Så här startar du din digitala prenumeration:


För att läsa i smartphone eller läsplatta:

1. Ladda ner appen via App Store eller Google Play.

2. Klicka på "Tidningsprenumerant", där fyller du i e-mailadress + lösenord + kundnummer* + postnummer. Om du redan har ett konto och är inloggad skriver du enbart in kundnummer + postnummer.

3. Nu har du tillgång till senaste utgåvan och arkivet i appen. Klicka på "Läs" eller "Ladda ner".

Du kan även logga in med din e-mailadress + lösenord på paperton.com för att läsa. Du behöver enbart ange kundnummer + postnummer första gången.


*Om du inte vet ditt prenumerationsnummer, kontakta kundtjänst via telefon 08-799 62 38 eller mejl macworld@pressdata.se. Öppettider kundtjänst: 08-18 vardagar. 


För att läsa i webbläsaren:

1. Klicka här. Ange sedan din e-mailadress + lösenord + kundnummer* + postnummer. Om du redan har ett konto och är inloggad skriver du enbart in kundnummer + postnummer.

2. Klicka på "Bibliotek", där har du tillgång till dina tidningar.

Nu kan du även logga in med din e-mailadress + lösenord i appen för att läsa. Du behöver enbart ange kundnummer + postnummer första gången.

Om ni har problem med aktiveringen, kontakta support@paperton.com

*Om du inte vet ditt prenumerationsnummer, kontakta kundtjänst via telefon 08-799 62 38 eller mejl macworld@pressdata.se. Öppettider kundtjänst: 08-18 vardagar. 


Här nedan finner ni svar på några vanliga frågor. Har du fler frågor, kommentarer, kritik, beröm? Mejla anna.muller@idg.se så svarar vi!

FAQ - Svar på vanliga frågor och problem. 


FRÅGA:
Appen startar inte, den hänger sig eller beter sig underligt.


SVAR: Stäng ned appen helt genom att dubbelklicka på hemknappen och svepa appens fönster uppåt. På så sätt är den helt avslutad och ligger inte i bakgrunden. Räcker inte det kan du prova att starta om din Ipad helt. Försök igen!


FRÅGA:
Jag har sedan tidigare köpt nummer av MacWorld till min Ipad: hur får jag tillbaka dem?


SVAR:
Den nya appen har en återställningsfunktion som kollar av ditt iTuneskonto och laddar ner tidigare köpta tidningar åt dig. Använder du funktionen får du alltså tillgång till alla tidigare inköpta tidningar.
Så här gör du för att återställa tidigare inköp:

STEG 1:Öppna appen (du hittar MacWorld bland tidningarna i Ipadens tidningskiosk). Leta sedan upp kontoikonen längst upp på sidan och klicka på den.

STEG 2:

Välj Återställ köp från menyn.

STEG 3:

Fyll i lösenordet till ditt iTunes-konto och klicka OK.

STEG 4:
Nu stämmer appen av med Appstore och laddar ner alla tidningar du tidigare har köpt till appen. Efter återställningen ska de nu vara tillgängliga för läsning i ditt arkiv.
 
FRÅGA:
Kan jag läsa tidningen offline, när jag inte har tillgång till uppkoppling?


SVAR:
Ja, när du läser tidningen via vår app i Ipad eller Iphone kan du läsa oss utan att vara uppkopplad. Om du enbart läser oss via datorn är det i dagsläget inte möjligt att göra det med den lösningen vi har. Om du har ett behov av att läsa offline och endast har tillgång till dator, så hör av dig till oss så ska vi försöka lösa det. Mejla på anna.muller@idg.se 
 


FRÅGA:
Jag är pappersprenumerant som nu blivit överflyttad till en digital prenumeration. Kommer min prenumeration automatiskt förnyas och pengar dras från mitt konto?


SVAR:
Nej. MacWorld kan inte automatiskt förnya din prenumeration. När ditt abonnemang löper ut kommer du att få erbjudande från oss att förnya, vilket vi förstås hoppas att du vill! :-) 
 


FRÅGA:
Jag vill avsluta min prenumeration som jag tecknade i Appstore. Hur gör jag?

SVAR:

Om du vill avsluta din prenumeration efter att prenumerationstiden gått ut så måste du ändra det via App Store. Det sköts alltså inte av oss, och standardinställningen för prenumerationer är att de förnyas automatiskt när de går ut.

Så här går du tillväga för att stänga av den automatiska förnyelsen:

1. Starta iTunes på datorn.
2. Klicka på iTunes store eller Appstore
3. Klicka på  din e-postadress uppe i högra hörnet (logga in om du inte är inloggad) och välj Konto.
4. Scrolla ner till Inställningar.
5. Vid Prenumerationer, klicka på Hantera
6. Nu ser du vilka aktiva prenumerationer du har, och kan välja att slå på eller av "Auto-renewal". Så länge auto-renewal är påslaget kommer prenumerationen att förlängas automatiskt när den går ut. Om du stänger av det kommer prenumerationen att sluta det datum som står angivet.