, och det faktum att den förvandlar så väl skrivandet av en recension som bevittnandet av en film till något utöver det vanliga. Här har ni en skärm som vi verkligen rekommenderar.
Varsågod, vi bjuder på MacWorlds testspecial 2014!


Mer sånt? Fyll i din e-postadress så får du MacWorlds nyhetsbrev

Please don't insert text in the box below! VillkorFrågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Annons: Nyheter från Telia

Så surfar du snabbare på jobbet

Så surfar du snabbare på jobbet

Blir du frustrerad av att nätet går så långsamt på jobbet? Vi har 7 tips som snabbar upp surfen.

MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.- MacWorld:

Apple delar aktien - gör större återköp


- MacWorld:

Apple

iPhone lyfter Apples kvartal


- MacWorld:

Ordkrig mellan Apple och Samsung


- MacWorld:

Varför startar sd-kortet upp iPhoto?


- MacWorld:

Så får du supernätverk via thunderbolt


- MacWorld:

Apple uppdaterar Airport och FacetimeNyheter och tips från Teknik & Trender. ANNONS

Populära appar till Iphone just nu

Första portabla hårddisken på 4 TB

Så väljer du rätt mobilabonnemang

Är du också rädd att bli av med dina bilder?

iOS 7 och OS X Mavericks

- MacWorld:

Nu kan alla vara med och betatesta OS X


- MacWorld:

Retsam reklam från Apple


- MacWorld:

iOS 7

Nu finns iOS 7.1.1 för nerladdning


- MacWorld:

Apple Software Update

Säkerhetsfixar för OS X och Apple TV


- MacWorld:

Varför blir skrivbordet rörigt?


- MacWorld:

Samsung

Samsung avvisar Apples miljardkrav


- MacWorld:

Ta kontroll över Macens startobjekt


- MacWorld:

Apple satsar på mobila betalningar


- MacWorld:

Thunderbolt kan bli dubbelt så snabbt

Annons: Nyheter från Telia

Så surfar du snabbare på jobbet

Så surfar du snabbare på jobbet

Blir du frustrerad av att nätet går så långsamt på jobbet? Vi har 7 tips som snabbar upp surfen.

MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.